Mi ez az oldal?
     
külföldi hírek friss hír külföld aktuális külpolitika sajtó
 
Legyen a kezdőlapom július 25 kedd, Kristóf, Jakab
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
KÜLFÖLDI HÍREK
 
A mai naptól kezdve kampányolhatnak az osztrák pártok

2017. július 25. kedd 12:12

Megkezdődnek kedden az október 15-én tartandó ausztriai előrehozott parlamenti választás előkészületei, az induló pártok megkezdik a támogató aláírásgyűjtést és megalakulnak a választási bizottságok is.

A májusi kormánykoalíciós válság és Reinhold Mitterlehner néppárti elnök és alkancellár lemondása után az osztrák parlamenti pártok megállapodtak, hogy a 2018 őszén esedékes következő parlamenti választásokat egy évvel előbbre hozzák. Ezek időpontjában – október 15. – is megegyeztek, melyet nemrég a parlament is megerősített.

A 2. Osztrák Köztársaság 22. parlamenti választásának előkészületei július 25-én kezdődnek. Ettől a naptól kezdve kell leadniuk a pártoknak az úgynevezett támogatói nyilatkozatokat, amelyek az induláshoz szükségesek. Az aláírásgyűjtés augusztus 18-ig tart, ezen a napon legkésőbb 17 óráig legalább egy tartományi ajánlást kell bemutatniuk egy tartományi választási bizottságnál azoknak a pártoknak, amelyek fel akarnak kerülni a szavazólapokra. Az országos választáson való jelöltséghez legalább 2600 választásra jogosult aláírását kell összegyűjteni vagy három parlamenti képviselő támogatását megszerezni.

Szintén keddtől kezdik összeállítani a választási bizottságokat, amelyek alakuló ülését augusztus 14-ig kell megtartani.

Egy 2012-es törvény szerint az induló pártoknak nem szabad hétmillió eurónál többet kiadni választási küzdelem alatt megjelenő plakátokra, hirdetésekre és reklámfelületekre – emlékeztetett az Ö1 közszolgálati rádió kedden. Amennyiben ezt az összeget idén július 25. és október 15. között túllépik, büntetésre számíthatnak.

A Der Standard című osztrák lap beszámolója szerint a legutóbbi parlamenti választáson, 2013-ban a Team Stronach (TS) elnevezésű pártnak mintegy 570 ezer, a jelenlegi kisebbik koalíciós partnernek, az ÖVP-nek 300 ezer, a nagyobbik kormánypártnak, az Osztrák Szociáldemokrata Pártnak (SPÖ) pedig 15 ezer euró büntetést kellett fizetnie emiatt. A TS akkor 13,5 millió eurót, az ÖVP több mint 11, az SPÖ pedig 7,3 millió eurót költött a kampányra.

Idén a pártok kiálltak amellett, hogy tartják magukat az előírt kiadási korlátokhoz, amelyekbe nem számítanak a kampánycsapat és a parlamenti frakció választási aktivitásának költségei.

A legutóbbi, 2013-ban tartott parlamenti választáson a nagykoalíciós pártok összesen a szavazatok 51 százalékát szerezték meg, az SPÖ-re a szavazatok 27 százalékát adták, míg az ÖVP 24 százalékot kapott. A két párt ugyanakkor a második világháború óta nem szerepelt ennyire rosszul. A 80-as években még ez a két erő adta a parlamenti képviselők 90 százalékát.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a harmadik helyen végzett 21 százalékkal, utána pedig a Zöldek következtek 12 százalékkal. A négy százalékos küszöböt átlépve bekerült a parlamentbe a liberális párt, a NEOS öt százalékkal és Frank Stronach milliárdos vállalkozó nem sokkal a választás előtt alapított pártja, a Team Stronach (TS) hat százalékkal. Ez utóbbi az idei parlamenti választáson nem indul. A hétvégén bemutatott közvéleménykutatás szerint a legnépszerűbb párt az ÖVP, az SPÖ és az FPÖ fej-fej mellett a második legtámogatottabb.

Megközelítőleg 6,4 millió választópolgárt várnak az urnákhoz október 15-én. Ausztriában a 16. életévüket betöltött állampolgárok szavazhatnak a választásokon. A szavazólapokon a legutóbbi szavazáson elért támogatottság szerint tüntetik fel majd a pártokat, az új erőket pedig aszerint, hogy mennyire hamar adták be a választási ajánlásokat.

Forrás: MTI


Késsel támadtak egy spanyol rendőrre

2017. július 25. kedd 12:09

Allahu Akbar! - kiabálta a marokkói férfi, de állítólag nem terrorcselekmény történt.
Hogy fényképezné le, ami nincs?

2017. július 25. kedd 11:50

Az otthon sokszínűségének, illetve hiányának bemutatására buzdít a Habitat for Humanity Magyarország.
"Beszólt" az LMP Ádernek

2017. július 25. kedd 11:44

A lengyel események kapcsán adtak ki velős megfogalmazású közleményt.
Lengyelország - Végre megszólalt a katolikus egyház

2017. július 25. kedd 11:28

Sok bírálatot kaptak az utóbbi évek legnagyobb lengyelországi jogsértése kapcsán mutatott hallgatagság miatt.
Gyújtogató garázdálkodott Zalaegerszegen

2017. július 25. kedd 11:28

Kiégett egy személyautó is.
Úszás - Cseh a legjobb, Kenderesi elődöntős 200 pillangón

2017. július 25. kedd 11:21

A két magyar közül elsőként a riói olimpián bronzérmes Kenderesi tamás állt rajtkőre.
Kína növeli védelmi előkészületeit az észak-koreai határ mentén

2017. július 25. kedd 10:35

A The Wall Street Journal jelentése szerint Kína megnövelte védelmét az észak-koreai határ mentén, hogy felkészüljön egy potenciális katonai krízisre a félszigeten, beleértve egy új határőrség létrehozását és bunkerek felépítését a civilek számára.

Kína Phenjan első, 2006-os nukleáris tesztje óta folyamatosan erősíti védelmét az észak-koreai határon, például annak egyes részein kerítést húzott fel, valamint járőröket küldött állandó ellenőrzés céljából.

Az újság most arról számolt be, hogy Peking fokozottan felügyeli a határ menti térséget, valamint felállatott egy ?harckészültség szintű, katasztrófa utáni helyreállítási központot?. Ezen kívül állítólag a hadsereg is gyakorlatozik, továbbá más régiókból szállítottak egységeket a térségbe a határőrség megerősítése végett.

Az újság párhuzamba állítja ezeket az intézkedéseket Donald Trump amerikai elnök megjegyzéseivel, miszerint katonai akciókat fontolgat, ha Phenjan nem állítja le további nukleáris ambícióit, és hogy Pekingnek többet kell tennie az ügy kezelésének érdekében.

Annak ellenére, hogy Trump saját elmondása szerint csodálja a kínai elnököt, az észak-koreai rakétatesztek (főként a legutóbbi, mikor a kommunista ország első ízben hajtott végre sikeres kísérletet nagy hatótávolságú, interkontinentális ballisztikus rakétával) ismételten megrontották a kapcsolatot a világ két legnagyobb gazdasága között.

Trump egy április végén megjelent interjúban még dicsérte Hszi Csin-ping kínai elnököt, aki álláspontja szerint megpróbálja féken tartani Észak-Koreát. ?Nagyon kitartóan próbálkozik, nem akar zűrzavart és vért látni, jó ember? – fogalmazott a kínai elnökről, akivel áprilisban a floridai Mar-a-Lagóban tárgyalt. A két ország viszonya a találkozó óta azonban egyre csak romlik. (Ennek további okairól itt írtunk részletesen.)

Az Egyesült Államok nemrégiben új szankciókat szabott ki egy kínai hajózási társaságra és két kínai állampolgárra, akik kapcsolatban állnak Észak-Koreával. A lépés célja az volt, hogy Kína vállaljon nagyobb diplomáciai felelősséget az elszigetelt nemzet fölött. Az intézkedésekkel kapcsolatban a kínai külügyminisztérium elmondta, hogy Kína folyamatosan ellenzi az ENSZ keretén kívül kivetett egyoldalú szankciókat.

Miközben a kormány növeli jelenlétét az észak-koreai határ mentén, Kína továbbra is reméli, hogy az észak-koreai kérdés diplomáciai vagy politikai úton is megoldható.

?Kína mindig azt állítja, hogy a katonai akcióra soha nem szabad lehetőségként tekinteni a Koreai-félsziget helyzetének megoldására, mivel az erő semmilyen módon nem fogja feloldani a vitákat, ehelyett csak nagyobb szenvedést hoz, amely mindenki számára elviselhetetlen lesz? – mondta Lu Kang, a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Hasonlóképpen, az amerikai tisztviselők folyamatosan a feszültség enyhítésén fáradoznak. Júniusban James Mattis védelmi miniszter elmondta a kongresszusnak, hogy az Egyesült Államok ?minden lehetséges diplomáciai erőfeszítést kimerít annak érdekében, hogy elkerülje a katasztrofális háborút?.

Forrás: CNBC / Reuters / Kitekintő


Úszás - Hatalmas világcsúcs 50 mellen

2017. július 25. kedd 10:01

Financsek Gábor a 43. helyen végzett.
Lábon kihordott infarktus - Cukorbetegeknél gyakori

2017. július 25. kedd 09:52

A diabéteszesek fokozott kockázatnak vannak kitéve a szív- és érrendszeri megbetegedések vonatkozásában.
Bevonhatják a dízelbotrányban érintett járművek forgalmi engedélyét

2017. július 25. kedd 09:42

Bevonnák azoknak a dízelbotrányban érintett dízelautóknak a forgalmi engedélyét, amelyeket tulajdonosa nem vet alá az előírt átalakításnak – számolt be kedden a Focus Online hírportál a német gépjármű-felügyelet, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) belső dokumentumaira hivatkozva.

A 2015. szeptemberi dízelbotrány után a Volkswagen világszerte 11 millió autót hívott vissza a szükséges átalakításokra, ami sok esetben csak a motorvezérlő szoftver frissítését jelenti. Az Európában érintett 8,5 millió autóból 5,5 milliónál történt már meg az átalakítás, ebből 1,8 milliónál Németországban.

Sok autótulajdonos viszont teljesítménycsökkenéstől tartva inkább nem vetné alá járművét a szükséges átalakításnak. A Focus Online értesülése szerint a visszahívási értesítés dátumától függően egyes dízel autókat már akár a jövő hónapban is kivonhatnak a forgalomból, annak minden költségét a tulajdonosra terhelve.

A Volkswagen szóvivője nem kommentálta a lap értesülését.

Kapcsolódó cikkünk: Kartellgyanúba került öt nagy német autógyártó

Forrás: MTI/Reuters


Ismét Magyarország határán a sertéspestis

2017. július 25. kedd 09:41

A Nébih listája fontos tanácsokat tartalmaz.
Külföldre szivárogtak fontos adatok

2017. július 25. kedd 09:38

A kormányfő megfogalmazása szerint ?baleset történt?, és vizsgálatot rendelt el.
Megerősítenék a fegyverszünetet Ukrajnában

2017. július 25. kedd 09:36

Fogolycserével enyhíthetik a feszültséget az idei év végéig.
Gyerekáldozatok az egyiptomi merényletben

2017. július 25. kedd 09:35

Egy katona állította meg a mintegy 100 kilogramm robbanóanyaggal megrakott járművet.
Üzletre támadtak Prága belvárosában

2017. július 25. kedd 09:33

A betörő késsel támadott az eladóra, annak kolléganője pedig rálőtt a támadóra.
Egy magyar sincs Orbánék csapatában

2017. július 25. kedd 09:32

A magyar adófizetők forintmilliárdjaiból fociakadémia épül a vajdasági Topolyán.
Pártot alapítanak a gerillák

2017. július 25. kedd 09:30

Szeptember elsején lépnek nyilvánosság elé Kolumbiában.
Háborús bűnök - Újrakezdhetik a rendőrök elleni eljárást

2017. július 25. kedd 09:19

A nyolc férfit azzal vádolják, hogy részük volt az 1995 júliusában lezajlott srebrenicai mészárlásban.
Veszprémi nőgyógyász - Az orvosi szakszervezet elégedetlen az ítélettel

2017. július 25. kedd 09:07

A ReSzaSz szerint kizárólag a végleges eltiltás lehet erkölcsileg megalapozott döntés.
Izrael feladta: leszerelik a fémdetektoros kapukat, amelyek kiborították az arab világot

2017. július 25. kedd 08:59

Miután a követségen egy izraeli agyonlőtt két jordánt, II. Abdullah alkut ajánlott Netanjahunak.

Azonnali lépéseket fogadtak el az ukrán konfliktus kapcsán

2017. július 25. kedd 08:52

Egy sor “haladéktalan intézkedésről” állapodott meg az ukrajnai konfliktus ügyében hétfőn Németország, Franciaország, Oroszország és Ukrjana – közölte a német kormány hétfőn este Berlinben, a négy ország vezetőinek telefonos tárgyalását összegezve.

Az úgynevezett normandiai négyek felszólították a Kelet-Ukrajnában szemben álló feleket, hogy azonnal vessenek véget a tűzszünet sorozatos megsértésének. Az ukrán csapatok és az Oroszországgal szövetséges lázadók erőinek szétválasztása szintén elsődleges fontossággal bír – áll a normandiai négyek megbeszéléséről kiadott közös nyilatkozatban.

Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök felszólították a feleket, hogy az év végéig újítsák fel a fogolycseréket, és azokat a “mindenkit mindenkire” elv alapján hajtsák végre. A négy ország szakértői legközelebb augusztusban tanácskoznak, mielőtt az állam- és kormányfők újabb konferenciabeszélgetést folytatnak.

Petro Porosenko ukrán elnök – mint az a weboldalára feltett közleményéből kiderül – a hétfői megbeszélés során ragaszkodott ahhoz, hogy ENSZ-békefenntartókat vezényeljenek a konfliktus orosz határ menti térségeibe. Porosenko az idei év legvéresebb harcainak minősítette az elmúlt napok összecsapásait. Az utóbbi négy hétben az ukrán hadsereg több mint 20 katonája esett el a kelet-ukrajnai harcokban.

Franciaország és Németország a kezdetektől azon igyekszik, hogy segítsen megoldani a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktust, amely három éve, 2014-ben robbant ki, miután a Nyugathoz való közeledést követelő kijevi tüntetések nyomán elmenekült az ország oroszbarát elnöke, Viktor Janukovics. Az ENSZ adatai szerint azóta mintegy tízezer ember halt meg a kelet-ukrajnai harcokban.

A normandiai négyek vezetői hétfőn első ízben folytattak telefonos tárgyalásokat azóta, hogy a francia elnökválasztásokon győzedelmeskedő Macront beiktatták hivatalába. A beszélgetésben résztvevő fél volt a konfliktust független félként megfigyelő Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelő missziója.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa


Németország újabb jelentős összeggel segíti Moszul újjáépítését

2017. július 25. kedd 08:39

Moszulnak az iraki hadsereg általi visszafoglalása után Németország 100 millió euróval (több mint 30 milliárd forint) megemelte az észak-iraki város stabilizálására és újjáépítésére szánt segélyeit – közölte kedden a berlini kormány egyik minisztere.

Gerd Müller nemzetközi gazdasági együttműködésért és fejlesztésért felelős miniszter a Funke-Gruppe német médiacsoport lapjainak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az összeg felét máris átutalták. A CSU (Bajor Keresztényszociális Unió) politikusa szerint a segélyt elsősorban a víz- és áramellátás megteremtésére, lakások építésére és az orvosi ellátás biztosítására szánják.

A Moszulból elmenekültek vissza akarnak térni. “Fontos, hogy az embereket ebben ne hagyjuk magukra” – mondta Müller.

Haider al-Abadi iraki kormányfő július 10-én jelentette be hivatalosan, hogy a kormányerők kilenchavi kemény harcokat követően visszafoglalták Moszul városát, az Iszlám Állam utolsó erődítményét Irakban. Moszul 2014 júniusa óta volt a dzsihadisták kezén, s a visszafoglalásáért vívott harcokban több ezren veszítették életüket. A harcok kezdete óta több mint egymillió ember menekült el Moszulból és a környező térségekből. Magában a városban egész kerületek hevernek romokban.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA/Reuters


Szlovákia egyik legbrutálisabb sorozatgyilkosát kaphatták el

2017. július 25. kedd 08:39

A 39 éves férfi olyan kíméletlenséggel követte el a gyilkosságokat, hogy azok részleteit nem is lehet a nyilvánosság elé tárni.
Megalázták az özvegyet - Kis híján tömegsírba kerültek a Kossuth-díjas színművész földi maradványai

2017. július 25. kedd 08:36

Drahota Andreát egy ismeretlen értesítette: egy, a sírra tett cetlin üzentek.
Viharfelhők a lengyel vezetésben

2017. július 25. kedd 08:27

Lengyelországban nélkülözhetetlen a bírósági reform, a törvényszékek rosszul működnek, az államfői vétó lelassította a változásokat – hangsúlyozta hétfő esti, Andrzej Duda aznap bejelentett kettős vétójára reagáló, a lengyel közmédiában sugárzott beszédében Beata Szydlo lengyel kormányfő.

Andrzej Duda lengyel államfő hétfőn közölte, hogy vétót emel a lengyel igazságügyi átalakítással kapcsolatos három törvény közül kettő, az országos igazságszolgáltatási tanácsot (KRS) és a legfelsőbb bíróságot érintő jogszabály ellen.

Szydlo felidézte: az igazságügy megreformálása a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) választási programjának része volt. Elmondta, hogy a választókkal megtartott számos találkozón a lengyel közbenjárását kérték, mert “tanácstalanok a bírói korporációval való összeütközésben”. Kiemelte: az általános elvárások ellenére a bíróságokat az 1989-es rendszerváltás óta egyik kormány sem reformálta meg.

“A reform nélkülözhetetlen, a bíróságok ma rosszul működnek”

– értékelte a kormányfő, továbbá rámutatott, hogy pártja stabil parlamenti többséggel rendelkezik. “Nem mondunk le az állam megjavításáról” – jelentette ki, hozzáfűzve: az elnöki vétó “lelassította a reformmal kapcsolatos munkát, sőt, biztatásként fogták fel azok, akik az igazságtalan rendszer  fenntartásáért harcolnak.”

A kormányfő pártja kész tárgyalni a reform részleteiről, ez azonban nem eredményezheti a változások holtpontra jutását. “Az államfő döntése érthetetlen lehetett azok számára, akik jó változásra várnak, de annál inkább  egységre kell törekednünk” – mondta, hozzátéve, hogy nem szabad engedni a tüntetéseknek és a külföldi nyomásnak. “Jogállamot akarunk, és  nem a jogászok államát” – jelentette ki.

Szydlo hangsúlyozta, hogy a PiS “párbeszédet és együttműködést akar”, egyúttal “nem mond le három követelményről, melyek nélkül nem sikerül az igazságügy mélyreható reformja”:

  • Első  kövelményként említette, hogy az igazságügyből távozzanak azok, akik “felelősök az eddigi botrányos gyakorlatért, részt vettek benne, vagy beleegyezésüket adták ahhoz”.
  • Második követelményként olyan változások végrehajtásának szükségességét  hangsúlyozta, melyek nyomán “a bírák felelősök lesznek a jog megszegéséért”. “Ma gyakorlatilag nem vonhatók felelősségre” – fűzte hozzá.
  • Harmadik követelményként  “a hatalmi ágak valódi szétválasztását” emelte ki, azt hangoztatva, hogy “az embereknek valódi hatalmat kell gyakorolniuk a bíróságok működése felett”.  Ezzel arra utalt, hogy az ellenzék éppen a hatalmi ágak szétválasztásának megszegésével vádolja a PiS-t. A kormánypárt szerint viszont  éppen az adott  törvények biztosítanák a megfelelő viszonyt a hatalmi ágak között, illetve erősítenék a fékek és ellensúlyok rendszerét.

A kormányfő beszédét követően a közmédia Andrzej Duda beszédét is sugározta. Az államfő megerősítette, hogy ő is fontosnak tartja az igazságügy megreformálását. Ugyanakkor a bejelentett vétót azzal magyarázta:  nem írhatta alá a két törvényt, mert ezek szerinte az alkotmányosság érdekében változásokra szorulnak. Reményének adott hangot, hogy “lehetőleg rövid időn belül” az általa “javított” törvénytervezeteket a parlament jóváhagyja.

Az ellenzék üdvözölte, de elégtelennek minősítette az államfő döntését. Az ellenzéki pártok – a Polgári Platform (PO) és a Modern (Nowoczesna) – politikusai a nap folyamán részleges sikernek minősítették a kettős vétót, mindazonáltal azt követelték, hogy Duda vétózza meg a harmadik, a bíróságok szervezetéről szóló törvényt is, és kilátásba helyezték: további lépésekhez folyamodnak, hogy megakadályozzák ennek hatályba lépését.

  • Előzmények
A PiS által kezdeményezett igazságügyi reform keretében a lengyel parlament módosította az országos igazságszolgáltatási tanácsról (KRS), illetve a bíróságok szervezetéről szóló törvényt.

A KRS fő feladata a bíróságok és a bírák függetlenségének őrzése. A 25 fős testületnek 15 bíró tagja van, akiket a különböző bíróságok (legfelsőbb bíróság, fellebbviteli, közigazgatási, körzeti és katonai bíróságok) tagjai közül választanak meg. A törvénymódosítás előirányozza a testületben lévő 15 jelenlegi bíró mandátumának megszűnését, utódaikat a szejm (alsóház) választaná meg háromötödös többséggel, nem pedig a szakmai szervezetek, mint eddig.

A tervezett lengyel bírósági reform miatt az Európai Bizottság (EB), valamint az Európa Tanács is aggodalmának adott hangot, úgy ítélve meg, hogy a PiS ellenőrzése alá akarja vonni az igazságszolgáltatást, csorbítva a hatalmi ágak szétválasztását és a jogállamiságot. Frans Timmermans, az EB első alelnöke a múlt héten arról beszélt: a brüsszeli testület “nagyon közel” áll ahhoz, hogy javasolja Lengyelországgal szemben az Európai Unió szerződésének hetedik cikke szerinti eljárást. Duda vétó-bejelentése után Margaritis Schinas, a EB szóvivője közölte: a fejleményekre vonatkozóan szerdán foglalnak állást, amikor a lengyelországi helyzet a testület napirendjén szerepel.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Kitekintő


Erősödött a forint

2017. július 25. kedd 08:19

Az euró 305,09-, a frank 276,48 forinton állt kedd reggel.
Sofőrt csípett meg a darázs - Kórházba került a férfi

2017. július 25. kedd 08:00

Az autóvezető rosszul lett, szája elzsibbadt, egyre nehezebben vette a levegőt.
Vihar rongálta fa miatt útzár a 47-esen

2017. július 25. kedd 07:55

A katasztrófavédelem szakemberei az életveszélyessé vált növényt a helyszínen kivágják.
Hatalmas robbanás egy kínai városban - videó!

2017. július 25. kedd 07:53

A detonációt teljes egészében rögzítette egy kamera, vérfagyasztó felvétel!
Öngyilkos merényletre készült, 30 évet kapott

2017. július 25. kedd 07:43

Harminc évi börtönbüntetésre ítéltek Kansas államban egy amerikai fiatalembert, aki bombát akart robbantani egy katonai támaszpontnál.
1400 menekült kitoloncolását állította le egy amerikai bíró

2017. július 25. kedd 07:38

Etnikai és vallási hovatartozásuk miatt - mivel kisebbségiek - ezek az emberek Irakban üldöztetést szenvednének.
Az agydaganattal küzdő McCain visszatér Washingtonba

2017. július 25. kedd 07:17

Az agydaganattal küzdő John McCain arizonai republikánus szenátor kedden visszatér Washingtonba, hogy részt vegyen az egészségbiztosítási törvényről tartott szenátusi szavazáson, a hírt a szenátor irodája jelentette be hétfőn este.
McCain agydaganattal is szavaz az Obamacare-ről

2017. július 25. kedd 06:36

Trump kirúgja miniszterét, ha nem vonja vissza a szenátus az egészségbiztosítási törvényt.

Renitensek

2017. július 25. kedd 06:27

Örömmel olvasom a lapban, hogy az Újpest tulajdonosa kitiltaná a renitenseket.
Nem kell gondolkodni

2017. július 25. kedd 06:26

Július 19-én a nemzetközi vonatok órákat késtek bombariadó miatt.
Cenzor

2017. július 25. kedd 06:25

Reneszánszát éli a gondolatok (sőt, szavak) pártállástól, vagy éppen világnézettől függő folyamatos újraértelmezése.
30 évet kapott az álbombás amerikai dzsihádista

2017. július 25. kedd 06:11

Az FBI végig tudta, mire készül a kansasi férfi.

Bércsapda

2017. július 25. kedd 06:09

Aligha lehet napirendre térni az olyan esetek felett, mint amilyen az, hogy a kancellária stratégiai államtitkára azért vált meg egymillió forintos állásától, hogy utódjának havonta háromszor ennyiért adjon tanácsot.
A tyúk és a tojás

2017. július 25. kedd 06:07

Látszólag értelmetlen minden, ami napok óta Jeruzsálemben történik.
Kettőezer-tizenhét

2017. július 25. kedd 06:05

Kíváncsi lennék rá, hogy azok közül, akik bőszen támadják, a Fidesz óhajának megfelelően, Soros Györgyöt, vajon hányan tudják, hogy mi is a baj a Magyarországon amúgy sok pénzt befektető milliárdossal.
A cigányság tehertétel?

2017. július 25. kedd 06:03

?A magyar kormány még nem döntötte el, hogy a határon túli, magyarul beszélő cigányság tehertétel-e vagy erőforrás."
Hosszú oldal - Családos emberek

2017. július 25. kedd 06:01

A melegnél csak a mellettem ülő férfi alkoholbűzös lehelete fullasztóbb.
Férfi vízilabda - Oroszországon át a négy közé

2017. július 25. kedd 05:58

?Most jön csak a torna java, az igazán fontos meccsek?
PL-újonc vinné Gulácsi Pétert

2017. július 25. kedd 05:57

Az angol élvonalba visszajutó csapat szerződtetné a német első osztályú RB Leipzig 27 éves kapusát.
Mendy a Cityé

2017. július 25. kedd 05:56

A négyszeres francia válogatott balhátvéd ötéves szerződést kötött új klubjával.
Áll a bál Hanga Ádám körül

2017. július 25. kedd 05:54

A 28 esztendős magyar válogatott három évre szóló szerződést írt alá eddigi klubjával, a Baskoniával.
Magyari út

2017. július 25. kedd 05:53

Belterjes, nívótlan, üzletileg értelmezhetetlen, nemegyszer gyalázatos hangulatú a hazai futball.
Phelps nem bírt a nagy fehér ragadozóval

2017. július 25. kedd 05:51

A cápa győzött.
Kodály szellemében a Városmajorban

2017. július 25. kedd 05:49

Vásáry Tamás zongoraművész, karmester és az általa alapított Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar ad koncertet.
3. Salföldi Dalföld összművészeti hétvége

2017. július 25. kedd 05:48

A koncertek mellett lesznek szabadegyetemi előadások, irodalom, színházi előadás és vezetett túra is.
Szomszéd, tévé mindenhol volt

2017. július 25. kedd 05:46

Konfliktuskerülés jellemezte a teleregényt, de idén is negyedmillióan megnézték.
Kreatív építészperiszkóp

2017. július 25. kedd 05:45

A Hello Wood által július közepén szervezett Építész Mustrán tizenegy új mű született.
Támadás láncfűrésszel

2017. július 25. kedd 05:39

Legalább két személy megsérült a svájci Schaffhausenben.
Véres merényletek Afganisztánban

2017. július 25. kedd 05:36


Magyarázkodik Trump veje

2017. július 25. kedd 05:35

Jared Kushner négy találkozót ismert el orosz személyekkel.
Újságírók a vádlottak padján

2017. július 25. kedd 05:31

A Cumhuriyet című független napilap 17 munkatársának pere kezdődött meg tegnap Isztambulban.
Vétót emelt a lengyel elnök

2017. július 25. kedd 05:30

Visszaküldte a parlamentnek Andrzej Duda államfő a törvényeket, amelyek ellen tüntettek.
Öntik a pénzt az alapítványi cégbe

2017. július 25. kedd 05:26

Összesen 900 millió forint tőkejuttatást kap a Vízház Ingatlankezelő Zrt.
Takarékok közelében Mészárosék

2017. július 25. kedd 05:24


Meglódult a fogyasztás

2017. július 25. kedd 05:22

A boltok forgalmának alakulásánál is jobban függ a dolgozók bére a tulajdonosok tőkeerejétől.
Lézerfegyver élesben

2017. július 25. kedd 05:18

Bevetésre kész a LaWS, amely képes drónokat, kisebb vízijárműveket megsemmisíteni.
Három új békafajt fedeztek fel

2017. július 25. kedd 05:17

Az új fajokra a nevadai Nagy Medencében egy nagyszabású felmérés során leltek.
Rétvári mellébeszélt

2017. július 25. kedd 05:11

?Csak a kórházigazgatók írhattak volna ilyen levelet.?
Termel a plakátháború

2017. július 25. kedd 05:09

Hiába az áterőltetett plakáttörvény, a múltheti rejtélyes plakátok után újabbat láthatunk.
"Nagy gázzal" költi a pénzünket a kormány

2017. július 25. kedd 05:08

Tekintélyes, több mint kétszáz autóból álló flotta szolgálja a legmagasabb szintű állami vezetőket.
Oroszokért titkolóznak Pakson

2017. július 25. kedd 05:07

Már nem titkosak a szerződések, de a kormány mégsem adja ki a papírokat.
Nem is kereste a BKK az etikus hekkert

2017. július 25. kedd 05:06

Dabóczi Kálmán-BKK vezérigazgató maga lobogtatta azt az elektronikus levelet, amiben a diák értesítette az informatikai céget.
Együtt, külön: vajúdnak a fajvédők

2017. július 25. kedd 05:05

Az Erő és Elszántság Mozgalom országjárást hirdetett.
"Mi nem utasítunk, hanem kérünk"

2017. július 25. kedd 05:03

Ez nálam is kiverte a biztosítékot. Mármint az ellenzéki oldal által kitalált lex Taigetosz megnevezés - mondja a Klebelsberg Központ elnökhelyettese.
Garancsi István cége állítja: jó a torony

2017. július 25. kedd 05:01

?Helyzetéből és magassági méretéből adódóan, minden jelentős budapesti nézőpontból a város táji és épített örökségéhez harmonikusan igazodik.?
Párttagkönyvvel olcsó az amúgy megfizethetetlen albérlet

2017. július 25. kedd 05:00

Jelentős a díjkülönbség Budapest és a vidéki városok között. A magánkollégium még nem népszerű.
Trump veje tagadja, hogy összejátszott volna az oroszokkal

2017. július 25. kedd 00:30

Jared Kushner zárt ajtók mögött tartott szenátusi meghallgatása után nyilatkozott a sajtónak. Szerinte Trump azért nyert, mert "okosabb kampányt" vitt, mint Clinton.
Havazik az Alpokban

2017. július 24. hétfő 23:30

Egyre lejjebb ereszkedik a hóhatár, de az időjárási körülmények mégsem kedveznek a síelésnek.
Az ENSZ szerint a Mecsetek terén péntekig rendet kell tenni

2017. július 24. hétfő 22:41

Az új izraeli biztonsági intézkedések csak szaporították az erőszakot az ENSZ közel-keleti különmegbízottja szerint.
Akár halálra is ítélhetik a texasi embercsempész kamionsofőrt

2017. július 24. hétfő 22:23

A Walmart parkolóban talált kamion áldozatainak száma közben tízre emelkedett.
Szeles idő lesz, kezdetben zivatarokkal

2017. július 24. hétfő 22:12

Délután 22-26 fok között alakul a hőmérséklet.
Sportlövő Eb - Péniék messze voltak a döntőtől

2017. július 24. hétfő 21:45

A sportlövő Európa-bajnokságon hatvannyolcan indultak a férfi kisöbű szabadpuska fekvő számban.
Jövő héttől gyűjtenek Vágó Gáborék

2017. július 24. hétfő 21:40

A volt LMP-s politikus az állami vezetők bérét szeretné maximálni.
Szlovákia egyik legdurvább sorozatgyilkosát kaphatták el

2017. július 24. hétfő 21:38

A 39 éves Miroslav főleg nőkre utazott, a veszélyes fojtogató el is égethette az áldozatait.

Női vízilabda - Eggens legyőzte a magyarokat

2017. július 24. hétfő 21:35

A magyarok az 5-8. helyért játszanak tovább.
Vívó-vb - Ezüstérmes a férfi kardcsapat

2017. július 24. hétfő 21:34

A kardválogatott a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte.
Trump veje szerint nem voltak helytelen orosz kapcsolatai

2017. július 24. hétfő 21:16

Továbbra is tagad minden ellene felhozott vádat.
189 embert kellett kimenekíteni egy Budapestre tartó égő hajóról

2017. július 24. hétfő 21:14

A tűz valószínüleg az edzőterem melletti szaunában keletkezett. 8 ember került kórházba fütsmérgezés miatt.

BKK-tüntetés - "A hatalomnak ma nincsenek korlátai"

2017. július 24. hétfő 21:05

A szakadó eső ellenére 250-300 tiltakozó gyűlt össze a Rumbach Sebestyén utca sarkán.
Lekapcsolják Charlie Gardot a gépekről

2017. július 24. hétfő 20:45

A kisfiú nem tud mozogni, nem hall és epilepsziás görcsök kínozzák.
Öngyilkos motoros robbantott szét több tucat embert Pakisztánban

2017. július 24. hétfő 20:09

Behajtott a piacra, és szétrobbantotta magát a feltételezhetően tálib elkövető. Rengeteg sérült.

Vihar - Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat

2017. július 24. hétfő 20:00

Tarjánban és Esztergomban villanyvezetékre dőltek fák.
Enyedi Ildikó filmje kapta a közönségdíjat Palicson

2017. július 24. hétfő 19:59

A vágóhídon játszódó, különleges szerelmi történet a fesztivál nyitófilmje volt.
Bement kávézni, nem sokkal később egy székkel verte a rablót a kasszánál

2017. július 24. hétfő 19:56

Az 58 éves hős még a támadó kését is elvette, akit súlyosan megsebesített mielőtt elmenekült.

Vihar - Ötszáz fogyasztónál nincs áram Tolnában

2017. július 24. hétfő 19:55

A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán.
Bajba kerülhet a török gazdaság

2017. július 24. hétfő 19:35

Ha a Törökország és az uniós tagországok – különösen Németország – közötti egyre erősödő diplomáciai feszültség nem oldódik meg, az veszélyezteti a török gazdaságot – állapította meg Johannes Hahn, az európai szomszédságpolitikáért és a csatlakozási tárgyalásokért felelős uniós biztos.

Az osztrák uniós biztos brüsszeli sajtótájékoztatója keretében újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az Európai Unióhoz (EU) csatlakozni kívánó Törökország továbbra is távolodóban van az európai értékektől.

Hahn aggodalmát fejezte ki a növekvő feszültség miatt, és hangsúlyozta, hogy Ankarának meg kell értenie a kialakult helyzet okait, ugyanis kedvezőtlen hatással van a turizmusra és a befektetésekre is, ha a politikai helyzet “ingatag, zavaros és törékeny”.

Az unió döntése szerint nem rekesztik be a török uniós csatlakozási tárgyalásokat, ugyanakkor a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé egyetlen újabb fejezet megnyitását sem – közölte a biztos. A támogatási pénzek folyósításával kapcsolatban pedig elmondta, mindaddig, amíg nincs döntés azok esetleges felfüggesztéséről, a kifizetések érvényben maradnak.

Mint mondta, Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Ömer Celik török Európa-ügyi miniszter és Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter részvételével kedden Brüsszelben tervezett magas szintű EU-török tárgyalások lehetőséget biztosítanak arra, hogy az EU hangot adjon aggodalmának. Mivel Törökország fontos partnerországa az Európai Uniónak, meg kell vizsgálnia, hogyan tud együtt dolgozni Ankarával.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy irányváltás következik Németország Törökországgal folytatott viszonyában, mert az ankarai vezetés hátat fordít az európai értékeknek. A külügyminiszter a német-török kormányzati viszony további romlása miatt tartott külügyminisztériumi válságtanácskozás után tett nyilatkozatában az új irányvonalat vázolva elmondta, hogy felülvizsgálják a törökországi beruházásokhoz nyújtott állami garanciavállalásokat.

A tárca egyben frissítette a Törökországba utazóknak szóló információit, figyelmeztetett, hogy bárkit bármikor önkényesen megfoszthatnak szabadságától, ezért fokozott óvatosságra van szükség.

A török kormány a tavaly júliusi puccskísérlet után rendkívüli állapotot vezetett be az országban, és azóta is keményen fellép az általa terrorszervezeteknek nyilvánított csoportokkal szemben, köztük az összeesküvésért felelőssé tett – az Egyesült Államokban élő – Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózata, továbbá a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) ellen, amely utóbbi 1984 óta folytat fegyveres lázadást Délkelet-Törökországban.

A német-török viszonyt számos nézeteltérés tette feszültté az elmúlt időszakban. Ezek közé tartozik, hogy Berlin tavasszal megakadályozta török kormánytagoknak, hogy Németországban kampányoljanak.

Berlin júniusban arról döntött, hogy kivonja és Jordániába helyezi át az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalícióban tevékenykedő német alakulatot a törökországi Incirlik légi támaszpontról. A döntést azért kellett meghozni, mert Ankara nem engedte be a parlamenti képviselőket az incirliki támaszpontra.

Nemrég pedig Törökország a “kétoldalú kapcsolatok helyzetére” hivatkozva nem engedélyezte a német szövetségi parlament (Bundestag-) képviselőinek az eredetileg hétfőre tervezett csapatlátogatást a konyai NATO-légitámaszponton. Bővebben

Forrás: MTI / Kitekintő


Férfi 200 m gyorsúszás - Kozma Dominik döntős

2017. július 24. hétfő 19:25

Kozma Dominik zseniálisan úszott, futamában 3. lett, 1:45.87-es idejével.
Első arany - Hosszú Katinka nyert 200 m vegyesen

2017. július 24. hétfő 18:58

Szerettem volna jobb időt úszni - mondta a verseny után.
Vegyesen alakult a forint árfolyama

2017. július 24. hétfő 18:52

Az euró jegyzése 305,19 forintra csökkent este fél hétre.
Közel 500 embert mentettek ki a Földközi-tengerből az elmúlt napokban

2017. július 24. hétfő 18:23

A spanyol partoknál a hétvégén 208, Líbia partjainál hétfőn újabb 278 embert mentettek ki a parti őrség tagjai.

Csak szólok, hogy...

2017. július 24. hétfő 18:13


Egyre több készpénzről kell gondoskodnia a német központi banknak

2017. július 24. hétfő 17:41

A kártyás fizetés gyors térnyerése ellenére az utóbbi években egyre több készpénzről kell gondoskodnia a német központi banknak.

Carl-Ludwig Thiele, a Bundesbank igazgatóságának tagja a Tagesspiegel című napilap hétfői számában megjelent interjúban elmondta, hogy az elmúlt években évi 6 százalékkal nőtt a forgalomban lévő készpénz állománya, miközben a kártyahasználat is gyorsan nő.

A készpénz fele Németországon és az euróövezeten kívülre kerül, mert a puha valutájú és magas inflációjú országokban a lakosság az értékmegőrzés eszközeként szívesen fordul a stabil euró felé.

Egyre több eurót tartanak készpénzben a német pénzintézetek is. Az utóbbi két évben 10 milliárd euróval nőtt a bankok trezorjaiban tárolt készpénz állománya, és a tendencia várhatóan folytatódik – mondta Thiele. A bankok ugyanis egyre kevesebb pénzt helyeznek el az Európai Központi Bankban, hogy elkerüljék az EKB negatív kamatait.

Az EKB jelenleg 0,4 százalék büntetőkamatot számít fel a kereskedelmi bankok betétei után, abból a megfontolásból, hogy  a konjunktúra élénkítése érdekében ösztönözze a vállalati és lakossági hitelezést. A készpénz tartása sincs ingyen, tároló-helyiségről kell gondoskodni, továbbá meg kell fizetni a szállítási és a biztosítási költségeket.

Forrás: MTI/APA


Felvonult az orosz katonai rendőrség Szíriában

2017. július 24. hétfő 17:36

Az orosz katonai rendőrség fogja biztosítani a nemrég meghirdetett tűzszünetet.
700 új dolgozót vesz fel a Ford Romániában

2017. július 24. hétfő 17:24

Az amerikai Ford további 700 dolgozó alkalmazását tervezi az idén romániai üzemében, ugyanakkor közölte, hogy ősztől leállítja a B-Max modell gyártását.

A Ford a dél-romániai Craiován működtet gyárat. 2016 márciusában jelentették be először, hogy az üzemben újabb modellt, az Ecosport hobbiterepjárót fogják gyártani, és ennek érdekében 200 millió eurós beruházást hajtanak végre.

A vállalat hétfői közleményéből kiderül, hogy az amerikai gyártó nem fog két modellt gyártani a romániai üzemben, mert a 2012-ben piacra dobott B-Max előállítását szeptembertől leállítja Romániában. Ennek helyét veszi át az Ecosport, és a termelési kapacitások növelése érdekében újabb 500 dolgozót alkalmaznak.

A Ford az idén áprilisban jelentette be, hogy a több mint 2700 dolgozó mellett őszig további 976-ot fog alkalmazni. A hétfőn kiadott közlemény szerint az áprilisban bejelentett mintegy ezer dolgozó száma további hétszázzal fog bővülni, így az üzem az idén összesen 1700 személyt alkalmaz.

A vállalat azért mondott le a B-Max gyártásáról, mert a személygépkocsi iránt már nincs akkora kereslet, és az ügyfelek közül egyre többen a hobbiterepjárókat kedvelik. Romániában fogják gyártani az európai piacra szánt Ecosportot, Oroszország kivételével. Jelenleg az Ecosport Indiában készül.

A Ford 2008-ban vette át a craiovai üzemet, és azóta több mint egymilliárd eurót ruházott be a romániai termelési kapacitás kialakításába.

Forrás: MTI


Milliárdos adósságokat sem tud behajtani a NAV

2017. július 24. hétfő 17:07

Az adóhatóság negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit.
Csak esélyt akartunk adni neki az élethez

2017. július 24. hétfő 16:43

Feladták a szülők, lekapcsolják a beteg brit kisfiút a gépekről.

Szükségmegoldás - Mobil CT lesz Ajkán

2017. július 24. hétfő 16:40

"A betegeknek csupán néhány métert kell sétálniuk a berendezésig."
A rendőröket sem kíméli Erdogan

2017. július 24. hétfő 16:32

Vesztegetés és korrupció gyanújával vettek őrizetbe 102 embert.
ENSZ: Ausztrália nem akar menekülteket befogadni

2017. július 24. hétfő 16:29

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn azzal vádolta meg Ausztráliát, hogy visszatáncolt attól az egyezségtől, amelynek értelmében közel kétezer menedékkérőt fogadott volna be azok közül, akiket Pápua Új-Guineán, illetve Naurun fenntartott táboraiban szállásolt el, a canberrai kormány szerint azonban ilyen megállapodás soha nem létezett.

Az UNHCR szerint az egyezség értelmében Canberra ígéretet tett arra, hogy befogad olyan menedékkérőket, akik fizikailag és/vagy mentálisan sérültek, és már élnek hozzátartozóik Ausztráliában. Cserében az ENSZ-szervezet közbenjár az Egyesült Államoknál annak a megállapodásnak a végrehajtása érdekében, amelyet Ausztrália tavaly, még az előző washingtoni kormánnyal kötött. Eszerint az Egyesült Államok befogadja azokat a menekülteket, akik a megállapodás megkötésének idején a Pápua Új-Guineán és Naurun fenntartott ausztráliai táborokban tartózkodtak, azaz több mint 1300 embert.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa azonban hétfői közleményében tudatta, hogy az ausztrál vezetés végül még az egyezségben foglalt menekültek befogadását is megtagadta. Peter Dutton, az ausztrál bevándorlási és határvédelmi miniszter egyik szóvivője ezzel szemben azt közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy ilyen megállapodás nem is létezett.

Ausztrália 2012 óta a Pápua Új-Guineához tartozó Manus szigetén és Nauru szigetországban helyezte el a tengeri úton hozzá érkezett migránsokat menedékkérelmük elbírálásáig, de az ausztrál konzervatívok 2013-as hatalomra kerülésük óta szigorítottak a bevándorlási politikán. A zárt menekültközpontok létrehozását az ENSZ és különböző jogvédő csoportok is bírálták, “embertelennek” nevezve az ott uralkodó életkörülményeket.

Pápua Új-Guinea márciusban bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a felszámolását a Manus szigetén található tábornak, amelyet októberig be is akar zárni.

Ausztrália tavaly, még az amerikai elnökválasztás előtt állapodott meg Washingtonnal arról, hogy az Egyesült Államok befogad több mint 1300 olyan menekültet, aki a megállapodás megkötésének idején Pápua Új-Guineán és Naurun tartózkodott, cserébe Ausztrália közép-amerikai menekülteket fogad be.

Forrás: MTI/dpa/Reuters


Tartálykocsi borult árokba Tuzsérnál

2017. július 24. hétfő 16:14

A sofőr meghalt. Káros anyag nem jutott a levegőbe.
MSZP - Erről nem beszélt Orbán Tusványoson

2017. július 24. hétfő 16:03

Fidesz: a "Soros-terv" végrehajtására készülnek a szocialisták.
Ismét járnak a vonatok Őrbottyán és Vácrátót között

2017. július 24. hétfő 15:55

Korábban egy embert a nyílt pályán gázolt halálra egy vonat.
Fának csapódott autóban halt meg a sofőr - Fotók!

2017. július 24. hétfő 15:47

A jármű a gépkocsi a tetejére borulva, egy füves területen állt meg.
Vívó-vb - Döntős a férfi kardcsapat

2017. július 24. hétfő 15:41

A döntőben a dél-koreaiakkal vívnak majd a magyarok, a kiírás szerint 19.20-kor.
A FINA kitüntette Orbán Viktort (videó)

2017. július 24. hétfő 15:38

Mert "a sport és az erkölcsök szellemében képviselte a szövetség céljait, ideáljait."
Elege lett a háborúból, haza akar menni a Moszulban megtalált német lány

2017. július 24. hétfő 15:30

A 16 éves Linda W. egy ISIS-es felesége lett, aki hamar meghalt a harcokban. A lány egy alagútban bujkált és két helyen is megsebesült.

Meglepő? - Nem csak Soros György spekulál

2017. július 24. hétfő 15:15

Financial Times: százmilliókat nyert a JP Morgan és a Goldman Sachs vezére Trump győzelmén.
Metrófelújítás - Hatott a kötbérfenyegetés?

2017. július 24. hétfő 14:53

Az orosz Metrovagonmas 25 szakembert küldött Budapestre.
Bombariadó! - Kiürítették a Westendet

2017. július 24. hétfő 14:51

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei megkezdték a terület átvizsgálását.
Ilyen volt az EYOF nyitóünnepsége

2017. július 24. hétfő 14:42

Az EYOF "egy kis olimpia az öt karika és a fair play szellemében".
Nem népszerűek az osztrák kancellár menekültügyi tervei

2017. július 24. hétfő 14:38

Az osztrákok többsége a földközi-tengeri menekültútvonal lezárását szeretné.
Nem TEK-es vezette ki az Orbán beszéde közben fütyülő nőt, de akkor ki?

2017. július 24. hétfő 14:36

A titokzatos férfi fülhallgatót, golyóálló mellényt és feltehetően fegyvert viselt.

BKK-botrány - Az LMP szerint nyilvánvaló, hogy mi áll a háttérben

2017. július 24. hétfő 14:12

"A szétlopott, elcsalt közbeszerzések élhetetlenné teszik az országot."
Törökország meghátrált, mégsem vizsgálják a német cégeket

2017. július 24. hétfő 14:00

700 céget gyanúsítottak terrorizmus támogatásával, a szankciók belengetése után hirtelen meggondolták magukat.
Napi libabőr

2017. július 24. hétfő 13:59


Green Holidays - Lefoglalják a tulajdonos vagyoni részesedését

2017. július 24. hétfő 13:54

A végzés ellen nem lehet fellebbezni.
Paks 2 - Perrel jutna a szerződésekhez a Párbeszéd

2017. július 24. hétfő 13:51

Jávor Benedek két éve titokfelügyeleti eljárást kezdeményezett az adatvédelmi biztosnál.
Elhunyt Varga Lajos Márton

2017. július 24. hétfő 13:50

A József Attila-díjas irodalomtörténész életének 75. évében halt meg.
11 nap késéssel, de átadták a margitszigeti Casinót - Fotó

2017. július 24. hétfő 13:22

A felújított épület a 17. vizes világbajnokság alatt a szervezők egyik otthonául szolgál.
Láncfűrésszel támadt járókelőkre egy férfi Svájcban

2017. július 24. hétfő 13:08

Legalább öt ember megsérült Schaffhausenben.

Gyászol Forida - 69. szülinapi bulija után puszult el Snooty

2017. július 24. hétfő 12:59

Az ünnepségen több mint 5 ezer ember jelent meg, a rossz hír után virágözön borította el az akváriumát.
Több mint száz feltételezett embercsempészt vettek őrizetbe Európa-szerte

2017. július 24. hétfő 12:57

Huszonöt új nyomozás indult.
Baleset az M3-ason - Súlyos sérültekhez jött a mentőhelikopter

2017. július 24. hétfő 12:52

A karambol az autópálya 121-es kilométerszelvényénél történt, a főváros felé vezető oldalon.
A nyílt pályán gázolt el a vonat egy embert

2017. július 24. hétfő 12:42

A Vácról Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó vonat kerekei alá került az áldozat.
Száztíz embercsempészt kapcsolt le az Europol

2017. július 24. hétfő 12:38

Kiderült ismét: a kelet-európai embercsempész-hálózatok a legaktívabbak az Európai Unióban.
Kiderült, miről beszél majd Trump veje a meghallgatásán

2017. július 24. hétfő 12:28

Az orosz diplomatákkal való találkozóiról faggatják, négy találkozóról beszél majd részletesen.
A lengyel elnök a tüntetők oldalára állt

2017. július 24. hétfő 10:28

Andrzej Duda nem írta alá a bíróságok függetlenségét csorbító törvényt.

Egy ember meghalt a csarnóházai ítéletidőben

2017. július 24. hétfő 10:16

Egy egyházi rendezvényen csapott le a vihar, egy nagyváradi férfi meghalt, 16 ember megsebesült.
Jajj, úgy élvezem én a strandot!

2017. július 24. hétfő 10:05


Két tucatnyi halálos áldozata van egy kabuli robbantásnak

2017. július 24. hétfő 07:04

Egy kormánypolitikus házánál robbanóanyaggal megrakott kocsi robbant kora reggel.

Megint erdőtüzek pusztítanak Portugáliában

2017. július 24. hétfő 05:31

Csak néhány napig tartott a nyugalom, most újra lángba borultak az erdők.

Illegális mexikó bevándorlók fulladtak meg egy amerikai kamionban

2017. július 24. hétfő 05:16

Eddig kilencen haltak meg a texasi San Antonióban talált kamionban, többek állapota válságos.
 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |