Mi ez az oldal?
     
gazdasági hírek üzlet befektetés vállalkozás hír árfolyam részvények valuta gazdaság
 
Legyen a kezdőlapom szeptember 24 szombat, Gellért
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
GAZDASÁGI HÍREK
 
Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

2016. szeptember 24. szombat 19:34

Joker: 735060
Kézilabda-BL - Döntetlennel kezdett a Veszprém

2016. szeptember 24. szombat 19:27

A várakozásoknak megfelelően rendkívül szoros csatát láthatott a közönség.
Az Együtt egyedül indul

2016. szeptember 24. szombat 19:19

Az MTI-nek eljuttatott határozat szerint a magyarok "elvesztették hitüket a részvételi demokráciában", csalódtak, mert a politikusok pártállástól függetlenül hazudtak választóiknak, és nem vállalták a felelősséget a tetteikért. Hozzátették: az ország 2016-ra "egy szűk, saját zsebére dolgozó csoport foglya lett". A korrupciót a rendszer alapjává tevő kormányzat "tudatosan veszi el a javainkat, a jogainkat és a jövőnket". Hatalmuk a gyűlöletkeltésen alapul, különbséget tesznek ember és ember között, embertársaik nyomorúságával szemben érzéketlenek. Az ország történelmi barátaival szembefordulnak, keleti hatalmaknak udvarolnak - írták.Az Együtt szerint 2018 után demokratizálásra, jóléti fordulatra, oktatási szemléletváltásra és nyugatos politikára van szükség. A küldöttgyűlés a 2018-as győzelem érdekében 9 pontban határozta meg a párt politikáját - olvasható a párt politikájáról és a 2018-as választási felkészülésről szóló határozatban. Eszerint egy új alkotmány konszenzusos megalkotására kérnek mandátumot a választóktól. Szemléletváltást sürgetnek az oktatásban minden szinten, "több pénzt és szaktudást, kevesebb politikát" ígérnek. Alkalmassá szeretnék tenni az egészségügyi ellátást, a szociális juttatásokat és a nyugdíjrendszert a következő generációk támogatására, csökkentenék az egyenlőtlenségeket, újraindítanák a modernizációt és a polgárosodást. Az ellenzéki párt álláspontja szerint előtérbe kell helyezni a nyugati szövetségi politikát a "keletre tekintő onnan elnyomást és korrupciót eltanuló rezsimmel szemben". Az Együtt lehetségesnek tartja a győzelmet, úgy látják, létre lehet hozni a mostani kormány leváltásához szükséges koalíciót. Ugyanakkor a párt szerint ez csak akkor lehetséges, ha garanciát tudnak adni a választóknak arra, hogy "a kormányváltás egyben megújulást is hoz".A határozat szerint a küldöttgyűlés arról határozott, hogy a megújulásért a párt önálló listát állít 2018-ban, mert szerintük csak így tudják bővíteni szavazótáborukat. Szintén állást foglaltak az ellenzéki jelöltek előválasztásáról: álláspontjuk szerint erre szükség van, "mert lehetővé teszi, hogy a legrátermettebbeket tiszta versenyben válasszák ki a polgárok". "Csak az lehet jelölt, aki valóban győzni és változtatni akar 2018-ban, és aki semmilyen különalkut nem köt a rezsimmel" - írták.Az Együtt határozata emellett egységes fellépésre sürgeti a parlamenti ellenzéket, hogy "az Országgyűlés mihamarabb változtasson a tisztességtelen és aránytalan választási szabályokon".
Bécsi migrációs csúcs: íme Orbán javaslata!

2016. szeptember 24. szombat 18:29

Egy új európai védelmi vonal kijelölését tartalmazó vészforgatókönyv kidolgozását javasolta Orbán Viktor miniszterelnök a szombati bécsi migrációs csúcstalálkozón arra az esetre, ha bármilyen okból ellehetetlenülne az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás.
Miért nincs még gyereked? Itt van, miért nem merünk családalapításba vágni

2016. szeptember 24. szombat 18:19

Egy friss felmérés szerint, bár Magyarországon javul a gyermekvállalási kedv, a családalapítás előtt állók kétharmada tart az ezzel járó kiadásoktól. Azok viszont, akik már túl vannak az első gyermek születésén, sokkal kevésbé érzik megterhelőnek az ezzel járó költségeket.
Civilek vonultak a főváros "tüdejének" védelmében - Fotók!

2016. szeptember 24. szombat 18:07

Belenyugszol-e, hogy megtizedeljék a Városliget fáit? Tetszene-e a Neked az Orczy-kert betonsivatagként?
Bécsi csúcs - Orbán bukta a javaslatát, "gigantikus menekültvárost" vizionál

2016. szeptember 24. szombat 18:04

De volt rájátszás a "szegény kis Magyarország, amit mindig becsapnak a nagyok" - féle régi siralomra is.
Hollande: nem lesznek mini Calais-k Franciaországban

2016. szeptember 24. szombat 17:53

Nem lesznek a calais-ihoz hasonló táborhelyek Franciaországban - jelezte szombaton Francois Hollande.
Hajógyárból alakult át Észak-Pest legmenőbb környéke

2016. szeptember 24. szombat 17:41

A két világháború között a főváros terjeszkedésével 1938-ban döntöttek a XIII. kerület létrehozásáról, amit Horthy Miklós kormányzó felesége után, Magdolnavárosnak neveztek el. A következő...

Adók az áfától az szja-ig, ha az EU más tagállamában alvállalkozó

2016. szeptember 24. szombat 17:35

Magyar cég alvállalkozóként dolgozna Romániában épületszigetelés, épület-felújítás stb. területen. Sem fióktelepet, sem céget nem akarnak kint létrehozni. Hogyan csapódik ez le a kinti munka könyvvezetésében, az áfában, társasági adóban, járulék- és szja-bevallás, illetve -fizetés területén, valamint a helyi adóban? Mi az, amit Romániában, és mi az, amit itthon kell fizetni? Olvasói kérdésre Sinka Júlia okleveles adószakértő válaszolt.
Együtt: Orbán Viktor megmérgezte Magyarországot

2016. szeptember 24. szombat 17:11

A küldöttgyűlés úgy döntött, hogy az Együtt - Korszakváltók Pártja önállóan induljon a 2018-as választáson.
Drágul a sertéshús

2016. szeptember 24. szombat 16:24

Néhány hónap alatt 40 százalékkal is nőtt egyes sertéshúsok felvásárlási ára. Ez meglepő fejlemény azután, hogy az elmúlt években jobbára csak fokozatos csökkenésről tudtak beszámolni a termelők. A visszaesés oka egyértelműen az orosz embargó volt. Az unió nagy sertéstenyésztői és húsüzemei ugyanis alaposan megszenvedték az oroszországi beviteli tilalmat, ennek következtében túlkínálat alakult ki sertéshúsból. Az idén tavasszal azonban megfordult az irány, egyre nagyobb mennyiségre akadt vevő, így az árak is emelkedtek. A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára a lapnak elmondta, hogy már 400 forint feletti áron tudják értékesíteni a hasított félsertés kilóját. Ez 12 százalékkal haladja meg a tavalyi átlagárat.
Orbán bedobott egy javaslatot a menekültválságra

2016. szeptember 24. szombat 16:19

Újabb országokat vonna be a válság enyhítésére.
Orbán a menekültügyről: meglepetés érhet bennünket

2016. szeptember 24. szombat 16:15

Az Európai Uniónak Egyiptommal is megállapodást kell kötnie, hasonlót, mint Törökországgal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, az európai menekültügyi válságban leginkább érintett országok kormányfőinek bécsi csúcstalálkozója után.
Két ábra arról, hogy zsákolják a magyar bankok is az állampapírokat

2016. szeptember 24. szombat 15:55

Míg az ÁKK és a MÁK lépései a lakosságot, az MNB önfinanszírozási programja a bankszektort árasztotta el az elmúlt években állampapírokkal. Az alábbi két ábrán ez utóbbi folyamatot mutatjuk be. ...
Nőket ölt a bevásárlóközpontban az ámokfutó - Öt halott

2016. szeptember 24. szombat 15:52

A gyanúsított ellen körözést adtak ki, és figyelmeztettek: a férfi veszélyes lehet, fegyver van nála.
Migrációs csúcs: nem vár áttörést a Nézőpont Intézet

2016. szeptember 24. szombat 15:28

A Nézőpont Intézet szerint nem várható áttörés a szombati, bécsi migrációs csúcson, ahol Christian Kern osztrák kancellár meghívására tíz ország vezetői tárgyalnak a szükséges menekültügyi intézkedésekről.
Drágul a sertéshús - És ez még csak a kezdet

2016. szeptember 24. szombat 15:28

Felszökött a hús tőzsdei árfolyama is - A trend szakértők szerint tartósnak ígérkezik.
Magyar cégnek számláztál? Nyugodtabban alhatsz

2016. szeptember 24. szombat 15:22

A számlafizetésekkel kapcsolatban minden cégnek előbb-utóbb meggyűlik a baja, a fegyelem azonban országonként eltér. Magyarországon lassan javul a fegyelmezett cégek száma, Németország pedig továbbra is Európa legfegyelmezettebb cégeinek ad otthont. Franciaországban és Olaszországban azonban egyre tovább halogatják a fizetést. A Bisnode összegyűjtötte 21 európai ország adatait, ezek első feléből szemezgettünk.
Kétszeres apuka lesz Pharrell Williams

2016. szeptember 24. szombat 15:11

Sikerült eltitkolnia a nagy nyilvánosság elől Pharrell Williams énekesnek, hogy másodszor is apuka lesz. Csütörtökön egy rendezvényen azonban minden kiderült, ugyanis a 43 énekes feleségének pocakja félreérthetetlenül gömbölyödik - írja Life.hu.A sztárpárnak ő lesz a második gyermeke, és valószínűleg olyan különleges nevet kap majd, mint az első. Pharrell és szerelme 7 évvel ezelőtt született fiukat Rocket Ayer névre keresztelték. A Rocket annyit tesz, hogy rakéta, az Ayert pedig Pharrel egyik kedvenc zenésze, Roy Ayers után kapta.
Mark Zuckerberg óriási bejelentést tett

2016. szeptember 24. szombat 15:03

Hárommilliárd dollárt, azaz 825 milliárd forintot ajánlottak fel orvosi célra. Az összeg nagy, de van mögötte egy terv is. Egy elég merész céllal - írja a VIVA TV.A Facebook vezetője pár napja beszélt arról, hogy valami igazán fontos bejelentést fog rövid időn belül tenni. 100 év alatt a világ összes betegségére szeretnék megtalálni a gyógymódot, erre tettek fel egy hatalmas összeget feleségével. Ez a projekt Chan Zuckerberg névre hallgat, és az elkövetkező 10 éveben több, mint 3 millió dollárral járulnának hozzá, de ezt csak kiindulási alapnak gondolták. Remélik, hogy sokan csatlakoznak majd a projekthez, és bíznak abban, hogy az orvosok és mérnökök "összehozásával" korszerűbb orvosi eszközök kerülhetnek a piacra. Imádjuk az elgondolást, kérdés már csak az, hogy mi fog belőle megvalósulni?
Sebestyén Balázs nehezen oldódik kamerák előtt

2016. szeptember 24. szombat 14:50

A videóból az is kiderül, Balázs részt venne-e egy ilyen műsorban, és az is szóba került, mi lesz a Morning Show-val, ha már nem lesz Class Fm.
Őrület! Megint pandát keresnek a netezők!

2016. szeptember 24. szombat 14:46

Az új vadászós képen most mopszok, baglyok és cicák nehezítik a pandakeresők dolgát!Te megtaláltad Pete-et?
Kelly Clarkson már 14 éve a pályán!

2016. szeptember 24. szombat 14:38

14 év igen hosszú idő egy énekesnő karrierjének és Kelly Clarkson sem unatkozott ennyi idő alatt - írja a VIVA TV. 2002 szeptemberében nyerte meg az énekesnő a mostanra legendássá vált American Idol tehetségkutató első évadját, ám ez még csak az első lépcsőfok volt a karrierjéhez. Azóta már nyert három Grammy-díjat, rengeteg száma tanyázott hetekig a toplisták legelsőn, számos világturnén vett már részt. Azonban nem csak a karrierjében, de a magánéletben is sikeresnek mondható: két gyerekét neveli a manadzser férjével. Nem semmi utat járt be ez alatt a 14 év alatt és reméljük még hasonló sikerekben lesz része a következő 14 évében is!
Torna ob - Az egy év kihagyással versenyző Berki Krisztián bajnok lett

2016. szeptember 24. szombat 14:24

A lólengés olimpiai bajnoka telt ház előtt mutatta be gyakorlatát.
Kiszámoltuk, mi a legjobb befektetés, ha a gyermekednek tennél félre

2016. szeptember 24. szombat 14:17

Minél több pénzt szánunk a gyermekünk jövőjére, annál inkább megéri Babakötvény helyett egy hosszú futamidejű, inflációkövető állampapírt választani befektetésként, bizonyos összeghatárig viszont...

Ezrével hamisítják a raklapokat

2016. szeptember 24. szombat 14:10

A rakodóeszközöket többek között áfacsaláshoz használják fel.
Szilágyi Liliána januártól az Egyesült Államokban folytatja

2016. szeptember 24. szombat 14:03

A Honvéd 19 éves versenyzője részt vett a riói olimpián is.
Takarékok: nagy CSOK-roham elé nézünk

2016. szeptember 24. szombat 14:01

A CSOK-igénylések számának érdemi növekedésére számítanak a takarékok a szeptember közepén elfogadott rendeletmódosítást követően, várakozásaik szerint a módosítás hatására nem csupán az igényelt...
Garancsi cége építette az új E.ON-központot

2016. szeptember 24. szombat 13:59

Hétfőtől a kifejezetten a számukra kialakított, Váci úti V17 irodaházba költözik a hazai E.ON központja. A Garancsi István cége kivitelezte, hiperhatékony épület erős üzenet arra nézvést, hogy a német energiacsoport marad Magyarországon.
A DK-t Brüsszelből pénzelik a rezsibiztos szerint

2016. szeptember 24. szombat 13:41

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK új plakátjainak a megjelenésével "most már elég világos mindenki számára", (...) hogy Brüsszelből pénzelik Gyurcsányék és a Demokratikus Koalíció népszavazás-ellenes és bevándorláspárti politikáját".A DK plakátjain a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének a logója - (S&D) - látható, és ezzel árulják el magukat, hogy "a brüsszeli pénzek ismét találkoztak Gyurcsány elvtárssal és pártjával" - fejtette ki a kormánypárti politikus.Németh Szilárd elmondta, a szövetség frakcióvezetője, Gianni Pittella volt az, aki elsőként "nekiugrott" a magyar kormánynak és a legnagyobb problémája annak a határzárnak a kiépítése volt, amellyel sikerült megállítani a múlt évi "migránsrohamot".Szavai szerint Brüsszelben "rettegnek" attól, hogy Magyarországon a népszavazás sikeres lesz, akkor az ugyanis más országokat is arra sarkallhat, hogy akár népszavazáson megváltoztassák a bevándorlással kapcsolatos hivatalos álláspontjukat.Németh Szilárd azt mondta, a baloldali ellenzék a bevándorlók mellett tesz hitet, azt a politikát képviseli, amit Brüsszel a tagországokra próbál erőltetni. Azt szeretnék, hogy az október 2-i népszavazáson ne lehessen ellent mondani Brüsszelnek.Egyetlen egy módon lehet hitet tenni "a brüsszeli bevándorláspolitika megállítása mellett", ha október 2-án minél többen vesznek részt a népszavazáson és minél többen nemet mondanak Brüsszel politikájára - jelentette ki.Németh Szilárd a sajtótájékoztatón arra kérdésre, tud-e arról, hogy a Fidesz megbízásából magánnyomozókkal figyeltetnének ellenzéki politikusokat, azt mondta: nem tud erről, a Fidesznek nincs is ilyen szándéka, "ez egy hatalmas nagy ostobaság". Hangsúlyozta: nem fizetnek se fotósokat, se videósokat, hogy bárkit figyeljenek."Ha úgy érzik, hogy ez egy bűncselekmény (...) feljelentést kell tenniük. De ez most egészen másról szól, figyelemelterelésnek gondolom, hazudoznak az urak" - fogalmazott.
Így készült James Arthur új klipje

2016. szeptember 24. szombat 13:37

James Arthur az angol X-faktorban tűnt fel, és már első dalával elvarázsolt mindenkit. Végül meg is nyerte a tehetségkutatót, és azóta nagyon szépen építgeti a karrierjét. Na és ami a legfontosabb, hogy eszméletlen jó zenéket csinál, de tényleg - írja a VIVA TV. Hétfőn érkezik Budapestre James, és koncertezik a Dürerben.
A paralimpiai bizottság elnöke beszélt az ellene felhozott...

2016. szeptember 24. szombat 13:34

Gömöri Zsolt az ATV Szabad szemmel című műsorában azt mondta, azért nem nyilatkozott lemondása óta, mert abban az időben, amikor ez az egész ügy kirobbant, akkor nagyon sokan keresték, és bármit mondott, egyoldalúan tájékoztatás történt. Most azért állt kamerák elé, mert a vádemelés miatt a nyomozás lezárul.Az egyik vádpont szerint az egyik cégének szponzori pénzek utáni jutalékokat fizetett ki, amire nem volt alapja. Gömöri elmondta, hogy két cége volt érintve a sikkasztás vádban. Az egyiket kimondottan Paralimpiai Bizottság alkalmazottjaival hozták létre, a másik cég pedig támogatóként lépett fel. Azt is elmondta, hogy az összes szponzori bevételnél aktív szerepe volt, a kifizetésnek egy technikai módja volt az, hogy a cége által számlázással volt a kifizetés lebonyolítása, ezt akkor sem a könyvelő, sem a könyvvizsgáló nem kifogásolta.Korábban azzal is támadták a bizottságot, hogy nem kapnak megfelelő ellátást a sportolók miközben kibérelték a Néprajzi Múzeumot egy gálavacsorára. "Nevezési díj tartalmazza a sportoló ellátását, ezeket a szervezők biztosítják. A szervezők milyen szállást biztosítanak, azt sok esetben utólag tudtuk csak meg, és sok esetben panaszt is tettünk" - mondta Gömöri. A volt elnök kijelentette, hogy most már sok mindent másképp csinálna, ez alatt azt érti, hogy úgymond másképp kommunikálna. Gömöri azt is hozzátette, hogy a végtörlesztése a 2007-től 2012-ig folytatott társadalmi munkájáért járó kompenzáció volt.
Bűnbak vagy csaló? Óriási pénzbüntetésre ítélték a volt brókert

2016. szeptember 24. szombat 13:28

Egymillió eurós kártérítés megfizetésére ítélte pénteken a versailles-i fellebbviteli bíróság azt a volt brókert, akit a Société Générale francia bank 2008-as 4,9 milliárd eurós (1500 milliárd forintos) rekordveszteségéért részben felelősnek tart.
Intim fotóit lopták el Katalin hercegnő húgának

2016. szeptember 24. szombat 13:22

Több ezer fotót - köztük számos intim felvételt - lopott el egy hacker Pippa Middleton mobiltelefonjáról.
Több ezer fotót lopott el egy hacker Pippa Middleton telefonjáról

2016. szeptember 24. szombat 13:16

Több ezer fotót - köztük számos intim felvételt - lopott el egy hacker Pippa Middleton mobiltelefonjáról. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.
Kikerült a legnagyobb játékosok közül a Deutsche Bank

2016. szeptember 24. szombat 13:12

Lekerült a világ öt legnagyobb bevételű befektetési bankjának listájáról a Deutsche Bank, helyét a Bank of America Merrill Lynch vette át. Így a lista fölött teljes egészében átvették az uralmat az...
Szakított JustinBieber és Sofia Richie?

2016. szeptember 24. szombat 13:11

Úgy látszik, hogy Justin Bieber hiába törölte magát Instagramról Sofia Richie miatt, hiába utaztak el együtt a lány 18. születésnapján Mexikóba, hiába van közös tetoválásuk, lehet, hogy itt a vége kettejük romantikus kapcsolatának - írja a VIVA TV. A párhoz közel állók szerint ugyanis a két sztár közötti kapcsolat kezd elhidegülni és már nem ugyanúgy viselkednek egymással, mint ahogy eddig. Elvileg a pár még beszél egymással, de már közel sem annyit, mint eddig, így könnyen lehet, hogy ez volt a vége a 6 hetes kapcsolatnak.
Ismét Corbynt választották a brit Munkáspárt vezetőjévé

2016. szeptember 24. szombat 13:09

Vasárnap kezdődik a Labour éves kongresszusa.
Meghalt Prékopa András

2016. szeptember 24. szombat 13:00

A Széchenyi-díjas matematikust életének 88. évében érte a halál.
Egy szavunk se lehet az időjárásra ? nézd meg, milyen napok jönnek!

2016. szeptember 24. szombat 12:57

20 fok és napsütés lesz, eső aligha.
Fidesz: a DK-t Brüsszel pénzeli! - Reagáltak Gyurcsányék

2016. szeptember 24. szombat 12:48

Az "összeesküvést" a szemfüles rezsibiztos leplezte le.
Clinton négy ponttal vezet Trump előtt

2016. szeptember 24. szombat 12:47

Az első elnökjelölti vita előtt négy ponttal vezet Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt vetélytársával, a republikánus színekben induló Donald Trumppal szemben - derült ki egy pénteken...
Mégis mi folyik a magyar életbiztosításoknál?

2016. szeptember 24. szombat 12:45

Több mint 300 milliárd forinttal nőtt a magyar lakosság életbiztosításban fekvő vagyonának értéke a válság eleje óta, mégsem mondható el, hogy az életbiztosítás népszerűbb megtakarítási forma lenne a...
Brexit után: alig keresnek új dolgozókat

2016. szeptember 24. szombat 12:43

A brit népszavazás óta jócskán visszaesett az új állások száma a londoni Cityben.
Videók: ezzel nyúlják le bankkártya-adataidat a táskád érintése nélkül

2016. szeptember 24. szombat 12:35

Az érintéssel működő kártyák adatait ki lehet olvasni úgy, hogy hozzánk sem érnek, csupán pár másodpercre megállnak mellettünk egy mobil eszközzel. Az így szerzett adatokat fel lehet használni vásárlásra. Ám a védekezés is nagyon egyszerű.
Tóth Gabi: "Szeretem Tibit, rettegek attól, hogy...

2016. szeptember 24. szombat 12:23

"Tibinek olyan erős kisugárzása van, hogy ragadnak rá a nők. Korábban minden párkapcsolatomban rám voltak féltékenyek, de most néha bennem jön elő a féltékenység érzése. Szeretem Tibit, neki adtam a szívem, és néha éppen ezért rettegek attól, hogy elveszíthetem. Úgy érzem, megtaláltam az embert, akivel leélném az életem, és semmiképp nem szeretném elveszíteni!" - mondta Gabi a Blikknek. "Tibivel mindketten tisztában vagyunk azzal, mivel jár ez a szakma, és akárcsak nekem, neki is megvannak a rajongói, akiket megfelelően tud kezelni. Persze néha rá kell játszani: incselkedni kicsit a pasikkal, csajokkal, de ez a show része. Soha nincs köztünk kétely, ha mégis, akkor is viccelődünk azon, milyen kacéran nézett a másikra az adott fiú vagy lány" - tette hozzá.
Felborult egy terepjáró, három katona megsérült

2016. szeptember 24. szombat 12:21

Felborult egy terepjáró szombat reggel az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán Törökbálint közelében, a balesetben több katona sérült meg.
Rossz hírt kapott Törökország

2016. szeptember 24. szombat 11:56

Megvonta Törökországtól a befektetési ajánlású államadós-besorolást a Moodys Investors Service, elsősorban a török gazdaság jelentős külső finanszírozási igényével kapcsolatos növekvő kockázatokkal, valamint a növekedési kilátások és az intézményi stabilitás gyengülésével indokolva a lépést.
Matolcsy és a szerelem - Az asszonyka húga is a jegybank-bizniszben?

2016. szeptember 24. szombat 11:42

A Magyar Nemzeti Bank egyik friss tanulmányában feltűnik a Vajda Kitti név.
LMP: a kormányzati politika fogja vissza a gyermekvállalást

2016. szeptember 24. szombat 11:33

A születésszám többször a válság alattinál is alacsonyabbra süllyedt.
Zacher Gábor: Lezúzzák magukat az európai fiatalok

2016. szeptember 24. szombat 11:00

Harmincöt ország bevonásával készült az ESPAD-felmérés az európai 15 és 16 évesek alkohol, dohány és drog fogyasztási szokásairól még 2015-ben. Kilencvenhatezer diák válaszát mostanra dolgozták fel. Kiderült, hogy dohányzás és alkohol fogyasztás terén az európai átlag fölött, míg drogfogyasztásban az átlag alatt voltak a magyar fiatalok. Dr. Zacher Gábor addiktológussal, a Honvédkórház Állami Egészségügyi Központ sügősségi osztályának vezetőjével beszélgetett a témáról a Mediaworks Regionális napilapok központi szerkesztősége.
Obama alatt már esélytelen a TTIP, de a kanadai megállapodás összejöhet

2016. szeptember 24. szombat 10:53

Az EU tagállamai pénteken hangosan is kimondták azt, amit eddig többségükben gondoltak: nem látnak esélyt a transzatlanti partnerségről (TTIP) három éve tartó tárgyalások év végéig, illetve Barack...
Megszólalt a Fed egyik ellenzékije: veszélyes játékba kezdtünk

2016. szeptember 24. szombat 10:51

Szerdán 7-3 arányban döntött a kamat tartásáról a Fed Nyíltpiaci Bizottsága, az egyik ellenszavazat Eric Rosengrentől, a bostoni Fed elnökétől érkezett. Szerinte a többség döntésével a recessziót...
Kínai bordélyra tettek lakatot a XIX. kerületben

2016. szeptember 24. szombat 10:50

Egy kínai házaspár által üzemeltett bordélyt számoltak fel a rendőrök Budapesten; a XIX. kerületben lévő lakásban kínai nők nyújtottak szexuális szolgáltatást ázsiai férfiaknak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata szombaton a rendőrség honlapján.
Elkapták a kutyapárt aktivistáit megtámadó taxist

2016. szeptember 24. szombat 10:32

A férfi káromkodva támadt a fiatalokra, egyiküket meg is ütötte.
Magyarország nagy barátja sikeresen bóvliba küzdötte le országát

2016. szeptember 24. szombat 10:30

Megvonta Törökországtól a befektetési ajánlású besorolást a Moody's, a gazdaság jelentős külső finanszírozási igényével kapcsolatos növekvő kockázatokkal, a növekedési kilátások és az intézményi stabilitás gyengülésével indokolva a lépést. Egy nappal azután, hogy Erdogan különösen unortodox interjút adott.
Katonák sérültek meg az M3-ason - Mentőhelikoptert riasztottak (fotók)

2016. szeptember 24. szombat 10:23

A baleset az Annahegyi pihenőnél történt, egy sérült állapota súlyos.
Szégyenletes, ijesztő, sokkoló - Így minősítik Orbán javaslatát

2016. szeptember 24. szombat 10:14

A magyar kormányfő a legrosszabb emlékeket hívja elő a begyűjtést, deportálást jelentő kifejezésekkel.
Már 150 török vásárolta be magát Magyarországra

2016. szeptember 24. szombat 10:07

Nem csak nálunk létezik a letelepedési kötvény intézménye, a régióban azonban a bolgároknál majdnem kétszer annyit kell fizetni a szabad letelepedésért, mint Magyarországon. Éppen ezért nem véletlen,...

Párizs ?Madrid, a terroristák ellen

2016. szeptember 24. szombat 10:00

A Vörös Brigádok terrorszervezet két elítélt tagja megszökött az egyik novarai börtönből.
Mégsem jön még el egyhamar az atomerőművek alkonya?

2016. szeptember 24. szombat 09:53

Várhatóan növekszik a nukleáris energiatermelés a következendő években, 2030-ig mintegy két százalékos emelkedésére lehet számítani világviszonylatban - olvasható a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pénteken kiadott közleményében. A NAÜ becslése szerint Európában visszaesés tapasztalható majd.
Így lehet csodás a lábad

2016. szeptember 24. szombat 09:50

Ne vágd le a körömágy bőrét, mert az apró sebeken keresztül a fertőzések könnyen bejutnak a szervezetbe. Egy tompa fejű fapálcával told fel, majd kend be körömágyápoló vagy olívaolajjal. Finom reszelővel dörzsöld át a formára vágott körmöket, majd polírozd át a felületüket. Csak a saját köröm és bőrvágó ollódat használd, és minden használat előtt töröld át alkoholos vattával.Még több fontos "lábas" témát találhatsz a Diéta&Fitnesz oldalán.
Bóvliba vágták Törökországot

2016. szeptember 24. szombat 09:42

Megvonta Törökországtól a befektetési ajánlású államadós-besorolást a Moody's, elsősorban a török gazdaság jelentős külső finanszírozási igényével kapcsolatos növekvő kockázatokkal, valamint a...
A Fidesz mindent tagad

2016. szeptember 24. szombat 09:40


Kiderült, honnan csempészik a legtöbb hamis terméket az EU-ba

2016. szeptember 24. szombat 09:34

Az EU-tagországok vámhatóságai tavaly becslések szerint mintegy ötmillióval több hamisított árucikket foglaltak le, mint az előző évben, ami 15 százalékos növekedést jelent 2014-hez képest - derült...

Kínai bordélyra csaptak le Budapesten - Videó!

2016. szeptember 24. szombat 09:31

A prostituáltak repülővel érkeztek Kínából.
Beperelik a Yahoot minden idők legnagyobb adatlopása miatt

2016. szeptember 24. szombat 09:27

Súlyos gondatlanság vádjával beperelte pénteken a Yahoo amerikai internetes céget egy ügyfele, miután a társaság az előző nap bejelentette, hogy 2014 végén ellopták tőle legalább 500 millió...
Már megint lövöldözés volt Amerikában

2016. szeptember 24. szombat 09:13

Három halottja és két sebesültje van a Washington államban helyi idő szerint péntek este történt lövöldözésnek.
Lövöldözés Washingtonban: több sebesült, halottak

2016. szeptember 24. szombat 09:12

Három halottja és két sebesültje van a Washington államban helyi idő szerint péntek este történt lövöldözésnek.
"No go-zóna" a Gellérthegy? - Turistákat rabolnak ki magyar fiatalok

2016. szeptember 24. szombat 09:12

Pedig sehol egy árva "migráns" a környéken.
Peller Anna és Lukács Miklós a Nyerő Páros 2016 győztesei

2016. szeptember 24. szombat 09:08

A fináléba jutott párok, Peller Anna és Lukács Miklós, Valkó Eszter és Radócz Péter, 17 napon át tartó kemény küzdelem után, még az utolsó élő showban is próbára tették erejüket az "emlékbányász" című játékban. Mikinek és Petinek, lefagyasztott jégtömböket kellett széttörniük, hogy hozzájussanak az emlékkapszulákhoz. Ezek a játék során megélt eseményekre kérdeztek rá kvízszerűen. Ebben a játékban végül Peller Annáék remekeltek.A nézők döntése alapján a játékok alatt összegyűjtött pénznyereményt és a Nyerő Páros vándor-boxövet is Peller Annáék vitték el, akik így elmondhatják magukról, hogy az utolsó helyezettek egyikéből lettek az elsők, hiszen a Nyerő Páros első játékát még sikertelenül teljesítették, utána viszont csodás menetelést követően végül képesek voltak a nézőket elsöprő fölénnyel, 92-8 arányban meggyőzni, hogy ők az igazi Nyerő Páros.
NAV: visszakapható az illeték, ha megszűnt a haszonélvezet a termőföldön

2016. szeptember 24. szombat 09:07

A visszatérítést célszerű az adóhatóság honlapjáról letölthető nyomtatványon kérelmezni.
Rokfortos zellerkrémleves

2016. szeptember 24. szombat 08:59

Hozzávalók: 4 személyre- 2 zeller- 5 dkg vaj- 6 dl zöldségleves (kockából)- só- 2 dl tejszín- 10 dkg rokfort sajt- 1 kávéskanál étkezési keményítőElkészítés:A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon párolni kezdjük. Amikor már majdnem puha, felöntjük a zöldségalaplével, megsózzuk, és lassú tűzön teljesen puhára főzzük. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, a leveshez öntjük, azután botmixerrel az egészet egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a sajt felét kockákra vágva, végül a levest még egyszer felforraljuk. Tálaláskor rámorzsoljuk a maradék sajtot.
Nagy a feszültség az észak-karolinai Charlotte-ban

2016. szeptember 24. szombat 08:47

Egy rendőr kedden agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai férfit.
Földrengés volt a "szomszédban"

2016. szeptember 24. szombat 08:44

A térségben az utóbbi évtized eddigi legerősebb földmozgását mérték.
Nem jár a 4-es, 6-os villamos

2016. szeptember 24. szombat 08:41

A pótló járatokra a villamosmegállókhoz közeli buszmegállókban lehet felszállni.
Földrengés Romániában

2016. szeptember 24. szombat 08:39

Földrengés rázta meg szombat hajnalban Románia délkeleti részét, amely az első jelentések szerint az utóbbi évtized eddigi legerősebb földmozgása, 5,6-os erősségű volt.
Leminősítette Törökországot a Moody's

2016. szeptember 24. szombat 08:32

Megvonta Törökországtól a befektetési ajánlású államadós-besorolást a Moody's Investors Service, elsősorban a török gazdaság jelentős külső finanszírozási igényével kapcsolatos növekvő kockázatokkal, valamint a növekedési kilátások és az intézményi stabilitás gyengülésével indokolva a lépést.
Újabb toplistára került fel Budapest

2016. szeptember 24. szombat 08:30

Bangkok, London és Párizs lett a dobogós a világ legnépszerűbb úti céljainak ranglistáján, melyet a Mastercard a külföldi látogatók becsült létszáma alapján állít össze évről évre. Bár Budapest nem...

Mi a cinizmus? - Magyarország jelölteti magát az ENSZ Emberi Jogi Bizottságába

2016. szeptember 24. szombat 08:13

Idehaza éppen most adja fel több, a jogfosztottak képviseletét ellátó szervezet a munkát.
Az utóbbi tíz év legerősebb földrengése volt a szomszédunkban

2016. szeptember 24. szombat 08:11

Földrengés rázta meg szombat hajnalban Románia délkeleti részét, amely az első jelentések szerint az utóbbi évtized eddigi legerősebb földmozgása, 5,6-os erősségű volt.
Nem közlekednek a nagykörúti villamosok a hétvégén

2016. szeptember 24. szombat 08:02

Felújítás miatt egész hétvégén nem közlekednek a nagykörúti villamosok a fővárosban, a 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár.
Hiába a súlyos munkaerőhiány, parlagon hevernek a húsz- és ötvenévesek

2016. szeptember 24. szombat 08:00

2013 óta jelentősen csökkent a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők száma, ezen belül kevesebb a 25 év alatti és 50 év feletti munkanélküli is, de az idősebb generációnál a csökkenés átlag alatti. Az arányokat nézve az derül ki, hogy a 25 év alattiaknál nincs csökkenés, míg az 50 év felettiek aránya még nőtt is az álláskeresők körében.Mindez amellett történt, hogy 2013 óta működik a munkahelyvédelmi akció kormányprogramja, amely többek között a 25 év alattiak és az 55 év felettiek foglalkoztatását támogatja.

Százmilliárdokat költöttek rá

A lehetőség az első évben, vagyis 2013-ban 97 milliárd forintot hagyott a vállalkozásoknál, egy évvel később már majdnem 125 milliárd forintot, tavaly pedig 136 milliárdot. Idén hat hónap alatt további hetvenmilliárd forint maradt a foglalkoztatóknál. Három és fél év alatt tehát 430 milliárdos köztehercsökkentéshez jutottak a gazdasági szereplők ? írta a Magyar Idők a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adataira hivatkozva.

A cikkből az is kiderül, hogy idén júniusban majdnem 170 ezer 25 év alatti, és több mint 342 ezer 55 év feletti foglalkoztatásához kaptak a cégek támogatást. Azt nem tudni, hogy mindez milyen arányban jelentett új munkahelyeket, mert erre vonatkozó adatokat nem közöl az NGM. És persze azt sem tudjuk, hogy vajon ha nem lett volna a támogatás, hogyan alakult volna a két korosztályban az álláskeresők száma.

Viszont, ha a két adatsort összevetjük, elég zavarba ejtő a végeredmény.


Az NFSZ adatai szerint 36 ezerrel csökkent a négy év alatt a 25 év alatti álláskeresők száma, miközben a munkahelyvédelmi akcióban kis híján 170 ezer 25 év alatti foglalkoztatását támogatták. Ha csak a két számot nézzük, akár teljes egészében el is tűnhettek volna a legfiatalabb állástalanok. Vagy legalábbis sokkal erőteljesebben csökkenhetett volna a számuk, arányuk.  Hasonló a helyzet a másik korosztálynál is. Az 50 év feletti álláskeresők száma alig 26 ezerrel csökkent 2013 óta, miközben 342 ezer fő foglalkoztatását támogatja az állam.

De vajon miért van az, hogy miközben mindenki munkaerőhiányról beszél, és az állam kifejezetten támogatja is a 25 év alattiak (nevezzük őket a későbbiekben Y generációnak) és az 55 év felettiek (X generáció) foglalkoztatását, az álláskeresőkön belül mégsem sikerül lefaragni jobban a számukat, arányukat? Hiszen, ha belegondolunk, a fiatalok erénye lehet a friss tudás, az idősebbeké pedig a tapasztalat, és mindkettő értékes kellene, hogy legyen a munkáltatóknak.

A mögöttes okokról a nyelvhasználat és viselkedés szakértőjét, a Karrier Intézet igazgatóját, Gerlei Bélát kérdeztük.

Y generációs dilemmák

Gerlei Béla kicsit fenntartással kezeli a statisztikákat, és pl. nagyon valószínűnek tartja, hogy a 25 év alattiak körében a jelzettnél is magasabb lehet az állástalanok aránya ? úgy véli ugyanis, hogy a korosztályban többen lehetnek azok, akik nem mennek el regisztrálni, mert nem látják értelmét, hasznát a dolognak.

Az Y generáció részben a rendszerváltás után születetteket fedi le, ők azok, akik már a digitális világban nőttek fel. Folyamatosan olvasni arról, hogy nekik mások az igényeik a munkával kapcsolatban, mint a náluk idősebbeknek. Gerleinek is vannak erre vonatkozó tapasztalatai: egy országos bolthálózatnál például gyakori, hogy az Y-ok, ha valami nem tetszik nekik, mert nem olyan, amire számítottak, akkor másnap már nem mennek be dolgozni. És ez a munkáltatót nem igazán lelkesíti.

Budapest, 2011. július 13.
Álláskeresők érdeklődnek az egyik munkahelyet kínáló cégnél a Kispesti Művelődési Házban, ahol a kispesti önkormányzat és a területileg illetékes munkaügyi központ támogatásával állásbörzét rendezett a szeptember végén nyíló bevásárló- és üzletközpont, a kispesti KÖKI Terminál. A börzére több ezer embert várnak és több mint 1500 munkahelyet kínálnak a jelentkezőknek.
MTI Fotó: Balaton József
Fotó: MTI / Balaton József

Gerlei úgy látja, van egy generációs vagy ?meg nem értési? hézag is ? a döntéshozó és a felvételiző között. Az Y-okat gyakran tartják felületesnek, megkérdőjelezik a végzettségüket. A munkáltatók nem ritkán érzik úgy velük kapcsolatban, hogy nem azt kapják, amire szükségük lenne. Szakoktató panaszkodott neki például arról, hogy a beiskolázott középfokú végzettségűeknél – alapfokú tudásbeli hiányosságok mellett (pl. számolás) – mennyire nehéz elsajátíttatni a szakmai ismereteket. Az erőteljes mobilitásuk pedig megkérdőjelezheti a lojalitásukat. Mint annak azY-lánynak az esetében, aki recepciósként dolgozott, de kapott egy 30 ezer forinttal jobb ajánlatot, és a munkajogi következményekre fittyet hányva azonnal továbbállt.

“X”generációs kérdőjelek

Az 50-55 év feletti ?X?-eknél éppen a rugalmasság hiánya lehet, ami miatt kevéssé szeretik őket felvenni. Gerlei maga is 50 feletti, saját példájából kiindulva mondta, hogy ma már nem csinálná meg azokat a dolgokat, amiket huszonévesen bevállalt. Egyrészt, mert rugalmatlanabb, másrészt, mert már megtapasztalta, hogy mibe érdemes belevágni, és mibe nem.

A tapasztalatát persze fel is tudja használni, ami értékes lehet a munkáltató számára. Kivéve, ha nem szeretnének pl. a vezetőnél magasabb kvalitású beosztottat.

Meggyőződése egyébként, hogy ha valaki ma dolgozni akar, akkor olyanok a körülmények (munkaerőhiány), hogy tud magának állást találni. Persze, lehet, hogy nem ott, ahol lakik (hanem költöznie kell), és lehet, hogy nem abban a szakmában, amit megszerzett, vagy amiben korábban dolgozott (hanem újat kell tanulnia). De aki ezt vállalja, az sikerrel helyezkedhet el ? véli.

Budapest, 2012. február 22.
Érdeklődők érkeznek a HVG Állásbörzére a budapesti Syma csarnokban.
MTI Fotó: Földi Imre
Fotó: MTI / Földi Imre

Mit tehetnek, hogy kelendőbbek legyenek a munkaerőpiacon?

Gerlei szerint minden korcsoportnál fontos a nyitottság a tanulásra, az új dolgok elsajátítására. És el is kell tudni hitetni a munkáltatóval, hogy ilyen a hozzáállásuk. Számos internetes (akár ingyenes) kurzus van, ezeket érdemes önszorgalomból elsajátítani, és tudatni is a (leendő) munkáltatóval, hogy képzi magát a (potenciális) dolgozó. Ezt érdemes jelezni az önéletrajzban és a személyes interjún is.

Ötven fölött sem szabad megelégedni egy valamikor elsajátított képzéssel, meg a tapasztalattal, hanem az új kompetenciákat is meg kell szerezni, ha valaki piacképes munkaerő akar lenni. És 25 alatt sem ülhet senki a frissen megszerzett tudásán, hanem folyamatosan fejleszteni, frissíteni kell azt.

Az Y-oknál a lojalitás erősítése lehet még fontos, az X-eknek pedig a rugalmasságra kellene ráerősíteniük.

Jó lenne továbbá, ha a kamionosképzéshez hasonlóan, más hiányszakmáknál is indulnának a piaci igényekre reagáló támogatott képzések. X-eknek, Y-oknak. Vagy kaphatnának a cégek támogatást ahhoz, hogy a felvett dolgozókat kiképezzék ? tette hozzá a szakértő.


Fölrobbantották a Monte Cimone csúcsát

2016. szeptember 24. szombat 08:00

A Karszt-fennsíkon az ellenség több közeledési kísérletét visszavertük - Hírek a harctérről, 100 éve ezen a napon
A válságok valódi okai

2016. szeptember 24. szombat 07:45

Hajtás vagy sodrás? (4.)
Emberdömping - 1956

2016. szeptember 24. szombat 07:40

A világ ma másként bánik a menekültekkel, másként is gondolkodunk róluk.
Túltengő mellékhatások

2016. szeptember 24. szombat 07:30

A leggyakrabban a betegség miatti létbizonytalanság, a félelem, a kiszolgáltatottság érzés fogalmazódik meg bennük.
Búcsú Pataky Pétertől

2016. szeptember 24. szombat 07:20

Kedves Péter! Mikor megtudtam, hogy e szomorú napon szólhatok a sírkertben, megfordult velem a világ.
Uszoda - Etűd két hangra

2016. szeptember 24. szombat 07:10

Bebotorkáltam a zuhanyozóba, és mostam, mostam magamat? Hasamba éles fájdalom hasított, összegörnyedtem, nem kaptam levegőt.
A menekültügy megosztó

2016. szeptember 24. szombat 06:34

Az erők polarizálódnak, kontinensünket mindinkább a megosztottság jellemzi.
Két törzsfőnök

2016. szeptember 24. szombat 06:33

A pártnak egyébként minden második szava az európaiság, tolerancia, egyenjogúság és hasonlók.
Szavazás

2016. szeptember 24. szombat 06:32

Igen is el kell menni és igennel kell szavazni.
Boldog jövő

2016. szeptember 24. szombat 06:31

Matolcsy az 500 évvel ezelőtti időket, és életkörülményeket idézi burkoltan.
Mi háborodunk föl a Jobbikon?

2016. szeptember 24. szombat 06:30

Amikor a politikai baloldalon észlelek antiszemita megnyilvánulást, az a szívemet tépi.
"Ez itt az én hazám..." - 25 éves Budapest "éléskamrája"

2016. szeptember 24. szombat 06:29

Negyed évszázada nyílt meg az ország legnagyobb nagybani zöldség-gyümölcs piaca.
A szögesdrót előtt rekedt emberek előbb-utóbb megindulnak

2016. szeptember 24. szombat 06:23

A határzár miatt Szerbiában elviselhetetlen humanitárius állapotok alakultak ki.
Mit mondott Orbán Viktor 2006-ban a hazugságról?

2016. szeptember 24. szombat 06:22

?Csak az ökör következetes...?
Srebrenica és a népszavazás

2016. szeptember 24. szombat 06:21

Találtuk: http://orulunkvincent.blog.hu/
Lakáshitel-törlesztés munkáltatói támogatásánál ezekre kell ügyelni

2016. szeptember 24. szombat 06:11

Munkavállalója lakáshitelének törlesztését támogatná a munkáltató. Arról érdeklődött, milyen szabályokat kell figyelembe vennie. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Olasz meló

2016. szeptember 24. szombat 06:10

A mindenütt feltűnő, de soha nem található kopaszok is gyanúsan büntetlenek maradnak.
Népszavazás miatt zárva!

2016. szeptember 24. szombat 06:05

Mindnyájunknak el kell menni, ezt üzente Kossuth Lajos, illetve Orbán Viktor.
Tudod, hogy honnan jön a Pepsi név? Vagy az IKEA? Vagy a LEGO?

2016. szeptember 24. szombat 06:04

IKEA, LEGO, Google, Amazon, Pepsi - napi szinten emlegetjük ezeket a cégeket és bele sem gondolunk, hogy mit jelenthet a nevük. Most a Business Insider összegyűjtötte, hogy néhány furcsa nevű cég...

Szombati 7-es - Kinek a kockázata?

2016. szeptember 24. szombat 06:01

Nincs orvos és gyógyszerész, akit meg lehetne kérdezni a kockázatokról és mellékhatásokról.
Vajda Kitti is az MNB-ben dolgozik, Matolcsy és a barátnője inkább mélyen hallgat

2016. szeptember 24. szombat 05:59

Nem cáfolja a jegybank, hogy munkavállalójuk, Vajda Kitti nem más, mint Vajda Zita testvére. Matolcsy Györgyöt hiába keressük napok óta.
Kontra - Béla bácsi dilemmája

2016. szeptember 24. szombat 05:56

Nézte éber figyelemmel huszonöt percen keresztül, aztán levett egy kazettát a polcról.
Labdarúgó NB I - Böde nélküli a derbin

2016. szeptember 24. szombat 05:54

Az örökmérleg a Fradinak kedvez, Thomas Doll a szurkolók segítségét kéri.
Agüero visszatérhet

2016. szeptember 24. szombat 05:53

A Swansea otthonában folytathatja menetelését az MC az angol labdarúgó bajnokság 5. fordulójában.
Megizzadhatnak Ronaldóék

2016. szeptember 24. szombat 05:52

Rangadót rendeznek a spanyol labdarúgó bajnokság 6. fordulójában.
Szintet lépnének a magyar kézicsapatok

2016. szeptember 24. szombat 05:51

A Veszprém ma Flensburgban, a Pick vasárnap Szegeden, a Löwen ellen kezd a BL-ben.
Huszti a Hertha ellen meccsel

2016. szeptember 24. szombat 05:50

Érdekes magyar-magyar párharcra kerül sor a Bundesliga ötödik fordulójában.
Rendezőként bukott Ewan McGregor

2016. szeptember 24. szombat 05:48

Filmjét a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon láthatták először.
Pásztor Erzsi életmű-kiállítás nyílik

2016. szeptember 24. szombat 05:47

A tárlat október 30-ig látható a Nógrád megyei Mohorán.
Adj te is egy jó sztorit!

2016. szeptember 24. szombat 05:46

A Roncsfilm Kettő előtt Szomjas György Gólya és a velnessz disznó címmel tervez dumafilmet.
Elfelejteni emlékezni

2016. szeptember 24. szombat 05:45

A vándorkiállítás felvételei 1942 és 1944 között készültek.
Munkáspárt - Belviszály után szakadás?

2016. szeptember 24. szombat 05:40

Túlélheti a bizalmi válságot a brit párt vezetője - Corbyn párbeszédet ígér.
Kombináltfogóval ütötték a kamionsofőrt

2016. szeptember 24. szombat 05:39

Elhagyhatta csütörtök este a Lille-i kórházat a Calais-nál súlyosan bántalmazott magyar kamionsofőr.
Jól számoltak a jordán iszlamisták

2016. szeptember 24. szombat 05:35

Legkevesebb 16 mandátumra számítottak a törvényhozásban, és ennyit is értek el.
Vádat emeltek egy fehér rendőrnő ellen

2016. szeptember 24. szombat 05:34

Betty Shelby fehér rendőrnő alig húsz percet töltött a börtönben, óvadék ellenében szabadlábra helyezték.
Újra lángol Aleppo

2016. szeptember 24. szombat 05:32

Az Aszad-rezsim szárazföldi offenzívát készít elő.
Tejhiány jöhet

2016. szeptember 24. szombat 05:24

Kis mértékben, 2,5 százalékkal emelkedtek a hazai tejárak idén augusztusban.
Késve számlázzák a szemétdíjakat

2016. szeptember 24. szombat 05:23

Már több ígéret is napvilágot látott arról, hogy a társaság mikor lesz képes kiállítani a számlákat.
Sztrájkra készülnek a Volánoknál

2016. szeptember 24. szombat 05:22

A munkabeszüntetés október utolsó napjától számítva egy hétig tart majd.
A csődeljárással haladékot kapott a CBA-partner

2016. szeptember 24. szombat 05:21

A Palóc Kft.-nél dolgozó 1300 embert leginkább a bérfizetés érdekli, és az, hogy lesz-e munkájuk a jövőben.
Az Unió élteti az agráriumot

2016. szeptember 24. szombat 05:20

Szép új mezőgazdaságról álmodik nagyot a kormány - Menekülnek a diplomások az ágazatból.
Boldog, boldogtalan - Itt van Magyarország első boldogságtérképe

2016. szeptember 24. szombat 05:11

Hazánk az egyik legboldogtalanabb ország Európában.
Tovább romlik a helyzet - Útfelújítások városszerte

2016. szeptember 24. szombat 05:09

Hétkezdés óriási dugókkal a fővárosban.
MTVA-lehallgatás: a biztonságiak hibáztak

2016. szeptember 24. szombat 05:08

Érthetetlen, hogy az eltelt fél év alatt miért nem gyanúsítottak meg senkit.
7-en a 7-ről - Ön milyen kardot kovácsolna Orbán helyében?

2016. szeptember 24. szombat 05:07

Persze minden kardból és dinnyéből Rogán szomszédja levesz 15 százalékot.
Amikor még az ?Igen? kellett - Orbán csúcsra járatott mozgósításai

2016. szeptember 24. szombat 05:02

Az utóbbi hat évben megszámlálni is nehéz azokat, akikkel a magyar kormányfő hadban állt.
No go - Zóna, ami nincs

2016. szeptember 24. szombat 05:00

Tudatos ferdítés volt régen az agitpropos neve ennek a kommunikációs cselnek.
"Egy illegális bevándorló havi ellátása 130 ezer forintba...

2016. szeptember 24. szombat 02:55

Balog Zoltán hangsúlyozta: október 2-án nem a kormánynak, nem a Fidesznek, nem Orbán Viktornak, hanem Magyarországnak, sőt, Európának kell segíteni. Fontos, hogy határozott és minél egyértelműbb üzenetet küldjünk: "nincs kőből a szívünk, keresztények és befogadóak vagyunk, de nem ostobák".Azt mondta: a Brüsszel által erőltetett kényszerbetelepítés törvénytelen, és ha egyszer elkezdődik, nem lesz vége. Éppen ezért idegen kultúrájú, vallású, a befogadó ország jogait és szokásait nem tisztelő gazdasági bevándorlók betelepítése helyett Magyarországnak "fontosabb a cigányság integrációjába pénzt és energiát fektetnie" - tette hozzá a miniszter.Emlékeztetett: egy illegális bevándorló havi ellátása 130 ezer forintba kerül, miközben Magyarországon számos roma közösség rosszabbul él a migránsok többségénél. Először az ő integrációjukra, megélhetésükre kell megoldást találnunk - jelentette ki.A miniszter felhívta a figyelmet, hogy a bevándorlás utánpótlásai szinte korlátlanok. Szerinte a népszavazás lényege egyszerű és világos: "ne brüsszeli bürokraták, hanem mi magunk dönthessünk arról, hogy kivel éljünk egy hazában". Balog Zoltán arról is beszélt: ez az álláspont egyre több európai politikus és polgár véleményével találkozik. Példaként említette a visegrádi országok összefogását, amelynek hátterében szerinte érzékelhető, hogy azok, akik "megszenvedték a kommunizmust", jobban értik egymást, mert tudják, hogy a kultúrájuk és hitük megőrzésének ára van, "ezért érzékenyebbek vagyunk a biztonságra, nagyobb a veszélyérzetünk".A népszavazást bíráló baloldali pártokról azt mondta: vezetőik "össze-vissza beszélnek, mert tudják, hogy szavazóik egy része a kormány álláspontját támogatja, miközben ők a Brüsszel által előírt kottából játszanak". A fórum végén kérdésre válaszolva a miniszter kitért arra, hogy a kormány egyértelműen állást foglalt az unió mellett. Egy jól működő EU-ra szükségünk van, és azzal, hogy Magyarország javítani próbál az unión, a legkevésbé sem a közösség ellensége - hangsúlyozta.Földi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője a rendezvényen arra figyelmeztetett: számos európai példa igazolja, hogy a betelepítettek nem tisztelik befogadóikat. Október 2-án éppen ezért arra kell választ adni: akarunk-e együtt élni olyan emberekkel, akik nem az ajtón kopognak, hanem az ablakon jönnek be.
Szijjártó: Magyarország jelölteti magát az ENSZ Emberi Jogi...

2016. szeptember 24. szombat 02:53

A külgazdasági és külügyminiszter egyúttal megköszönte a támogatást azoknak az országoknak, amelyek már kinyilvánították, hogy támogatják a magyar jelöltséget. Szijjártó Péter azt mondta, hogy "szabad és hagyományaira, kultúrájára, kereszténységére büszke, és a szabadságáért a múltban megküzdő nemzet képviselőjeként" állt a pódiumra, s beszéde elején utalt arra, hogy éppen az 1956-os magyar szabadságharc és forradalom hatvanadik évfordulóján emelkedik szólásra az ENSZ Közgyűlésének vitájában. 1956-ra kitérve elmondta hogy Magyarország akkor nem kapott kívülről segítséget, de a szabadságharcosok hősies erőfeszítései erőt adtak a magyaroknak a diktatúra túléléséhez és ahhoz, hogy végül 1990-ben szabadok lehessenek. Beszédében a miniszter kifejtette: a világ óriási kihívásokkal néz szembe, olyan kihívásokkal, amelyek drámai változásokat idéztek elő az eddig megszokott világrendben: a terrorista szervezetek világszerte tapasztalható terjedésével, a világ egyes kulcsfontosságú és sebezhető térségeinek destabilizálódásával, és azzal, hogy mintegy 60-65 milliónyi ember vándorol, vagy kényszerül elhagyni lakhelyét. "Nem túlzás immár azt állítani, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk e változások pozitív irányú megváltoztatásához" - mondta a külügyminiszter. E cél eléréséhez szerinte három politikai erőfeszítés valóra váltására van szükség. Meg kell semmisíteni a globális terrorizmus kulcsfontosságú tényezőjét, az Iszlám Államot, mert amíg ez nem történik meg, nem lesz békesség és stabilitás Európa déli, délkeleti határainál. Fel kell számolni az embercsempészek globális hálózatát is - szögezte le Szijjártó Péter -, hiszen ártatlan emberek ezreinek halálát okozták. "Azt hiszem, valamennyien egyetértünk, hogy emberiség elleni bűntetteik nem maradhatnak büntetlenül" - fogalmazott. Hangsúlyozta: változtatni kell a migránspolitikákon is, amelyek arra ösztökélnek embereket, hogy kockára tegyék életüket, határsértéseket kövessenek el, s otthonaiktól több ezer kilométernyire eső országokba induljanak. A migráció és a migráció okozta kihívás különlegesen komoly téma. Ezért érzelmektől fűtött viták helyett jóérzésre és ésszerűségre alapozott vitákra van szükség - mondta, s hozzátette: " Ahelyett, hogy vádolnánk vagy ostoroznánk egymást, a nemzetközi jog nagyon is stabil alapjára kell helyezkednünk, amely kimondja: a biztonságos élethez való jog alapvető emberi jog, de az annak az országnak a kiválasztása, ahol élni akar valaki, már nem tartozik az alapvető emberi jogok közé". Szijjártó Péter ezután a magyar politika eredményeiről számolt be, amelyek - mondta - sikeresen járulnak hozzá a globális kihívások jó irányba tereléséhez. Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy hazánk annak a 23 országnak egyike, amely katonákat küld az Iszlám Állam elleni harcba. 143 magyar férfi és nő teljesít szolgálatot - védelmi egységben és pesmergák kiképzésében - Irakban. Szóba hozta, hogy Magyarország sürgeti a Nemzetközi Büntetőbíróságot az Iszlám Állam által a keresztény közösségek ellen elkövetett bűntettek kivizsgálására. "Sajnáljuk és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a bíróság főügyészének küldött leveleinkre nem érkezett válasz, és ugyancsak szomorúan fogadtuk, hogy a Biztonsági Tanács a szíriai helyzetet sem utalta a Nemzetközi Büntetőbíróság elé" - jelentette ki. Szijjártó Péter megragadta az alkalmat, hogy tájékoztassa az ENSZ Közgyűlését: a magyar kormány államtitkárságot hozott létre, amely figyelemmel kíséri a keresztény közösségek helyzetét szerte a világban, s a veszélyben lévő, fenyegetett közösségeknek segítséget ad. A magyar diplomácia irányítója arról is tájékoztatta a Közgyűlést, hogy Magyarországon szigorú törvényeket fogadtak el embercsempészet ellen. A migrációról szólva hangsúlyozta: Magyarország a magyar nép biztonságát tekinti elsődlegesnek. "Mindmostanáig megvédtük határainkat, és a jövőben sem engedjük meg a tömeges határsértést" - szögezte le. "Egyértelművé kell tennünk, hogy világszerte olyan migrációs politikák vannak, amelyek kudarcot vallottak. Kudarcot vallott az a politika, amely valamennyi migránst menekültnek tekinti, amely arra akar kényszeríteni országokat, hogy saját polgáraik akarata ellenére migránsok ezreit fogadjanak be." Leszögezte: az ellenőrizetlen és szabályozatlan tömeges migráció alkalmat ad terrorista szervezeteknek arra, hogy terroristáikat más kontinensekre küldjék, ennek következménye Európában a terrorfenyegetettség növekedése és a közbiztonság romlása. Ma már nyilvánvaló, hogy az európaiak azt várják vezető politikusaiktól, hogy a biztonságot mindenek elé helyezzék - fogalmazott. A magyar diplomácia irányítója hangsúlyozta, hogy a magyar kormány politikája egyértelmű: a segítséget oda kell vinnünk, ahol szükség van rá, abban kell segíteni, hogy az emberek a hazájukhoz legközelebb eső térségben maradjanak, hogy a válság utána lehető leghamarabb hazatérhessenek. A nemzetközi közösségnek segítenie kell Törökországot, Jordániát, Libanont és a kurd regionális kormányzatot Irakban, ezek az országok és térségek ugyanis menekültek millióiról gondoskodnak. Ha ezek az országok és térségek instabilakká válnak, az emberek megindulnak Európa felé, Európa pedig képtelen megbirkózni ekkora kihívással. Magyarország hárommillió eurót fizetett be a Madad alapba, ötmillió eurót ígért kórházépítésre Szíriában, és külön ösztöndíjakat ajánlott fel szíriai diákoknak.Szijjártó Péter elismerését fejezte ki a közgyűlés elnökének azért, hogy újszerű módon, a jelöltek meghallgatásával választják ki a leendő új ENSZ-főtitkárt.
Rettegnek Orbán haragjától

2016. szeptember 24. szombat 02:28

Idegesek a fideszes választókerületi elnökök és polgármesterek, mert a legutóbbi zártkörű értekezletükön Orbán Viktor elvárásként szabta meg, hogy minden körzetben érvényesnek kell lennie az október 2-i kvótanépszavazásnak. A miniszterelnök azt is érzékeltette, hogy a népszavazás az ő munkájukat minősíti. Orbán nem mondta ki, de a Népszabadság által megkérdezett fideszes és kereszténydemokrata politikusok számára is evidencia, hogy a 2018-as választáson, illetve az egy évvel későbbi önkormányzati voksoláson nem lesz rajta a jelöltlistákon azon honatyák, polgármesterek neve, akik októberben nem tudnak elég hatékonyan mozgósítani.A fideszes kalkulációk szerint az a szimpatizánsi kör, amely biztosan elmegy szavazni jövő vasárnap, nagyjából kétmilliós. Ezen felül számolnak az idegenellenes Jobbik-szavazókkal és a biztonságukat, pénztárcájukat féltő baloldaliakkal is. Az azonban kétséges, hogy velük megduplázható-e a nem szavazatot leadók tábora.Noha a Miniszterelnökséget vezető Lázár János ezt visszautasította, a Népszabadság által megkérdezett fideszes politikusok tényként kezelték, hogy október 2-a után a Fidesz-vezérkar, illetve a miniszterelnök átnézi az aktivitási mutatókat, azaz áttekintik, hogy milyen hatékonyak voltak a fideszes politikusok, körzetükben hányan adtak le érvényes szavazatot, hányan szavaztak nemmel. E számsorok lendítik előre vagy pecsételik meg a kormánypárti képviselők, illetve városvezetők pályafutását.A fideszes lakossági fórumokon a kormány által gerjesztett kampányhangulat ellenére sem tolonganak a résztvevők, akkor sem, ha miniszterek a meghívott előadók. Egy, az ország északi részében parlamenti mandátumot szerző képviselő azt mondta: minden rendezvényen ugyanazokat az arcokat látja. Arról nem is beszélve, hogy amikor a fórum végén föltesznek négy-öt kérdést, azok közül egy érinti a bevándorlást, a többi helyi problémákról vagy nyugdíjügyekről szól.
Három évig nem lesz adóemelés Oroszországban

2016. szeptember 23. péntek 23:33

Sziluanov pénzügyminiszter hároméves költségvetést készít elő, amely konzervatív előrejelzéseken alapul.
Bátor vagy vakmerő? Nem lesz adóemelés ? szól az ígéret

2016. szeptember 23. péntek 23:00

Három évig nem lesz adóemelés Oroszországban ? jelentette ki Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter egy pénteki moszkvai szaktanácskozáson.
Óriási fogás egy elhagyott kisbuszban

2016. szeptember 23. péntek 21:59

Csaknem hatvanmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak egy hátrahagyott kisbuszban a pénzügyőrök és a rendőrök Nyíregyházán ? közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
Vízum kellhet Nagy-Britanniába utazáskor

2016. szeptember 23. péntek 21:22

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője szerint a Brexit Nagy-Britannia teljes kivonulását jelenti az Európai Unióból. Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke...
Nem mindenkinek úgy alakult a biznisz, ahogy azt a Fidesz elképzelte

2016. szeptember 23. péntek 20:42

Korántsem lett egytől egyig milliomos mindenki, aki megfelelő helyezkedéssel dohánybolthoz jutott a Fidesz jóvoltából.
Orbán kötélbarátja építi Soros György egyetemét

2016. szeptember 23. péntek 20:34

Szeptember közepén adták át Budapesten a Közép-európai Egyetem két új, ultramodern épületét. Ezzel lezárult az első szakasza a Soros György által alapított egyetem háromlépcsős kampusz-újjáépítési projektjének, amire eddig mintegy hatmilliárd forintot költöttek.

A beruházást közösen végzi a Strabag a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt-vel ? írja a Magyar Narancs. Garancsit Orbán Viktor bizalmasaként tartják számon, övé a Videoton focicsapata is. A Fidesz hatalomra kerülése után egyre több állami megrendelést kapott a Market, amelynek tavalyi nettó árbevétele 51,6 milliárd forint volt. Garancsi korábban a Figyelőnek úgy nyilatkozott, hogy kötélbarátság fűzi a miniszterelnökhöz, amióta együtt mentek hegymászótúrára.

A Közép-európai Egyetem azt közölte a lappal, hogy egy háromfordulós, meghívásos pályázat útján választották ki a Market-Strabag párost. A három ütemből az első kettőre szerződtek velük.

A második ütemben új épületet húznak fel az Október 6. utcában, és egyebek mellett a Nádor utcai Toronyépületet is felújítják.


Égbekiáltó eredményt hozott a titánok harca

2016. szeptember 23. péntek 20:34


Két magyar nő megcsinálta az esküvőbiznisz Airbnb-jét

2016. szeptember 23. péntek 20:32

Hatalmas buli egy indiai esküvő, de sima turistázás közben esélytelen eljutni egyre ? legalábbis így volt mostanáig. Két magyar nő fél év alatt felfuttatott egy startupot Indiában, amellyel bárki árulhat jegyeket az esküvőjére.
Elegem van a dugókból - vegyek magamnak egy robogót?

2016. szeptember 23. péntek 20:30

Mit tehet az, aki le akarja tenni az autót, elege van abból, hogy ritkán jár a busz, biciklire viszont nem szívesen váltana? A sor mellett elhúzó robogósokat sokszor irigykedve nézzük a dugóban ülve - de mivel lehet ezeket vezetni? Mennyibe kerülnek, mennyit fogyasztanak? Hova tegyem, ha nincs garázsom? Lehet vele esőben is menni? És télen? Szinte minden, amit a robogózásról tudni akartál, de sosem merted megkérdezni. Aki válaszol: Ungvári Márton, a Vespa Klub Magyarország elnöke.
Szabadkereskedelmi egyezmény az EU és Kanada között

2016. szeptember 23. péntek 20:09

Várhatóan október 27-én aláírják az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) ? jelentette be Peter Ziga szlovák gazdasági miniszter pénteken Pozsonyban, az Európai Uniós (EU) tagállamok kereskedelemért felelős minisztereinek informális találkozóján.
Jól kioktatták a Brexit vezérét a németek és a franciák

2016. szeptember 23. péntek 19:48

A Lisszaboni Szerződés másolatát ajánlotta fel Boris Johnson brit külügyminiszternek a német és a francia pénzügyminiszter. A kioktató jellegű gesztus Johnson szokásosan fésületlen nyilatkozatára...
Spéderéktől kapott hitelt Mészáros Lőrinc és felesége

2016. szeptember 23. péntek 19:36

Idén márciusban Mészáros Lőrinc és felesége 1,24 milliárd forint hitelt vett fel a B3 Takarékszövetkezettől ? írja a 444. A takarékszövetkezetet akkor még Spéder Zoltán bankár befolyási övezetéhez sorolták, aki azóta kegyvesztett lett ? június elején a kormány elkezdte kiszorítani a takarékszövetkezetekből és a Magyar Postából, sőt, a kormánypárti sajtó hetekig közellenségkétn kezelte.

A portál úgy véli, ennek fényében igazán érdekes a Mészároséknak nyújtott hitel, ugyanis a felcsúti polgármester és felesége magánszemélyekként jutottak az összeghez, nem valamely cégen keresztül. Orbán Viktor barátjának hitelezése politikai döntés is kellett, hogy legyen ? írják, hozzátéve, hogy a takarékok körüli világot ismerők már júniusban azt pletykálták: fura, hogy Spédernek nekitámadtak, miközben ők finanszírozták Mészárosékat.

A hitel hátteréről kétféle magyarázatról értesültek. Az egyik szerint Vida József, akit júliusban választottak a takarékok feletti szervezet vezetőjévé, időben megneszelte, hogy Spéder kegyvesztett lett, és időben kimutatta lojalitását a kormányzat felé. A másik szerint Spéder jóváhagyásával ment hitel Mészároséknak, mert a bankár már érzékelte, hogy haragszanak rá.

A hitel azért is érdekes, mert földekre jegyezték be a jelzálogot, de ezek közül legalább egyet nem magánemberként birtokol a Mészáros házaspár. Ez akkor sem mindennapi megoldás, ha a cég végső tulajdonosai Mészárosék, és a cég vezetését egyik lányuk látja el.

Mészáros Lőrinc és családtagjai az év elején az OTP-től is komoly hiteleket kaptak földvásárlásra, amit szintén a földjeikre helyezett jelzáloggal oldottak meg.


A heti nyerőt adja vissza pénteken Amerika

2016. szeptember 23. péntek 19:13

Az elmúlt három nap emelkedései után, ma már mérsékelt mínuszban nyitották a napot a főbb amerikai részvényindexek. A Nasdaq és az S&P 500 0,2 százalékkal, míg a Dow 0,1 százalékkal nyitott lejjebb...
Szijjártó szerint csak a magyar kerítést bírálja a világ

2016. szeptember 23. péntek 19:12

A külügyi és külgazdasági miniszter a CNN-nek adott interjúban közölte: Orbán nem migránsellenes.
Az összes vám megszűnik az EU és Kanada között

2016. szeptember 23. péntek 18:46

Várhatóan október 27-én aláírják az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt (CETA) - jelentette be Peter Ziga szlovák gazdasági miniszter pénteken Pozsonyban, az Európai Uniós (EU)...
Mihók Attila lesz a budapesti olimpia cégének vezére

2016. szeptember 23. péntek 18:44

A budapesti olimpia előkészítését végző céghez igazol lapunk kiadójának korábbi vezérigazgatója.
Megszólalt Gülen: ?Erdogan maga szervezte a puccsot?

2016. szeptember 23. péntek 18:30

Az USA-ban élő Fethullah Gülen, akit a török kormány a júliusi puccskísérletért telelőssé tett, kész visszatérni hazájába, bár szerinte nincsenek ellene kézzelfogható bizonyítékok és ott tortúra vár rá. A puccsért Erdogan elnököt teszi felelőssé. Erdogan pedig beolvasott az USA-nak, felrója neki, hogy nem adják ki Gülent és támogatják a kurdokat.
Kitalálod, melyik város a világ legnépszerűbb úticélja?

2016. szeptember 23. péntek 18:27

Bangkok, London és Párizs lett a dobogós a világ legnépszerűbb úti céljainak ranglistáján. Bár Budapest nem került be a Top 10-be, a legnagyobb mértékben bővülő európai célállomások listáján hatodik...

Ez a Brexit: sötét fellegek a londoni City felett

2016. szeptember 23. péntek 18:13

Jelentősen visszaesett az újonnan meghirdetett állások száma a londoni City pénzügyi szektorában a brit EU-tagságról rendezett népszavazás óta.
Itt a jel, hogy haldoklik a City

2016. szeptember 23. péntek 17:57

Egyre kevesebb az álláshirdetés Európa pénzügyi központjában.
Jövőre ilyen gyógyszerek várják majd a kórházi betegeket

2016. szeptember 23. péntek 17:23

Elindultak a gyógyszerellátást biztosító közbeszerzési eljárások. A kisebb gyógyszergyártók is esélyesek lehetnek.
Trócsányi benyújtotta a különbíróságokról szóló javaslatot

2016. szeptember 23. péntek 17:10

Benyújtotta az Országgyűlésnek az Igazságügyi Minisztérium (IM) az általános közigazgatási rendtartásról és a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényjavaslatot pénteken.

A sajtóban különbíróságoknak nevezett javaslatot sok kritika érte. E szerint a Fidesz az új közigazgatási bíróságokon dönthetné el például a választási, közbeszerzési vagy médiaügyi jogvitákat. Szakértők aggályosnak tartják azt is, hogy az eljáró bírák fele kormánytisztviselő lenne, azaz a kormány a saját embereivel töltené fel a bíróságokat. Egyes vélemények szerint

a közigazgatási bíróságok magyar módra történő felállításával vége lenne a bírói függetlenségnek, vagyis a jogállamnak.A kormány javaslata súlyos kritikát kapott az előzetes véleményezés során az Országos Bírósági Hivataltól (OBH) is. Ahogy az OBH tanulmánya írja:

bírósági vélemények szerint aggályos a Közigazgatási Felsőbíróság jogkörének meghatározása, az elnök és bírák kiválasztásának tervezet szerinti menete

Még nem világos, hogyan akarják

A most benyújtott törvényjavaslat – legalábbis első olvasásra – számos ponton enyhített a vitatott részeken. Például nem találtuk nyomát annak, hogy a másodfokon eljáró közigazgatási felsőbíróság “bíróinak” fele jöhet csak az igazságszolgáltatásból, a felét pedig a köztisztviselők, kormánytisztviselők közül kell kiválasztani. Sőt, kimondja, hogy első és másodfokon is három hivatásos bíró jár el.

Ugyanakkor még sok részlet nem világos. Ilyen például a kiemelt jelentőségűnek nevezett ügyek, amelyről azt írja a törvényjavaslat indoklása, hogy ide tartoznának a

  • a Kormány irányítása alatt nem álló közigazgatási szervek tevékenységével (pl. MTVA)
  • a gyülekezési jog gyakorlásával
  • a köztestületekkel (pl. MMA, kamarák)
  • egyes választási jogvitákkal
  • az önkormányzati rendeletalkotással kapcsolatos perek is.

A két törvény benyújtását kétéves alapos előkészítés előzte meg – hangsúlyozta az IM, hozzátéve: a jogászi hivatásrendek képviselőiből, országosan elismert szakemberekből álló kodifikációs bizottságok dolgozták ki a tervezeteket. A javaslatok közigazgatási és társadalmi egyeztetése, valamint számos szakmai konferencián való megvitatása mellett a tárca két alkalommal is egyeztetett a szabályozásról a parlamenti pártok frakcióival.

Az OBH elemzése szerint viszont rendkívül aggályos, hogy 2018. januárjára, azaz pont egy választási évre tervezi a kormány a bevezetést, azt kérdezik, hogy:

megvalósítható-e úgy a bevezetés, hogy akár éppen a választási ügyekkel kapcsolatban ne legyen semmiféle fennakadás?”

A témára hamarosan visszatérünk szakértők segítségével.

 

 


Mindjárt aláírják az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt

2016. szeptember 23. péntek 17:04

Október végén léphet életbe a CETA.
Már a Marsra készül a Tesla-vezér - őrült ötlettel állt elő

2016. szeptember 23. péntek 17:02

Az elektromos autókkal a Földet, a visszatérő rakétákkal pedig az űrt készül meghódítani Elon Musk. Másfél évtizeddel ezelőtt még őrült álmodozásnak tűnt a Mars kolonizálása, most azonban már a NASA is a pártjukat fogja, és 15 éven belül elindulhat az első ember a vörös bolygó felé. Kérdés azonban, hogy megéri-e ezt bármelyik vállalat.
Kipakolhatnak végre a becsődölt koreai szállítmányozó hajói

2016. szeptember 23. péntek 16:53

Elég pénz gyűlt össze, hogy partra hordják a csődeljárás alatt álló Hanjin hajóin veszteglő árut.
Szijjártóra figyel az ENSZ

2016. szeptember 23. péntek 16:33

A külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésének általános vitáján szólal fel.
Vége a földárveréseknek, a befolyt 270 milliárd az államadósságra megy

2016. szeptember 23. péntek 16:13

A megmaradt kisebb birtokokat a Földet a gazdáknak program keretében értékesítik.
Erre fordítják a földárverésből befolyt százmilliárdokat

2016. szeptember 23. péntek 16:07

Megvan a helye a nagyjából 270 milliárd forintnak.
Romlott a magyar meggy versenyképessége egy szakmai kiadvány szerint

2016. szeptember 23. péntek 16:00

Magyarország nem használja ki megfelelően a meggytermesztésben rejlő lehetőségeit.
Erre költik a földárverésből származó bevételt

2016. szeptember 23. péntek 15:59

A kormány lezárja a földárveréseket, az azokból várható 270 milliárd forint bevételt az államadósság csökkentésére fordítja, ezt tartalmazza az a törvénycsomag, amelyet Földművelésügyi Minisztérium (FM) a parlament elé terjeszt ? közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.
Elképesztő bevételt hozott a Reagan-házaspár aukciója

2016. szeptember 23. péntek 15:55

A Christie's aukciósház eredetileg kétmillió dollárra becsülte a több mint 400 tételt felvonultató szerdai és csütörtöki licitek összbevételét, ez a becslés azonban csak az egyes tárgyak piaci értékén alapult, figyelmen kívül hagyva, hogy az egykor hírességek tulajdonába tartozó holmik általában jóval a becsült ár fölött szoktak új gazdára találni.A Reagan-házaspár emléktárgyainak jelentős része a becsült ár 10-20-szorosáért kelt el. Az aukció sztárja Nancy Reagan amerikaizászló-mintás Bulgari gyűrűje volt, amelynek leütési árát nyolcezer dollárra becsülték, ám az ékszer végül - közvetítői díjjal együtt - csaknem 320 ezer dollárért (87 millió forint) cserélt gazdát. Egy pár monogramos ezüstserleg, amelyet Margaret Thatcher ajándékozott a Reagan-házaspárnak, az eredetileg becsült 2000 dollár helyett 52 ezer dollárért kelt el. Egy Frank Sinatrától kapott Tiffany asztali óra pedig több mint 106 ezer dollárért talált új gazdára.Ronald Reagan elnöki pecséttel díszített cowboycsizmája csaknem 200 ezer dollárt, az egykori elnök fehér házbeli levelezőpapírra skiccelt, aláírt rajza pedig 100 ezer dollárt ért egy mindenre elszánt licitálónak. Több mint 93 ezer dollárért kelt el egy Reagan aláírásával ellátott vadonatúj futball-labda, és csaknem 277 ezer dollárért a berlini fal egy szintén szignált darabja.A Reagan-házaspárhoz kötődő további 260 tételre szeptember 28-ig lehet licitálni egy online árverésen. A néhai Nancy Reagan családja és hagyatékának kezelői által kezdeményezett aukciókból befolyó összeget a házaspár kívánságának megfelelően a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány és Intézet kapja.Reagant, aki egykor hollywoodi színész és Kalifornia állam kormányzója volt, 1980-ban választották meg az Egyesült Államok 40. elnökévé. 2004-ben halt meg. Nancy Reagan idén márciusban, 94 évesen hunyt el.
Kijelölték a csődbiztost, Coop és Spar lehet a bukott CBA-partnerből

2016. szeptember 23. péntek 15:44

 Kimazsolázzák a konkurensek az egykori CBA-hálózat legjobb boltjait. Már csődbiztost is kijelöltek a nehéz helyzetbe került kereskedőcéghez.
Senecát is megidézték a győri cukorügyben

2016. szeptember 23. péntek 15:21

Senecát idézte a bíró a győri, a nagy összegű adócsalás miatt elhíresült cukorügyek csütörtöki ítélethirdetésekor: ?Akinek hasznára van a bűntett, az a tettes.? Kilenc tettest el is ítéltek ? csak egyikük kapott letöltendő börtönt ?, de nem biztos, hogy mindenkit megtaláltak, akinek a bűntett a hasznára volt.
Moszkva ragaszkodik az atomfegyvereihez

2016. szeptember 23. péntek 15:17

Korábban az ENSZ-közgyűlés New Yorkban javaslatot fogadott el arról, hogy 2017-ben konferenciát hívjanak össze, amely az atomfegyverek teljes betiltására vonatkozó nemzetközi konvencióról tárgyalna."Teljesen nyilvánvaló, hogy sem Oroszország, sem más atomhatalom nem fog részt venni a konvenciót előkészítő tárgyalásokon. Az atomhatalmak nélkül pedig ez a kezdeményezés semmi gyakorlati jelentőséggel nem bír. Elméletben még kontraproduktív is lehet, mivel nemcsak hogy nem gyorsítja meg a nukleáris leszerelést, de bizonyos mértékben még akadályozhatja is azt. Az ilyen jellegű kezdeményezés nem vezet együttműködéshez, hanem eltávolodáshoz, sőt kibékíthetetlen ellentétekhez, ami nem válik hasznára a tömegpusztító fegyverek elterjedése visszaszorításának" - vélekedett Uljanov.Az orosz tisztségviselő rámutatott: "Felmerül a kérdés, hogyan egyeztethető össze az atomsorompó-szerződés (NPT) - amely rögzíti, hogy az öt atomhatalom ellenőrzése alatt álló atomfegyverek törvényesnek minősülnek - az új egyezménnyel, amely ezeket betiltaná". "Vagyis két párhuzamos jogrend keletkezne" - tette hozzá.Uljanov hangsúlyozta: az Oroszországi Föderáció kész és hajlandó is fokozatosan csökkenteni nukleáris arzenálját, de csakis az atomsorompó-szerződés keretében. Emlékeztetett, hogy Oroszország és az Egyesült Államok atomarzenáljai a múlt század 50-es 60-as éveinek szintjére csökkentek.Oroszország emellett saját területén kívül nem fog atomfegyvereket telepíteni más országokban - szögezte le Uljanov. Oroszország még az 1990-es években kivonta összes atomfegyverét a külföldi államok területéről, míg az Egyesült Államok esetében teljesen más a helyzet, fegyverei olyan államok területén vannak, amelyek nem minősülnek atomhatalomnak, így Hollandia, Németország, Belgium, Olaszország és Törökország területén - tette hozzá az orosz diplomata.Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter korábbi javaslatára reagálva Uljanov elmondta: az európai hagyományos fegyverek korlátozásáról szóló 1990-es szerződés még "nincs veszve", de minőségében új megállapodásra van szükség. Hozzáfűzte: Moszkva a múltbéli rossz tapasztalatok miatt nem fogja magához vonni a kezdeményezést, de ha mások előállnak ilyen tervekkel, Oroszország kész a párbeszédre.Frank-Walter Steinmeier augusztus végén új fegyverzet-ellenőrzési rendszer kidolgozását javasolta a NATO és Oroszország viszonyának javítása és Európa biztonságának erősítése céljából. A német külügyi tárca vezetője kiemelte, hogy a jelenlegi fegyverzet-ellenőrzési rendszer szétesőben van, és Oroszország évek óta nem vesz részt az európai hagyományos fegyverek korlátozásáról szóló 1990-es szerződés (CFE) végrehajtásában.
Nőtt az uniós hatóságok által lefoglalt hamisított áruk mennyisége 2015-ben

2016. szeptember 23. péntek 15:16

Az uniós tagországok vámhatóságai mintegy ötmillió darabbal több hamisított árucikket foglaltak le 2015-ben, mint az azt előző évben.
Fellebbentette a fátylat terveiről a karrieristák kedvence

2016. szeptember 23. péntek 15:08

A LinkedIn elindítja saját oktatási platformját, de a megjelenésben is forradalmi újításokra készül.
Utolsókat rúgja a Malév egyik leányvállalata

2016. szeptember 23. péntek 15:07

A Malév egykori leányvállalata, a repülők földi kiszolgálását ellátó Malév Ground Handling (GH) egyéb célra folyósított állami támogatásból finanszírozta a Magyar Fejlesztési Bankkal (MFB) szembeni tartozását – tudta meg a Magyar Nemzet.

Ez felveti a források tiltott felhasználását, ami miatt a versenytársak feljelenthetik az uniónál, a tét 260 millió forint.A szóban forgó 260 millió forint annak a 400 millió forintos kölcsönnek a fennmaradó része volt, amit a cég a Malév 2012. február 3-án bekövetkezett csődje után kapott. Biztosítékként elzálogosították a Malév GH több nagy értékű eszközét.

A mostani inkasszóval tehát a vagyontárgyak tehermentesek lettek, ám az MFB-hez került pénz egy a társaság számára folyósított, átszervezésre fordítható, ?címkézett? állami támogatásból állt rendelkezésre.

A lapunk ugyanakkor megtudta, hogy már elkészült egy reorganizációs program. Eszerint racionalizálni kellene a Budapest Airporttal való megállapodásokat; a Malév GH még a malévos időkből rendkívül pazarló szerződéseket örökölt meg, évente százmilliók mennek el raktárak, irodák bérleti díjaira.

 


Koktélok őszre a Lappföld színeivel

2016. szeptember 23. péntek 14:57

Mutatunk három, a lappföldi ősz ihlette koktél kreációt, amelyeket egyszerű elkészíteni, és színviláguk még vonzóbbá teheti számunkra ezt az évszakot. 
A Takarékoknál már elérhető az új, kedvezőbb feltételű CSOK

2016. szeptember 23. péntek 14:52

A CSOK-igénylések számának érdemi növekedésére számítanak a Takarékok a szeptember közepén elfogadott rendeletmódosítást követően – írta a Takarékbank sajtóközleménye.

A Takarékok 2016 januárja óta összesen 2922 darab CSOK-kérelmet fogadtak be 8,52 milliárd forint összegben.

A CSOK feltételeinek kedvező módosítása és a lakásépítések felfutása miatt az új lakás építésére vonatkozó CSOK kérelmek száma a jelenlegi 25 százalékról 2017 folyamán 30 százalék fölé emelkedhet, a megyeszékhelyeken és a fővárosban pedig ennél is magasabb arány várható. Jövőre az idei duplájára nőhet az újlakás-építések száma, akár mintegy 24 ezer egységgel is bővülhet a hazai újlakás-piac.

A CSOK olyan fontos feltételeit módosította a kormány, mint például a használati megosztás elfogadása, vagy a gyermekekre vonatkozó életkori korlát 20-ról 25 évre való emelése, amely jelentősen kibővítette a kedvezményre jogosultak körét. Szabó Levente szerint az igénylések növekedését a kedvezőbb feltételek mellett a lakáspiac dinamikus felfutása is húzni fogja.


15 millióért hozná haza a maga fiataljait a román kormány

2016. szeptember 23. péntek 14:50

A szomszédban komolyan gondolják a külföldre szakadt potenciális vállalkozók visszacsábítását.
Valaha meg lehetett gazdagodni vele, ma a gatyánk rámegy

2016. szeptember 23. péntek 14:41

A rendszerváltás után, a privatizáció során rengeteg részvény került a piacra, melyeket nem, vagy csak később vezettek tőzsdére. Ezek remek befektetési lehetőségek voltak, ma már viszont csak baj van velük: forgalomképtelenek, és a brókercégek sokszor jelentős összeget szednek szimplán a tárolásukért.
Két héten keresztül javítanak ? itt lesznek lezárások

2016. szeptember 23. péntek 14:34

A Budaörsi úti zajvédőket javítják vasárnaptól.
A törökök budapesti bizniszét sietteti Orbán

2016. szeptember 23. péntek 14:26

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a Matild-palota átalakítását.
Elrendelték a CBA korábbi partnerének csődeljárását

2016. szeptember 23. péntek 14:22

Elrendelte a csődeljárást a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.nél a Balassagyarmati Törvényszék.
Belefulladunk az olajba ? alkudoznak a kitermelők

2016. szeptember 23. péntek 14:17

Visszautasíthatatlan ajánlatot tett Szaúd-Arábia: hajlandóak lennének csökkenteni a kitermelést. Egy feltétellel.
Ez már tényleg az ősz: ilyen időre készülj!

2016. szeptember 23. péntek 14:06

Jön a hétvége, elromlik az idő?
Közel lehet a megállapodás az olajtermelés csökkentéséről

2016. szeptember 23. péntek 14:04

Szaúd-Arábia jó ajánlatot tett Iránnak. A jövő heti energiafórumon minden kiderül.
A hazai hústermelés több mint felét a baromfiágazat adja

2016. szeptember 23. péntek 13:53

Baromfihúsból az ország önellátottsági szintje meghaladja a 170 százalékot. 
A Béres gyógyszergyár kapta a gróf Széchenyi család vállalkozói fődíját

2016. szeptember 23. péntek 13:49

Átadták a 2016-os Év Széchenyi Vállalkozása díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumban:

  • a fődíjat a Béres Gyógyszergyár Zrt,
  • az első Széchenyi-Bridge díjat Dr. Breuer Anita, a Logiscool ügyvezető-alapítója kapta.

Az Év Széchenyi Vállalkozása díj alapítója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. Olyan kiemelkedő vállalkozásokat kíván elismerni, amelyek a nyilvánosan elérhető adataik alapján méltók arra, hogy a Széchenyi István által megfogalmazott vállalkozói értékeket egy éven keresztül képviseljék és terjesszék.

A Béres Gyógyszergyár Magyarország legnagyobb, magyar családi tulajdonban lévő vállalkozása, a hazai gyógyszeripar egyik meghatározó, az egészségvédő piac vezető szereplője. Az alapító feltaláló tudományos és emberi nagysága példaként áll fia, dr. Béres József előtt, aki 2000 óta a Béres Gyógyszergyár elnöke. A Béres Gyógyszergyár Zrt. a termelékenység, az innováció és társadalmi felelősségvállalás területein is kimagasló eredményt ér, ezzel 2016-ban az Év Széchenyi Vállalkozása lett.

Logiscool a Széchenyi-Bridge Díj nyertese

Idén először Széchenyi-Bridge Díj néven adott át közös különdíjat a Bridge Budapest és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. A Széchenyi-Bridge-díjat egy olyan magyar alapítású vállalkozást vezető vállalkozó kaphatja, akinek fiatal, legfeljebb három éves a vállalkozása, aki nyitott a nemzetközi piac felé, van nemzetközi aktivitása, valamint fontos számára a tudatosság, az átláthatóság és a nyitottság.

A Széchenyi-Bridge-díjat 11 jelölt közül Dr. Breuer Anita, a Logiscool programozó iskola vezetője kapta. A 2014-ben alapított vállalkozásnál 6 és 18 év közötti gyermekeket tanítanak programozni. Céljuk, hogy az élményalapú oktatási módszerrel minél több gyermeknek megadhassák a lehetőséget a tanulásra. Mára összesen három országban, huszonnégy helyszínen tartanak oktatásokat. A működésük három évében eddig több mint hatezer kisgyermeknek sikerült bizonyítaniuk, hogy programozni élmény.

További díjazottak:

Innováció kategória ? Bonaventura Kft.
Társadalmi Felelősségvállalás kategória ? Fino Bio Products Kft.
Termelékenység kategória ? Irodamarket Kft.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége különdíját a Stadler Szolnok Kft. kapta. A nyerteseknek és a résztvevőknek a Magyar Posta Széchenyi István emlékbélyeget adott át.

(Képünkön Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke látható)


A kutyának sem kell a magyar meggy ? mi történt?

2016. szeptember 23. péntek 13:47

Bár már nincs szezonja, a szakértők szerint összefogás kell, ha meg akarjuk menteni a hazai gyümölcs versenyképességét.
Bezárt CBA-k: elrendelték a csődeljárást

2016. szeptember 23. péntek 13:34

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. már a CBA arculatát sem használhatja.
Drágul a tej - mégsem örülhetnek a termelők?

2016. szeptember 23. péntek 13:26

Még így is alacsony a magyar nyerstej ára.
Megint az ázsiai részvények lesznek a nagy befektetési sztori?

2016. szeptember 23. péntek 13:18

Az ázsiai gazdaságok növekedési kilátásai továbbra is nagyon jók, és jó lehetőségeket rejtenek a részvénypiacaik. Kínában sem olyan rossz a helyzet, mint korábban gondolták, de igazán vonzó India lehet. Kedvezőek az osztalékhozamok, alacsonyak a P/E-ráták. Lehet, hogy megint Ázsiában várható részvénypiaci fellendülés?
Nagy dobásra készülhet a kormány - mit tervezhet Varga Mihály?

2016. szeptember 23. péntek 13:08

A felminősítés után elkezdődtek a találgatások, hogy mit léphetnek az államkötvénypiacon.
Egyhetes sztrájk készül a Volánnál

2016. szeptember 23. péntek 13:07

Október végétől jöhet a munkabeszüntetés. A szakszervezet 50 százalékos béremelést akar 3 év alatt.
Orbán Viktor kiemelte a török luxusszállodások beruházását a Ferenciek terén

2016. szeptember 23. péntek 13:03

Orbán Viktor miniszterelnök egy pénteki rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítette a külföldi tőkéből megvalósuló luxusszálloda-beruházást – vette észre a 444.hu.

A Ferenciek terén lévő Matild-palotát 2014 nyarán adta el a belvárosi önkormányzat a török Öyzer csoport magyarországi leányvállalatának, a Melis Investment Kft.-nek. Az ár meglepően alacsony volt – 2,6 milliárd forintot fizettek az épületért a törökök.

Tavaly év végén aztán elkezdődött a munka is. A befektetők egy 156 szobás, ötcsillagos luxusszállodává alakítják át Klotild főhercegnő 1899-ben építtetett palotáját az Erzsébet híd pesti hídfője mögött. Az átadást eredetileg 2018-ra tervezték.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt minősítés mentesíti a beruházót egy csomó, egyébként kötelező eljárás, szabály alól. Például nem kell környezetvédelemmel, műemlék-védelemmel, bizonyos hatósági engedélyekkel foglalkozniuk. Ezek lassítják legjobban az építkezést, és pluszköltséggel is járnak. A törököknek már nem kell ezzel bajlódniuk, a miniszterelnök úr is így gondolja.

 


Indul a csődeljárás a Palóc Nagykernél

2016. szeptember 23. péntek 12:56

Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójának 60 napja van, hogy a hitelezőknek elfogadható tervet eszeljen ki.
Csődeljárás alatt a volt CBA-partner Nógrádban

2016. szeptember 23. péntek 12:38

Elrendelte a csődeljárást a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.nél a Balassagyarmati Törvényszék, a közzétételt tartalmazó végzés pénteken jelent meg a Cégközlöny honlapján.

Az ügyről bővebben ebben a cikkünkben is olvashat>>

A bíróság a budapesti Pro Bonum Gazdaságszervező Kft.-t jelölte ki vagyonfelügyelőnek. A végzés tartalmazza, hogy a hitelezőknek 30 napon belül kell jelenteniük fennálló követeléseiket az adósnak és a vagyonfelügyelőnek.

A végzés közzétételétől az adóst 120 napig fizetési moratórium illeti meg, a csődtörvény 11. szakasza alapján azonban a fizetési haladék a munkabérkövetelések kifizetése alól nem mentesíti a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.

A cég ellen több hitelező felszámolási kérelmet nyújtott be. A felszámolási eljárásokat a csődeljárás elrendelésével egyidejűleg a bíróság megszüntette.

A csődtörvény értelmében az adósnak 60 napon belül össze kell hívnia a hitelezőket egyezségi tárgyalásra, és a vagyonfelügyelő bevonásával a fizetőképesség helyreállítását célzó programot és egyezségi javaslatot kell készítenie. Ha a hitelezők ezt nem fogadják el, a bíróság dönthet a csődeljárás megszüntetéséről és elrendelheti a felszámolást.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai múlt csütörtökön már nem nyitottak ki, mert megkezdték a leltározást. A boltok azóta is zárva tartanak.

A Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

(MTI)

 


Földöntúli lesz ez a bor - durva kísérletbe kezdett Kína

2016. szeptember 23. péntek 12:29

Arra kíváncsiak a kutatók, hogyan reagál a szőlő a világűrre.
Bértámogatás: kinek, mikor, és milyen feltételekkel jár?

2016. szeptember 23. péntek 12:24

Támogatást kaphatnak a munkáltatók a munkaviszonyban foglalkoztatott hátrányos helyzetű vagy megváltozott munkaképességű személyek munkabérének és tb-közterheinek megfizetéséhez. Alábbi cikkünkben részletezzük az erre vonatkozó tudnivalókat.
Cáfolta a rendőrség, hogy Brad Pitt ellen vizsgálat folyna

2016. szeptember 23. péntek 12:17

"Semmiféle gyermekbántalmazás miatt nem folytatunk vizsgálatot Brad Pitt ellen. Semmilyen illetékességi körünkbe eső bejelentés nem érkezett hozzánk" - közölte Jenny Houser rendőrtiszt a Fox News-zal. Az illetékes hozzátette, azt azonban nem kommentálhatja, hogy más kormányzati szerv folytat-e vizsgálatot.A Los Angeles megyei gyermek-és családsegítő szolgálat illetékese azt közölte, hogy tilos számukra kommentálni azt, folyik-e, vagy sem bármilyen vizsgálat valaki ellen.A TMZ.com celebportál adta hírül csütörtökön, hogy gyermekbántalmazás gyanúja miatt vizsgálatot folyik Brad Pitt ellen, aki állítólag "szóban" és "fizikailag" is durva volt egyik gyermekével. Az esetet ismerő forrás szerint az incidens múlt hét szerdán történt Angelina Jolie és Brad Pitt magánrepülőgépén. Pitt állítólag dührohamot kapott a fedélzeten és kiabált, valamint fizikailag is agresszív volt az egyik gyerekkel. Szemtanúk szerint miután a gép leszállt, a színész tovább forrongott a kifutópályán, majd megpróbált elhajtani a helyszínről. Jolie és a házaspár néhány másik gyermeke is jelen volt az incidensnél.A forrás szerint a történteket valaki a repülőről, vagy a kifutóról jelentette be névtelenül a Los Angeles megyei gyermek- és családsegítő szolgálatnak, amely most a Los Angeles-i rendőrséggel együtt folytat vizsgálatot a színész ellen. Jolie-t és Pittet már állítólag kihallgatta a szolgálat, amely a gyerekekkel is szeretne beszélni. A névtelen bejelentő által elmondottak alapján a színész ittas volt az eset idején.Egy másik forrás szerint az incidenst követően Pitt nem tért vissza feleségével és gyerekeikkel a Los Angeles-i családi otthonukba, ami állítólag nem volt szokatlan, a színész ugyanis gyakran töltötte hotelben az éjszakát, ha összevesztek feleségével.Egy Pitthez közeli forrás szerint a színész nem veszi félvállról a vizsgálatot. "Nagyon komolyan veszi a dolgot, és kitart amellett, hogy nem bántalmazta a gyermekeit" - fogalmazott a forrás.Brad Pit hivatalos képviselője nem válaszolt csütörtökön a sajtó megkeresésére.A 41 éves Jolie hétfőn adta be a válókeresetet férje ellen kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Az Oscar-díjas színésznő továbbá bejelentette, hogy meg akarja kapni hat gyermekük felügyeleti jogát. A színésznő arra kérte a bíróságot, hogy Pittnek csak láthatást biztosítson.A sztárpár válásának híre óta a bulvársajtóban számos találgatás merült fel a lehetséges okokról, ezek közé került most a gyermekbántalmazás gyanúja is.Jolie és Pitt tízévi együttélés után 2014-ben házasodott össze, a Brangelinaként emlegetett álompár házasságának felbomlása bejárta az egész világsajtót. A két sztár ugyanakkor magánélete tiszteletben tartását kérte a médiától.
Átépítik a Gellért-teret ? mostantól errefelé nem tudsz közlekedni

2016. szeptember 23. péntek 12:02

Tovább építik a távhővezetéket a Szent Gellért téren, most a másik oldalon nem lehet majd közlekedni egy hónapig.
Putyin bevezeti a hároméves költségvetést

2016. szeptember 23. péntek 11:54

Három évig nem lesz adóemelés Oroszországban – jelentette ki Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter egy pénteki moszkvai szaktanácskozáson.

Sziluanov elmondta, hogy hároméves költségvetést készítenek elő, amely konzervatív előrejelzéseken alapul.

Semmiképpen nem érdemes a terveket az olajár vagy a szolgáltatásaink iránti kereslet növekedésére alapozni

– hangoztatta a miniszter, rámutatva, hogy az előző évek büdzséin éreztette hatását az indokolatlan optimizmus.

Rámutatott hogy a világgazdaság fejlődési üteme lassul, és ha Oroszország a derűlátó prognózisokból indul ki, végül talán azzal kell majd szembesülnie, hogy a tervek eltúlzottak voltak és a költségvetésnek nincsenek eszközei.

A pénzügyminiszter javaslatot készített elő, amelynek értelmében tartalékalapokba helyezik az olajbevételek egy részét, hordónként számítva a 40 dollár fölötti többletbevételt.

Sziluanov elmondta: az általa irányított tárca 2018-tól egy új, felhalmozó nyugdíjrendszer bevezetését tervezi.

A csütörtöki 1,25 milliárd dolláros eurókötvény-kibocsátással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az orosz értékpapírt a külföldi befektetők “úgy szétkapkodták, mint a forró pirogot”.

(MTI)


Félmilliárd dollárnál is többet kalapozott össze az albérlők démona

2016. szeptember 23. péntek 11:43

Az Airbnb célja, hogy 850 millió dollárt szedjen össze.
Orbán nem vesz részt pártvitákban

2016. szeptember 23. péntek 11:35

Orbán Viktor álláspontját a kormányfő sajtófőnöke tolmácsolta az MTI-nek pénteken arra reagálva, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyilvános vitára hívta a miniszterelnököt, a Fidesz elnökét és Molnár Gyulát, az MSZP vezetőjét.Havasi Bertalan hangsúlyozta: az október 2-iki népszavazás nemzeti ügy, ezért Orbán Viktor meggyőződése szerint arról nem pártvitákra van szükség, hanem arra, hogy minden felelősen gondolkodó politikai erő a mindannyiunk közös jövőjét meghatározó referendumon való részvételre biztassa a választópolgárokat.Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?".
37 hónapja bővül a kiskereskedelmi forgalom

2016. szeptember 23. péntek 11:35

Ez év júliusában a naptárhatással igazított adatok 4 százalékos növekedést mutatnak a kiskereskedelmi forgalomban. 
Orbán: megtanulhatjuk, hogyan győzhetjük le ellenfeleinket...

2016. szeptember 23. péntek 11:31

Amikor önök dobogóra lépnek, nagyszerű és határtalan érzés magyarnak lenni, amely "összeköt minket" a világban - fogalmazott a Kupolacsarnokban összegyűlt sportolók, edzők és sportvezetők előtt a kormányfő.Mint mondta, az olimpiai, paralimpiai érmesek az egész nemzet példaképei lettek, "a mi hőseink, akiktől megtanulhatjuk, hogyan győzhetjük le ellenfeleinket" lovagias küzdelemben.Orbán Viktor szerint az olimpia megrendezéséért vívott küzdelemben is talán a magyar olimpikonok és paralimpikonok lehetnek a legjobb példaképek.
Orbán nem akar nyílt vitát a népszavazásról

2016. szeptember 23. péntek 11:30

Vona Gábor hívta vitára a miniszterelnököt.
A Jobbik elnöke vitára hívja Orbán Viktort és Molnár Gyulát

2016. szeptember 23. péntek 11:26

Vona Gábor pénteki sajtótájékoztatóján azt javasolta: jövő hét péntekig tartsák meg a vitát. Jelezte: a Jobbik nyitott a helyszín, az időpont és a moderátor meghatározása tekintetében. A Jobbik elnöke kezdeményezését indokolva azt mondta: civilizált országokban egy ilyen jelentős esemény előtt a pártok vezetői ütköztetni szokták álláspontjukat. Orbán Viktor 2006 óta menekül a politikai vita elől, ezért 10 év elteltével jó lenne, ha most újra vállalná véleményét ilyen fórumon - tette hozzá Vona Gábor. Szerinte egy ilyen esemény akár a népszavazás érvényességét is "közelebb hozhatja", erősítheti a részvételt, ezért ha Orbán Viktornak valóban fontos, hogy minél többen vegyenek részt a referendumon, akkor neki is érdeke, hogy vállalja a vitát."Az a Fidesz óriásplakátjain a szlogen, hogy ne kockázassunk. Én is azt mondom, ne kockáztassunk, ne kockáztassuk azt, hogy egy népszavazás előtt az emberek nincsenek tisztában a különféle pártok álláspontjával, nem látják a különféle pártelnöki vélemények ütköztetését" - fogalmazott.Hangsúlyozta: a Jobbik álláspontja, hogy Magyarországot meg kell védeni a kvótáktól és hazánkban nincs helye a multikulturalizmusnak, ezért nemmel kell szavazni a referendumon, ugyanakkor a Jobbik szerint nem a népszavazás a megfelelő eszköz, hanem az alaptörvény módosítása. A Jobbik elnöke Orbán Viktor súlyos felelőtlenségének tartotta, hogy mégis népszavazást tartanak az ügyben, mert ha a referendum nem lesz érvényes, akkor Brüsszelnek "papírja lesz" arról, hogy jogi értelemben Magyarország nem utasította el a kvótákat. Megismételte azt a véleményét, hogy Orbán Viktornak ebben az esetben le kell mondania. A "ne kockáztassunk szlogennel" a Fidesz is elismeri, hogy ez egy kockázatos népszavazás - jegyezte meg.Vona Gábor úgy vélte: a népszavazás kapcsán a "félelem és a fenyegetettség légköre" uralkodott el Magyarországon, a településeket, a cigányságot, a közmunkásokat fenyegetik, és a közalkalmazottak is félnek, hogy bajuk származhat, ha nem úgy tesznek október 2-án, ahogy a kormány elvárja tőlük. Kérdésre válaszolva elmondta: nem lenne ellenére, ha az LMP is részt venne a vitán, de azt tartja igazán fontosnak, hogy a három markáns véleményt megfogalmazó pártelnök ütköztesse véleményét. Vona Gábor kérdésre válaszolva bejelentette: az Államvédelmi Hivatalhoz fordul és feljelentést is tesz azzal kapcsolatban, hogy csütörtökön, egy olasz paparazzo és társa kisfia iskolája előtt fotózta őt. Hozzátette: nem arról van szó, hogy készült néhány lesifotó, hanem kiderült, hogy napokon keresztül, törvénytelenül megfigyelték. Közölte: a fotós nem volt hajlandó elárulni, hogy ki a megbízója, de azt elismerte, hogy magyar megrendelőnek dolgozik.Arra a kérdésre, tudja-e bizonyítani azt az állítását, hogy a Fidesz áll az akció mögött, Vona Gábor azt mondta: azt tudja bizonyítani, hogy ugyanazokról a fotósokról van szó, akik Spéder Zoltánt, Juhász Pétert és Simicska Lajost is megfigyelték. Vona Gábor szerint őt magát és ezt a három személyt pedig az köti össze, hogy "mindannyian Orbán Viktor útjában állnak". Hozzátette: Spéder Zoltán esetében a fotósok által készített anyagok a "Fidesz médiájában" landoltak.
Berki ikrekre vágyik

2016. szeptember 23. péntek 11:23


Vajna Tímea üzletasszonyként a filmalapos támogatásokra utazik

2016. szeptember 23. péntek 11:19

Statisztaszervező cége sorra kapja a megbízásokat, a többi inkább csak bukdácsol.
Rendkívül nehéz helyzetben a hazai tejtermelők

2016. szeptember 23. péntek 11:15

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye.
Döglött rovarok és penészes falak között tároltak 2600 kiló halat

2016. szeptember 23. péntek 10:44

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei a vecsési üzemben 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a hatóság. A helyszínen tapasztalt higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét is.
Félmilliárd ember adatait lopták - egész nagy esély van rá, hogy köztük vagy

2016. szeptember 23. péntek 10:36

A Yahoo-balhé sokkal nagyobb, mint hittük.
Az égbe ment a forint

2016. szeptember 23. péntek 10:28

Végre megtörtént, amit a felminősítés után csak reméltünk: nagy lendülettel erősödött a forint rég nem látott szintekre, egész 305-ig. Az angol font közben rendületlenül gyengélkedik, Amerikában pedig a Nasdaq száguld megállíthatatlanul. A pesti börzén kicsik a mozgások, az OTP továbbra sem tud eltávolodni a 7400 forintos szinttől.
Több tonna lejárt étellel bukott le egy vecsési hűtőház

2016. szeptember 23. péntek 10:05

Bébipolip, gyalult tök és lepényhal is akadt a Nébih által megsemmisített ínyencségek között.
A lett konyha sikerének kulcsa: a szuperélelmiszer

2016. szeptember 23. péntek 10:00

Trendi skandináv gasztrovonal ? megfizethető áron
Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a NÉBIH egy hűtőházban

2016. szeptember 23. péntek 09:41

Az üzemben 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a hatóság. 
Ezzel biztossá vált: Rómának nem kell az olimpia

2016. szeptember 23. péntek 09:33

Matteo Renzi olasz miniszterelnök lezárt ügynek nevezte az olasz főváros visszalépését a 2024-es olimpiai jelöléstől és kizárta, hogy a kormány szembemenjen a római főpolgármester döntésével
Bérezés egyszerűsített foglalkoztatásnál: a Kúriáig jutott az ügy

2016. szeptember 23. péntek 09:32

Jogsértőnek találta a munkaügyi ellenőrzés az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalók bérezését. A munkáltató fellebbezett, majd felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához.
Mindjárt indul az ingyenes állami nyelvtanfolyam - mindenki készen áll?

2016. szeptember 23. péntek 09:03

Egy hét múlva indulnak az ingyenes állami nyelvtanfolyamok - bár lapinformáció szerint vannak tanárok, akik még semmit sem tudnak az egészről. Az NGM szerint viszont sínen van a projekt.
Még mindig nem működik teljesen az állami kukaholding

2016. szeptember 23. péntek 09:00

Április elsejétől kellett volna flottul mennie, szeptember végén még mindig nem sikerül.
Chris Brown-ból nem kérnek Japánban

2016. szeptember 23. péntek 08:38


Ryan Gosling és Eva Mendes titokban házasodtak

2016. szeptember 23. péntek 08:36


A szegényebbeket eladósodásba is döntheti a csok

2016. szeptember 23. péntek 08:33


Putyin olajat önt a balkáni parázsra

2016. szeptember 23. péntek 08:31

Egy népszavazás Boszniában kinyithatja Pandóra szelencéjét a térségben. A nyugati hatalmak tiltakozása közepette Moszkva támogatásáról biztosítja a jogellenesnek tekintett referendumot. Brüsszel geopolitikai űrt hagy a térségben, holott a Balkán hagyományosan Európa lőporos hordója.
Durván sok pénzt húzhatott be az Airbnb

2016. szeptember 23. péntek 08:26

Tőzsdére egy darabig még nem mennek, öntik rájuk így is a dollárokat.
Felminősítettek egy magyar bankot - de van egy kis bibi

2016. szeptember 23. péntek 08:15

Felminősítették az Eximbankot - az indoklás viszont nagyon egybevág az Eurostat véleményével, ami ellen kézzel-lábbal harcol az MNB és a KSH.
Derítse fel a magyar milliomosok hálózatát!

2016. szeptember 23. péntek 08:03

Vitorlásversenyek alapján meg lehet nézni, hogy ki-kivel nyaral együtt, segíthet kivesézni a hálót. Kivel ül egy csónakban Matolcsy unokatestvére, hol hajózik Bajnai volt minisztere és hol a kormány kedvenc ügyvédei?
Mit adunk mi Egyiptomnak és Vietnámnak?

2016. szeptember 23. péntek 07:55

Csütörtökön a vietnami és egyiptomi miniszterrel is tárgyalt Szijjártó.
Újabb csillogó-villogó metrót hoznak Budapestre az oroszok

2016. szeptember 23. péntek 07:47

November első napjaiban érkezik Budapestre a második felújított metrószerelvény Oroszországból.
Mindent képesek hamisítani, még ezt is

2016. szeptember 23. péntek 07:31

Ezrével hamisítják a raklapokat.
Ennyit ért a nyugdíjemelés

2016. szeptember 23. péntek 07:30

Az idén a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb előrejelzése szerint 0,4 százalékkal nőnek a fogyasztói árak. Ennek alapján 2016-ban emelkedik a nyugdíjak reálértéke.
Pár nap múlva indulnának az ingyenes állami nyelvtanfolyamok, de senki nem tud semmit

2016. szeptember 23. péntek 07:07

Van olyan iskola, ahol már beteltek a helyek.
Ma ennyivel lett könnyebb az autósok felének az élete

2016. szeptember 23. péntek 07:06

Ha nem is sokkal, de olcsóbb lett a benzin, bruttó 2 forinttal, a gázolaj ára maradt.
Számla, költség és adó a reklámozás szereplői között

2016. szeptember 23. péntek 06:08

Ki számláz, kinek, mi számít ügynöki konstrukciónak, mi minősül közvetítésnek a reklámozási folyamatban? Több jogszabály alapján elemezzük a tudnivalókat.
Amerika kiosztotta Ukrajnát, közben kihátrál az orosz szankciók mögül

2016. szeptember 23. péntek 06:06

Joe Biden amerikai elnök megfeddte ukrán kollégáját, mondván az országban alig haladnak a politikai és gazdasági reformok, így pedig az Európai Unió fel fog hagyni az orosz szankciókkal, ami amúgy is púp a hátán. Vajon tényleg Ukrajnával van baj, vagy a geopolitikai helyzet átalakulása sejlik fel az események mögött?
Különös örökség ? ezt nem veszi be a NAV

2016. szeptember 22. csütörtök 23:46

Közel 5 tonna fémet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Békés megyében, miközben egy feltételezhetően illegális fémkereskedelemmel foglalkozó férfit ellenőriztek.
Több százmillós adócsalás, 9 vádlott, börtön a cukros ügyben

2016. szeptember 22. csütörtök 22:18

Három év szabadságvesztésre ítélte az úgynevezett cukros ügy kilenc vádlottjának egyikét csütörtökön első fokon a Győri Törvényszék, a többiek felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. A vád szerint a cukor színlelt értékesítésével és körbeszámlázással több százmillió forint értékben követtek el adócsalást.
Többet várnak offshore-ügyben az EU-tól

2016. szeptember 22. csütörtök 20:31

A Transparency International (TI) nemzetközi korrupcióellenes szervezet felszólította csütörtökön az Európai Uniót, hogy lépjen fel az adóparadicsomokban bejegyzett cégekkel összefüggésbe hozható emberek felderítése érdekében.
Vasladynek indult, de mintha egy kicsit barnulna

2016. szeptember 22. csütörtök 20:20

A színezet nem véletlen: az eleinte Margaret Thatcherhez mért második női brit kormányfőt, Theresa Mayt újabban kezdik Gordon Brownhoz, a sikeres Tony Blairt követő, kudarcot vallott miniszterelnökhöz hasonlítani. Fogy a türelem, nem tesz jót az időhúzás, de kétségtelenül May egy reménytelennek tűnő feladatot kapott.
 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |