Mi ez az oldal?
     
gazdasági hírek üzlet befektetés vállalkozás hír árfolyam részvények valuta gazdaság
 
Legyen a kezdőlapom október 13 kedd, Kálmán
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
GAZDASÁGI HÍREK
 
Csökkentett értékesítés a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción

2015. október 13. kedd 23:00

A meghirdetettnél alacsonyabb összegben értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.
Mínuszban várta az első gyorsjelentéseket Amerika

2015. október 13. kedd 22:26

Fontosabb makroadat ma nem érkezett, de ismét beindult a gyorsjelentései szezon, így a befektetőknek van miből csemegézniük. A bankszektorban először a JP Morgan tette közzé negyedéves számait...
Verte a befektetői várakozásokat az Intel

2015. október 13. kedd 22:15

A befektetői várakozásokhoz képest eredmény- és egy részvényre jutó eredménysoron is felülteljesített az Intel. A vállalat piaczárás után tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, amelyben a...
Játszik a piaccal a Fed

2015. október 13. kedd 22:06

Megosztó nyilatkozatok jönnek az amerikai jegybanktól. Tegnap az atlantai Fed elnöke nyilatkozott úgy, hogy bizonyos feltételek megléte esetén már idén szigoríthat a központi bank, nemrég pedig...
Pénzmosodát, csempészhálózatot működtettek, hamis iratokkal pályáztak

2015. október 13. kedd 21:42

A május végi elfogást követően most cigarettacsempészethez használt gépkocsikat, csempészcigarettát és vágott dohányt is lefoglaltak a NAV közép-dunántúli munkatársai. Jelenleg 33 gyanúsított van az ügyben
A Singapore Airlines üzemeltetheti a világ leghosszabb légijáratát

2015. október 13. kedd 21:41

A Singapore Airlines üzemeltetheti a világ leghosszabb 16 ezer kilométer hosszú légijáratát, miután 2018-ban üzembe állítják az Airbus legújabb típusát, az A350-est - közölte a toulouse-i gyártó kedden az MTI-vel.
Így adózol ezentúl - Itt vannak a változások

2015. október 13. kedd 21:19

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma késő délután benyújtotta az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatát. A módosítás több...
Eljárási szabályok módosulnak az adózás rendjéről szóló törvényben

2015. október 13. kedd 21:08

Számos eljárási szabály módosulhat az adózás rendjéről szóló törvény módosításával, így például közös folyószámla-nyilvántartásba kerülhetnek az adó- és vámhatóság által nyilvántartott fizetési kötelezettségek, az szja-ban felemelhetik a részletfizetés értékhatárát, a képviselő-testületek pedig megismerhetik a méltatlansági eljárás lefolytatásához szükséges, köztartozással kapcsolatos adatokat.
Megvágta a játékos nyakát a korcsolya - Félbeszakadt a meccs

2015. október 13. kedd 21:05

A csatár jobban érzi magát, állapota stabil.
Jövőre is túlkínálat jellemezheti az olajpiacot

2015. október 13. kedd 20:56

Jövőre is túlkínálat jellemezheti az olajpiacot, mivel a globális kereslet növekedése lassulni, a kínálat pedig bővülni fog - állapította meg a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) kedden közzétett szokásos havi jelentésében.
Újabb hiba a 3-as metrón

2015. október 13. kedd 20:55

Pótlóbuszok járnak a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között.
Kiterjesztik a termékdíjat, lesz átalánydíj is

2015. október 13. kedd 20:41

Módosul a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény: egyszerűsödik az egyéni hulladékkezelést választók díjfizetése, a gépjárműgyártók és forgalmazók átalánydíjat fizethetnek és a külföldi gazdálkodóknak is fizetniük kell, ha díjköteles termékeiket online értékesítik magyarországi vevőnek.
Szegényedünk, de azért aggodalomra nincs ok

2015. október 13. kedd 20:27

Csökkent a háztartások dollárban számolt magánvagyona a világban az idén, de az alaptrend továbbra is pozitív a Credit Suisse svájci bankház kedden kiadott tanulmánya szerint. Magyarországon az egy felnőtt lakosra jutó vagyon 30 796 dollárt (mintegy 8,4 millió forintot) tett ki.
Bonyhádnak út kell, nem templomrom

2015. október 13. kedd 20:23

Hiába érvelt az alapvető jogok biztosa.
Nem emelkednek tovább a lakásárak? Jöhet a ralli vége

2015. október 13. kedd 20:03

Már hónapok óta az ingatlanpiac egyre lendületesebb felíveléséről számolnak be a budapesti kerületek ingatlanközvetítői. Nincs ez másként a budapesti belváros, vagyis az V., VI. és VII. kerület esetében sem, sőt az áremelkedés ezekben a kerületekben fokozott mértékben jelentkezett az elmúlt fél évben. A háttérben a brókerbotrányok miatt elbizonytalanodó kisbefektetők és a rövid távú lakáskiadás állt.
Utazásszervezőket bírságolt a kereskedelmi engedélyezési hivatal

2015. október 13. kedd 20:02

Két utazásszervezéssel foglalkozó céget bírságolt jogszabálysértések miatt a nyári kiemelt ellenőrzéseket követően a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH - olvasható a hivatal honlapján közzétett határozatokban.
Új államtitkár az Igazságügyi Minisztérium élén

2015. október 13. kedd 19:53

A miniszterelnök javaslatára Völner Pált nevezte ki a köztársasági elnök az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb csütörtökön megjelent számában. A...
Vajnáé, így a Fideszé a TV2?

2015. október 13. kedd 19:49

Sem a csatornánál, sem a tulajdonosi körben nem tudnak semmiről.
Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közgép

2015. október 13. kedd 19:45

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közégp Zrt. az illetékes munkaügyi központnál, a társaság az építőipari beruházásállományának drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától válik meg - közölte a cég kedden az MTI-vel.
Nem indít eljárást Magyarország ellen az Európai Parlament

2015. október 13. kedd 19:41

Nagy többséggel elutasította az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottsága (LIBE) azt a liberális kezdeményezést, hogy kerüljön napirendre, hogy megindulhasson az eljárás...
Az ÁSZ ellenőrizte a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot

2015. október 13. kedd 19:39

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) törvényi előírás alapján évente ellenőrzi a központi költségvetés végrehajtását és kapcsolódó jelentései a 2011-es zárszámadás ellenőrzése óta minden évben érintették a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot is.
Utazásszervezőket bírságolt a kereskedelmi engedélyezési hivatal

2015. október 13. kedd 19:35

Két utazásszervezéssel foglalkozó céget bírságolt jogszabálysértések miatt a nyári kiemelt ellenőrzéseket követően a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).
Ne hagyja otthon az esernyőt!

2015. október 13. kedd 19:31

Hajnalban 5-10°C, napközben 9-15°C várható.
Hazakívánkoznak az orosz cégek a londoni tőzsdéről

2015. október 13. kedd 19:17

A tartósan alacsony nyersanyagárak miatt átértékelik tőzsdei jelenlétüket az orosz nagyvállalatok. Közülük hárman is fontolóra vették kivonulásukat a londoni börzéről, sőt már az előkészületeket is megtették ehhez – írja a Bloomberg.
Életveszélyes a városháza Gödöllőn

2015. október 13. kedd 19:09

Öt különböző helyen fogadják majd az ügyfeleket.
Ádám Jenő, a Kodály-módszer kidolgozója

2015. október 13. kedd 19:07

A Nyikolszk-Usszurijszk-i hadifogolytáborban Berecz Ottó készített egy zongorát, később pedig egy harmóniumot, majd hazakerülve itthon elkészítette az ottani harmónium mását, amelyet Hajdúszoboszlón a Városi Múzeumban meg is lehet tekinteni. Ennek kapcsán Berecz Csaba beszél apjáról és a hangszerről, majd Ádám Jenő szülőházába látogatunk el, aki a Kodály módszer kidolgozója volt. Végül a zeneiskola előtt felállított Ádám Jenő szobor avatásán Berkesi Sándort, Szalkay Lászlót és Zsigmond Attilát hallhatjuk. Fekete Ágnes áhítata:
Többen választották a fapados gépeket

2015. október 13. kedd 19:00

Mind a három nagy európai diszkont légitársaság növelte utasai számát szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett utasforgalm...


Szabó László: hét japán vállalkozással folytat tárgyalásokat a kormány

2015. október 13. kedd 19:00

A kormány befektetés ösztönzési ügynöksége hét japán vállalkozással folytat tárgyalásokat, amelyek eredményeként összesen 374 millió euró értékű beruházás valósulhat meg és 600 új munkahely jöhet létre - mondta el Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kedden Tatán.
Ijesztő szinten a brit infláció, Kína is felemás adatokat produkált

2015. október 13. kedd 18:57

Rossz vagy felemás adatok nyomán erősen mínuszban kerültek az európai tőzsdék, a BUX index is hasonlóan viselkedett. A négy nagyobb részvénytársaságunk közül háromnak esett az árfolyama. A forint kis mértékben gyengült, a Mol kedvező célárát több brókerház megerősítette.
Új szabályok jönnek a környezetvédelmi termékdíjakról

2015. október 13. kedd 18:44

Módosul a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény: egyszerűsödik az egyéni hulladékkezelést választók díjfizetése, a gépjárműgyártók és forgalmazók átalánydíjt fizethetnek és a külföld...


710 ezer migráns érkezett az EU-ba kilenc hónap alatt

2015. október 13. kedd 18:35

Legfrissebb híreinket ide kattintva nézheti élőben>>> Több mint 710 ezer migráns lépett az Európai Unió területére 2015. január 1. és szeptember 30. között, míg tavaly az egész évben 282 ezer – közölte kedden az EU határőrizeti szerve, a Frontex. Szeptemberben augusztushoz képest némileg csökkent a belépések száma, 190 ezer helyett 170 ezer volt. Még több hír>>>
A világ leghosszabb repülőútjára készülnek

2015. október 13. kedd 18:31

A Singapore Airlines üzemeltetheti a világ leghosszabb 16 ezer kilométer hosszú légijáratát, miután 2018-ban üzembe állítják az Airbus legújabb típusát, az A350-est.

A szingapúr...


Bíróság vizsgálja az alcsúti juhász halálát

2015. október 13. kedd 18:27

Korábban tüntetéseket szervezett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester ellen.
9000 milliárd forintnyi vagyont adott el a GE

2015. október 13. kedd 18:20

Otthagyná a pénzügyi szférát, ezért az összes kereskedelmi bankját eladta a GE Amerikában.
Egy kézbe kerülhet a sörpiac harmada

2015. október 13. kedd 18:13

Összejöhet a világ legnagyobb söripari fúziója, miután az ötödik menetben a kérőnek sikerült elfogadható ajánlatot tennie.
Frissülés turbóval

2015. október 13. kedd 18:04

A Pozsonyban gyártott, alsó középkategóriás Kia legújabb kiadása tovább javítja a dél-koreai márkáról kialakult képet.
Niklai: A fővárosi hotelek is jól járnak a szállodahajókkal

2015. október 13. kedd 17:59

A dunai hajókon megszálló turisták nem elveszik a hotelek vendégeit, éppen ellenkezőleg, magas költésű vendégeket hoznak a fővárosi szállodáknak - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Niklai Ákos szerint ugyanis Budapest úgynevezett fordítókorong, vagyis sokszor innen indulnak vagy ide érkeznek a turnusok.
Colleen Bell Európáról

2015. október 13. kedd 17:58

Az Egyesült Államok az európai gazdaságot és az emberek életét egyaránt figyelemmel kíséri.
Minden második embert elbocsátanak a Közgéptől

2015. október 13. kedd 17:57

A társaság az építőipari beruházásállományának drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától válik meg.
Rémálom lett a fapadosrepülőjegy-vásárlás

2015. október 13. kedd 17:55

A budget, low-cost, vagy magyarul a nem a legjobb szóval elnevezett fapados légitársaságok híresek voltak arról, hogy szinte fillérekért is lehet repülni. Ez, ha nagyon élelmes a vásárló, most is így van, de sok esetben egy aknamezőn kell átjutni, mire az ember a vásárlási folyamat végére ér, és a végén sokkal többet fizetünk, mint amire számítottunk.
Nagyon beindultak a fapados légitársaságok

2015. október 13. kedd 17:48

Mindhárom nagy európai diszkont légitársaság növelte utasai számát szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest.
Már adják is az állami földeket

2015. október 13. kedd 17:47

A három hektár alatti földek egy részére már várja az ajánlatokat NFA, csütörtökön pedig az első nagyobb földeket is meghirdetik.
Hírek nélkül erősödtek a hazai papírok

2015. október 13. kedd 17:46

Hétfőn nem láthattunk komolyabb elmozdulásokat a nyugat-európai részvénypiacokon, ami részben azzal volt magyarázható, hogy fontos makrogazdasági híreket nem tettek közzé, és néhány kivételtő...


Mi lehet a következő 15 év műtárgya? Érkezik a válasz!

2015. október 13. kedd 17:45

Mélyben a kamatok, egyre kisebb hozamot tudunk elérni az eddigi klasszikus megtakarítási formákkal. Közben a gazdaság és ezzel együtt a vásárlási kedv erősödik. Ebben a helyzetben sokakban...

Hungarikum lesz a bajai halászlé és a fröccs is

2015. október 13. kedd 17:41

Négy új hungarikumot avatnak, ezzel 54-re nő a hungarikumok száma.
Rekordhosszú repülőjárat: te bevállalnád?

2015. október 13. kedd 17:40

A Singapore Airlines üzemeltetheti a világ leghosszabb, 16 ezer kilométer hosszú légi járatát.
Ezer új munkahelyet teremt Szolnokon az Eagle Ottawa Hungary Kft.

2015. október 13. kedd 17:35

Ezer új munkahelyet teremt az Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság a mintegy 9,5 milliárd forintból, a Szolnoki Ipari Parkban épülő új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokának köszönhetően - közölte a cég új szabászati üzemének gyárigazgatója a helyszíni bejáráson kedden.
Lecsaptak a vállalkozások az uniós pénzekre

2015. október 13. kedd 17:31

Mintegy ötezer pályázat érkezett október elejéig a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól a GINOP keretében eddig meghirdetett 631 milliárd forint forrásra
Kisfaludy András története hangszerelve

2015. október 13. kedd 17:27

A Kex együttes valamikori dobosa dokumentumfilmesként sem lett hűtlen egykori – tűrt, tiltott kategóriájú zenésztársaihoz és ahhoz az életérzéshez, amelyet a hajdani Ifiparkot bemutató kiállítás a Várkert-Bazárban sugall. Dokumentumfilmjeiben az élet árnyékos oldalán élők értékeit és igazságát mutatja fel, Magyarország búvópatak-történelmét kutatja. Vendégem Kisfaludy András Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, érdemes művész. Várja Önöket a beszélgetőtárs: Csűrös Csilla. Történet, hangszerelve – Kossuth – október 16., péntek, 14.05 Korábbi adások >>>
Itt robbanhat ki a legújabb válság

2015. október 13. kedd 17:22

Peru, Kolumbia, Törökország, Venezuela és Argentína - ezeket az országokat érdemes a fejünkbe vésni a Standard and Poor's vezető közgazdásza szerint. Paul Sheard ugyanis úgy véli, hogy ezek a...
Együttműködési megállapodást kötött a GVH és az OGYÉI

2015. október 13. kedd 17:20

Cél, hogy ne lehessen becsapni a fogyasztót.
Kirúgások a Közgépnél - Minden második embert elbocsátanak

2015. október 13. kedd 17:15

Ettől függetlenül valamennyi megbízását és kötelezettségét szerződés szerint teljesíti - állítják.
Elkezdődött a földprivatizáció

2015. október 13. kedd 17:13

A Nemzeti Földalapba tartozó, 3 hektár alatti földterületek meghirdetésével kedden megkezdődött az állami földek egy részének eladása magyar gazdáknak a Földet a Gazdáknak Program folytatásaként - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.
Nem kell a magáncsőd? Akkor kitoljuk a határidőt!

2015. október 13. kedd 17:13

Szinte senki nem jelentkezett a KDNP adósmentő eljárásába, ezért fél évvel tovább lehet jelentkezni.
Rossz napot zárt a pesti piac

2015. október 13. kedd 17:09

Rossz volt a hangulat a részvénypiacokon, melyben egy gyenge kínai adat is szerepet játszhatott, sőt a német ZEW index is jókora csalódást okozott. Bár a vezető indexek gyengén teljesítettek, a...

Olcsók az üzemanyagok? Akkor többet autózunk

2015. október 13. kedd 17:07

Nőtt a magyarországi üzemanyagfogyasztás az első három negyedévben.
Színt vallottak a kutasok

2015. október 13. kedd 17:05

Tizedik negyedéve emelkedett a hazai üzemanyag-fogyasztás a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) adatai szerint a harmadik negyedévben. A növekedés motorja most is a dízel iránti kereslet növekedése...
Az Ön arcát is nyilvántartásba veszik

2015. október 13. kedd 17:04

Arcképprofilokat nyilvántartó rendszer jöhet létre.
Család-barát: Lázcsillapítás gyerekeknél

2015. október 13. kedd 17:03

A Család-barát október 14-i adásának tartalmából: - Ha felmegy a kisgyermek láza
Bécsből üzentek a bankok és a digitális trónkövetelők

2015. október 13. kedd 17:00

A Portfolio bécsi CEE Financial Summit konferenciáján a régió jegybankárai, makroelemzői, banki és pénzügyi felsővezetői, innovatív startupjai és a bankok kihívóit is képviselő fintech cégek vezetői...

Nem lesz eljárás Magyarország ellen a menekültek miatt

2015. október 13. kedd 16:54

Nagy többséggel elutasította az EP bizottsága azt a kezdeményezést, hogy eljárást indíthassanak ellenünk az uniós szerződés hetes cikke alapján.
Könnyen bajba kerülhetnek a bankok, ha nem lépnek

2015. október 13. kedd 16:52

Miközben a bankok bevételeinek durván harmada kerülhet veszélybe 2022-ig egy felmérés szerint a babérjaikra törő felforgató (disruptor) cégek miatt, mégis sokan csukott szemmel járnak a már...
Kulcsár Attila: VIP-ügyfelek pénzét mostuk tisztára

2015. október 13. kedd 16:50

Tagadja, hogy 23 milliárdot sikkasztottak volna, korábban pedig csak azért mártott be másokat, hogy kiengedjék az előzetesből.
Pintér begyűjtené az arcképprofilokat

2015. október 13. kedd 16:44

Arcképprofilokat nyilvántartó rendszer létrehozásáért adott be törvényjavaslatot a belügyminiszter.
Csak nem adja fel a világ legnagyobb sörgyártója

2015. október 13. kedd 16:41

Nem tudja elengedni a SABMillert.
Megkíméli Magyarországot az Európai Parlament

2015. október 13. kedd 16:38

A migrációs válság miatti törvénymódosítás lett volna a téma.
Állampolgárságot kapnak a bevándorlók gyerekei Olaszországban

2015. október 13. kedd 16:33

Az olasz parlament alsóháza megszavazta, hogy az Olaszországban tartózkodási engedéllyel élő és dolgozó bevándorlók gyermekei olasz állampolgárságot kaphassanak.

A róma...


Már ötezren pályáztak a GINOP 631 milliárdjára

2015. október 13. kedd 16:31

Mintegy ötezer pályázat érkezett október elejéig a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében eddig meghirdetett 631 milliárd forint...
Sorsdöntő meccsek élőben

2015. október 13. kedd 16:27

A kazahoknak nyerniük kellene Lettországban.
A PM konkrét tetteket vár az egészségügyi államtitkártól

2015. október 13. kedd 16:23

Radikális béremeléssel meg kell állítani az orvosok és szakápolók elvándorlását.
Minden második dolgozóját elküldi a Közgép

2015. október 13. kedd 16:21

350 dolgozójától válik meg Simicska cége.
Magáncsődösök, figyelem: változik a törvény

2015. október 13. kedd 16:19

Módosul a magáncsőd intézményét szabályozó törvény, amelyet 2015. szeptember 1-jétől vehetnek igénybe azok, akiknek lakhatásuk veszélyben van. A törvényjavaslat többek között hosszabb póthatáridőt...
Elküldi a Közgép a dolgozói felét

2015. október 13. kedd 16:18

Csoportos létszámleépítés jön a Közgépnél, minden második dolgozójukat elküldik a beruházások drasztikus visszaesése miatt.
Egyre inkább a saját lábára áll az ország - gyenge forinttal fizetünk érte?

2015. október 13. kedd 16:15

Vajon hogy érti azt a magyar jegybank vezetése, hogy el kellene szakadni a Fed vagy az EKB politikájától? Az OTP Bank ügyvezetője szerint a jelenlegi helyzetben valóban megengedheti magának az ország, hogy ne fizessen kamatprémiumot, hogy a külföldi vevők helyett a belföldi megtakarítások felé forduljon. A jegybanknak nem lenne rossz, ha apránként gyengülne a forint. A beszélgetés második része.
Magyarországnak is fontos döntés született ma Brüsszelben

2015. október 13. kedd 16:14

Az Európai Bizottság ma fogadta el az EU Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának 2016-17-re szóló új munkaprogramját, így a következő két évben mintegy 16 milliárd eurónyi, közvetlenül...

Megváltoztatná a kormány a magáncsőd szabályait

2015. október 13. kedd 16:13

Póthatáridőt kaphatnak az adósok a magáncsődeljárások elindítására.
Teljesen le kell bontani ezt az autópálya-szakaszt!

2015. október 13. kedd 16:08

A Romania Libera napilap által megszerzett szakértői jelentés szerint teljesen el kell bontani és újra kell építeni a dél-erdélyi autópályának egy tavaly novemberben átadott szakaszát. A jelentést a...
Ónodi-Szűcs sem kapott semmilyen garanciát

2015. október 13. kedd 16:06

A politikai csapdában
Tizenöt energiaitalból egy megbukott

2015. október 13. kedd 16:05

Az NFH kávék, kávékeverékek és energiaitalok koffeinttartalmát vizsgálta.
Kirúgások a Twitternél

2015. október 13. kedd 16:02

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy nem megy valami jól a közösségi oldalnak.
Több száz milliárd forint a tét

2015. október 13. kedd 16:00

Rövidesen jelentős vasút- és közútfejlesztésekre írnak ki pályázatokat, hogy megelőzzék a november 1-jével életbe lépő közbeszerzési törvényt.
Ismét mínuszban a brit infláció

2015. október 13. kedd 15:50

Ismét negatív inflációt mértek Nagy-Britanniában a múlt hónapban, az idén immár másodszor.
Még mindig kevesebb benzin fogy, mint a válság előtti utolsó békeévben

2015. október 13. kedd 15:47

Harmadával több prémium üzemanyagot adtak el az idei első kilenc hónapban, mint tavaly januártól szeptemberig, de a 2007-es adatoktól így is elmaradnak.
Ennyi pénzből reklámozza a kormány az állami földárverést

2015. október 13. kedd 15:45

Nem kevés pénzből népszerűsítik a Földet a gazdáknak! elnevezésű programot.
Takács Klára operaénekes a Lemezelőben

2015. október 13. kedd 15:43

Október 18-án Takács Klára, Kossuth-díjas operaénekes lesz Madarász Zsolt vendége a Bartók Rádió Lemezelő című műsorában. Takács Klára a hetvenes évektől az Operaház vezető mezzo-szopránja volt. Kivételes tehetségét a magyar közönség mellett a nagyvilág is megismerhette, hiszen összesen 45 városban lépett föl: többek közt Londonban, New Yorkban, Tokióban, Buenos Airesben, Bécsben, Velencében és Salzburgban. Opera, oratórium és dallemezei közül nyolc nemzetközi nagydíjat kapott. Férje, Szekeres Ferenc Vivaldi műveit felfedező lemezeinek állandó szólistája volt. Ritkán ad interjút, ezért is különleges a vasárnapi kétórás beszélgetés. Lemezelő – Bartók – október 18., 16:00 Tovább a műsoroldalra>>>
Tér-idő: Globális cél az éhezés felszámolása

2015. október 13. kedd 15:38

A Tér-idő október 19-i adásának tartalmából: Az elmúlt húsz évben több, mint 200 millióval sikerült csökkenteni az éhezők számát világszerte. Az ENSZ szeptember végén megfogalmazott új Globális Céljai között (amelyeket az elkövetkezendő 15 évre vonatkoznak), az éhezés teljes felszámolása áll. Ennek megvalósítását leginkább az akadályozza, hogy roham léptékben növekszik a Föld népessége, ráadásul leginkább a szegény országokban. Minden héten egy millióval több a nyomorgók száma a bolygón, ezért a fejlődő országokban számos szervezet dolgozik azért, hogy tudatosan tervezzék a gyermekek születését a szegény országkban is, és kevesebb gyermek érkezzen egy családba, mint eddig. A jelenlegi 7,3 milliárd embert egyébként el tudná tartani a Föld, hiszen termelünk elég élelmiszert, csak az elosztással van a gond: az iparosodott országokban túl sokat esznek és túl sokat dobnak ki a szemétbe. A világ hatvan városában-így Budapesten is-gyűjtik a kidobásra szánt zöldséget és gyümölcsöt a Food Not Boms nevű civil szervezet önkéntesei piacokon, a hétvégi zárás előtt, amit aztán megfőznek rászorulóknak. Így a kicsit hibás, foltos, több mint 100 kilónyi alapanyagból, 200 ember kap kétfogásos, meleg ételt vasárnap délutánonként egy pesti aluljáróban. Megszólalnak: David Attenborough, dokumentumfilmes, környezetvédő; Simonyi Gyula, a Population Matters Alapítvány családtervezési programjának magyarországi képviselője, Takács-Sánta András, ökológus, az ELTE oktatója; Horn Péter, agrármérnök akadémikus, a Kaposvári Egyetem professzor emeritusa; A Food Not Bombs Budapest önkéntesei Tér-idő – Kossuth – október 19., hétfő, 14:34 Tér-idő műsoroldal >>>
Az Élelmezési Világnapról a Tér-időben

2015. október 13. kedd 15:28

A Tér-idő október 16-i adásának tartalmából: Október 16. az Élelmezési Világnap. Jelenleg 795 millióan éheznek a Földön, legtöbben Ázsiában és Afrikában. Ezekben az országokban a lakosság nagy része fekszik le úgy esténként, hogy állandó fájdalommal a gyomrában arra gondol, másnap tud-e szerezni egy gyűszűnyi olajat, egy maréknyi babot, amiből többen is esznek majd. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete, a FAO, idei jelentésében egyértelműen kimondja, hogy a kis gazdaságokat kell segíteni, a fejlődő országokban a családi farmergazdaságokra alapozott gazdasági növekedés emelheti ki a nyomorból az embereket. A világ fejlett részén azonban az elmúlt ötven év iparosított mezőgazdasága terméketlenné tette a talajok nagy részét, így itt az agrártechnológiába kell sok pénzt fekteteni, hogy minél nagyobb hozamokat állítsunk elő, minél kisebb területeken, minél kevesebb szennyező anyag és víz felhasználásával. Megszólalnak: Belicza Bea, több afrikai országban önkéntesként dolgozó újságíró; Potori Norbert, az Agrárgazdasági Kutató Intézet kutatási igazgatója; Horn Péter, agrármérnök akadémikus, a Kaposvári Egyetem professzor emeritusa; Jane Goodall, (főemlőskutató) környezetvédő; Takács-Sánta András, ökológus, az ELTE oktatója Tér-idő – Kossuth – október 16., péntek, 14.34 Tér-idő műsoroldal >>>
Az orbáni köpeny titka

2015. október 13. kedd 15:27

A pártok már nem szorulnak rá befolyásos gazdasági érdekcsoportokra.
Kulcsár Attila: pénzmosoda volt, nem piramisjáték

2015. október 13. kedd 15:26

Kulcsár Attila, a másfél évtizeddel ezelőtti brókerbotrány elsőrendű vádlottja azt mondta a Fővárosi Törvényszéken, hogy az ügyfelek pénzét mosták, de a vádban szereplő piramisjátékszerű sikkasztássorozat nem történt meg.
Közösségi műhelyek Közelről

2015. október 13. kedd 15:21

A Közelről október 13-i adásában: - Egymás mellett élnek, de sokan még a másik nevét sem tudják. Sok helyen legfeljebb látásból ismerik egymást a szomszédok, az utca többi lakójáról pedig aligha tudnak valamit. Hogyan lehet egy virtuális közösségből valódi közösséget építeni. Ráadásul olyan emberekből, akik egymás tőszomszédságában élnek. Erre vállalkozott egy internetes felület. A Miutcánk.hu célja, hogy a szomszédok ne csak látásból ismerjék egymást, forduljanak egymáshoz bizalommal, ha éppenséggel segítségre van szükségük. De hogyan sikerül összehozni az utca népét? Lesz-e az online közösségből valódi? Kiket lehet megszólítani egy ilyen programmal? - Szappanfőzés, varrás, madáretető építés, bútorfelújítás. Néhány a számtalan tevékenység közül, amely kikapcsolhat a mindennapokból és közelebb hozhatja a hasonló érdeklődésű embereket pár órára vagy akár hosszabb időre is. Közösségi helyeket mutatnunk majd be, ahol tárgyak és gondolatok is gazdát cserélhetnek. - Athéntól Spártáig
Tesco Clubcard már mobilon is

2015. október 13. kedd 15:20

Android, iOS és Windows platformokon is elérhető.
Az orosz titkosszolgálatot vádolják a maláj gép lelövésével

2015. október 13. kedd 15:17

Az orosz titkosszolgálatok tervelték ki a tavaly nyáron lezuhant maláj utasszállító gép lelövését - jelentette ki az ukrán miniszterelnök. Az oroszok szerint ukrán területről lőttek.
Ismét zavartalan a forgalom a 4-es főúton, Ceglédbercelnél

2015. október 13. kedd 15:17

Járható a főút 60-as kilométerénél.
Napközben a szervdonációról

2015. október 13. kedd 15:16

A Napközben október 14-i adásának tartalmából: Mit jelent donornak lenni? Adományozó, ezt jelenti a donor szó, de ki hogyan segíthet beteg hozzátartozóján? Ki lehet donor, és mit adományozhat? Senki se számít arra, hogy a családjában például súlyos rákos megbetegedés történhet, és amikor szembesül vele, nyilvánvaló, hogy bármit megtenne, hogy segítsen. Keveset tudunk azonban arról, hogy mivel jár egy őssejtadományozás, vagy hogy mit jelent élő donornak lenni. Október 10-én rendezték meg a Szervdonációs és Transzplantációs Európa és Világnapot Magyarországon, ahol azoknak mondtak köszönetet, akik életet mentettek donációval. ÁGOTA Alapítvány Közösségi és Kulturális Központ A múlt héten nyitotta meg a kapuit Szegeden az ÁGOTA Alapítvány Közösségi és Kulturális Központja, amely több ezer környékbéli nyugdíjasnak és fiatalnak kínál rendszeres kulturális és sportprogramokat. De milyen szerepe lehet a központnak?Több szervezet is délutáni foglalkozások keretében igyekszik terelgetni a súlyos szociális körülmények között élő gyerekek, fiatalok életét. Hogyan lehet a csellengő fiatalokat egy-egy ilyen helyre becsalogatni? Miért fontos, hogy második otthonra leljenek a nehéz sorsú gyerekek egy kultúrházban, vagy például egy a Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett játszótéren? Autózás télen Téli gumi, fagyálló, jó fékek, esetleg hólánc, mi kell még a téli autózáshoz? A hideg beköszöntével érdemes autónkat is felkészíteni, esetleg egy szervizbe is ellátogatni. Mire érdemes ilyenkor odafigyelnünk? Kedvencünk, az alma Elstar, fertődi téli, golden, idared, jonagold, starking és persze az ízletes, kissé savanykás, hagyományos jonatán, rengeteg almafajta közül választhatunk , a lényeg hogy fogyasszuk, hiszen a gyümölcsök királynője nagyon pozitívan hat az egészségünkre, sokáig eláll, még mindig olcsó és most szezonja van. Milyen az idei termés? Milyen pozitív hatása van a gyümölcsnek? Hogyan érdemes télire eltenni, és mi készülhet belőle? Napközben – Kossuth – október 14., szerda, 9:00 Korábbi adások >>>
Ezer munkahelyet hoznak az amerikaiak Szolnokra

2015. október 13. kedd 15:14

Ezer új munkahelyet teremt az Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság a mintegy 9,5 milliárd forintból, a Szolnoki Ipari Parkban épülő új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokának köszönhetően - közölte a cég új szabászati üzemének gyárigazgatója.
Cunamiként söpör végig a technológia a pénzügyi szektoron

2015. október 13. kedd 15:07

Elsősorban az ügyfelekkel közvetlenül érintkező platformokon várható a következő években a digitalizáció felgyorsulása a pénzügyi szektorban - derült ki a Portfolio CEE Financial Summit...
Napközben a látás hónapjáról

2015. október 13. kedd 15:02

A Napközben október 15-i adásának tartalmából: Október a látás hónapja Prevenció, szűrés, hol, hogyan, mennyiért? Gyógyítás, szemüveg, kontaktlencse, műtét. Látás és autóvezetés, avagy miért támogatja az Országos Baleset-megelőzési Bizottság a Látás hónapját? Felnőttképzés Kik vehetnek benne részt és hogyan? Milyen kötelezettségekkel jár? Milyen a támogatottsága? Milyen szakmákat kínálnak a szakképzési centrumok? Mennyibe kerül? Gépjárműadatok on-line Hol érhető el a rendszer? Kik tölthetnek fel rá adatokat? Milyen adatokat kérdezhetünk le róla? Ingyenes, fizetős? Ha fizetős, akkor mi a módja? Korhatárkarikák Mi a célja a korhatári besorolásnak? Hol használjuk? Milyen műsoroknál? Milyen médiumokban? A besorolások betartása kikre nézve kötelezőek? Kiknek ajánlott? A végrehajtásukkal kapcsolatos kötelezettségeket kik, hogyan ellenőrzik? Milyen következményekkel jár a be nem tartásuk? Napközben – október 15., csütörtök, 9:00 Korábbi adások >>>  
Levegőbe lőttek a határőrök az ukrán határnál

2015. október 13. kedd 15:00

Csak a gépkarabélyok hangjával tudták megállítani a menekülő cigarettacsempészeket.
Nem kérnek a képviselők az ÁSZ-vizsgálatból, jól költötték-e el a nyugdíjbefizetéseket

2015. október 13. kedd 14:57

A parlament gazdasági bizottsága nem támogatta a javaslatot, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap beszámolóiról csak azt követően döntsön az Országgyűlés, hogy azokat az Állami Számvevőszék megvizsgálta.
Maláj utasszállító - Moszkva lövette le?

2015. október 13. kedd 14:47

"Részeg szakadárok nem tudnak egy Buk rakétarendszert kezelni."
Hitelezőit is átverte a Volkswagen

2015. október 13. kedd 14:46

Az Európai Beruházási Bank (EIB) a dízelbotrányra hivatkozva felülvizsgálja a Volkswagen konszernnek nyújtott hiteleit, azok ugyanis gyaníthatóan nem azt a célt szolgálták, amelyre kaptá...


Polgármestert választanak Ambrózfalván

2015. október 13. kedd 14:38

A posztért négyen indulnak.
Ebbe ne fogjon: kiderült, melyik a legveszélyesebb vállalkozás

2015. október 13. kedd 14:36

Alapvetően sokkal kevesebb cég ment tönkre idén az egy évvel korábbi adatokhoz képest, azonban még mindig vannak kockázatos vállalkozások.
Ab-n támadja az ellenzék az állami földek eladását

2015. október 13. kedd 14:32

Összegyűlt a szükséges ötven aláírás.
November 6-án temetik Göncz Árpádot

2015. október 13. kedd 14:31

Az egykori államfőt Mécs Imre és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát búcsúztatja.
Megválik brit biztosítójától a DB

2015. október 13. kedd 14:30

Példátlan lépésre készül a Deutsche Bank, amely költségcsökkentési programjának keretében fontolóra vette a törzsrészvények után járó osztalék eltörlését, szerencsésebb esetben annak csökkentését...


Kulcsár Attila tagadja, hogy piramisjáték folyt a K&H-nál

2015. október 13. kedd 14:27

A másfél évtizeddel ezelőtti brókerbotrány elsőrendű szerint az ügyfelek pénzét mosták a K&H Bank brókercégénél.
Egy elbukott forradalomról

2015. október 13. kedd 14:26

Köztudomású tény, hogy amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is.
Új képviselő-testület alakul Újkenézen

2015. október 13. kedd 14:25

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap.
Katonákkal teli különvonat indult Magyarországra

2015. október 13. kedd 14:22

"Most 21 katonát, kilenc műszaki eszközt és tíz tábori konyhát küldünk."
Érti valaki, mi történik Amerikában? Elmagyarázzuk

2015. október 13. kedd 14:17

Vajon pontosan tudja az amerikai jegybank, hogy mit csinál, vagy megijedt? A befektetők kételkednek a Fed döntéseiben, kezdik megkérdőjelezni a hitelességet. Barlai Róbert, az OTP Bank ügyvezetője szerint viszont ideje leszámolni a régi beidegződésekkel: a kínai lufi kipukkanása még nem csapódott le az amerikai adatokban, ezt pedig nem hagyhatja figyelmen kívül a jegybank. A beszélgetés első része.
Magyarországon 25 éve indult a mobilszolgáltatás

2015. október 13. kedd 14:14

Huszonöt éve, 1990. október 15-én indította el szolgáltatását Magyarország első kereskedelmi mobilhálózatán a Westel Rádiótelefon Kft. Az NMT (Nordisk MobilTelefoni, Nordic Mobile Telephone) szabványra épülő analóg mobilszolgáltatás megjelenése új korszakot nyitott a magyar távközlésben, mert az addig hiánycikknek számító telefon megvásárolhatóvá, azonnal hozzáférhetővé vált. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:
Néhány ábra arról, miért aggódnak a Volkswagen miatt

2015. október 13. kedd 14:13

Egyre csak súlyosbodik a Volkswagen-botrány, az S&P tegnap már lépett, és leminősítette a céget, a befektetők egyre inkább a cég pénzügyi, likviditási helyzetét figyelik. Ezzel kapcsolatban a...

Hibázott a Facebook-poszttal Sógor - állítja Karácsony

2015. október 13. kedd 14:12

Az MSZP zuglói önkormányzati képviselője "vállalhatatlan bejegyzést" osztott meg.
"Kőkeménységet" várnak az új államtitkártól

2015. október 13. kedd 14:09

Az LMP az ágazat forrásainak bővítését várja Ónodi-Szűcstől.
Ötvenmilliárdért vettek a magyarok állampapírokat szeptemberben

2015. október 13. kedd 14:08

48,8 milliárd forinttal nőtt szeptemberben a lakossági állampapír állomány, ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége meghaladta a 3154 milliárd forintot. A Prémium Euró...
Most már biztos: ő szervezi át a NAV-ot

2015. október 13. kedd 14:03

Tállai András rendezheti át a NAV-ot, miután a Nemzetgazdasági Minisztérium őt nevezte ki a posztra.
ÁKK: 4017 milliárd a teljes lakossági állampapír állomány

2015. október 13. kedd 14:02

Szeptemberben 48,8 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány, ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége meghaladta a 3154 milliárd forintot, a Prémium Euró Magyar Államkötvénnyel (PEMÁK) együtt elérte 4017 milliárd forintot - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden az MTI-vel.
Simon-ügy: nem találnak bizonyítékot a nyomozók

2015. október 13. kedd 14:01

Negyedszer is meghosszabbították a volt MSZP-elnökhelyettes elleni eljárást.
A kínai gazdaság és a Fed politikája

2015. október 13. kedd 14:00

Janet Yellen Fed-elnök a Massachusettsi Egyetemen tartott szeptember 24-ei beszédében egyértelműen jelezte, hogy ő és a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) tagjainak többsége azt tervezik, hog...


Irigykedhet Románia: elvesszük az áramuk, és olcsóbban adjuk

2015. október 13. kedd 13:54

Magyarországon olcsóbb az áram, mint Romániában, annak ellenére, hogy egy részét Magyarország Romániától vásárolja.
Az Alkotmánybíróság elé viszi az ellenzék a földprivatizációt

2015. október 13. kedd 13:48

Összegyűlt a szükséges ötven aláírás, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki parlamenti pártok az állami földek tervezett eladása miatt - közölte az Országgyűlés mezőgazdaság...


Harangozó Tamás nem akar elnök lenni

2015. október 13. kedd 13:48

Nem lesz palotaforradalom az MSZP-ben, és előrehozott tisztújításra sem készülnek.
A NAV átvállalja az szja-bevallás elkészítését

2015. október 13. kedd 13:47

A cél egy kevésbé bürokratikus adózási rendszer kialakítása.
Ókori kincsekre bukkantak a 2400 éves sírkomplexumban

2015. október 13. kedd 13:45

A három sírkamrából egyet rég kifosztottak, viszont a két másik teljesen érintetlen maradt.
Újabb halottak: fegyveres merénylők támadtak az utasokra

2015. október 13. kedd 13:40

Legalább három ember meghalt, és többen megsebesültek.
400 millióból tüntetik el a veszélyes hulladékot - Fotók!

2015. október 13. kedd 13:39

Megkezdődött a Hortobágyi Nemzeti Park mellett lévő tároló felszámolása.
Vajna kezében a TV2 - Vagy mégsem?

2015. október 13. kedd 13:37

Úgy tudjuk, Simon Zsolt nem is tud arról, hogy a filmmogul leszerződött volna a csatorna megvásárlására.
Tállai András: ügyfélbarát, egyszerűbb adózást célzott meg a kormány az adózás rendjének módosításával

2015. október 13. kedd 13:29

A kormány célja egy új, ügyfélbarát adózási rendszer, amely gyorsabb, kevesebb adminisztrációval terhelt és kevésbé bürokratikus - mondta Tállai András keddi budapesti sajtótájékoztatóján, ahol az Országgyűlésnek az adózás rendjéről kedden benyújtott törvényjavaslatot ismertette.
Nem várathat magára a rezidensek bérrendezése

2015. október 13. kedd 13:28

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) szerint a problémák megoldásának első lépése az egészségügyben dolgozók bérrendezésének megfelelő mértékű folytatása kell legyen, minden más csak ezután jöhet - olvasható a szövetség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Kormánybiztos szervezi át a NAV-ot

2015. október 13. kedd 13:27

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezeti átalakításával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki Tállai Andrást, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárát
Tudta, hogy Jon Snow és Európa ugyanazzal a dilemmával küzd?

2015. október 13. kedd 13:24

Tomáš Sedláček sztárközgazdász szerint igen, és egy konferencián el is mondta, hogy miért. Meg azt is, hogy miért nincs válságban a kapitalizmus.
Tartalékosokat szerelnek le Ukrajnában

2015. október 13. kedd 13:22

Szerződésesként folytathatják a szolgálatot.
Kiderült, hogyan lőtték le a maláj gépet

2015. október 13. kedd 13:21

Nyilvánosságra hozták az egyik vizsgálati dokumentumot a holland hatóságok, konkrét felelőse nincs a tragédiának egyelőre.
Tállai András szervezi át a NAV-ot

2015. október 13. kedd 13:12

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezeti átalakításával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki Tállai Andrást, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárát...


Több évre visszamenőleg változtattak a görög GDP-adaton

2015. október 13. kedd 13:12

A görög statisztikai hivatal több évre visszamenőleg változtatott a bruttó hazai termék (GDP) alakulásával kapcsolatos adatokon.
Szerény lesz a magyar növekedés - ennél többet ne várjunk!

2015. október 13. kedd 13:05

A Kopint-Tárki 3 százalékra módosította idei növekedési előrejelzését a korábban prognosztizált 3,2 százalékról, míg jövőre a korábban közöltnél árnyalatnyival magasabb, 2,5 százalékos bruttó hazai termék (GDP) emelkedéssel számol.
Tállai kormánybiztosként folytatja

2015. október 13. kedd 13:02


Megkezdődött az ENSZ Világélelmezés Biztonsági Bizottságának ülésszaka Rómában

2015. október 13. kedd 13:01

A világ ivóvízkészleteivel való felelős gazdálkodás is napirenden szerepel a fórumon.
Alkotmányellenesen tiltotta be a rendőrség a Kúria előtti tüntetést

2015. október 13. kedd 12:57

Alaptörvény-ellenesnek találta, ezért megsemmisítette az Alkotmánybíróság a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak azt a végzését, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak azt ...


A Kopint-Tárki idénre 3, jövőre 2,5 százalékos növekedést vár

2015. október 13. kedd 12:51

A Kopint-Tárki 3 százalékra módosította idei növekedési előrejelzését a korábban prognosztizált 3,2 százalékról, míg jövőre a korábban közöltnél árnyalatnyival magasabb, 2,5 százalékos bruttó hazai termék (GDP) emelkedéssel számol.
Semmit sem ér, hogy kicserélték az ágyat a beteg egészségügy alatt

2015. október 13. kedd 12:45

A magyar egészségügy helyzete mostantól elsősorban Ónodi-Szűcs Zoltán szégyene.
Orbán aláírta az új államtitkár kinevezését (Fotók!)

2015. október 13. kedd 12:42

Zombor Gábor jó szívvel ajánlotta utódját.
A spanyol kormány nemet mond Brüsszelnek

2015. október 13. kedd 12:42

Brüsszel kérése ellenére sem változtat a spanyol kormány a hiánycélon és a 2016-os büdzsé tervezetén sem.
Uniós pénzt "lop" a Türr István intézet?

2015. október 13. kedd 12:35

LMP: a közbeszerzések jó része "kamu megbízásokra" megy el.
Gránát került elő a földből - Leállt a forgalom a Margit hídnál

2015. október 13. kedd 12:34

A robbanóeszközt elszállítják és később megsemmisítik.
Nem adunk akárkinek magyar állampapírt - nem is volt nagy tolongás

2015. október 13. kedd 12:34

Ahogy egy hete, most is csökkentett mennyiségben ment el a magyar diszkont kincstárjegy.
KSH: 3,8 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak augusztusban

2015. október 13. kedd 12:30

A mezőgazdasági termelői árak 3,8 százalékkal csökkentek augusztusban az előző év azonos időszakához képest, ezen belül a növényi termékek ára 0,9 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékeké 11,1 százalékkal mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
Döntött az Ab: szabad demonstrálni a Kúria előtt

2015. október 13. kedd 12:28

Alaptörvény-ellenesnek találták a fővárosi rendőrkapitányság közigazgatási határozatát.
Mínuszban a brit infláció

2015. október 13. kedd 12:26

Ismét negatív inflációt mértek Nagy-Britanniában a múlt hónapban, az idén immár másodszor.
Áfalevonás: itt egy vállalkozásbarát NGM-NAV-állásfoglalás

2015. október 13. kedd 12:26

Megilleti-e az áfalevonás joga a végelszámolás alá kerülő gazdasági társaságot adóköteles gazdasági tevékenység megkezdésének hiányában, illetve a végelszámolás alatti adóköteles gazdasági tevékenység és adóköteles bevétel hiányában? Cikkünkben ismertetjük a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztálya által jegyzett álláspontot.
Innen nehéz lesz visszafordulni: pocsék német adat jött

2015. október 13. kedd 12:18

Nagyon elromlott a német üzleti hangulat.
Elhunyt a legendás zenekar alapítótagja

2015. október 13. kedd 12:16

A szaxofonos műtétje után vérmérgezésben halt meg.
Hegedűs a háztetőn

2015. október 13. kedd 12:13

Közreműködik a Budapest Klezmer Band.
Súlyosan sérült a teherautóba rohanó kocsi sofőrje (durva fotók!)

2015. október 13. kedd 12:12

A férfi az ütközéskor beszorult a roncsba.
Hamarosan sokan jutnak adómentes haszonhoz - mennyit lehetett nyerni?

2015. október 13. kedd 12:10

Idén lejárnak a 2010-ben nyitott első tbsz-számlák, akinek kell a pénz, annak nincs teendője, aki tbsz-en szeretné hagyni, annak nyilatkoznia kell. Az alacsony kamatok miatt tovább emelkedhet az alapok vagyona, a K&H Alapkezelő már több mint 1000 milliárdot kezel bennük. A magyar kamatszint maradhat alacsony.
Bombát találtak a Margit hídnál, megállítják a forgalmat

2015. október 13. kedd 12:06

Világháborús lövedék került elő Budapesten, a Margit híd budai hídfőjénél hétfő délelőtt. A vizsgálatok idejére részlegesen lezárták a környéket, és megállítják a híd Budára vezető oldalána...


Deutsch fordulatról beszél Altus-ügyben

2015. október 13. kedd 12:01


Fennakadt a fogyasztóvédelem hálóján egy energiaital

2015. október 13. kedd 12:00

Mintegy 8 különböző kávé, 7-féle instant kávékeverék, valamint 15-féle energiaital koffeintartalmának összehasonlító vizsgálatát végezte el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), az energiaitalok közül a Rockstar Supersours Energy Drink mért koffeintartalma haladta meg a címkéjén feltüntetett 24 milligrammos értéket 5,8 milligrammal - közölte a NFH kedden az MTI-vel.
Kiderült az igazság az energiaitalokról - itt az eredmény

2015. október 13. kedd 11:58

Megnézték, tényleg annyi koffein van-e az energiaitalokban, kávékban, mint amit ráírnak. A fogyasztóvédők azt is összeszedték, miért veszélyes a túladagolás
A Volkswagen-botrány miatt pánikolnak a németek

2015. október 13. kedd 11:46

Egyre rosszabbnak látják a helyzetüket a német vállalatok a ZEW index szerint. Az üzleti hangulatindex a szeptemberi 12,1 pontos értékről 1,9-re zuhant, ami meglepte az elemzőket, akik ennél jóva...


Megvan Zombor utóda: ezért akar dolgozni az új egészségügyi államtitkár

2015. október 13. kedd 11:44

Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az egészségügyért felelős új államtitkár - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Nincs reményünk a gyors felzárkózásra

2015. október 13. kedd 11:30

A Kopint-Tárki szerint idén 3, jövőre 2,5 százalékos növekedés jöhet.
Tessék, vegyék csak, mielőtt szétlopjuk!

2015. október 13. kedd 11:26

Kinek, mikor és egyáltalán miért akarja eladni az állam a földjeit? Ez lesz az ősz legbalhésabb témája, itt most elmondjuk, miről szól az egész!
Tőzsde - Gyengüléssel nyitottak a nyugat-európai piacok

2015. október 13. kedd 11:25

Gyengüléssel indítottak kedden nyitáskor a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók.
Eltitkolták a halálát? Gyászol Sólyom László

2015. október 13. kedd 11:24

A súlyos beteg asszony hónapokkal ezelőtt, még februárban hunyt el.
Egyre közelebb az igazsághoz: ők lőhették le a maláj gépet

2015. október 13. kedd 11:18

Az ukrán hatalom irányítása alatt lévő Zaroscsenszkéről lőtték ki a malajziai utasszállító repülőgép tavalyi katasztrófáját okozó Buk légvédelmi rakétát egy orosz vizsgálat szerint. A nemzetközi vizsgálat eredményeit ma teszik közzé Hollandiában.
Tállai András: a jobb adózók több kedvezményt kaphatnak

2015. október 13. kedd 11:14

Az adóhivatal 2016 első negyedéve után minősíteni fogja a vállalkozásokat, és a jó adózók már jövőre több kedvezményt kapnak - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Nem a legjobbkor megy tőzsdére a Ferrari

2015. október 13. kedd 11:11

Jövő szerdától lehet Ferrari részvényt venni az USA-ban. A cég 2400 milliárd forintot érhet.
Itt egy kis meglepetés: aki rendesen adózik, több kedvezményt kap!

2015. október 13. kedd 11:09

A jobb adózók több kedvezményt kaphatnak, a magánszemélyek pedig hamarosan elfelejthetik az adóbevallást.
Kigyulladt egy iskolabusz Tolnában

2015. október 13. kedd 11:07

A járművet a dombóvári tűzoltók három vízsugárral oltották el.
95 %-os újrahasznosítás a Lidl-nél

2015. október 13. kedd 11:05

Modern hulladékkezelési technológiát vezetnek be.
Két év múlva nem kell adót bevallaniuk a magánszemélyeknek!

2015. október 13. kedd 11:03

Tállai András: 2017-től már teljes egészében az adóhatóság készíti el a magánszemélyek szja-bevallását.
Jövőre már egyszerűbb lesz az adózás

2015. október 13. kedd 11:02

Tállai András új adóügyi államtitkár szerint jövőre már milliók adóbevallását csinálja a NAV, a pálinkafőzés után viszont adózni kell.
Jön az újabb adócsomag, sokaknak nem kell adóbevallást benyújtani

2015. október 13. kedd 11:01

Jövőre több mint 1,5 millió, 2017-től pedig mintegy 3,8 millió magánszemély adózónak nem kell az adóbevallást benyújtania, helyettük a dokumentumot az adóhatóság készíti majd el
Amikor a kolbász 'házhoz jön'

2015. október 13. kedd 11:00

Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban.
Tőzsdére megy a Duna House

2015. október 13. kedd 10:59

Külföldön terjeszkedne a magyar cég, a tulajok akár más hálózatot is felvásárolnának.
Tállai: a NAV készíti el 2017-től az adóbevallásokat

2015. október 13. kedd 10:55

A 2016-ra vonatkozó adóbevallást 2017-ben már teljes egészében az adóhivatal fogja elvégezni.
3,8 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak augusztusban

2015. október 13. kedd 10:52

Augusztusban a gabonafélék ára 7,4 százalékkal csökkent. A zöldségfélék ára 7,8, a burgonyáé 3,9, a gyümölcsféléké 17 százalékkal nőtt.
Újabb híres magyar cég lép tőzsdére

2015. október 13. kedd 10:47

A nemzetközi terjeszkedéshez szükséges tőkét a budapesti tőzsdéről szerezné be a DunaHouse
A hagyományoknak megfelelően viselkedik a Duna

2015. október 13. kedd 10:43

A Duna vízszintje az ilyenkor szokásosnál néhány centivel valóban alacsonyabb, azonban a hajóforgalomban jelentős korlátozásokat nem kellett bevezetni - mondta Stimm Gábor az InfoRádiónak. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi és folyószabályozási osztályvezetője jelezte, hogy a következő napokban áradás, vagyis vízszintemelkedés várható.
Betör a telekommunikációs piacra a Pepsi

2015. október 13. kedd 10:30

Sajátmárkás okostelefonnal rukkolhat elő az üdítőóriás.
A tőzsdén is bemutatkozik a Duna House

2015. október 13. kedd 10:22

Eredményes első félévet zárt a tőzsdére készülő Duna House csoport. Az előző év azonos időszakához képest a cégcsoport konszolidált értékesítésből származó nettó árbevétele közel harmadával növekedve elérte a 1,34 milliárd forintot - írja a Portfolio.
Visszaesett az olaj, mégsem kell izgulni a benzinár miatt

2015. október 13. kedd 10:10

Az előző napokban nagy lendülettel kitört az olajár a jól megszokott 45-50 dollár közti sávból, úgy tűnt, mintha emelkedő trendbe kerülne. Most mintha mégis visszatérne 50 alá. A részvénypiacok esésnek indultak, a forint erős, de még a török líra is magához tért valamelyest.
Kiderült, ki az új egészségügyért felelős államtitkár

2015. október 13. kedd 10:05

Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az új egészségügyért felelős államtitkár - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten.
Megvan, ki veszi meg a TV2-t

2015. október 13. kedd 10:02

Még a héten bejelentik a felek a TV2 újabb tulajdonosváltását - írja a Figyelő.
Augusztusban 3,8 százalékkal estek az agrártermelői árak

2015. október 13. kedd 10:00

A KSH adatai szerint az élő állatok és állati termékek 11,1 százalékkal lettek olcsóbbak.
Kislányokra csapott le a perverz webkamerás férfi

2015. október 13. kedd 09:55

Vádat emeltek a korábban ugyanezért elítélt szexuális bűnöző ellen.
KSH: 3,8 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak augusztusban

2015. október 13. kedd 09:46

A mezőgazdasági termelői árak 3,8 százalékkal csökkentek augusztusban az előző év azonos időszakához képest, ezen belül a növényi termékek ára 0,9 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékeké 11,1 százalékkal mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
Andy Vajna bekebelezte a TV2-t

2015. október 13. kedd 09:41

Még a héten bejelentik a felek a TV2 újabb tulajdonosváltását. A vevő Andy Vajna.
Gasztronómia a fő témája az idei Budapest Transzfernek

2015. október 13. kedd 09:30

Az irodalom és gasztronómia kapcsolatát vizsgálja a PIM által szervezett nyolcadik fővárosi fesztivál.
Pénzmosás, csempészcigi - leleményes bűnbandát csípett fülön NAV

2015. október 13. kedd 09:28

Bűnszervezetben elkövetett pénzmosás és orgazdaság miatt folyik nyomozás a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságán, miután egy országos akcióban letartóztatták egy külföldiek irányította bűnözői csoport 20 tagját, akik illegális cigarettakereskedelemmel és Európában elkövetett bűncselekményekből származó euró szállításával foglalkoztak.
Angus Deaton, az alulnézet forradalmasítója

2015. október 13. kedd 09:21

A Princetonban tanító Angus Deaton kapja idén a közgazdasági Nobel-díjat a fogyasztás, a szegénység és az életszínvonal kutatásában elért eredményeiért.
NATO-rakétakilövők - Moszkva felszólította Washingtont és Bukarestet

2015. október 13. kedd 09:21

Oroszország azt kéri, lépjenek vissza, amíg nem késő.
Orbán Viktor: közel volt a csőd

2015. október 13. kedd 09:19

A gazdasági szereplők összezártak, segítséget kaptak az Európai Uniótól, és a hedge fundok elkezdték támadni a forintot – idézte fel Orbán Viktor miniszterelnök idén márciusban a Bib...


Lakáshitel: veszélyt jelent-e a kamatkockázat?

2015. október 13. kedd 09:18

Meglepően magas volt az önerős hitelkiváltások aránya, a háztartások az alacsony kamatok ellenére még mindig leépítik tartozásaikat – mondja Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese.
Maláj utasszállító - Ma hozzák nyilvánosságra a jelentést

2015. október 13. kedd 09:18

Az eddigi jelentések csupán annyit tisztáztak, hogy a gépet lelőtték.
Tisztázta az EB: így kell fizetned az áfát

2015. október 13. kedd 09:17

Áfa szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy szolgáltatás hány ügyletet takar és melyek a fontosabb elemek.
Vérfürdő Ankarában - Erdogan a felelős?

2015. október 13. kedd 09:14

Egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára a szombati merényletet.
Szeptemberben nőttek az autóeladások Kínában

2015. október 13. kedd 09:12

Kínában 3,3 százalékkal nőtt az új autók eladása szeptemberben, elsősorban annak a hatására, hogy stabilizálódtak az ázsiai ország tőzsdéin a részvényárak. Az előző három hónapban csökkentek az eladások.
Csökkent a tej és a sertéshús termelői ára

2015. október 13. kedd 09:09

A mezőgazdasági termelői árak 3,8 százalékkal csökkentek augusztusban az előző év azonos időszakához képest, ezen belül a növényi termékek ára 0,9 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékeké 11,1 százalékkal mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
Fordulatot remélnek az uniós támogatásoktól a hazai hagymatermesztők

2015. október 13. kedd 09:00

A rendszerváltás óta harmadára csökkent a zöldség magyarországi termőterülete.
Kigyulladt egy iskolabusz Tolnában

2015. október 13. kedd 08:59

Kigyulladt egy iskolabusz a Tolna megyei Mászlonypusztán, a balesetben senki nem sérült meg - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t.
Milliárdossal hozták össze Tóth Gabit

2015. október 13. kedd 08:55

Az énekesnőt egy lapon emlegették Zimány Lindával, Bódy Sylvivel vagy Molnár Anikóval.
Devizapiac - Minimálisan gyengült a forint hétfő este óta

2015. október 13. kedd 08:50

Szerényen gyengült a forint hétfő estétől kedd reggelig a nemzetközi devizakereskedelemben.
Melyik energiaitalban van a legtöbb koffein?

2015. október 13. kedd 08:48

Nem mindegyikben annyi van, mint amennyi rá van írva, laboratóriumban néztek utána.
8700 menekültet fogtak el a magyar határnál

2015. október 13. kedd 08:47

7 emberrel szemben közokirat-hamisítás, kettő ellen embercsempészés miatt indult eljárás.
Munkaidő, pihenőidő, végkielégítés, szabadság: változik a munka törvénykönyve

2015. október 13. kedd 08:45

Változik az munka törvénykönyve: a módosítás tervezete a kormány honlapján olvasható.
Bosszút állhatnak az orosz beavatkozásért

2015. október 13. kedd 08:41

Az al-Kaida terrorhálózat szíriai oldalhajtása, az an-Nuszra Front vezetője felszólította a felkelőket, hogy támadásaikat mindenekelőtt a kisebbségi alavita vallás követői ellen intézzék, megtorlásul azért, mert az oroszok válogatás nélkül ölik a szunnita muszlimokat.
Nem kapnak ösztöndíjat a tanulók? Brüsszel magyarázatot vár

2015. október 13. kedd 08:40

Ujhelyi elvárja a magyar állam képviselőitől, hogy mielőbb tegyenek rendet.
Átalakul a szabadságod: így írhatják át a Munka törvénykönyvét

2015. október 13. kedd 08:35

Átírná a Munka törvénykönyvét a kormány novemberben, az ezzel kapcsolatos tervezetet heteken belül tárgyalhatja az Országgyűlés.
Minimum 3,5 centiméteres átmérő

2015. október 13. kedd 08:32

Az agrártárca szigorítana az étkezési burgonya forgalomba hozatali feltételein.
Terror, fenyítés, kosz - Felújítják a tököli börtönt?

2015. október 13. kedd 08:29

A Magyar Nemzet szerint már ki is ürítették a fogdakörletet.
Nem mindegy a méret: ilyen krumpli kerülhet a boltokba

2015. október 13. kedd 08:26

Szigorítaná az étkezési burgonya forgalomba hozatali szabályait a földművelésügyi tárca - írta a Magyar Idők.
Ő kapta az idei Német Könyvdíjat

2015. október 13. kedd 08:25

A 2005-ben alapított díjra német, osztrák és svájci kiadók pályázhatnak köteteikkel.
Ezrek tüntettek a menekültek ellen

2015. október 13. kedd 08:23

Azért demonstráltak, hogy Szászország váljon ki Németországból és lépjen ki az EU-ból is.
Volkswagen-botrány: Kína azonnali vizsgálatot rendelt el

2015. október 13. kedd 08:21

Az Egyesült Államok, Japán, majd az Európai Unió után Kína is úgy döntött: kivizsgálja, hogy az ott készült Volkswagenek szennyezőanyag-kibocsátása megfelel-e a korábban teszteken mért értékeknek...


Putyin mindenre gondol: biztosítja a hátát az Arab-félszigeten

2015. október 13. kedd 08:20

Úgy tűnik, az oroszok átgondoltan vágtak bele a szíriai kalandba: nem akarnak fölöslegesen ellenségeket szerezni. Miközben Aszadot támogatják, annak esküdt ellenségével, a szaúdiakkal is tárgyalnak, akik nélkül valószínűleg úgysem lehetne stabil békemegoldást elérni.
50 millióért kelt el Patkó Károly festménye

2015. október 13. kedd 08:18

Az aukción 25 milliót fizettek Batthyány Gyula Elegáns társaság című képéért.
Merkel üzent a menekülteknek: ők nem kapnak több pénzt

2015. október 13. kedd 08:12

Meg kell mondanunk, hogy "neked el kell hagynod az országunkat."
Tököli börtön: felfüggesztették a fenyítést, részleges felújítás kezdődött

2015. október 13. kedd 08:05

Részleges felújítások kezdődtek a tököli börtönben, az ombudsmannak még júliusban kiadott jelentése hatására, amely a tököli fiatalkorúak börtönében lévő rendkívül rossz állapotokról, zsúfoltságról és koszról számolt be, de felmerült a gyanúja a fogvatartottakat bántalmazásának is - írta a Magyar Nemzet keddi számában.
Új dimenziók a precíziós gazdálkodásan

2015. október 13. kedd 08:00

Egyedülálló módon alkalmaz térinformatikai eszközöket a kertészetben a Debreceni Egyetem egyik kutatója.
Az EU is rábólinthat az MNB rossz bankjára

2015. október 13. kedd 07:52

Először 300 milliárdot kap a MARK Zrt. a rossz hitelek felvásárlásához. Úgy néz ki, az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság is jóváhagyja a működést.
Árnyalatnyit gyengült a forint hétfő este óta

2015. október 13. kedd 07:44

Az euró jegyzése 309,80 forintról 310,15 forintra emelkedett.
Miben más a mostani uniós ciklus?

2015. október 13. kedd 07:43

Sokkal inkább pályázóbarát a 2014-2020-as új uniós pályázati időszak, a Magyar Államkincstár bevonásával egyszerűsödik az állami struktúra, csökken a bürokrácia - mondta a Miniszterelnökség államtitkára.
Már csak pár fonton alkudoznak a söróriások

2015. október 13. kedd 07:41

A Stella tulajdonosa újabb ajánlatot tett a Dreher tulajára, de ez is kevés lehet.
Szigorúbb szabályokat vezetnének be az étkezési burgonya értékesítéséhez

2015. október 13. kedd 07:37

Szigorítaná az étkezési burgonya forgalomba hozatali szabályait a földművelésügyi tárca - írta a Magyar Idők kedden.
Bíznak a minősítők az OTP-leányban

2015. október 13. kedd 07:35

A Fitch Ratings szerint a magyarországi bank mentené az OTP orosz érdekeltségét baj esetén, így megerősítette a leánybank besorolását.
Már nagyon várjuk, hogy mást mondjanak a hitelminősítők

2015. október 13. kedd 07:26

A hitelminősítők még mindig nehezen módosítanak Magyarországgal kapcsolatos véleményükön, de előbb-utóbb ennek is eljön az ideje, hiszen Magyarország olyan eredményeket ért el az utóbbi években, ami európai összevetésben siker - mondta a nemzetgazdasági miniszter.
Angela Merkel: a tranzitzóna csak részmegoldás

2015. október 13. kedd 07:25

A tranzitzónák bevezetése nem oldaná meg a menekülthullám erősödéséből fakadó gondokat, de bizonyos esetekben hatékony megoldás lehet - mondta Angela Merkel német kancellár hétfő este pártja, a konzervatív CDU fórumán az Alsó-Szászország tartománybeli Stade nevű városban.
Megkedvelték a lízinget a magyarok

2015. október 13. kedd 07:14

Komoly mértékben nőtt a lízingfinanszírozás vonzereje a kis- és középvállalkozások számára, ami jól látszik a növekvő kihelyezéseken. A növekedési hitelprogram (NHP) nyomán kedvező az árazás.
Beparkol a Ferrari

2015. október 13. kedd 07:00

Hamarosan eldördül a startpisztoly, és villámrajtot vesz a New York-i tőzsdén a Ferrari részvénye, stílusosan a RACE szimbólum alatt. A cég jó esetben közel 900 millió dollárt gyűjthet be.
Öt gondolat a közgazdaságtan Obi-Wan Kenobijától

2015. október 13. kedd 06:58

Boldogabbak a magas emberek? Idegesebbek a nagyszülők, ha együtt élnek az unokával? Angus Deaton, a friss közgazdasgi Nobel-díjas ezekre is válaszol.
Minimálisan gyengült a forint hétfő este óta

2015. október 13. kedd 06:44

Szerényen gyengült a forint hétfő estétől kedd reggelig a nemzetközi devizakereskedelemben.
Aki szegény, az is marad

2015. október 13. kedd 06:30

Mélyült a szegénység Magyarországon az elmúlt években, amiben fontos szerepet játszhat, hogy az alacsony iskolázottságúak helyzete egyre reménytelenebb. Az Eurostat szerint ebben a körben taval...


"A dolgok fejben dőlnek el"

2015. október 13. kedd 06:29

dr. Szőke Kálmán olvasótársam Fenti című írására /2015. X.5./ szeretnék reagálni.
Piac a város szélén

2015. október 13. kedd 06:28

Kiküldetésben voltam Nyíregyházán, és az ottani kollégáim ajánlatára elmentem megnézni az őszi Nyíregyházi piacot a Tokaji úton.
Röhög az egész osztály

2015. október 13. kedd 06:27

Ugye mindannyian ismerjük Karinthy Frigyes örökbecsűjét?
A CÖF plakátjai

2015. október 13. kedd 06:26

Megnéztem a CÖF-nek a kormány menekültellenes politikáját támogató plakátjait a Duna-parton.
Vakbél vagy Vak Béla, nem ugyanaz!

2015. október 13. kedd 06:25

Nem lehet, hogy rossz volt a fordítás, amit a horvát miniszterelnök mondott Magyarországról?
"Ez itt az én hazám..." - Ha egyszer megmondták, akkor meg van mondva!

2015. október 13. kedd 06:24

Az útnak ott kell megépülnie, ahol azt elhatározták!
Orbán szögesdrót- és gumibot-stratégiája

2015. október 13. kedd 06:23

Die Welt: A menekültkérdés merkeli és orbáni megoldása körüli vita Németországban sem csillapodik.
Hölgyeinknek!

2015. október 13. kedd 06:22

Népszava, 1929. október 13.
A béke szigete

2015. október 13. kedd 06:21

A tudósítások ügyesen hallgatnak arról, hogy a legvadabb tüntetések színhelye Drezda meg az oderai Frankfurt...
Kijelöltük a nép ellenségét

2015. október 13. kedd 06:20

Találtuk: http://egyenlito.blog.hu/
A nagy kártyás

2015. október 13. kedd 06:13

Most már tudjuk, hogy magyar miniszterelnöknek tudnia kell ultizni (minthogy azt magyar kártyával játsszák).
Sokat veszíthet, ha ezekre nem figyel

2015. október 13. kedd 06:12

A különböző társaságiadó-kedvezményekhez nem elég a jogszabályoknak megfelelően fejleszteni, beruházni, részesedést szerezni, hanem ezt záros határidőn belül jelenteni vagy kérelmezni kell.
Szigorítani akarják a krumpli szabályozását

2015. október 13. kedd 06:10

Csak szebb és jobb áru kerülhetne a polcokra, a minimális méretet is meghatároznák.
Brüsszeli illúziók

2015. október 13. kedd 06:09

SZABAD EURÓPA - A szociális piacgazdaság modellje a néppárti-szocialista partnerségre épül.
Bécs józan maradt

2015. október 13. kedd 06:05

Bécs nem esett el, nem kerültek többségbe az osztrák fővárosban az FPÖ jobboldali radikálisai.
Mikor éri meg átülni egy elektromos autóba? Kiszámoltuk

2015. október 13. kedd 06:03

A legtöbben azt gondolják, hogy az elektromos autó egy konzervdoboz méretű akkumulátoros autó, amivel jó esetben az utca végi kisboltig lehet elgurulni és vissza, pedig a technológia már régen nem itt tart. Azokban az országokban, ahol elterjedt az elektromos autózás, észre sem lehet venni az utcán, hogy nem benzines autók járnak, hiszen ugyanúgy néznek ki az autók, mint bárhol máshol, egy különbség van, nincs benzingőz és nincs hangzavar. Sebestyén Istvánt, az Everda Kft. vezetőjét és a Magyar Villanyautó Klub elnökét kérdeztük az elektromos autózás jövőjéről, a lehetőségekről Magyarországon és az árakról, költségekről, megtérülésről.
Egy bűvös szó

2015. október 13. kedd 06:01

A rendszer arra nagyon jó lehet, hogy besúgólégkört teremtsen a tanáriban.
Ezüst nyilak a csúcson

2015. október 13. kedd 05:58

Wolffék majdnem hazaküldték az ünnepi pólókat - Hamilton a legendás Fangio örökébe léphet.
Csoda, hogy még él a remény

2015. október 13. kedd 05:56

Erőnléti problémákat emleget a magyar kapitány.
Történelmi ünnep a szkipetárok földjén

2015. október 13. kedd 05:54

Az albán államfő a sikercsapat összes tagját kitünteti.
(Sz)épül a Dagály

2015. október 13. kedd 05:53

2016 nyarára a tervek szerint szerkezetkészen tető alatt áll majd az aréna.
Halál, élet, romantika a Fesztiválzenekarral

2015. október 13. kedd 05:45

Október 15
Gyász Törökországban

2015. október 13. kedd 05:38

A suruci merénylő testvérét gyanítják a szombati törökországi vérfürdő hátterében.
Megerősítette pozícióit Fico szlovák kormányfő

2015. október 13. kedd 05:36

A Smer magabiztosan uralja a szlovákiai politika élmezőnyét.
Lukasenka ötödjére

2015. október 13. kedd 05:34

A régi-új államfőt több, mint 80 százalékkal választották újra Fehéroroszország élére.
Mire kell figyelni a házak energiaigény-tervezésénél?

2015. október 13. kedd 05:33

A szeptemberben módosult épületenergetikai követelmények már rögzítik a csaknem 0 energiaigényű épületekre vonatkozó szabályokat, miként azt is, hogy mikortól kell ezeket alkalmazni. Ez azonban jelentős kavarodással is járhat - mutatott rá Kruchina Sándor, az Austrotherm Kft. szakértője.
Változást tervez a bécsi városvezető

2015. október 13. kedd 05:31

Michael Häupl szociáldemokrata polgármester még nem döntött arról, a Zöldekkel vagy az Osztrák Néppárttal kíván-e kormányozni.
A dízelbotrány más márkákat is érint

2015. október 13. kedd 05:28

Egy magyar magánbefektető perli a Volkswagen AG-t.
Orbán digitális különadót tervez

2015. október 13. kedd 05:24

Szerinte a digitális cégeknek is ki kell venni a részüket a közteherviselésből.
Van pénz az EU szerint a kazántámogatásra

2015. október 13. kedd 05:22

Brüsszelben nem értik, miről beszél a magyar Miniszterelnökség.
Ki viszi tovább a letelepedési bizniszt?

2015. október 13. kedd 05:21

Rogán Antalnak miniszterként el kell hagynia a titkoktól övezett kötvény-üzletágat és az offshore-cégek barátságát.
Aki megbetegszik, az gyógyíthatatlanná válik

2015. október 13. kedd 05:15

Ismeretlen eredetű, halálos tüdőbetegség pusztítana?
Duális szakképzés a csodafegyver?

2015. október 13. kedd 05:12


Rogán megkapta jussát

2015. október 13. kedd 05:05

A Miniszterelnöki Kabinetiroda költségeit "hatáskörén belül" rendezi a kormány.
Egy éve robbant a kitiltási botrány

2015. október 13. kedd 05:00

A kormány nemcsak a bukott NAV-elnök, de vezetőtársai esetében is elmulasztotta a gyanú kivizsgálását.
Visszaesett a Skoda eladása szeptemberben

2015. október 12. hétfő 23:00

Szeptemberben 93 600 személygépkocsit adott el a Skoda Auto cseh autógyár, ami 2,1 százalékkal kevesebb, mint 2014 szeptemberében - jelentette a cég hétfőn.
Pénzügyi jogszabályok módosítását kezdeményezi a kormány

2015. október 12. hétfő 22:20

A kormány honlapján hétfőn megjelent, jelzáloghitelekkel és önkéntes nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvénymódosítás-tervezetek, valamint azok végrehajtási rendeleteinek a módosításai a fogyasztók széles körét érintik. A tervezetek más pénzügyi jellegű változásokat is tartalmaznak.
Több százezres bírságot fizethet az illegális fémkereskedő

2015. október 12. hétfő 22:05

Illegális fémkereskedő bukott le Ibrányban
Uniós vezetők az új adóról

2015. október 12. hétfő 21:01

Rossz ötletnek tartja Michel Sapin francia pénzügyminiszter egy olyan európai adó bevezetését a menekülthullám kezelésére, amelyről a német sajtóban jelentek meg találgatások az elmúlt hétvégén.
Óriási tandíjak vagy röghöz kötés? Leszerepelt a magyar felsőoktatás

2015. október 12. hétfő 20:04

Arról, hogy az Egyesült Királyságban és Amerikában milyen drága az oktatás, sokat hallani, de GDP-arányosan messze nem ott fizetnek a legtöbbet a szülők. Az Expert Market elemzéséből kiderül, hogy hol végzett Magyarország a listában, és hogy a fizetések hány százaléka fedi le az egyetemi költségeket.
Szegénységkutató kapta a közgazdasági Nobel-díjat

2015. október 12. hétfő 20:01

Az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat Angus Deaton, a Princeton Egyetem közgazdász professzora kapta a fogyasztás, a szegénység és a jólét területein folytatott kutatásaiért.
Fontos gyorsjelentések jönnek, 310 forinton áll az euró

2015. október 12. hétfő 18:27

A hétfői napon kivárás volt érezhető a tőzsdéken a közelgő amerikai gyorsjelentések előtt, a BUX felülteljesítette európai társait az OTP emelkedése miatt. A forint tovább erősödött, a 310-es szintet is elérte az euró. Visszacsúszott a kőolaj ára, gyengült a török líra a robbantások után.
Balhé ide vagy oda, a franciák egyre több utast szállítanak

2015. október 12. hétfő 17:49

Tavalyhoz képest nagyot lépett előre az Air France-KLM az utasszám tekintetében, nem úgy a német Lufthansa.
Újabb fordulat a söripari megabuliban

2015. október 12. hétfő 17:28

Nincs megállás, a világ sörpiacának 30 százalékáért folytatott harcban a belga cég újabb árajánlatot tettek a briteknek.
A kínai piac nagy lehetőséget jelent a magyar húsipar számára

2015. október 12. hétfő 17:17

Az ázsiai országban az Európában kevésbé keresett termékeknek is nagy keletje lehet.
Leminősítették a Volkswagent

2015. október 12. hétfő 17:16

A S&P rontott egyet a cég besorolásán. Megint esnek a részvények, egy magyar befektető perel is.
Már biztos: Cecil gyilkosa megúszta

2015. október 12. hétfő 16:54

Nem indít eljárást a zimbabwei hatóság az amerikai fogorvos ellen.
Tényleg belebukik Merkel a menekültválságba?

2015. október 12. hétfő 16:30

Egész Európa Németországtól várja a menekültkérdés megoldását, Angela Merkel azonban akár bele is bukhat, ha ragaszkodik a befogadó politikához. Mitől gyengült meg a kancellár pozíciója? Előretörhet-e a német szélsőjobb? Meddig tűri még Németország, hogy Európa a nyakába varrja összes problémáját? Lehet-e valaki egyszerre jólelkű ember és kőkemény politikus? A Napi Kommentárban Fellegi Tamást, a Privátbankár.hu elemzőjét kérdeztük.
Kína és a Volkswagen teszi tönkre Európát?

2015. október 12. hétfő 16:15

Pesszimistább becsléseket közöltek londoni elemzők. Szerintük a közép-európai gazdaságokat több tényező is lehúzza majd a következő egy évben.
Járadékot kaphatnak majd a nyugdíjpénztári tagok

2015. október 12. hétfő 15:57

Több ponton módosítaná az önkéntes pénztárakról szóló törvényt a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőit érintő törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvénycsomag, amelynek tervezete október 14-éig véleményezhető.
Áttört a forint? 310 alatt járt az euró!

2015. október 12. hétfő 15:45

Szélcsendben erősödnek a feltörekvő devizák, a forint fontos technikai ellenállásnak szaladt neki, még az is lehet, hogy sikerrel.
Quaestoros vagy? Nem az első 6 milliót nehéz visszaszerezni

2015. október 12. hétfő 15:28

85 milliárdot már kifizettek, 100 milliárd egyelőre be van ragadva.
Kiderült, mik a hiányszakmák Magyarországon

2015. október 12. hétfő 15:25

Továbbra is túl kevés a mérnök, de utcaseprőkre is nagy igény mutatkozik.
Merkel Törökországba megy tárgyalni a menekültekről

2015. október 12. hétfő 15:15

Muszáj lesz valamilyen megállapodást nyélbe ütni a török kormánnyal.
Lehet, nem biztonságos, de igen drágának tűnik, mi az?

2015. október 12. hétfő 15:09

Olyan gyártótól veszünk mobilhálózati technológiát, amely ki van tiltva a fél világból biztonsági aggályok miatt. Ettől azonban kevésbé érdemes tartani. Attól már inkább, hogy titkolózva építjük meg az egészet.
Mi lesz most Törökországban? Még több menekült jöhet onnét?

2015. október 12. hétfő 15:08

A hétvégi merényletek nyomán a Németországban élő törökök ott is merényletekről tartanak. A török tőzsde idén euróban már húsz százalékkal esett, a török líra 15 százalékkal gyengült, és bizonytalan, mi lesz az orosz gázszállítások sorsa. Az erőszak eszkalációja a menekülteken keresztül Európában is gond lehet.
Elindult a közétkeztető konyhák minősítő rendszerének tesztüzeme

2015. október 12. hétfő 15:00

Aktuális kérdésekről tartott tájékoztatót a NÉBIH.
A kormány elbánt a kisboltosokkal

2015. október 12. hétfő 14:45

A magyar kisvállalkozások helyzetbe hozására is hivatkozva vezették be a kereskedelemben a vasárnapi munkavégzés tilalmát. A vásárlók azonban a hét utolsó napján a kis üzletekben alig költenek, inkább a pénteken, szombaton a hipermarketekben tolonganak.
Élelmiszerlánc-felügyeleti díj: folyik a huzavona Brüsszel és a kormány között

2015. október 12. hétfő 14:38

A magyar kabinet új ajánlata 20 milliárd forinttal rövidítheti meg az államot.
Önt is érintheti: egy halom új jogszabállyal kell számolniuk a pénzintézeteknek

2015. október 12. hétfő 14:31

Nem mindegy, hogyan reklámoznak jelzáloghiteleket, de az is szabályhoz kötött, hogy mi alapján számolnak hitelképességet.
Bizalmas infók az irodai szemétben

2015. október 12. hétfő 14:06

Sok mindent elárul rólunk a szemetünk
67 milliárd dollárért vették meg azt a céget, amiről még csak nem is hallottunk

2015. október 12. hétfő 14:04

Ez minden idők eddigi legnagyobb felvásárlása a techszektorban.
Négy év letöltendőt kapott az egykori román agrárminiszter

2015. október 12. hétfő 14:00

Stelian Fuiát hivatali visszaéléssel vádolják.
Matolcsy és Orbán trükkje: Magyarország centikre volt az államcsődtől?

2015. október 12. hétfő 13:40

Egy korábbi, nem nyilvános beszédből közölt idézetet a 444.hu, ebben Orbán Viktor felidézte a 2011 őszi eseményeket, amikor Matolcsy György az IMF-hez fordult.
A fogyasztás és a szegénység kutatása ért idén Nobel-díjat

2015. október 12. hétfő 13:19

Kiosztottak egy újabb Nobel-díjat, ezúttal a közgazdaságtan területén.
Miért költünk pont úgy, ahogy költünk?

2015. október 12. hétfő 13:15

Az idei közgazdasági Nobel-díjas, Angus Deaton ezt kutatta úgy, hogy díjat érdemelt érte.
Ég a pénz a Teslánál - elmarad a várt csoda?

2015. október 12. hétfő 13:09

Itt a Volkswagen botrány, várjuk az elektromos autók előretörését, és persze közben egyből a Teslára gondolunk. A cég közben méretes bukót termel, legyártott autónként 4 ezer dollárt éget el, lassan újra külső forrásra szorul. Hogy lesz ebből a várt nagy csoda?
Kínai pénzben is hitelez a Commerzbank

2015. október 12. hétfő 13:02

Renminbiben is vezethetnek majd számlát a céges ügyfelek, és hitelt is lehet felvenni kínai pénzben.
Beütött az időjárás - miért drágul a kukorica?

2015. október 12. hétfő 13:01

A kukorica általános drágulása mozgatta a Magro Gabonaindex értékét a 41. héten.
Orbán megadóztatná a Facebookot

2015. október 12. hétfő 12:42

Illetve az összes olyan tengerentúli techcéget, amelyek Magyarországon szereznek gazdasági profitot.
Szépség ingyen? Még egyszer a térítés nélkül nyújtott szolgáltatásról

2015. október 12. hétfő 12:18

Egy szépségszalon bizonyos időtartamig, akció keretében egyes vállalkozások munkavállalói számára szeretne térítés nélkül szolgáltatást nyújtani. Olvasónk ennek adókövetkezményeiről érdeklődött. A kérdésre adott válaszból cikket közölt az Adózóna.hu; az ahhoz érkezett hozzászólás alapján tovább boncolgatom a kérdést.
Már Kína se vár akkora növekedést

2015. október 12. hétfő 12:02

7 helyett csak 6,5 százalékos növekedést várnak 2020-ig. A tőzsde viszont összekapta magát.
Így múlik el az olcsó tankolás dicsősége

2015. október 12. hétfő 11:01

A közel-keleti kőolajexportőrök arra számítanak, hogy jövőre már emelkedni fog az olaj ára.
Tökössajttorta-fagyi Halloweenra

2015. október 12. hétfő 11:00

A Ben & Jerry
150 millió forint értékű elkobzott árut kínáltak fel a hatóságok közérdekű célra

2015. október 12. hétfő 10:30

A hamisított termékek csak a márkajelzések eltávolítása után kerülhetnek a rászorulókhoz.
Augusztusban a britek kedvencei voltunk

2015. október 12. hétfő 10:13

Ötödével több brit turista jött turistáskodni, mint tavaly ilyenkor. A szállodáknak jó hónapja volt.
Közös márkát hoznak létre a balatoni borászok

2015. október 12. hétfő 10:01

Az egységes arculatú olaszrizlinggel a középkategóriát céloznák.
16 éves szpotot forgatott újra a Pepsi

2015. október 12. hétfő 09:57

Visszatér az ikonikus Joy of Pepsi.
Fékezett habzás az Oktoberfesten

2015. október 12. hétfő 09:29

Tavalyhoz képest 400 ezerrel megcsappant a látogatók száma.
Kötbér szerződésszegés esetén

2015. október 12. hétfő 09:16

A szerződő felek bármilyen szerződésszegés esetére kiköthetnek kötbért, írja a Kúria elvi jelentőségi ügy alapján készült tájékoztatója.
Kiváló évjáratú borokra van kilátás 2015-ben

2015. október 12. hétfő 09:00

Idén sok és zamatos nedű kerülhet a borospalackokba.
Jövőre 45 milliárddal több jut egészségügyre

2015. október 12. hétfő 08:53

Bármilyen jól is teljesítsen a magyar gazdaság, nem fog tudni nyugat-európai béreket adni.
Fazekas: október 15-én közzéteszik a pályázható földek helyrajzi számát

2015. október 12. hétfő 08:31

A megyei jogú városokban és a megyeszékhelyeken folyik majd a licitálás.
Az MNB eddig minden pert megnyert

2015. október 12. hétfő 08:28

A bankok ellen, akik el kell számoljanak ügyfeleikkel a tisztességtelennek mondott feltételeik miatt.
Ötszáz munkahely szűnik meg, mert máshogy osztják az uniós pénzt

2015. október 12. hétfő 08:18

Ezentúl az Államkincstárból osztják a településfejlesztésre szánt uniós pénzeket.
Alig változott a forint

2015. október 12. hétfő 08:11

Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama a nemzetközi devizakereskedelemben péntek délutántól hétfő reggelig.
Magyarország 64 standdal képviselteti magát az Anugán

2015. október 12. hétfő 08:00

Több mint 7 ezer kiállító vonultatja fel termékeit a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari vásárán.
Listavezetők vagyunk, már megint rossz helyen

2015. október 12. hétfő 07:52

Az OECD tanulmánya a minimálbéresek nálunk látnak viszont a legkevesebbet a pénzükből az összes vizsgált ország közül, igaz, ezt módosíthatja a gyermekkedvezmény, nem is kevéssel
Nyugdíj, ha az EU több országában is szerzett szolgálati időt

2015. október 12. hétfő 06:11

Milyen szabályok szerint kap nyugdíjat valaki, ha több EU-s tagállamban is dolgozott? Hol és mikor nyújtható be a nyugdíjigénylés? Összefoglaltuk.
 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |