Mi ez az oldal?
     
gazdasági hírek üzlet befektetés vállalkozás hír árfolyam részvények valuta gazdaság
 
Legyen a kezdőlapom június 27 kedd, László
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
GAZDASÁGI HÍREK
 
Bochkor Gáborra nagyon sokat költ az ATV

2017. június 27. kedd 07:20

Az utóbbi időben rengeteg új, egykori TV2-ős arcot – Demcsák Zsuzsa, Vujity Tvrtkó, Sváby András, Kárász Róbert, Gaál Noémi –  leigazoló ATV egy újabb műsorvezetőt szerzett meg. Bochkor Gábor egy szórakoztató műsort kap ősztől, amelyet Hajdú Péter cége  fog gyártani.

Image: 73695312, Showtime Hajdú Péterrel - 1 adás. Az adás id?pontja: 2016.04.24. Fotó: TV2, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Bochkor Gábor az ATV-hez igazol
Heti szórakoztató műsorral tér vissza.

A rádiós utoljára öt éve volt képernyőn és most egy olyan műsorral tér vissza, ami az ATV átlagos költségvetését jócskán meghaladja.

Valóban ATV-s viszonylatban nagy költségvetésű műsor lesz. A tervek szerint augusztus végén indul, Hajdú Péter gyártja. Egy könnyed hangvételű, alapvetően szórakoztató műsorról van szó

– kezdte a Borsnak Né­meth Szilárd, a csatorna vezérigazgatója, aki azt is elárulta, hogy előbb volt meg a műsor ötlete, csak azután választottak hozzá házigazdát.

Bochkor hetente egyszer, vasárnap kerül képernyőre, a Sváby András ne­vével fémjelzett Napló után és az Esti Frizbi előtt. Péterrel együtt gondolkodtunk azon, hogy ki az a televíziós, aki a leginkább illene az elképzeléseinkbe. Az a célunk, hogy a fiatalok számára is vonzó legyen a vasárnapi kínálatunk.


Sztálint tartják minden idők legjelentősebb alakjának az oroszok

2017. június 27. kedd 07:20

A válaszadók 38 százaléka szerint a kommunista diktátor minden idők legjelentősebb alakja. A modern orosz irodalmi nyelv megteremtőjének tekintett költőt és a jelenlegi elnököt a válaszadók egyaránt 34 százaléka sorolta az első helyre.

A megkérdezettek többet is megnevezhettek az általuk leginkább nagyra becsült személyiségek közül, az értékek végösszege ezért haladja meg a 100 százalékot.

A válaszadók 32 százaléka Lenint, a bolsevik forradalom és a szovjet állam első vezérét, 29 százalék pedig I. Péter cárt nevezte meg legnagyobbként, aki – mint vallják – “ablakot nyitott” Európára.

A 2012-ben összeállított top 5-ös listán szereplő nevek ugyanezek voltak, csak a sorrendjük változott meg azóta. Sztálin 42, Lenin és I. Péter 37, Puskin 29, Putyin pedig 22 százalékot kapott akkor.

Imádjuk Kádár Jánost, mintha kötelező lenne
Huszonhat évvel a rendszerváltás és a pártfőtitkár halála után még mindig szorít a kádári nosztalgia. Lázár János most gyilkosnak nevezte. Jöhet a démonizálás.

Az 1600 fős, 18 évesnél idősebb mintán elvégzett idei felmérésben a világ első űrhajósát, Jurij Gagarint 20, Lev Tolsztoj írót 12, Georgij Zsukov marsallt, a második világháború legjelentősebb szovjet hadvezérérét 12, II. Katalin cárnőt és Mihail Lermontov költőt pedig a válaszadók 11 százaléka sorolta az első helyre.

A Levada-központ egy másik felmérése szerint az 1997-ben mért 34-ről idén májusra 12 százalékra csökkent azok aránya az orosz lakosság körében, akik szerint a Szovjetunió azért szenvedett hatalmas veszteségeket a náci Németország ellen folytatott háborúban, mert “a sztálini vezetés nem törődött az áldozatokkal”.

Alekszej Grazsdankin, a Levada-központ igazgatóhelyettese az RBK gazdasági lapnak nyilatkozva rámutatott, hogy amíg a 90-es években a sztálini korszakra a bűnök feltárásának fényében tekintettek vissza, addig a 2000-es évekre alábbhagyott a bírálat.

Kiemelt kép: Max Vetrov / AFP / Getty Images Hungary

(AFP, MTI)


Nyaralóépítés vidéken? Csak erős idegzetűeknek!

2017. június 27. kedd 07:14

Óriási a szakemberhiány, a tűzzel játszik, aki nyaralót építtet.
Betörtek egy letelepedési kötvényeket forgalmazó céghez

2017. június 27. kedd 07:05

?Vagy 80 rendőr nyüzsgött itt reggel. Minket is kikérdeztek, de sokat nem tudtunk segíteni?, ezt mondta a 444-nek egy Hajós utcában működő bolt tulajdonosa. A környéken szinte mindenki tudta, hogy április elején, a7-i péntekről a 8-i szombatra virradó éjszaka törtek be az Arton Capital nevű cég irodájába.

Ez az egyik olyan vállalkozás, ami magyar letelepedései kötvényeket forgalmaz külföldön, amivel gazdag bevándorlók (elsősorban oroszok és kínaiak) tartózkodást nyerhetnek itthon, ezzel pedig az EU-ba is utazhatnak, 90-120 millió forintért cserébe. A befizetett pénzt ráadásul öt év után visszakapják.

A program csak az első két évben, 2014-ig volt nyereséges, azóta masszív veszteséget termel az államkasszának. Úgy, hogy offshore hátterű cégek több mint százmilliárd forintot is kereshettek az üzleten.

Az Államadósság Kezelő Központ szerint tavalyig összesen mindössze 1 milliárd forint hasznot hozott a letelepedésikötvény-üzlet a magyar államnak. A nemzetgazdasági miniszter helyettese novemberben még 7-8 milliárdos pluszról beszélt, de 2015-től a piaci kamatok megfeleződtek.

Azóta bukás a dolog, jelenleg is több mint ezer ember vár arra, hogy elbírálják vásárlási szándékát. A program így végül várhatóan milliárdos mínuszban zárhat.

A cégbírósági adatok szerint az Artonnak a Hajós utca 25. alatt van a székhelye, de az iroda a háztömb Ó utcai oldalról nyílik. A lap úgy tudja, itt támadtak a betörők, akik több millió euró készpénzt vittek el, és a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek.

A rendőrség rengeteg tanút hallgatott meg, mindenkit megpróbáltak behívni a Teve utcába, aki a mobil cellainformációk alapján a betörés idején a környéken volt.

Egy forrás szerint politikai nyomás miatt zajlik ilyen intenzíven a nyomozás.

Orbán Viktor nemrég személyesen győzködött egy közvetítőt arról, hogy hiába állították le a kötvények forgalmazását, az csak átmeneti, 2018 után újraindítják.


Rekordnagyságú bírságra számíthat a Google

2017. június 27. kedd 07:02

A héten megszülethet a döntés Brüsszelben a Google elmarasztalásáról, ami tovább ronthatja a már így is feszült transzatlanti kapcsolatokat.
Aszad újabb vegyifegyver-támadásra készülhet

2017. június 27. kedd 07:01

A Fehér Ház nyilatkozatban fenyegette meg hétfőn a szír elnököt, aki amerikai információk szerint újabb vegyifegyver-támadásra készül.

A nyilatkozatot aláíró szóvivő, Sean Spicer közölte: az Egyesült Államoknak információi vannak arról, hogy a szíriai kormány valószínűsíthetően vegyifegyver-támadást készít elő, s ha ezt megteszi, azért mind Bassár el-Aszad elnök, mind a szíriai hadsereg “nagy árat fizet majd”.

Spicer leszögezte: az Egyesült Államok “beazonosította az Aszad-rezsim előkészületeit egy újabb vegyifegyver-támadásra, amely civilek, köztük ártatlan gyermekek tömeges lemészárlásához vezetne”.

Mit akar elérni Amerika Szíriában?
Ha nem érti, miért támadta meg Trump Szíriát, ne aggódjon, egy cikkel képbe hozzuk.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az előkészületek hasonlatosak az április 4-én elkövetett mérgesgáz-támadás előtt észlelt lépésekhez.

A Közép-Szíriában, egy kormányellenes lázadók kezén lévő körzetben elkövetett április eleji támadásban több mint 70 civil vesztette életét. Válaszul, Donald Trump elnök parancsára amerikai csapást mértek egy szíriai légibázisra. Szíria ugyanakkor cáfolta, hogy köze lett volna a mérgesgáz bevetéséhez.

Ahogyan korábban is kinyilvánítottuk: az Egyesült Államok azért van Szíriában, hogy megszabadítsa az Iszlám Államtól Irakot és Szíriát. Amennyiben azonban Aszad újabb tömeggyilkossággal végződő támadást hajt végre vegyi fegyverekkel, ő és a hadserege nagy árat fizet majd ezért

– szögezte le a Fehér Ház nyilatkozatában Sean Spicer.

(MTI)


Több mint 22 posztját törölte Donald Trump a Twitterről

2017. június 27. kedd 07:00

Donald Trump nevéhez több olyan tweet is fűződik, amikről csak azt tudni, hogy egyszer kinn voltak, aztán eltűntek. Egészen pontosan eddig 22 ilyen eset volt. A weboldalakat archiváló Internet Archive szolgáltatás szerint legutóbb azon bejegyzését törölte az elnök, amit a Fox & Friends nevű műsorban való szereplése előtt posztolt. A tweet kilenc órán keresztül volt kinn, mielőtt azt eltávolította.

Felmerül a kérdés, hogy ennek mi volt az oka, hiszen egy teljesen ártatlan mondatot tartalmazott: ?Szerepelek a @foxandfriendsben ? élvezzétek!? Többen is arra gondolnak, hogy Trump azért törölte a tweetet, mert a műsorvezető Brian Kilmeade a beszélgetés során csípősen megjegyezte, hogy Trumpnak kevesebbet kéne posztolnia.

Forrás: Screenshot / Twitter

Korábban törlésre adhatott indokot az, hogy az elnök elgépelt egy-egy szót. (Erről még egy hosszadalmas listát is összeállított a NewsWeek.)

Egy korábbi tweetjében például Karen Handel családnevét írta tévesen “Handle”-nek, de elég csak visszaemlékezni az azóta mémmé avanzsált ?Covfefe? esetére.  Az elnök azzal kezdte az ominózus posztot, hogy a sajtó milyen negatívan áll a személyéhez, de végül nem derül ki, hogy pontosan mit szeretett volna közölni,mert a félbehagyott bejegyzés utolsó szava a ?covfefe? volt, ami angolul teljesen értelmetlen.

Spicer on 'covfefe' tweet: "The president and a small group of people know exactly what he meant." https://t.co/URM4mW8pmO

— MSNBC (@MSNBC) May 31, 2017

Ezzel kapcsolatban azóta is találgatják, hogy az elnök tudatosan, vagy figyelmetlenségből használta a kifejezést. Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője szerint szándékos volt, és az elnök és néhány embere pontosan tudja, mire gondolt Trump.

Az elnök eddigi összes törölt tweetje itt olvasható.

Csevegőappok miatt perelnek

A héten jött a hír, hogy a Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) nevű liberális civil szervezet, és az amerikai Nemzetbiztonsági Archívum pert indított Trump és az elnöki végrehajtó hivatal ellen. Kifogásolják azt, hogy a Fehér Ház személyzete olyan titkosított csevegőappokat használ belsős kommunikációra, mint a Signal és a Confide, ez pedig megsérti az elnöki iratokra vonatkozó Presidential Records Act (PRA) nevű törvényt.

A CREW szerint az amerikai állampolgároknak a törvény szerint tudniuk kell arról, hogyan dönt a kormány fontos ügyekben, ám a titkosítást használó csevegőappok miatt az üzenetek nem archiválhatók.

US President-elect Donald Trump answers journalists questions during a press conference on January 11, 2017 in New York.
Donald Trump is holding his first news conference in nearly six months Wednesday, amid explosive allegations over his ties to Russia, a little more than a week before his inauguration. / AFP PHOTO / DON EMMERT
Perelnék Trumpot a Twitteren letiltott felhasználók
Berágtak Donald Trumpra az elnök Twitter-fiókjáról letiltott felhasználók, szerintük az elnök ezzel megsérti az alkotmány első kiegészítését, ami a szólásszabadságról szól. Ebben a kérdésben még az ügyvédek sem értenek egyet.

Az Obama-adminisztráció alatt a közösségi média posztokat is olyan kommunikációs formának tekintették, amik a PRA értelmében archiválásra kerültek.

Június elején két felhasználó azzal vádolta Trumpot, hogy az elnök megsértette az amerikai alkotmány első kiegészítését azzal, hogy blokkolta őket a mikroblogon. Ez az a kiegészítés, ami a szólás- és véleményszabadságról szól. A Knight Institute nonprofit ügyvédi iroda a két twitteres képviseletében levélben szólította fel Trumpot arra, hogy oldja fel a tiltást, máskülönben pert indítanak.


Siker Tarlóstól: egyre több autós nem fizeti be a kiszabott büntetést

2017. június 27. kedd 07:00

Drasztikusan romlott a gépjárművezetők bírságfizetési morálja, mióta Budapest főpolgármestere betámadta azokat a kerületi önkormányzatokat, amelyek saját kamerarendszerük felvételei alapján bírságolják a közlekedési szabálytalanságok elkövetőit.

Tarlós István márciusban ment neki a közterület-felügyeleteknek, szokásos heti főpolgármesteri sajtótájékoztatóján azt állította:

Divat lett alamuszi módon elhelyezni KRESZ-táblákat, majd annak környezetére ráirányítani egy kamerát, hogy valakik, miután ártatlanul, véletlenül a megszokott útvonalon haladnak, kapjanak egy 50 ezres büntetést.

Egy idő után kiderült, a főpolgármester valójában csak az óbudai Szépvölgyi út kereszteződésében elhelyezett kamera miatt akadt ki, mert ott a feleségét is 50 ezer forintra büntették, miután szabálytalanul kanyarodott. Tarlós hadjárata sikerrel zárult, leállíttatta a III. kerület több 10 millió forintot érő térfigyelő rendszerét.

Fotó: 24.hu / Berecz Valter

A személyes háttér ellenére Pintér Sándor is a főpolgármester pártjára állt. A belügyminiszter májusban körlevélben nyilvánította ki álláspontját, amely szerint a közterület-felügyeletek kamerák alapján nem róhatnak ki büntetéseket. Pintér ajánlása szerint a közterület-felügyeleteknek a képfelvételekkel a rendőrségnél kell eljárást kezdeményezniük.

Az önkormányzatok szerint azonban a belügyminiszter levele nem tartalmazott megalapozott jogi hivatkozást, így ? bár egyes kerületek azóta betartva az ajánlást automatikusan a rendőrség nyakába öntik az eddig általuk kezelt ügyeket ? több helyen továbbra is zavartalanul működtetik a kiépített rendszert.

A lényeg, hogy a Tarlós-féle közjáték óta mindkét esetben a rendőrség feladatai növekedtek.

2017 elején Budapesten hét önkormányzat rendelkezett saját költségen kiépített kamerarendszerrel. A 24.hu kérdésére a VIII. és a XIII. kerületi önkormányzat arról számolt be, hogy Pintér Sándor ajánlása szerint az összes olyan esetben, amikor kizárólag kamerán rögzítik a szabálytalanságot, és nincs mód az értesítést hagyni a gépjármű szélvédőjén, a rendőrségnél kezdeményezik a közigazgatási eljárás lefolytatását.

A problémás esetekben korábban is ez volt a gyakorlat, és ilyenkor az önkormányzatok nem is részesültek a bevételekből, a közigazgatási bírság teljes összege a kincstárba folyt be.

Úgy tudjuk azonban, hogy a kerületek újabban jogászok segítségével találtak egy olyan törvényi kiskaput, amellyel jogot formálhatnak a befizetett bírságok 40 százalékára akkor is, ha az adminisztrációs munkát a BRFK végzi el.

A rendőrségnek pedig nem csupán több üggyel, hanem egyre több problémás esettel kell foglalkoznia.

Az V. és a VII. kerület közterültesei szerint rövid idő alatt jelentősen romlott a befizetők aránya.

A Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet a lapunknak küldött levelében kifejezetten a kamerák körüli vitát tette felelőssé az elmúlt három hónapban kialakult súlyos helyzetért: az állítják, hogy március óta kevesebb, mint felére csökkent a fegyelmezetten fizető autósok aránya.

Az elmúlt hónapokban megjelent hírek leginkább a gépkocsivezetők jogkövető magatartására voltak negatív hatással. A bírságok befizetési hajlandósága is csökkent, míg 2017 márciusában, és azt megelőzően még 50-55%-os arányban fizették meg a kiszabott bírságokat, addig áprilisban ez a szám 42%-ra, májusban pedig 23%-ra csökkent.

Súlyosabb probléma, hogy a fegyelmezetlenség nem csak a befizetésekre terjed ki. Megugrott a büntetések alapját képező szabálytalanságok száma is.

A gépkocsivezetők láthatóan figyelmen kívül hagyják a behajtási tilalomra, kötelező haladási irányra vonatkozó szabályokat, tekintettel arra, hogy a térfigyelő kamerák alapján ?nem büntetheti a gépkocsivezetőket a közterület- felügyelet?.

Az V. kerületi közteresek szerint a szabályszegések száma is megduplázódott. Míg egy átlagos áprilisi napon 21-22 szabálytalanság történt, ugyanazon helyszínen májusban napi 46 szabályszegéssel kellett foglalkoznia a közterület-felügyelőknek.


Világbajnok kajakosunk nővel verekedett

2017. június 27. kedd 06:54

Dudás Miklósnak ügyei vannak. Immár a sokadik. A világbajnok kajakos ellen a riói olimpia előtt indított eljárást a kajak-kenu szövetség – a biológiai útlevele nem stimmelt, gyanúsan ingadozott a tesztoszteronszintje – , majd ezt követően szeptemberben 34 hónapos eltiltást kapott.

dudás miklós (Array)
Dudás Miklós 34 hónapos eltiltást kapott
A 25 éves kajakos legközelebb a 2018-as szezonban versenyezhet.

Amíg az ügy tárgyalása zajlott, augusztusban ismét hallatott magáról, akkor barátnőjével érték lopáson.

Mingachevir, 2015. június 16.
A gy?ztes Dudás Miklós a bakui I. Európa Játékok férfi kajak egyes 200 méteres versenyének dönt?jében a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekv? Mingachevirben 2015. június 16-án.
MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter
Lopáson érték világbajnok kajakosunkat
A sportolót és párját előállította a rendőrség.

Most újra kínos ügybe keveredett a világbajnok. A borsonline.hu azt írja, hogy egy szombat hajnali balhé miatt a XIII. kerületi rendőrkapitányságon töltötte az időt.

A BRFK megerősítette a hírt:

“A rendőrök a feltételezett elkövetőket szombaton reggel 5 óra 50 perckor, a bűncselekménytől számított fél órán belül a Margitszigeten, a helyszín közelében fogták el, majd a rendőrségre előállították. A nyomozók két főt gyanúsítottként hallgattak ki, akik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek”

-? közölte a Borssal a BRFK kommunikációs szolgálata

A kajakos és barátja É. Milán a Margitszigeten K. Andrással került összetűzésbe. Utóbbinak egy középkorú hölgy, B. Mónika igyekezett a segítségére kelni, így ő is szereplőjévé vált a dulakodásnak. K. András és B. Mónika sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A lap elérte a kajakost, aki azt mondta, beléjük kötöttek, de ez egy teljesen felfújt dolog, szinte semmi nem történt. Sőt, Dudás Miklós saját magát tekinti sértettnek. Azt állítja, ha a nyomozók visszanézik a kamerafelvételeket, azok őt igazolják majd.

Sajnos számos alkalommal tapasztaltam már, hogy beszólogatnak, csak mert magas, sportos srác vagyok

? érvelt a sportoló.


Öreg autóit cseréli le a külügy 2,4 milliárdért

2017. június 27. kedd 06:50

 

Nem 7,2 milliárdért, hanem 2,4 milliárd forintért rendelt új szolgálati autókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A tárca tudatta, hogy a Közbeszerzési Értesítő hibásan jelent meg, az eljárás eredményéről szóló hirdetményt már június 22-én javították, azt hamarosan az Európai Uniós Hivatalos Lapjában is közzéteszik.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tudatta, a közbeszerzési szabályok betartása és a lehető legjobb ár-érték arány elérése mellett három év alatt cseréli le a külképviseletek elöregedett járműveit. A sajtóhírekkel szemben nem 7,2 milliárd forintos, hanem 2,4 milliárd forintos keretösszegig.

Minderre azért van szükség, mert a jellemzően 8-10 éves, több százezer kilométert futott, túlüzemeltetett járművek fenntartása, javítása komoly költségekkel jár. A cserénél a fenntartási költségek mellett a külképviseleti autók darabszámát is csökkentik – tudatta a szaktárca.


Meghalt a férfi, akit a Happy Gang egykori énekese ütött le

2017. június 27. kedd 06:49

Nem ért szép véget a 90-es évek egyik legnépszerűbb fiúbandájának sorsa. A Happy Gang egyik alapítója, aki még a legutóbbi X-Faktort is megjárta, Mohaman idén márciusban meghalt.

Meghalt Mohaman, a Happy Gang egyik alapító tagja
A 45 éves zenészt szombaton éjjel érte a halál szívelégtelenség következtében.

Egy másik énekes: Móré András, azaz Vitamin pedig bírósági tárgyalás elé néz. Tavaly nyáron ugyanis egy kocsmai összetűzés során leütött egy férfit egy söröskorsóval, akinek emiatt a fél arca lebénult. Állítólag a férfi kezdett el vele kötekedni, ezért durvult el a dolog, annak ellenére, hogy Vitamin állítja magáról, hogy türelmes ember és egyáltalán nem agresszív.

A verekedő Happy Ganges nem gondolta, hogy komoly sérülést okoz
A hamarosan bíróság elé álló énekes állítja türelmes ember, de provokálták.

Az áldozat még akkor feljelentést tett és most lett volna esedékes, hogy az igazságügyi orvosszakértő véleményt mondjon maradandó sérüléseiről, de erre már nem kerülhet sor. Viktor ugyanis meghalt: néhány hét alatt feladta a szervezete a rákkal való küzdelmet – tudta meg a Blikk.

Megdöbbentem a híren. Sajnálom, hogy Viktor már nincs köztünk, őszinte részvétem a családjának. Ugyan az ügyvédemet még nem értesítettem a történtekről, de szerintem az ügy megy tovább, én pedig megkapom a büntetést, ami jár

– nyilatkozta a napilapnak az egykori Happy Ganges.

Mindezt egy ügyvéd, dr. Kamarás Péter is megerősítette:

A sértett halála nem akadályozza a büntetőeljárás lefolyását. A rendelkezésre álló adatok és bizonyítékok figyelembe vételével hoznak ítéletet. Polgári peres eljárás útján a jogutódok indíthatnak kártérítési pert, ez esetben bizonyítaniuk kell, hogy az elhunyt sértettet milyen erkölcsi és anyagi károk érték.


Naponta 7 milliót kereshetne Budapest a lehaló hármas metrón

2017. június 27. kedd 06:45

Pénzt is kereshetne a felújított orosz metrószerelvények hibáin Budapest – írja a hvg.hu. A 2015 nyarán aláírt szállítói szerződés szerint

ha a szerelvényt a jótállási körbe tartozó hiba miatt két napnál több időre ki kell vonni az üzemeltetésből, akkor járműállási kárátalány illeti meg a főváros közlekedési cégét.

Eszerint ha a meghibásodás utáni harmadik napon sem tudják forgalomba helyezni a szerelvényeket, az oroszok fizethetnek, nem is akármennyit:

naponta szerelvényenként 23 ezer euró, azaz körülbelül 7,1 millió forint jár a megrendelőnek a kieséséért.

A szoftverek nevesítetten a jótállási körbe tartoznak, tehát Budapest kérhetné a kártérítést.

A BKV vezérigazgatója korábban azt mondta, a cég egyelőre nem él a garanciális jogaival, mert bíznak benne, hogy egy-két hét múlva újra forgalomba állíthatják a szerelvényeket. Pedig 10 napra a 6 kocsi után több mint 420 millió forintot kérhetnének. A BKV a többi felújított szerelvény elmaradó szállítása miatt már jobban aggódik, emiatt 800 milliós kötbért számláztak ki az oroszoknak.


Tízmilliárdos nagyságrendben vonzzák a pénzt az alapok

2017. június 27. kedd 06:43

Dől a pénz az abszolút hozamú alapokba, amelyek közül több is szép eredményt ért el az idén. A legjobban teljesítő konstrukció a német és az amerikai részvénypiacon nyert sokat.

Adósok reménye

2017. június 27. kedd 06:27

Bonta Miklós írásában az Európai Bírósághoz intézett két kérdésről ír: a bankok jogosan terhelték-e a hitelfelvevőkre az árfolyam-kockázatot, illetve a deviza alapú hitel kockázatáról kellően tájékoztatták-e őket.
A diákok kiszúrták

2017. június 27. kedd 06:26

Az Erkel Színházban immár több éve igen kedvező jegyárakkal rendeznek Operakaland címmel előadásokat diákoknak.
"Ez itt az én hazám..." - Futballdiplomácia

2017. június 27. kedd 06:25

Nagy az öröm a Külgazdasági és Külügyminisztérium háza táján.
Kevés lehet a fehéredés a kormányzati áfacélhoz

2017. június 27. kedd 06:22

A büdzsét 7,6 százalékos áfanövekedés mellett tervezték az idei évre, az első öt hónapban azonban csak 4,1 százalékkal nőttek az áfabevételek. A gazdaság fehéredése és a fogyasztásbővülés javíthat még az egyenlegen.

Az emberirtók

2017. június 27. kedd 06:22

Népszava, 1892. június 24.
Túlfinanszírozott labdarúgás, alulfinanszírozott oktatás

2017. június 27. kedd 06:17

A magas focistafizetéseket nem hajlandó a piac megfizetni, így az állam az adófizetőktől szedi be.

Szerkli pszichológusoknak

2017. június 27. kedd 06:09

Fogalmam sincs, milyen gyufát húzhattak ki a pszichológusok, hogy konzultáció lett a sorsuk.
Kincstári euróundor

2017. június 27. kedd 06:07

A politikusi vakság nem ismer határokat. Orbán Viktor és hűséges fegyverhordozói szemrebbenés nélkül képesek saját távlattalan nézeteiket univerzálisnak gondolni.
Virtuális vérengzés ? a szokásos korrekció vagy a vég kezdete a kriptovalutáknál?

2017. június 27. kedd 06:06

A napokban hatalmasakat estek a számítógépes ?kriptopénzek?, a bitcoin, az ethereum és még sok másik is. Ma az ethereum egészen kimagasló, 20 százalék feletti mínuszban van. Eljött az igazság pillanata, itt a megérdemelt vég ? harsogják megint a szkeptikusok. Nincs kizárva, de ilyen már olyan sokszor volt...
Végszerelők

2017. június 27. kedd 06:05

Negyed századdal a rendszerváltás után ismét elfogadhatnánk, hogy ami Keletről jön, azt nem érheti kritika, s ha történetesen pocsék, akkor legfeljebb végszereljük.
Hosszú oldal - A moszkvai vámpír

2017. június 27. kedd 06:03

Ebbe mászik bele az ötven körüli, fekete hajú nő, aki most engem vesz célba.
Nyereséget hoztak az állami erdőgazdaságok

2017. június 27. kedd 06:01

Árbevételüknél erőteljesebben emelkedett az agrártárca vagyonkezelésébe tartozó huszonkét állami erdészeti társaság adózott eredménye tavaly.

Hiábavaló feloldás

2017. június 27. kedd 06:01

Ismét divat lett Magyarországon emlegetni a politika bal- és jobboldal közötti megosztottság káros voltát.
Fucsovics közel a százhoz

2017. június 27. kedd 05:57

A világranglistát jelenleg a brit Andy Murray vezeti a spanyol Rafael Nadal előtt.
Fico manipulációt sejt

2017. június 27. kedd 05:56

A szlovák kormányfő arra kérte az UEFA-t, hogy vizsgálja felül az olasz-német mérkőzést.
A Sziget Gerendai után: külföldre is elviszik a magyar fesztiválokat

2017. június 27. kedd 05:55

A héten Sopronban hivatalosan is kezdetét veszi a 2017-es fesztiválszezon, ma este a Linkin Park telt ház előtt játszik a Lővérekben. Az idei év sok szempontból is izgalmas a hazai turizmusban egyre...

Hajóval is elérhető versenyhelyszínek

2017. június 27. kedd 05:54

Hajóval is megközelíthetőek lesznek a versenyhelyszínek a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságon.
Erdei Zsolt: Szívvel bokszolni

2017. június 27. kedd 05:52

A Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke dinamikus szereplést várt az idei Európa-bajnokságtól.
Szentpétervár szégyene

2017. június 27. kedd 05:51

Gyorsított ütemben zajlik a stadionok előkészítése a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra.
Hét éve feltűnt üstökös

2017. június 27. kedd 05:47

Gregory Porter koncert ma este 8 órakor a Müpában.
Humorral a politikai elnyomás ellen

2017. június 27. kedd 05:46

A New York Times is felfigyelt a három budapesti galéria által szervezett New York-i kiállításra.
Einstein leveleket árvereznek el

2017. június 27. kedd 05:39

A levelekben első házassága kudarcáról és a relativitáselméletről is szól a tudós.
Árt a természetnek Trump fala

2017. június 27. kedd 05:38

Az amerikai elnök terve majdnem száz állat- és növényfajt fenyeget.
Népszerűtlen reformok Szerbiában

2017. június 27. kedd 05:35

A parlament várhatóan pénteken szavaz majd az új kormányról.
Kórházban a kínai emberjogi aktivista

2017. június 27. kedd 05:34


Milyen lesz Putyin negyedszer?

2017. június 27. kedd 05:31

Az orosz elnök népszerűsége még mindig igen magas.
Durván szórták a pénzt a légitársaságok

2017. június 27. kedd 05:26

A múlt héten véget ért párizsi légi szalon.
Fotelből nyithatunk bankszámlát

2017. június 27. kedd 05:24


Feltételekhez kötnék az EU-támogatásokat 2020 után

2017. június 27. kedd 05:22

Pierre Moscovici: Közös gondolkodás zajlik az uniós értékek és a támogatások kapcsolatáról.
Drámaian visszaesett a termelékenység

2017. június 27. kedd 05:21

Sokan úgy vélik, hogy a digitális forradalomban való részvétel adhat lendületet a kkv-knak.
Hosszabb határidő, zökkenőkkel

2017. június 27. kedd 05:17

Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás előfizetőknek.
Tehenet fejni és kasszázni is lehetett

2017. június 27. kedd 05:08

Kisebb márkadömping volt a Gyerek Szigeten.
A jól ismert pávatánc Horthy körül

2017. június 27. kedd 05:06

A Vitézi Rend ragaszkodik ahhoz, hogy köztéri lovas szobrot állítson a kormányzónak.
Fideszes hátszél az új szélsőjobbnak

2017. június 27. kedd 05:03

Kérdés, hogy a bíróság hajlandó lenne-e pártként bejegyezni egy vállaltan rasszista mozgalmat.
Jó tudni! - Brit letelepedés csak öt éves tartózkodás után

2017. június 27. kedd 05:02

Ha hiányzik, két évig maradhat, majd öt évet elérve kérvényezheti a letelepedett státuszt.
Világgazdaság 2017.06.27. PDF

2017. június 27. kedd 05:01


Rejtélyes okokból nőtt az év eleji halálozás

2017. június 27. kedd 05:01

Önmagában a szegénység is okozhat végzetes kimenetelű betegségeket.
Rekordbírságra számíthat a Google

2017. június 27. kedd 05:00

A héten megszülethet a döntés Brüsszelben a Google elmarasztalásáról, ami tovább ronthatja a már így is feszült transz-atlanti kapcsolatokat.
Bedarálják a két bajba jutott olasz bankot

2017. június 27. kedd 05:00

Az Intesa San­paolo 5,2 milliárd euró állami támogatás mellett felvásárolja a Veneto Banca és a Banca Popolare egészséges hitelállományát.
Beárazták a támogatott zöldáramot

2017. június 27. kedd 05:00

Csiszolódik a hatályos, de még csak ?light? formában élő zöldáram-támogatási rendszer, a Metár. Megvan a bázisárak tervezete is.
Amikor lecsap a NER ökle a Munkásotthonra

2017. június 27. kedd 05:00

Ilyen az, amikor Németh rezsibiztos Szilárd nem kapja meg azt, amit akar.
Idén is keresik Magyarország legjobb fürdőhelyeit

2017. június 27. kedd 00:30

Az online közönségszavazáson csaknem 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért.
A Dunában elmerült kislány után kutattak - Felfüggesztették a keresést

2017. június 26. hétfő 23:17

Két gyerek került a folyóba, egyikük sem tudott úszni.
Készüljön fel, elkérhetik a postán a személyit, ha csekket ad fel

2017. június 26. hétfő 23:00

Módosult a pénzmosás elleni törvény.

A Nasdaq húzta le Amerikát

2017. június 26. hétfő 22:10

A kezdeti erősödés után hamar elbizonytalanodtak az amerikai részvénypiacok, ami elsősorban a Nasdaq visszaesésének volt volt köszönhető, vagyis megint a technológiai szektor lógott ki a sorból. Az...
Iohannis megbízta kormányalakítással Mihai Tudoset

2017. június 26. hétfő 20:59

Az új kormányról akár már csütörtökön is szavazhat a parlament.
Te hova mész üdülni? Így nyaralnak a magyarok

2017. június 26. hétfő 20:20

Hosszabb időre, főleg tengerpartra mennek a magyarok, ha külföldi nyaralásról van szó. Ugyanakkor óvatosabbak is lettek a nyaralók az utóbbi években, ami egyrészt jelenti a fő utazási célpontok megváltozását és az utasbiztosításra költött díjak növekedését. De pontosan hova és mennyi időre utaznak idén a magyarok? Melyek a kedvelt desztinácók? Mire figyelünk, ha biztosítást kötünk? Mennyire van elkésve, aki most szeretné megtervezni nyaralását?
Nem fog fázni! Kedden: gomolyfelhők, 34 fok

2017. június 26. hétfő 20:08

A nyugati határnál lehet futó zápor, egy-egy zivatar.
Vállalkozásoknak szóló új tájékoztató oldalt indított a NAV

2017. június 26. hétfő 19:58

Új rovatot indított honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ahol minden hónapban közzéteszik azokat az eseteket, amelyeknél az ellenőrzések során hibákat tapasztaltak, és amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak a szabályok betartásában.
Írás a falon

2017. június 26. hétfő 19:36


Lex Taigetosz - A kormány által gründolt tanárszervezet sem boldog

2017. június 26. hétfő 19:33

Kétségek között a Nemzeti Pedagógus Kar - Proaktív intézkedéscsomag is kellene legalább.
Megvan az új román kormányfő

2017. június 26. hétfő 19:27

Klaus Iohannis román államfő bejelentette, hogy megbízta kormányalakítással hétfőn Mihai Tudoset, a bizalmatlansági indítvánnyal nemrég leváltott Grindeanu-kormány gazdasági miniszterét, akit a...
Már Draghi is Európa szétszakadása miatt aggódik

2017. június 26. hétfő 19:25

A válság óta jelentősen nőttek az egyenlőtlenségek Európában, ez pedig destabilizálja a kontinenst és az oktatás minőségének javításával lehet küzdeni ellene - mondta hétfőn Mario Draghi, az EKB...

Megszólalt az EU fő pénzosztója: két út előtt áll most Európa

2017. június 26. hétfő 19:06

A Brexit és a szaporodó uniós feladatok miatt évente mintegy 20 milliárd eurós deficit keletkezne 2020 után az Európai Unió költségvetésében, aminek befoltozására kézenfekvő lenne drasztikusan vágni...

Csődbe ment a Takata, de a miskolci gyár nem zár be, sőt bővítik

2017. június 26. hétfő 19:05

Európában nyereséges a cég.
Zöld út a beutazási tilalomnak

2017. június 26. hétfő 18:41

A legfelsőbb bíróság hétfőn engedélyezte a Donald Trump nevéhez fűződő tilalom egyes elemeit.
Hagynunk kellene, hogy a Brexitet chatbotok tárgyalják le?

2017. június 26. hétfő 18:39

Egyre több pénzügyi területen vetik be a mesterséges intelligenciát, legyen szó csevegőalkalmazásokról vagy automatikus vagyonkezelésről. De tényleg eljött a robotok ideje?
Egy téves megbízástól omlott össze az aranyár

2017. június 26. hétfő 18:30

Valaki őrületes mennyiségű aranyat borított a piacra, amit állítólag gyorsan vissza is vett. Az európai tőzsdék emelkedtek, tekintettel arra, hogy az olasz bankokat bőszen vásárolták, miután két társuk csődöt mondott, de jött a mentés. Emelkedett a BUX, remekeltek a Mészáros-részvények. A görög 10 éves állampapír hozam 2009 óta a legalacsonyabb szintre került.
Hiába a csőd, Miskolcon bővít a Takata

2017. június 26. hétfő 18:29

A Takata Európában nyereségesen működik, nem jelent csődöt, miskolci üzemében pedig zavartalanul folytatja a termelést, sőt bővíti kapacitását - tájékoztatta a Takata Safety Systems Hungary Kft....
Délutánra kicsit elromlott a hangulat

2017. június 26. hétfő 18:25

A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.
11 év fegyházat kapott a többmilliárdot elcsaló álbróker

2017. június 26. hétfő 18:21

Társaival összehangoltan működő, piramisszerű bűnszervezetet hozott létre.
Brüsszel elkezdett kekeckedni: nem elég, amit a britek ajánlanak a Brexit utánra

2017. június 26. hétfő 18:20

Nem elég ambiciózus és egyértelmű az állampolgári jogokra vonatkozó brit javaslat, szilárdabb garanciákra van szükség - hangsúlyozta hétfőn Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi...
Milliárdokat csalt ki az álbróker, most 11 évet ülhet

2017. június 26. hétfő 18:16

Tizenegy év fegyházra ítélték csalásért a magát brókernek kiadó F. Attilát, akinek tucatnyi társával közösen több mint kétmilliárd forint kártérítést is meg kell fizetnie a Fővárosi Törvényszék...

Eltűnt a viharban egy idős férfi Szekszárdon

2017. június 26. hétfő 18:13

Rossz hír érkezett.
Mégis kitilthatja a muszlimokat Amerikából Trump

2017. június 26. hétfő 18:10

Az amerikai legfelsőbb bíróság hétfőn jóváhagyta Donald Trump beutazási korlátozásokat kimondó elnöki rendeletének egyes, két alsóbb fokú bíróság által korábban felfüggesztett részeit. A döntéssel...
Meghosszabbította hitelszerződéseit a Mol

2017. június 26. hétfő 18:03

Két ötéves futamidejű rulirozó hitelét is meghosszabbította a Mol - jelentette be a társaság hétfőn a BÉT honlapján. Az olajcég két hitelszerződését hosszabbította meg változatlan kamatfelár...
Mi lesz a kint élő magyarokkal a Brexit után? May elárulta

2017. június 26. hétfő 17:41

A brit miniszterelnök most mindenkit megnyutatott.
Megállt a működő vállalkozások számának csökkenése

2017. június 26. hétfő 17:31

Csaknem négy év után megállt a működő vállalkozások számának csökkenése Magyarországon; a legtöbb új cég az építőiparban jött létre ? közölte a Bisnode Magyarország Kft.
Megszólalt a BKV a HÉV-ről

2017. június 26. hétfő 17:25

Nem felel meg a valóságnak, hogy a HÉV-alagútban "aggasztóan szaporodó hajszálrepedések" jelentek volna meg, a villamosközlekedésre vonatkozó sebességkorlátozást pedig a veszélyhelyzet megelőzésére...
Ez az igazi orosz rulett

2017. június 26. hétfő 17:21

Az utasokat ilyen veszélyeknek kitenni több, mint bűncselekmény ? mondta a Népszavának Horváth Csaba.
Vége a csődturizmusnak: bárhol behajtható a tartozás

2017. június 26. hétfő 17:20

Hatályba léptek a határon átnyúló fizetésképtelenségi eljárásokra vonatkozó új európai uniós szabályok.
Pótlóbuszozás az 1-es villamos egy szakaszán

2017. június 26. hétfő 17:16

A 77-es trolibusz Puskás Ferenc Stadion megállóját áthelyezik.
Félrevezetőek az energiacímkék

2017. június 26. hétfő 17:15

A háztartási készülékek sokkal több energiát fogyasztanak, mint amennyit a gyártók feltüntetnek - derült ki egy európai uniós felmérésből.
A válság óta nem történt ilyen a görögökkel

2017. június 26. hétfő 17:13

Hétfőn 2009 óta nem látott mélypontra esett a görög tízéves referenciakötvények másodpiaci hozama miután pénteken késő este a Moody's felminősítette az országot. A szakemberek többsége szerint...
Emelkedtek az európai tőzsdék

2017. június 26. hétfő 17:01

A nyersanyagpiacon az arany árfolyama kiugróan nagyot esett napon belül, ez egy véletlennek is betudható, de egyes vélemények szerint egy algoritmus vagy egy központi bank miatt is eshetett az...
Kiengedték a németek a szellemet a palackból - Kezdhet aggódni Magyarország?

2017. június 26. hétfő 16:59

Úgy tűnik, hogy a német kormány májusi, "felforgató" jellegű anyaga után a most szerdán megjelenő brüsszeli vitaindítóba is beleírják azt a felvetést, hogy 2020 után politikai feltételekhez kössék az...

Fának csapódott autóban ért véget a középkorú férfi élete

2017. június 26. hétfő 16:58

Az autó feltehetőleg gyorshajtás miatt lesodródott az útról.
Egy hét, és beleharaphat az idei első magyar görögdinnyébe

2017. június 26. hétfő 16:50

Korábban kezdik szedni, mint tavaly, de kevesebb is lesz belőle, laza 200 ezer tonna.
Sütés ? olajozottan

2017. június 26. hétfő 16:44

Melyik zsiradék mire való? (Frissített!)
Megnyílt a lehetőség, sok részvényt vásárolhatnak kedvezményesen az OTP vezetői

2017. június 26. hétfő 16:42

Az OTP részvényvásárlási programjának keretében a bank vezetői kedvezményesen vásárolhatnak részvényeket, az erre vonatkozó opciós lehetőség most nyílt meg a számukra. Az OTP ma közzétette, hogy...
A Príma üzletek sorra állnak át Szintézis rendszerre

2017. június 26. hétfő 16:35

Újabb Príma üzlet választotta a Szintézis ZRt. retail rendszereit. Megmutatjuk, hogy minek köszönheti a Szintézis rendszere a nagy népszerűséget. (x)
Kényelmes bevásárlást és tankolást kínál a SPAR és az OMV

2017. június 26. hétfő 16:34

Országszerte már 67 OMV benzinkúton működik éjjel-nappali SPAR express üzlet, ahol kényelmesen és gyorsan intézhetik az autósok bevásárlásaikat és tankolásait egyszerre a hét minden napján. (x)
Törökország - Hazatérhetnek a menekültek az ünnepekre

2017. június 26. hétfő 16:31

Több tízezer szíriai menekült állt sorba a török határnál, hogy visszatárhessen szülőhazájába.
15 országból érkezett nevezés a VinAgora Nemzetközi Borversenyre

2017. június 26. hétfő 16:30

A champion díjak július 7-én a Corinthia Hotel Budapestben kerülnek kihirdetésre.
Nagy dobásra készül Soros György fia

2017. június 26. hétfő 16:29

Robert Soros, Soros György fia úgy döntött, hogy lemond a családi cég elnöki posztjáról, mindezt azért, hogy egy új részleget, a 26 milliárd dollárt kezelő Soros Capitalt vigye tovább, ahova nem...
Szombattól szívnak az 1-es villamossal utazók

2017. június 26. hétfő 16:28

Úgy látszik, a nyár egyik slágertémája a főváros tömegközlekedése lesz. A Budapesti Közlekedési Központ hétfőn jelentette be, hogy most szombattól (július 1.) pótlóbuszok járnak az 1-es villamos...

May ígéretet tett a hazájában élő külföldieknek

2017. június 26. hétfő 16:23

A brit miniszterelnök a bevándorlási stratégiát ismertette a londoni alsóházban.
Salvador Dalí lánya vagyok! - Exhumálják a festőt a bizonyításhoz

2017. június 26. hétfő 16:12

Egy Katalóniában élő 61 éves nő állítja, hogy az 1989-ben elhunyt világhírű művész gyermeke.
Indul a görögdinnye szedése július elején

2017. június 26. hétfő 16:10

A közepes méretű, 4-6 kilogramm súlyú dinnye a keresett, mert könnyen szállítható és hűthető.
Kis- és középvállalkozások fókuszban: javítani kell a termelékenységüket

2017. június 26. hétfő 15:52

Fel kell gyorsítani a kis- és középvállalkozások termelékenységének növekedését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Organisation for Economic Cooperation and Development, OECD) főtitkára szerint. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) elsősorban a magyarországi beszállító hálózatokon keresztül képesek csatlakozni a nemzetközi vállalatokhoz,
Egy órán belüli kiszállítás a Tescónál

2017. június 26. hétfő 15:47

Lázasan keresi az újítási lehetőségeket a Tesco, nem akar lemaradni az erős versenyben, ami a kiskereskedelmi szektorban tombol. Az online értékesítésben nagy a potenciál, de olyan riválisokkal kell...
Jön a magyar dinnye a boltokba ? melyiket imádjuk?

2017. június 26. hétfő 15:40

A meleg miatt korábban kezdik el szedni.
Ne bagatellizáljon! - Az LMP vitára hívja a Fidelitas vezetőjét

2017. június 26. hétfő 15:33

A Fidesz ifjúsági szervezetének vezetője szerint nincs gond a fiatalok elvándorlásával.
Az ásványvíz mellett a jégkrém a Tesco nyári slágerterméke

2017. június 26. hétfő 15:31

A jégkrémekből a Tesco tavaly összesen 9 millió darabot értékesített.
A nagy melegben harmadával nő az alkoholmentes italok fogyasztása

2017. június 26. hétfő 15:30

A hidratáció könnyebb a különböző jellegű innivalók váltogatásával.
Idén korábban szedik a görögdinnyét

2017. június 26. hétfő 15:28

A magyarországi fogyasztás évente 15-16 kilogramm fejenként.
Business Superbrands díjat kapott a Pátria Nyomda Zrt.

2017. június 26. hétfő 15:26

A Pátria Nyomda Zrt. 2017-ben, története során ötödik alkalommal érdemelte ki az egyik legjelentősebb nemzetközi márkaértékelési rendszer védjegyét, a Business Superbrands díjat.
Tikkasztó a meleg: mit iszunk ilyenkor?

2017. június 26. hétfő 15:25

A nagy melegben egyharmadával is megemelkedik a vizek és a gyümölcslevek fogyasztása.
Ukrajna egyértelműen EU-tag akar lenni

2017. június 26. hétfő 15:15

Nagyon nem kérnek az ukránok az oroszbarát exkormány terveiből.
Kis repedések, nagy gond

2017. június 26. hétfő 15:06

Már a HÉV-vel is komoly problémák adódtak - Aggasztóan szaporodnak a hajszálrepedések.
Könnyen elbukhatja az adóperét, ha ezekre nem figyel oda

2017. június 26. hétfő 15:06

Alapjaiban forgatják fel a perrendtartás szabályait 2018-tól, a közigazgatási szakasz mindent visz.
Evezz a Balatonról a Dunára!

2017. június 26. hétfő 15:00

Kezdetét veszi a Sió idegenforgalmi fejlesztése. Ennek köszönhetően kajakkal, kenuval is járható lesz a Balatont a Dunával összekötő folyó 85 kilométeres szakasza, mellette pedig kerékpárút épül.
Hűsöljön vizuálisan! - Fagyizós fotók

2017. június 26. hétfő 14:58

A mai fagylalt elődjének számító hideg édességet több ezer éve készítették először.
Mire készülnek a legnagyobb magyar vállalatok?

2017. június 26. hétfő 14:52

A legnagyobbak csak lassan mozdulnak - egyelőre nem látszik a beruházási fordulat a nagyvállalatoknál.
Theresa May kibulizta ? mégis összejött a koalíciós kormány

2017. június 26. hétfő 14:39

Azután, hogy a brit kormány az év legnagyobb öntökönlövését mutatta be, sikerült megállapodni az északírekkel.
Nehezebben hízunk, ha mindennap ugyanakkor eszünk

2017. június 26. hétfő 14:36

Tanácsos nem piszkálgatni cirkadián ritmusunkat. 
Kamatemelést követel két komoly banki szereplő

2017. június 26. hétfő 14:30

A bankok bankjainak bankja, vagyis a központi bankok által fenntartott Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) jelezte, hogy itt az ideje a kamatemelésnek azoknál a jegybankoknál, ahol extrém alacsony a kamat. A német Bundesbank elnöke pedig ismét a kötvényvásárlási program beszültetését szorgalmazta az EKB esetében.
Csak a célra figyelj, minden más időhúzás

2017. június 26. hétfő 14:14

Legyen szó egy pár éves startupról, vagy egy Egyesült Államoknál is idősebb bankról, a sikerük kulcsa nagyon is hasonló.
Elképzelhetetlenül sokat ér a Nagy-korallzátony

2017. június 26. hétfő 14:11

Kulcsfontosságú szerepet játszik Ausztrália gazdaságának támogatásában.
Húszéves lett Harry Potter

2017. június 26. hétfő 14:03

A kiadó nem fűzött vérmes reményeket a várható sikerhez, de nem lett igazuk.
Itt az EU megoldása: így számolnának le a pénzmosással és az adóelkerülőkkel

2017. június 26. hétfő 14:02

Hatályba lépett új uniós pénzmosás elleni irányelv.
Melyik Magyarország legjobb fürdője?

2017. június 26. hétfő 13:58

Harmadik alkalommal keresik az ország a kedvenc fürdőit, az online közönségszavazáson csaknem 200 hazai fürdő, három kategóriában verseng a voksokért ? közölte a Magyar Fürdőszövetség.
Állami felszámolót jelöltek ki a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez

2017. június 26. hétfő 13:55

A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette az adóst.
Kiderült, mit akarnak a lengyelek Trumptól

2017. június 26. hétfő 13:51

Komoly tervekkel várják a júliusban a G20-csúcsra érkező amerikai elnököt.
Civil törvény - Újabb uniós szervezet jelezte aggodalmát

2017. június 26. hétfő 13:50

Az EU Alapjogi Ügynöksége szerint több okból is aggályos a szabályozás.
Új rovattal segíti a NAV a vállalkozókat

2017. június 26. hétfő 13:41

Konkrét példákon keresztül mutatják meg, miket szoktak elrontani az ellenőrzött cégek.
Átlépte a 400 ezer nézőt a Kincsem!

2017. június 26. hétfő 13:34

A romantikus kalandfilm régen tapasztalt tömegeket mozgatott meg.
Pánik a strandon - Kékcápa úszkált a nyaralók között

2017. június 26. hétfő 13:30

Fotókat, videókat készítettek a sérült állatról, amit aztán feltöltöttek a netre.
Adómorál-javító rovatot indított honlapján a NAV

2017. június 26. hétfő 13:07

Mások kárán tanulhatják meg a szabályos működés alapjait a vállalatok.
3-as metró - Magyarázkodik a BKV-vezér

2017. június 26. hétfő 13:05

Bolla is elismerte: a hibák olyan nagyságrendet értek el, hogy "valamit tenni kellett".
A Nap Száma: tudod, mennyit ér a világ legnagyobb korallzátonya?

2017. június 26. hétfő 12:59

Ausztrália turizmusához komolyan hozzájáruló korallzátony a klímaváltozás miatt most elkezdett fehéredni.
Rászállt a NAV Hajdú Péterre - Külföldön is kutakodnak?

2017. június 26. hétfő 12:51

A tévés tagadja, hogy a volt cégének lett volna kinti számlája.
Eladná a cégét vagy tőkéstársat keres? Így értékelje az üzletrészét

2017. június 26. hétfő 12:49

Gyakran halljuk, hogy a tulajdonos kiöregedésével az utódok már nem akarják folytatni az előző generáció által felépített vállalkozást, inkább értékesítenék azt. Az sem ritka, hogy a fellendülőben lévő cég további fejlődéséhez szakmai vagy pénzügyi befektetőre lenne szükség. Előfordul az is, hogy a tulajdonosok maradnának ugyan, de a növekedéshez hitelt vennének fel, esetleg pályázatokon indulnának. Ilyenkor szükség van a cég (üzletrész) értékének megállapítására.
Gyurcsányék antikorrupciós csomagot jelentettek be

2017. június 26. hétfő 12:48

Független igazságszolgáltatást ígérnek.
Új buszjárat indul a Deáktól Ferihegyig

2017. június 26. hétfő 12:43

Elkerülhetik Kőbánya-Kispestet a turisták.
Erre az öt dologra nagyon oda kell figyelned, ha keresni akarsz

2017. június 26. hétfő 12:30

Trump, Kína, Fed, függőség és újra Kína ? ezekre a főbb gazdasági tényezőkre hívja fel Anna Stupnytska, a Fidelity International nemzetközi közgazdásza a befektetők figyelmét és mutatja meg öt figyelemre méltó grafikonon, miért is olyan fontos számításba venni a fenti listát.
Nemsokára a Deák térről is eljuthatsz a reptérre

2017. június 26. hétfő 12:18

Végre nemcsak Kőbánya-Kispestről lehetne kijutni. Új járatot indít a BKK.
Jó vagy rossz vétel a Waberer's?

2017. június 26. hétfő 12:17

Vannak kockázatok bőven, de ha bejönnek a Waberer's tervei, abból a kisrészvényesek is profitálhatnak. Áttekintettük a főbb kihívásokat.

Itt a diktátorbuktatás kézikönyve

2017. június 26. hétfő 12:05

Soroson kívül talán senki sem gyűlöltebb a világ autokratikus rendszereiben, mint a szerb író.
Készülj fel: durva kánikula jön a viharok után

2017. június 26. hétfő 11:55

Bár ma már nem esik, azért hőség sincs, viszont csütörtöktől óriási lesz a forróság.
Pizzába fektetne? Keddtől megteheti

2017. június 26. hétfő 11:51

Indul a Vapiano-részvények árusítása a frankfurti tőzsdén.
Korán szalonnával töltve ? Provokálják a muszlimokat Trump miatt

2017. június 26. hétfő 11:44

Egyre több a gyűlölet-bűncselekmény az Egyesült Államokban.
Idén a migráció a témája az Élelmezési világnap rajzpályázatának

2017. június 26. hétfő 11:36

A versenyen gyerekek és fiatalok fejezhetik ki véleményüket a népvándorlást kiváltó tényezőkkel kapcsolatban.
Bírság a Budapest Banknak

2017. június 26. hétfő 11:31

Több mint 20 millió forintra bírságolta a Budapest Bank csoportot az MNB.
Magához tért az olaj, esik az arany

2017. június 26. hétfő 11:27

A tőzsdék vidáman emelkednek, élen az olasszal. A BUX fél százalék pluszban, az Opimus és a Konzum ma is élénkek. Hirtelen nagyot esett az arany a reggeli órákban, a forint kitartóan gyengélkedik.
Végső búcsú Jókai Annától - Fotógaléria

2017. június 26. hétfő 11:23

A temetésen részt vett Orbán Viktor, Áder János, Kövér László és Tarlós István is.
Kirobbanó formában Európa húzógazdasága ? és ez még csak a kezdet

2017. június 26. hétfő 11:19

Komoly rekordokat döntött meg az ifo üzleti hangulatindexe, örülhetnek a németek.
A Schweppes legújabb üdítős innovációi megpezsdítik a koktélokat

2017. június 26. hétfő 11:17

A legjobb mixerek által kifejlesztett termék palackjaiban közel 20 millió szénsavbuborék található.
Egész Európa összegyűlt, hogy kitalálja a pénzügyeid jövőjét

2017. június 26. hétfő 11:10

Brutális programmal és előadói gárdával jött a második Money20/20 Europe, a világ legnagyobb fintech rendezvényének európai ága. Innen mutatjuk mi az, ami évtizedekre meghatározza majd a pénz jövőjét.
Feljelentik az ásotthalmi polgármestert Facebook-posztja miatt

2017. június 26. hétfő 11:09

Toroczkai azzal dicsekedett, hogy mezőőrsége menekülteket kényszerített földre.
Díjat nyert a Cheetos-múzeum Cannes-ban

2017. június 26. hétfő 11:01

Az egyik állítólag 100 ezer dollárért kelt el.
Oszlopot döntött a buszmegállóba rohanó Skoda - Fotók

2017. június 26. hétfő 10:57

Négyen kerültek kórházba.
Elindult a Fekete Madonna - Fotók!

2017. június 26. hétfő 10:51

Több mint 800-an zarándokolnak a magyar pálosok által alapított czestochowai Mária-kegyhelyre.
Húszmilliós bírság a Budapest Banknak

2017. június 26. hétfő 10:45

Több területen is szabálysértően működött a csoport az MNB szerint.
Új világrend Európában - Londonra már a kutya sem kíváncsi

2017. június 26. hétfő 10:35

A múlt pénteken végetért EU-csúcs rávilágított arra, hogy milyen dinamikával tolódnak el a hatalmi viszonyok az Unióban. Berlin és Párizs már dominál, a perifériák, benne a Visegrádi Négyek nyomás alá kerültek. London teljesen a partvonalra manőverezte magát, már a kutya sem ugatja meg a kontinensen.
Veszik a lakossági állampapírt, mint a cukrot

2017. június 26. hétfő 10:29

Jelentős volt belföldön a forintállampapírok iránti kereslet a nagybani és a lakossági piacon is; a nettó lakossági értékesítés ezermilliárd forint felett volt, ami meghaladta az éves célt. A nagybani piacon is jobban alakult az értékesítés az éves terv időarányos részénél, ezért jelentős tartalék van ? nyilatkozta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója a Világgazdaság mai számában megjelent interjúban.
Villámcsapás ért? Tudtad, fizethet a lakásbiztosításod?

2017. június 26. hétfő 10:28

Akár a személyi sérülést okozó villámcsapásra is fizet egy jó lakásbiztosítás - hívja fel a figyelmet a CLB biztosítási alkuszcég, az állandósulni látszó szélsőséges időjárás, az elmúlt napokban tapasztalt brutálisan nagy viharok és kiugróan nagymértékű károk kapcsán. Becslések és híradások szerint a viharok a kisebb falvakban okozzák a legnagyobb veszteséget, s a szerencsétlenül jártak nagy többségének semmilyen biztosítása nincs.
Dől a brüsszeli pénz a fideszesekhez

2017. június 26. hétfő 10:21

Több kormánypárti képviselő jelentős támogatásokat nyert el a közelmúltban.
Sok volt a hiányosság: milliókra büntettek egy nagybankot

2017. június 26. hétfő 10:19

Több mint húsz millió forintot kell fizetnie a Budapest Banknak.
Elítélte Irán Katar ?megszállását?

2017. június 26. hétfő 10:13

"A Szaúd-Arábia által vezetett arab országok fellépése Dohával szemben elfogadhatatlan."
Bizalmat kap a kormány

2017. június 26. hétfő 10:12


Bundameccsre gyanakszik a miniszterelnök

2017. június 26. hétfő 10:06

A kormányfő levelet írt az UEFA-nak.
Megmenti a kormány a csődbe ment bankokat

2017. június 26. hétfő 10:03

17 milliárd eurót bocsátanak a pénzintézetek megsegítésére.
Buffalo Bill Budapesten

2017. június 26. hétfő 10:00

Volt idő, amikor a magyar rendőröknek Buffalo Bill indiánjaival gyűlt meg a bajuk. Itt Budapesten, a Kerepesi úton
Történelmi csúcsra szökött a konjunktúraindex

2017. június 26. hétfő 09:58

Eddig csak egyetlen alkalommal volt olyan magas, mint júniusban.
Nagyon vezetnek a konzervatívok

2017. június 26. hétfő 09:55

33 százalékon állnak, ez egy százalékos erősödés májushoz képest.
A miniszterelnök pártja nyert

2017. június 26. hétfő 09:47

A 45-49 mandátum még nem jelent abszolút többséget a törvényhozásban.
Lebukott a csempész ? illegális doppingszereket fogtak

2017. június 26. hétfő 09:43

Növekedési hormonokat hozott be illegálisan.
Szárnyal Berlusconi

2017. június 26. hétfő 09:40

Jól szerepelt a jobbközép a részleges olasz polgármesterválasztás második fordulójában.
Felszámolnak két olasz bankot

2017. június 26. hétfő 09:39

Eldőlt, nem menti ki a kormány a 6,4 milliárd eurós hiánnyal küzdő intézeteket.
Újabb népszerű műsorvezető igazolt az ATV-hez

2017. június 26. hétfő 09:23

A Music FM rádiósa heti egy alkalommal egy saját szórakoztató műsorral jelentkezik majd a csatornán.
Növekedési hormont rejtett a kocsi ülése

2017. június 26. hétfő 09:18

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, 60 ampulla növekedési hormont foglaltak le a pénzügyőrök az M70-es autóúton ? tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Mi úszott a vízen? - Kiürítettek egy strandot a Balatonon

2017. június 26. hétfő 09:09

Két verzió is van arról, mi lehetett a 70-szer 50 méter kiterjedésű folt forrása.
Barcza: nincsenek rejtélyes tulajdonosai a magyar állampapíroknak

2017. június 26. hétfő 09:06

Már most túlteljesítette az éves célt a lakossági állampapírok értékesítésével az ÁKK, a vezető szerint azonban nincsenek rejtett tulajdonosok.
Összességében átvészelték a tavaszi fagyokat a gyümölcsösök

2017. június 26. hétfő 08:58

A kajszitermés egyenesen busás.
Csúcson az optimizmus: sosem voltak még ilyen jók a magyar gazdaság kilátásai?

2017. június 26. hétfő 08:30

A GKI konjunktúraindexe eddig csak egyetlen alkalommal, 1998 nyarán volt olyan magas, mint most júniusban, az üzleti bizalmi index pedig eddigi, több mint húszéves története során még sohasem. A gazdaság ágazatai közül a szolgáltató szektor bizalmi indexe van a legmagasabban. A fogyasztók is nagyon derűlátók a legfrissebb felmérés szerint.
Orbán újraindítaná a kötvénybizniszt?

2017. június 26. hétfő 08:23

A Magyar Nemzet újságírója szerint a kormányfő személyesen győzködött egy közvetítőt.
Grafitos víz folyik a csapból Vajszlón

2017. június 26. hétfő 08:17

Egy medence feltöltésekor vették észre az iszapszerű képződményt a vízben.
Milliárdokért kezeltetik magukat külföldön a magyarok

2017. június 26. hétfő 08:07

Sokan mennek olyan gyógykezelésre, amelyek nálunk nem érhetőek el, de külföldi sürgősségi ellátásért is kifizettünk tavaly 5,2 milliárdot.
Forradalmi kerékpárutat építenek Miskolcon

2017. június 26. hétfő 08:04


Már a tehenek is ?szűrhetők? az ENAR-ban

2017. június 26. hétfő 08:03

Új, a szarvasmarhaféléket érintő támogatásigénylést megkönnyítő adatleválogatási lehetőséget fejlesztettek.
Károlyi Mihály a háború ellen

2017. június 26. hétfő 08:00

Ki kell pusztítani a politikából a kivénült aggokat, hogy a földet oda kell adni a katonáknak, hogy meg kell teremteni az általános választójogot
A bürokrácia diszkrét bája - Az adminisztratív terhek csökkentésének egyszerűen bonyolult receptje

2017. június 26. hétfő 07:53

Annyi pénz megy el adminisztratív terhekre, mint egészségügyre vagy közoktatásra, és a legjobban a kis magyar cégeknek fáj. A terhek csökkentésének receptje nem egyszerű, de nem is ismeretlen.

Vasúti felújítást nyertek Mészáros Lőrincék

2017. június 26. hétfő 07:43

Végül öt milliárddal többe kerül majd a 31 kilométeres szakasz, mint ahogyan tervezték.
Ők hétvégén sem pihennek ? ezúttal hány menekült érkezett az országba?

2017. június 26. hétfő 07:42

A menekültválság csúcsához képest a mostani szám semmi, egyébként viszont nem kevés.
Eljött a vég a gigantikus autóipari beszállítónál - mi lesz a magyar gyárral?

2017. június 26. hétfő 07:30

Eddig húzta a Takata, amely felrobbanó légzsákjaival több mint egy tucat ember haláláért és minden idők legnagyobb autóipari visszahívási hullámáért felelős. Egy amerikai cég veszi meg az eszközöket - azt ígérik, nem zárnak be termelőegységet, így akár a miskolci gyár is megmenekülhet, ami több mint 1000 embernek ad munkát.
A brit konzervatívok miniszterelnököt cserélnének

2017. június 26. hétfő 06:07

Nagy a lázongás a párt egy részében, és most David Davis, az EU kilépésért felelős miniszter próbálja őket csitítani, pedig egy részük őt tenné meg kvázi miniszterelnök helyettesnek. Szerinte nem kéne most miniszterelnök választással bíbelődni, míg ő letárgyalja a kilépést. Az első heti tárgyalások mindenesetre nem hoztak eredményt.
Változások a szochóban, nő az egészségügyi szolgáltatási járulék

2017. június 26. hétfő 06:01

A június 19-én kihirdetett ?Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról? szóló 2017. évi LXXVII. törvény módosítja többek között az egészségügyi szolgáltatási járulék mértékét és szociális hozzájárulási adó szabályait is.
Még száz év, mire a múlté lesz Csernobil - Helyszíni riport a csernobili lezárt zónából

2017. június 25. vasárnap 22:22

Furcsa időutazást tettünk a csernobili atomerőműben és a körülötte lévő lezárt zónában, ahol emberből meglepően sok van, sugárzásból meg kevés.

Csődvédelmet kér a Takata, aminek Miskolcon is van gyára

2017. június 25. vasárnap 22:07

Az AP szerint hétfőn léphet a légzsákgyártó, aminek egymilliárd dolláros kártérítést kell fizetnie.
Továbbra is vámmentesen exportálhatnak a szegény fejlődő országok a brit piacokra

2017. június 25. vasárnap 19:43

A brit kormány az EU-tagság megszűnése után is biztosítja a legszegényebb fejlődő gazdaságoknak a jelenlegi vámmentes hozzáférést a brit piachoz.
Miért is kell bejelenteni az ingyenes részesedésszerzést?

2017. június 25. vasárnap 17:49

Mi az értelme annak, hogy be kell jelenteni a NAV-nak az ingyenes részesedésszerzést, és azt milyen értéken kell kimutatni a könyvekben? ? kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértőnk válaszolt.
Vinnénk a meggyet Kubába - Ez történt a gazdaság 25. hetében

2017. június 25. vasárnap 17:03

Nagyon egymásra találtak a németek és a franciák, történt valami furcsa a részmunkaidősökkel, és megváltozott a kenyér. Ez volt a hét a gazdaságban.
Nagyon reménykednek a britek ? mi lesz a Brexit után?

2017. június 25. vasárnap 15:15

Tulajdonképpen nagyon örülnének neki, hogyha legalább a szabadkereskedelmi megállapodás összejönne.
Hány magyar dolgozik? Hamarosan minden kiderül

2017. június 25. vasárnap 14:53

A jövő héten csaknem üres a makronaptár, munkaerőpiaci, ipari és külkereskedelmi statisztikai adatok jelennek meg.
Kérdéses, hogy lesz-e szabadkereskedelmi megállapodás a britek és az EU között

2017. június 25. vasárnap 14:16

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint nagyon valószínű, de nem teljesen bizonyos, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalássorozaton sikerül szabadkereskedelmi megállapodást elérni az Európai Unióval.
Brutális vihar jön - mikor tér vissza a kánikula?

2017. június 25. vasárnap 13:29

Kánikula lesz holnaptól. Csak a mai vihart túl kell élni.
Óriási károkat okozott a szárazság Olaszországban

2017. június 25. vasárnap 13:08

Olaszországban idén eddig 1 milliárd euró veszteséget okozott a mezőgazdaságnak az átlagosnál magasabb hőmérséklet és a kiadós esők hiánya ? közölte az olasz mezőgazdasági termelők szövetség.
Nyaralót vennél? Megvan, hol találsz a legborsosabb áron

2017. június 25. vasárnap 12:47

A nyári időjárás beköszöntével felélénkült a Balaton-parti lakóingatlanok, ezen belül a nyaralók iránti kereslet, amelynek a bővülő belföldi idegenforgalom is támaszt ad. A kereslet meglehetősen nagy szórást mutat a különböző településeket tekintve - áll az ingatlan.com és a BankRáció.hu közös - saját adatokon alapuló - felméréséből.
Hiába tombol a kánikula, nem kell aggódnia a magyaroknak

2017. június 25. vasárnap 11:22

Juhász Árpád geológus szerint Magyarország a vízellátás szempontjából szerencsés helyzetben van.
Megvan, hogy mostantól miért imádnak minket a turisták, de te hová utazol?

2017. június 25. vasárnap 10:32

Tizenötödik helyen végzett Magyarország és a Balaton-Felvidék a Mastercard ?Top Hidden Treasures? azaz ?Rejtett Kincsek? listáján, amelynek összeállítása során 44 európai ország egy-egy kevésbé ismert, különleges táját rangsorolták. A ma közzétett listán a spanyolországi Asztúria és Covadonga kolostor, a máltai Mdina és Zebbug, valamint az ausztriai Salzkammergut régió végzett az élen.
Putyin kiakasztotta az ukránokat - megint Krímben járt

2017. június 25. vasárnap 09:36

Az orosz elnök ismét ellátogatott az erőszakkal elcsatolt Krímbe.
Szijjártó: Brüsszel kipécézte magának a visegrádi országokat

2017. június 25. vasárnap 09:09

A külgazdasági és külügyminiszter nagyon lelkesedik a visegrádi országok barátságáért.
Örülhet a kormány ? nem akármilyen elismerést kaptak

2017. június 25. vasárnap 08:50

A csok lett az év szava a Manyszi szerint.
Ölik egymást a vevők a piacon - mindenki mostanában akar családi házat venni?

2017. június 25. vasárnap 08:23

Egyre népszerűbbé válik agglomerációban lakni, a Duna House felmérése szerint is. Az elmúlt három évben jócskán megugrott az agglomerációs családi házak ára négyzetméterenként is, ugyanakkor például a panellakások még mindig durvábban drágulnak. De kik keresik az agglomerációs házakat?
Pénz a falból: ötven éve működnek a bankjegykiadó automaták

2017. június 25. vasárnap 07:29

Ötven éve, 1967. június 27-én helyezték üzembe Londonban az első bankjegykiadó automatát, a banki szolgáltatásokat forradalmasító ATM elődjét. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumából származik a következő összeállítás:
Készülj fel: ma leszakad az ég, óriási viharok jönnek

2017. június 25. vasárnap 07:12

Nesze neked, nyár közepe.
Meglepődtek a boltosok, hogy műszakpótlékot kellene fizetniük

2017. június 25. vasárnap 06:35

Egy kft.-nél munkaügyi ellenőrök azt állapították meg, hogy nem fizetett a cég műszakpótlékot a dolgozóknak. Élelmiszerboltról van szó, ahol az egyik alkalmazott 06.00-13.30-ig, a másik 12.30-19.00 óráig dolgozik. Minden héten váltják egymást, havi bruttó 161 ezer forinttal vannak bejelentve. Ha kell műszakpótlékot fizetni, azt 18-19 óráig, azaz csak napi egy órára, 30 százalékot? ? kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.
 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |