Mi ez az oldal?
     
külföldi hírek friss hír külföld aktuális külpolitika sajtó
 
Legyen a kezdőlapom szeptember 20 szerda, Friderika
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
KÜLFÖLDI HÍREK
 
Botka: visszaállítjuk az önkormányzatiságot

2017. szeptember 20. szerda 16:23

Orbán Viktor politikája rengeteg kárt okozott az elmúlt hét évben.
Házkutatásokat tart több katalán kormányzati épületben a spanyol csendőrség

2017. szeptember 20. szerda 16:00

Az alkotmánybíróság által felfüggesztett, ezért illegálisnak tartott október 1-i önrendelkezési népszavazással kapcsolatos dokumentumokat keresnek.
Csúnyán meggyűrt egy autót a villamos - Fotók

2017. szeptember 20. szerda 15:57

A balesetben ketten sérültek meg.
Halálkamion - Három órán belül megfulladtak a menekültek

2017. szeptember 20. szerda 15:45

A 71 holttest közül a vizsgálatok során 70-et tudtak azonosítani.
Az uniós ellenőrök szerint jó ötlet volt a felcsúti látogatás

2017. szeptember 20. szerda 15:42

Még vezethették is a mozdonyt. Diplomatikus, de azért finoman bíráló sajtótájékoztatón értékelték az ellenőrzést.

LMP: A főpolgármester kihátrált korábbi ígérete mögül

2017. szeptember 20. szerda 15:28

"Korábbi bejelentése egyértelműen azt jelentette, hogy népszavazást kezdeményez."
MSZP: Tarlós István fél az emberek véleményétől

2017. szeptember 20. szerda 15:19

Immár 27 éve nem tudja megoldani a Római-part árvízvédelmét.
Letartóztatták az orosz mozik elleni gyújtogatások felbujtóját

2017. szeptember 20. szerda 15:03

Az utolsó cár és egy balett-táncosnő szerelméről készült Matilda című film ellen tiltakoztak.
Megkezdődtek az őrizetbe vételek a katalán népszavazás miatt

2017. szeptember 20. szerda 14:58

Házkutatást kezdett több katalán kormányzati épületben a spanyol csendőrség szerdán Barcelonában, és több magas rangú tisztviselőt őrizetbe vett – a katalán kormány a demokrácia szégyenének nevezte a hatósági akciót.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint 22 kormányzati hivatalban és egyéb helyszíneken intézkednek a hatóságok, egyebek mellett a gazdasági, a munkaügyi, valamint a szociális és családügyi tanácsnokságokon, amelyek tartományi minisztériumoknak felelnek meg.

A katalán ügyészség utasítására kezdett házkutatásokkal párhuzamosan eddig 14 embert vettek őrizetbe, köztük Josep Maria Jovét, a katalán gazdasági miniszter vezető titkárát. A spanyol csendőrség az alkotmánybíróság által felfüggesztett, ezért illegálisnak tartott október 1-i önrendelkezési népszavazással kapcsolatos dokumentumokat keres.

Oriol Junqueras katalán elnökhelyettes a TV3 katalán televíziónak úgy reagált: ez nyugati demokráciában nem történhet meg, túlmegy minden demokratikus garancián, és sérti az állampolgárok alapvető jogait.
Több kormányzati épület előtt tüntetők jelentek meg, tiltakozva az eljárás ellen, a gazdasági tanácsos hivatalánál több százan gyűltek össze az utcán.

A törvénysértésre, az alkotmány ellen irányuló cselekvésre az államnak reagálnia kell – mondta Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a parlament alsóházának ülésén, amelyet ez a téma uralt.

A spanyol kormányfő szerint nincs olyan demokratikus állam a világon, amely elfogadja, amit Katalóniában terveznek, és hozzátette, hogy ráadásul figyelmeztették őket, tudták, hogy a referendumot nem lehet megrendezni, mert sérti a nemzeti szuverenitást.

Néhány óra alatt elkaszálták a katalán függetlenségi népszavazást

Újabb akadály a katalán függetlenségi népszavazás előtt

A Barcelonában zajló csendőri akció elleni tiltakozásként a spanyol parlament katalán pártjainak képviselői elhagyták az üléstermet. Carles Puigdemont katalán elnök rendkívüli kormányülést hívott össze az ügyben, amelyet követően hivatalos televíziós nyilatkozatában úgy fogalmazott: “elutasítjuk és elítéljük a spanyol kormány totalitárius fellépését”.

Mint mondta, a katalán kormányt “agresszió” érte a spanyol kormány részéről, amely kívül esik a törvényes kereteken. “A spanyol állam de facto felfüggesztette Katalónia önrendelkezését” – jelentette ki, egyúttal a katalán kormány támogatásáról és védelméről biztosított mindenkit, akit a hatóságok őrizetbe vettek.

A katalán elnök szavai szerint ez a demokrácia szégyene, a spanyol kormány pedig átlépte azt a határvonalat, amely elválasztja a totalitárius rezsimektől. Carles Puigdemont azt is mondta: nem fogadják el a visszatérést a múltba, és azt sem, hogy ne hagyják dönteni őket a jövőről.

Megerősítette: október 1-én szavaznak, “békés”, és “masszív” választ adnak a spanyol kormánynak, addig azonban – mint mondta – “szilárdságra és nyugalomra” van szükség.

Forrás: MTI


A Dunán motorcsónakkal átkelő határsértőket fogtak el Romániában

2017. szeptember 20. szerda 14:57

Egy hónapja fejenként nyolcezer dollárt fizettek egy arab származású ismeretlennek Isztambulban, hogy Németországba juttassa őket.
Kamatdöntés - Már negatívak a diszkont kincstárjegyek hozamai

2017. szeptember 20. szerda 14:56

Az MNB döntése lefelé nyomta a másodlagos értékpapírpiacokon a hozamokat.
Felcsúti kirándulás - Megszólalt az EP főellenőre

2017. szeptember 20. szerda 14:38

Lázár János feleslegesen aggódott, a bizottság értékelése nem volt több puszta formalitásnál.
Halálos baleset - Vaddisznót gázolt egy autó Csákvárnál

2017. szeptember 20. szerda 14:37

Az kocsi sofőrje a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Tragédia a Dózsán - Marad a házi őrizet, jön a nyomkövető

2017. szeptember 20. szerda 14:16

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal hosszabbított.
Jogerős: Habony Árpád közszereplő

2017. szeptember 20. szerda 14:05

Azt sérelmezte, hogy a Jobbik plakátjain szerepelt Orbánnal, Rogánnal és Mészáros Lőrinccel.
Nagyszabású hadgyakorlat kezdődött Lengyelországban

2017. szeptember 20. szerda 13:52

Tizenhétezer katona részvételével megkezdődött szerdán Lengyelországban a Dragon-17 fedőnevű NATO-hadgyakorlat, az idei év legnagyobb ilyen lengyelországi gyakorlata.

A szerdai nyitó ünnepséget a Varsó melletti Zegrzében tartották, a manőverek fő része jövő hétfőtől péntekig zajlik majd, mindenekelőtt a nyugat-lengyelországi Drawsko gyakorlóterepen. A Dragon-17 keretében haditengerészeti műveleteket is gyakorolnak a Balti-tenger partjai mentén.

A NATO-tagállamok – köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország – katonái mellett a  manővereken ukrán és georgiai katonák is gyakorlatoznak. Összesen 12 országból 17 ezer katona érkezett, és 3,5 ezer harci járművet, repülőgépet, hadihajót vetnek be a gyakorlatokon.

A védelmi jellegűnek minősített Dragon-17 lezárja a tavasszal Lengyelországba és a balti államokba telepített NATO-zászlóaljak és amerikai páncélos dandár első féléves rotációs ciklusát.

Kapcsolódó cikkünk: A NATO maradéktalanul tartotta magát korábbi ígéretéhez

A lengyel közszolgálati rádió szerdán megkérdezte Michal Dworczyk lengyel nemzetvédelmi miniszterhelyettestől, vajon a Dragon-17 választ jelent-e az éppen aznap véget érő Zapad-17 fedőnevű orosz-fehérorosz hadgyakorlatra. Ezt Dworczyk cáfolta, rámutatva, hogy a Dragon rendszeresen ismétlődő hadgyakorlat.

Mindazonáltal kijelentette: több NATO-szakértő attól tart, hogy a Zapad-17 befejezése után az orosz fegyveres erők egy része Fehéroroszországban maradhat, amire, mint minden ilyen jellegű helyzetre, Lengyelország és a NATO reagálni fog.

A Dragon hadgyakorlatokat kétévente rendezik, idén első alkalommal részt vesznek benne az év elejétől formálódó lengyel önkéntes területvédelmi erők is.

A NATO 2016-ban döntött arról, hogy négy többnemzetiségű zászlóaljat telepít Lengyelországba, LitvániábaLettországba és Észtországba. A NATO előretolt katonai jelenlétének megerősítését ezek az országok a jogilag Ukrajnához tartozó Krím félsziget 2014-ben történt orosz bekebelezése után kérték.

További cikkeink a témában:

Forrás: MTI / Kitekintő


Habony Árpád exe babát vár

2017. szeptember 20. szerda 13:42

A színésznő hat év küzdelem után esett teherbe.
Lavrov: több fronton folytatódik az orosz-amerikai egyeztetés

2017. szeptember 20. szerda 13:35

Folytatódik az orosz-amerikai katonai egyeztetés annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a konfliktusok a szíriai Rakka és Deir-ez-Zór elfoglalása közben – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután kedden New Yorkban amerikai hivatali partnerével, Rex Tillersonnal tárgyalt az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitája alkalmából.

“A katonák folytatják azon lépések egyeztetését, amelyek megakadályozzák, hogy a terrorizmus elleni küzdelem céljai ne szenvedjenek kárt” – mondta újságíróknak az orosz diplomácia vezetője.

Lavrov a tárgyaláson megerősítette Moszkva álláspontját, hogy elfogadja az amerikai koalíció szíriai jelenlétét, de azt ott “hívatlan vendégnek” tekinti. Az orosz miniszter szerint Tillerson is terrorszervezetként határozta meg az an-Nuszra Frontot, amely ebben a minőségében megsemmisítendő.

Tillerson a Fox News hírtelevíziónak adott, a TASZSZ hírügynökség által is ismertetett keddi nyilatkozatában egyebek között kijelentette, hogy az Egyesült Államok és Oroszország keresi a Szíriában folytatandó együttműködés területeit, és mindkét ország az Iszlám Állam terrorszervezet megsemmisítésére és a helyzet stabilizálására összpontosít. Szavai szerint ugyanakkor a közös célok ellenére a felek olykor más taktikát folytatnak. “Ellentétesek az érdekeink, de sok mindenben komolyan dolgozunk Szíriában” – fogalmazott.

Korábban írtuk: Szíriában összeérhetnek az orosz és az amerikai támogatású frontvonalak

Lavrov a külügyminiszteri találkozót követően a TASZSZ és az amerikai AP hírügynökségnek adott együttes interjújában hangsúlyozta, hogy Moszkva és Washington egyaránt elégedetlen a kétoldalú kapcsolatok állapotával, amiért ismét Barack Obama előző amerikai elnök kormányzatát tette felelőssé. Utalt rá, hogy Donald Trump amerikai elnök a választási kampánya során kifejezte szándékát a viszony javítására.

Az orosz diplomácia vezetője üdvözölte Trumpnak az ENSZ-közgyűlés általános vitáján elhangzott beszédét, rámutatva, hogy abban elmondta: az Egyesült Államok nem kívánja másokra ráerőltetni az értékrendjét, és “az erős és szuverén” országok egymás kölcsönös tiszteletén alapuló együttéléséről beszélt.

Úgy vélekedett, “nagyon hasznos” lenne, ha Donald Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök ismét találkozna egymással az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) novemberi, a vietnami Danangban tartandó csúcsértekezletén. Elmondta, hogy a “nem könnyű” párbeszéd alacsonyabb szinten folytatódik, a stratégiai stabilitás kérdésében való diplomáciai egyeztetés mellett a katonák és titkosszolgálatok között is. Lavrov értésre adta, hogy Moszkva nem kívánja folytatni a kölcsönös kiutasítások és képviselet-bezárások diplomáciai háborúját.

Lavrov további fontos témákról is szót ejtett

A miniszter nem bírálta Trumpnak az Észak-Korea teljes megsemmisítésére vonatkozó fenyegetését, amelyhez hasonló kijelentéseket korábban is tett az amerikai elnök, elmondta azonban, hogy “az Egyesült Államoknak megvan a lehetősége arra, hogy valami nagyon destruktív dolgot tegyen”.

A miniszter az orosz katonai fenyegetésre és az európai választásokba való beavatkozásra vonatkozó vádakat “paranoidnak”, “fantáziának” és “fake-nek” (hamisnak) minősítette, amelyekre megítélése szerint nem érdemes időt és figyelmet pazarolni.

Lavrov a New York-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Oroszország érdekelt a szárazföldi indítású közepes és rövid hatótávolságú nukleáris rakéták felszámolásáról szóló orosz-amerikai szerződés (az INF-egyezmény) fenntartásában, ha azt az Egyesült Államok nem sérti meg újonnan létrehozott katonai eszközeivel. Lavrov elismerte, hogy az amerikaiak is kifogásokat emeltek a szerződésnek orosz végrehajtásának ügyében, de szerinte ezeket nem tudták konkrétumokkal alátámasztani.

Az ukrajnai rendezéssel kapcsolatban a két hírügynökségnek adott interjújában azt állította, hogy az nem annyira Moszkvától, mint inkább Kijevtől függ. A Tillersonnal folytatott megbeszélését követően újságírók előtt kijelentette, hogy mindkét fél egyetértett a minszki megállapodások maradéktalan végrehajtásának szükségességében. Az orosz miniszter szerint amerikai kollégájával nem ejtettek szót az ENSZ-békefenntartók Donyec-medencébe történő esetleges vezénylésének kérdéséről.

Lavrov hangoztatta, hogy az ENSZ egy sor békefenntartó misszióját hatékonyabbá és gazdaságosabbá lehetne tenni. Ugyanakkor rámutatott, hogy a békefenntartás, minden hiányossága ellenére, a világszervezet egyik leghatékonyabb eszköze.

Lavrov és Tillerson az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszaka apropóján immár másodszor, idén pedig eddig már hetedik alkalommal találkozott egymással.

Forrás: MTI


Feltehetően meggyilkolták az Amazonason kajakozó brit iskolaigazgatót

2017. szeptember 20. szerda 13:28

Egy szemtanú szerint egy banda végzett a nővel.
Fegyverrel, több száz lőszerrel bukott le

2017. szeptember 20. szerda 13:26


Elfogták a szökött győri rabot - Videó

2017. szeptember 20. szerda 13:12

Z. Krisztiánt lakossági bejelentés alapján, Győrszentivánon találták meg.
Tarlós: a sajtót csak a gyűlölet és a cinizmus vezérli

2017. szeptember 20. szerda 13:11

Szerinte életveszélyes "ferdíteni a híreket" a metrófelújítás és az árvízvédelem ügyében.
Az ELTE docense lett a Jobbik jelöltje Sopronban

2017. szeptember 20. szerda 13:06

Vona szerint a párt megérett a kormányzásra.
Orbán üzent a magyar zsidóságnak

2017. szeptember 20. szerda 12:51

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijához intézte a levelet.
Demcsák Zsuzsa bejelentette: otthagyja az ATV-t

2017. szeptember 20. szerda 12:41

A műsorvezető "kóros fáradtságra" hivatkozott.
Leírhatatlan állapotok Mexikóban - 248-ra nőtt a halottak száma (Fotók!)

2017. szeptember 20. szerda 12:41

Megszűnt az áramszolgáltatás, a telefonok sem működnek, sokan nem tudnak kapcsolatba lépni szeretteikkel.
Kiürítették London üzleti negyedét

2017. szeptember 20. szerda 12:41

Szerda délelőtt egy gazdátlan csomagot találtak a Liverpool Streeten.
Kim Dzsongun iskolás szexrabszolgákat tart és légvédelmi ágyúval végeztetett ki egy zenekart

2017. szeptember 20. szerda 12:32

Ezt mondja egy disszidens, aki egykor magas körökben forgott Phenjanban. Részletesen beszámolt a rendszer kegyetlenségéről.

?A Soros-hadjárat része? - A lex CEU-ról vitázott a Ház

2017. szeptember 20. szerda 12:22

Az MSZP szerint "kényszermegállapodás" köttetett a kormány és Maryland között.
Ideiglenesen életbe lép a CETA

2017. szeptember 20. szerda 12:14

Ideiglenesen hatályba lép csütörtökön az EU és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA) – közölte az Európai Bizottság szerdán. A bizottsági tájékoztatás szerint a CETA új lehetőségeket kínál az uniós vállalkozások számára, hogy exportálhassanak Kanadába.

Az egyezmény az unió és Kanada közötti kereskedelemben a tarifacsoportok 98 százalékában megszünteti a vámokat. Ezenkívül az uniós vállalkozásoknak minden eddiginél jobb hozzáférést biztosít a kanadai közbeszerzési szerződésekhez, ideértve nemcsak a szövetségi, hanem a tartományi és önkormányzati szintű szerződéseket is.

Mint közölték, a CETA teljes végrehajtásának előfeltétele, hogy valamennyi uniós tagállam alkotmányos előírásainak megfelelően megerősítse a megállapodást, csak ez után fog teljes mértékben hatályba lépni. Amikor a CETA teljes érvényűvé válik, az uniós tagállamok kormányai által korábban megtárgyalt számos kétoldalú kereskedelmi megállapodásban szereplő vitarendezési mechanizmus jelenlegi formáját új és továbbfejlesztett, a beruházási vitákkal foglalkozó bírósági rendszer fogja felváltani.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének nyilatkozata szerint a megállapodás növekedési eszközt jelent, amely az európai vállalkozások és polgárok előnyét szolgálja, és egyben olyan eszköz, amely az európai értékek megtartása mellett előnyt kovácsol a globalizációból és alakítja a világszintű kereskedelmi szabályokat.

Cecilia Malmström, a kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos kijelentette, az ideiglenes hatálybalépés eredményeként az uniós vállalkozások és állampolgárok azonnal elkezdhetik kiaknázni a megállapodás kínálta előnyöket, amely a gazdasági növekedés fellendítését és a munkahelyteremtést is lehetővé teszi.

A tájékoztatás szerint bizonyos kanadai termékek esetében az unió csak korlátozott mértékben nyitotta meg piacát, miközben számos európai exportterméknél biztosítja a kanadai piachoz való jobb hozzáférést. Ilyenek például a sajtok, a borok és más szeszes italok, a zöldség-gyümölcstermékek és a feldolgozott termékek. A CETA ezenkívül 143 uniós “földrajzi árujelző”, vagyis magas minőségű regionális élelmiszer- és italtermék védelmét biztosítja Kanadában.

Mint írták, a CETA révén úgy bővül a rendelkezésre álló áruválaszték, hogy a jelenlegi európai normák nem sérülnek, hiszen kizárólag olyan termékek és szolgáltatások léphetnek be az uniós piacra, melyek teljes körűen megfelelnek valamennyi uniós előírásnak. A CETA nem fog változtatni a jelenlegi uniós élelmiszer-biztonsági szabályozáson, így a géntechnológiával módosított szervezeteket tartalmazó termékekre vonatkozó uniós előírásokon és a hormonkezelt marhahúsra vonatkozó tilalmon sem.

Nagyobb jogbiztonságot nyújt továbbá a szolgáltató szektorban, nagyobb mobilitást a vállalatok alkalmazottainak, és egy olyan keretet teremt, amely számos szakmában lehetővé teszi a szakképesítések kölcsönös elismerését – hangsúlyozta az uniós bizottság.

Forrás: MTI


A turbános iskolás szikh két vállra fektette a keresztény iskolát

2017. szeptember 20. szerda 12:11

Az ausztrál bíróság szerint nem lehet diszkriminálni a fejfedővel senkit.
Bombafenyegetettség London belvárosában

2017. szeptember 20. szerda 12:05

Lezárta a rendőrség a területet, kutyákkal keresték a szerkezetet.
Holttest egy pesti lépcsőházban - Elmegyógyintézetbe viszik a gyilkost

2017. szeptember 20. szerda 12:01

A férfi öngyilkossággal próbálkozhatott.
A végéhez közeledik a rakkai offenzíva

2017. szeptember 20. szerda 11:58

Végső szakaszába ért Szíriában a Rakka felszabadítására indított hadművelet az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű fegyveres koalíció szerdai bejelentése szerint.

A város területének mintegy 80 százalékát sikerült visszaszerezni az Iszlám Állam terrorszervezet harcosaitól. Az SDF közleményében azt is tudatta, hogy új frontot nyitottak a dzsihadista szervezet ellen Rakka északi határánál, ami azt jelzi, hogy a művelet “már a végéhez közelít”.

A kurd és arab erőket tömörítő Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellenzéki szervezet júniusban indította meg a Rakka és környéke felszabadítását célzó ostromát, a szervezet előrenyomulását az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje és az amerikai különleges erők is segítik. Rakka “a kalifátus fővárosa”, az Iszlám Állam központja Szíriában.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szintén azt közölte szerdán, hogy Rakka területének döntő többségét – 90 százalékát – visszavették az SDF erői. A londoni székhelyű emigráns szervezet arra figyelmeztetett, hogy a legfőbb nehézséget most az jelenti, hogy az Iszlám Állam tagjai korábban rengeteg gyalogsági aknát helyeztek el a térségben.

Kapcsolódó cikkünk: Lassan kifüstölik az Iszlám Államot Rakkából

Forrás: MTI/Reuters


Késsel fenyegetett egy rendőrt egy magyar férfi Bécsben

2017. szeptember 20. szerda 11:52

Akkor sem dobta el a kést, amikor rendőr fegyvert fogott rá. Egy nő ütötte ki a kezéből.
Kastélyok - Trükköztek a beszámolókkal

2017. szeptember 20. szerda 11:24

Az ÁSZ Gödöllőn és Keszthelyen talált szabálytalanságokat.
Bundabotrány az MKSZ-nél - Nőtt a gyanúsítottak száma

2017. szeptember 20. szerda 11:19

A nyomozás határideje november 23., de ez meghosszabbítható.
A nyugdíjasoknak segítene az LMP

2017. szeptember 20. szerda 11:16

Ötpontos javaslatcsomagot terjesztenek a Ház elé.
A katalán kormány minisztériumaiban razziázott a spanyol rendőrség

2017. szeptember 20. szerda 11:08

Szintet lépett a függetlenségi népszavazás megakadályozására törekvő madridi kormány és a katalán vezetés szembenállása.

400 milliót csalt el egy takarékszövetkezet tisztségviselője

2017. szeptember 20. szerda 11:05

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt emeltek vádat.
Már Kínában gyártják az Airbus népszerű utasszállítóját

2017. szeptember 20. szerda 10:46

Megkezdődött az Airbus európai repülőgépgyártó A330-as repülőgépeinek összeszerelése az észak-kínai Tiencsinben. A kínai városban gyártják 2008 óta az Airbus A320-as repülőgépeit is.

Tervek szerint az A330-as típusból kezdetben havi egy készül, majd később havi kettő. Értesülések szerint az Airbus nagy riválisa, az amerikai Boeing is tervezi repülőgépgyár létrehozását Kínában, ahol a Boeing-737-esek készülnének.

Az A330-as az Airbus repülőgépgyár szélestörzsű, nagy kapacitású, közepes és hosszú távú utakra tervezett utasszállító repülőgépe, amely elsősorban a Boeing 777-nek konkurencia.

A Boeing azzal számol, hogy Kína a következő húsz évben ezermilliárd dollárt költhet kereskedelmi repülőgépek vásárlására. Az ázsiai ország ebből a pénzből 7200 repülőgépet vehetne listaáron számolva. Az összeg akkora, mint Ausztrália tavalyi hazai összterméke (GDP).

A Boeing globális előrejelzése szerint a következő húsz évben 41 ezer új repülőgép értékesítésére lehet számítani hatezer milliárd dollár listaáron számolt értékben.

Forrás: MTI/Reuters


Matolcsy a skandináv mintát követné

2017. szeptember 20. szerda 10:31

Szerinte a sikeresen működő kis- és középvállalatokra kell alapozni.
Észak-Korea az üzleti fejlődés útján

2017. szeptember 20. szerda 10:20

Ha Észak-Koreára gondolunk, a vállalkozói szellem és az innováció egyáltalán nem jut az eszünkbe. Geoffrey See, a Bain & Company korábbi tanácsadója azonban egy évtizede figyelemmel kíséri az ország üzleti potenciálját és elmondása szerint a változások lassan figyelemre méltóak lesznek.

?Úgy vélem, az elmúlt öt év során sikerült egy sokkal stabilabb környezetet teremteni. Észrevehető egy kis szemléletváltozás az észak-koreaiak hozzáállásában az üzleti tevékenységekkel kapcsolatban, valamint abban, hogy milyen kockázatokat hajlandóak vállalni ezekkel a vállalkozásokkal? ? fejtette ki véleményét.

See az elmúlt pár évben a Choson Exchange nonprofit csoportján keresztül észak-koreaiakat oktatott üzleti és közgazdasági alapokra. A 2010-ben alapult szingapúri szervezet eddig több mint 1600 észak-koreai embert képzett külföldi önkéntesek segítségével, akik rendszeresen tartanak workshopokat az országban Phenjantól Raszonig.

See és csoportja a következő három kulcsfontosságú témára koncentrál: nők az üzleti életben, vidéki fejlődés, illetve vállalkozói tevékenység a fiatalabb üzleti vezetők körében. A résztvevőket pályázatok segítségével választják ki, az észak-koreai egyetemekkel együttműködésben.

Bár See azt mondta, hogy a program nagyrészt mentes minden kormányzati ellenőrzéstől, ő és az önkéntesek nagyon vigyáznak, hogy egyetlen előadásba se vegyék bele a kapitalizmus fogalmát.

A Choson Exchange workshop résztvevői, fotó: CNBC

A Choson Exchange workshop résztvevői, fotó: CNBC

?Mikor megnézzük a híreket, a hangsúly általában a nukleáris programra és a hadseregre összpontosít. Azt hiszem, az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy az országban egyébként 22-25 millióan vannak, akik közül sokan elég hétköznapi életet élnek. Ők üzleti és vállalkozói tevékenység révén próbálnak boldogulni, valamint szeretnének integrálódni, közelebb kerülni a világ többi részéhez? ? fogalmazott.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető folyamatos provokációi és az ENSZ-szankciók ellenére folytatott nukleáris fegyverek tesztelése többet tett az ország elszigeteléséért, mint a nemzetközi közösségbe való integráció érdekében. Mégis, See elmondása alapján a belföldi technológiai fejlődés és a nyitás a kínai tech vállalatok felé eltolta az üzleti érdekeket a kereskedelemről a kiskereskedelem és az e-kereskedelem felé.

A 3G szolgáltatás 2008-as bevezetése óta több mint 3 millió ember csatlakozott Észak-Korea hivatalos mobiltelefon-hálózatához, a Koryolink-hez, ez pedig a digitális műveltség növekedéséhez vezetett. Míg az észak-koreai állampolgárok csak a kormány által szigorúan ellenőrzött belföldi intranet használatára jogosultak, See szerint a Choson Exchange workshopjain résztvevők egyre inkább kihasználják a mobiltelefonok adta lehetőségeket, hasonlóan a nyugati világhoz.

?Sokan, akik Kínába utaznak kereskedelmi vagy családi látogatásra, mikor visszajönnek, olyan Kínában látott dolgokkal példálóznak, mint a WeChat vagy a Taobao, és azt mondják, nagyon érdekli őket, hogy valami hasonlót meg tudnak-e csinálni Észak-Koreában. Néhány élelmiszer-szállítási alkalmazást már láttunk felbukkanni a belföldi telefonokon? ? mondta See.

Hozzátette ugyan, hogy nincs olyan statisztika, amely kimutatná egy ilyen szolgáltatás igénybevételének mértékét, de a megfigyelések arra utalnak, hogy az észak-koreai gazdaság egyes részei egyértelműen jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt hét évben, mióta a Choson Exchange figyelemmel kíséri a fejleményeket.

See elmondta, hogy diákjai csak ebben az évben nagyjából fél tucat ?Craigslist-szerű? e-kereskedelmi webhelyet fejlesztettek ki. A ?nők az üzleti életben? kurzus egyik résztvevője pedig a közelmúltban indított egy ?Facebookot az anyáknak?. Ez nagyon nagy változás See 2007-es első észak-koreai útjához képest, amikor még mobiltelefonok sem léteztek az országban.

Mégis, minden olyan fejlesztés kapcsán, amelyet See az elszigetelt országba való utazásai során látott, elmondta, hogy a legáltalánosabb kérdések maradnak a leggyakoribbak a kurzusok során. ?Sok kérdést kapunk például arról, hogy mi a tőzsde és mire jó, mit csinál. Mindig el kell mondanunk, hogy Észak-Korea körülbelül 20-30 évnyire van a létrehozásától. Ez nem egy olyan dolog, ami azonnal hasznot hoz.?

  • A gazdasági növekedés is fellendítő erejű
Az Észak-Korea ellen hozott gazdasági szankciók jelenlegi megközelítése részben azon a feltevésen alapul, hogy Észak-Korea gazdasága egy szocialista rémálom, ez azonban nem teljesen fedi a valóságot. Bár az ország továbbra is szegény, a bruttó hazai termék 2016-ban tizenhét éve nem látott ütemben, 3,9 százalékkal bővült. A bérek gyorsan emelkedtek, az egy főre eső GDP pedig jelenleg a szintén gazdasági sikertörténetet felmutató Ruandáéval vetekszik. Tovább?

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Kitekintő


Elhunyt az ismert magyar balettáncos

2017. szeptember 20. szerda 10:14

A táncművészi diploma megszerzése után ő volt a Győri Balett alapítóinak egyike.
Menesztették Németh Krisztiánék edzőjét

2017. szeptember 20. szerda 10:11

A szezon hátralévő részében az eddigi másodedző készíti majd fel a csapatot.
Burka? Mi a bikinire szavazunk

2017. szeptember 20. szerda 10:00

A bevándorlásellenes AfD provokatív plakátjairól írt a SkyNews a németországi választások előtt.

Homeopátiás szereket használ? - Óva intenek a tudósok

2017. szeptember 20. szerda 09:53

Az EASAC szerint inkább ártanak, mint használnak ezek a készítmények.
Áramütés végzett kilenc elefánttal Botswanában

2017. szeptember 20. szerda 09:50

Kilenc elefánt pusztult el áramütés miatt Botswana középső részén, amikor kidöntöttek egy villanyoszlopot.
Kimondták: nevezhető fideszesnek Polt Péter ügyészsége

2017. szeptember 20. szerda 09:20

Kúria: Szigetvári Viktor nem gázolt bele a legfőbb ügyész becsületébe.
Emelte a gázolaj árát a Mol

2017. szeptember 20. szerda 09:17

A benzin átlagára 353 forint marad.
Feljöttek a kis pártok

2017. szeptember 20. szerda 09:13

Merkel sem tudott igazán nyerni a tévés vitán.
Hatalmi harc a szélsőjobbnál

2017. szeptember 20. szerda 09:04

Egyre nyilvánvalóbb a Nemzeti Front megosztottsága.
Felbolydulhat a Közel-Kelet

2017. szeptember 20. szerda 09:00

Jogi úton érvénytelenítik az iraki kurdok függetlenségi népszavazását.
Eladják székházukat a szocialisták

2017. szeptember 20. szerda 08:56

Nagyon meggyengültek pénzügyileg az idei, számukra balul elsült választások után.
Drámai küzdelemben fogadják az idei negyedik hurrikánt a Karib-térségben

2017. szeptember 20. szerda 08:51

Ötvenezren vannak közvetlen veszélyben Maria miatt.

FT: Nagy-Britannia rendezné tartozását az EU felé

2017. szeptember 20. szerda 08:48

Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket – írta bennfentes forrásokra hivatkozva a szerdai Financial Times.

A londoni gazdasági napilap hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint a Downing Street erről a tervről már értesítette mások mellett Angela Merkel német kancellárt.

Theresa May pénteken Firenzében beszédet tart kormányának a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra vonatkozó tervekről. May EU-ügyi főtanácsadója, Olly Robbins több európai fővárost értesített arról, hogy a pénzügyi ajánlat szerepel majd a brit kormányfő beszédében – mondták el a Financial Timesnak a megbeszélésekről tájékoztatott illetékesek.

May stábja a lap forrásai szerint azt is reméli, hogy a felajánlással sikerül kitörni abból a patthelyzetből, amely a Brexit feltételeiről Brüsszellel folyó tárgyalásokon kialakult, és lehetővé válhat a tárgyalási folyamat második szakaszának elkezdése Nagy-Britannia és az Európai Unió jövőbeni kereskedelmi kapcsolatairól.

London szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az EU-val, és eredetileg már a tárgyalások első fázisában tárgyalni kívánt erről, de Brüsszel ragaszkodik ahhoz, hogy előbb a kilépés pénzügyi feltételeit kell rendezni, és a kereskedelmi kapcsolatokról szóló tárgyalások csak ezután kezdődhetnek meg.

A Financial Times szerint brit kormányilletékesek jelezték: London gondoskodni kíván arról, hogy a Brexit miatt egyetlen EU-tagállamnak se kelljen növelnie uniós költségvetési befizetéseit, illetve egyetlen tagország se kapjon az eredetileg tervezettnél kevesebb fejlesztési folyósítást az EU-tól 2020-ig, a jelenlegi uniós költségvetési időszak végéig.

Hivatalosan egyelőre nem hangzottak el konkrét összegek a Brexittel összefüggő brit pénzügyi kötelezettségekről, de a Financial Times néhány hónapja közölte: számításai szerint az Európai Unió akár százmilliárd euró egyszeri bruttó befizetési igényt is benyújthat Londonnak a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló megállapodás fejében. A Nagy-Britanniának járó térítések kiszűrésével ez 60 milliárd euró nettó befizetést jelentene.

A brit kormány azóta több nyilatkozatban határozottan leszögezte, hogy ekkora számlát biztosan nem fog elfogadni és kifizetni.

Forrás: MTI


Robbantás a londoni metróban: már öten vannak őrizetben

2017. szeptember 20. szerda 08:47

A C személyről csak annyit tudni, hogy 25 éves.

Vegyesen fogadták Trump ENSZ-beszédét

2017. szeptember 20. szerda 08:25

Irán és Venezuela élesen bírálta, Izrael viszont magasztalta Donald Trump amerikai elnöknek az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában mondott keddi beszédét.

Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter a Farsz félhivatalos hírügynökség szerint Trump Iránnal kapcsolatban tett kijelentéseit arcátlannak és tudatlannak nevezte. Hozzátette: az amerikai elnök beszéde bizonyítja, nincs tisztában Teheránnak a terrorizmussal szemben folytatott küzdelmével.

Trump szégyentelen megjegyzései, amelyekben figyelmen kívül hagyja Irán harcát a terrorizmussal szemben, tájékozatlanságát illetve tudatlanságát mutatja”

– mondta Zaríf. A Twitteren a külügyi tárcavezető annyit közölt, hogy Trump középkort idéző “gyűlöletbeszéde” méltatlan a válaszra.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő ugyanakkor dicsérő szavakkal méltatta Twitter-üzenetében az amerikai elnököt.

“A több mint 30 éves tapasztalatom során a világszervezettel, nem hallottam még ilyen merész és bátor beszédet”

– írta. Szerinte Trump “igazat szólt a világunkat fenyegető nagy veszélyekről, és erőteljes felhívást tett velük szemben az emberiség jövőjének biztosítása érdekében”.

Trump ismételten “szégyenletesnek” nevezte az általa “korrupt diktatúrának” nevezett Iránnal a hat nagyhatalom által 2015-ben megkötött atomalkut, miközben azt állította, Teherán fő exportterméke a terrorizmus. Azt is a teheráni vezetés szemére vetette, hogy a zsidó államot fenyegeti és terroristákat támogat. (Az amerikai elnök ENSZ-közgyűlésen elhangzott beszédéről itt olvashatnak részletesen.)

Venezuela állami szuverenitásának veszélyeztetésével vádolta az Egyesült Államokat, Donald Trumpot pedig rasszistának minősítette. Jorge Arreaza venezuelai külügyminiszter New Yorkban újságírók előtt kijelentette, elutasítják Trump elnök vagy bárki más fenyegetéseit. Hozzátette: Trump “rasszista elméletet vall” és a hidegháborús időszakot szeretné felidézni.

Az amerikai elnök keddi beszédében bírálta a Venezuelában a “szocialista diktatúra” alatt kialakult “elfogadhatatlan helyzetet”.

Angela Merkel német kancellár Trump Észak-Koreát teljes megsemmisüléssel fenyegető nyilatkozatát követően egy lehetséges háború veszélyére figyelmeztetett. A német kancellár egy schwerini kampányrendezvényen hangsúlyozta: Berlin csak diplomáciai, békés megoldást lát a konfliktus rendezésére. “Minden más katasztrófához vezet, erről mélyen meg vagyok győződve” – jelentette ki Merkel.

Netanjahu és Erdogan is felszólalt a közgyűlésen

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő Izrael-ellenességgel vádolta a világszervezetet az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitáján mondott keddi beszédében.

Nincsen határa az ENSZ őrültségeinek, ha Izraelről van szó”

– hangoztatta Netanjahu. Példaként az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) az izraeli telepespolitikával szembeni határozatait említette. Azt pedig, hogy az UNESCO a részben Izrael által ellenőrzött Hebront palesztin világörökségi helyszínné nyilvánította, átverésnek nevezte. “Ez rosszabb a hamis híreknél. Ez meghamisított történelem” – mondta.

Netanjahu a hat nagyhatalom által 2015-ben Iránnal megkötött atomalku kapcsán kijelentette, hogy az egyezményt vagy módosítani kell, eltörölve azon pontjait, amelyek Teherán nukleáris programjának korlátozásait idővel feloldják, vagy pedig teljes egészében el kell vetni. “Változtassák meg, vagy vessék el. Tegyék rendbe, vagy el vele” – szögezte le az izraeli kormányfő. Hozzátette: Izrael meg fogja akadályozni, hogy Irán katonai bázisokat hozzon létre Szíriában.

Recep Tayyip Erdogan török államfő a közgyűlésben elmondott beszédében javaslatot tett az ENSZ BT 20 tagúvá bővítésére. Az elnök elképzelése szerint a megreformált BT tagjai egyenlő jogosultságokkal bírnának.

Erdogan a kurd népszavazásról szólva kijelentette, hogy a függetlenségi törekvések újabb konfliktushoz vezethetnek a térségben, és sürgette az észak-iraki autonóm Kurdisztán kormányzatát, álljon el szándékától.

Friss cikkünk a témában: Ha kapnak egy jó ajánlatot, az iraki kurdok hajlandóak elhalasztani a népszavazásukat

A török államfő a migrációs helyzetet említve felszólította a nemzetközi közösséget a szíriai menekültekkel összefüggésben vállalt kötelezettségeinek teljesítésére. Erdogan szerint országa több mint 30 milliárd dollárt költött eddig a Törökország területén menekülttáborokban elhelyezett szíriai menekültekre, miközben az Európai Unió mindössze 820 millió eurót utalt át megsegítésükre a különböző megállapodásokban vállalt hatmilliárd euró helyett. Hozzátette: az ENSZ is csak 520 millió dollárt folyósított.

Forrás: MTI/AP/Reuters/dpa/TASZSZ


Brexit: aprópénzzel szúrnák ki az EU szemét a britek

2017. szeptember 20. szerda 08:23

Hiába ígérték be már régebben a pénzt, állítólag csak a töredékét fizetnék ki annak, mint ami az EU szerint járna.

Ha kapnak egy jó ajánlatot, az iraki kurdok hajlandóak elhalasztani a népszavazásukat

2017. szeptember 20. szerda 08:13

Hajlandó elhalasztani az iraki Kurdisztán függetlenségéről szóló népszavazást az erbíli kurd vezetés, ha Bagdad “elég jó egyezséggel” áll elő számára – jelentette ki kedden Maszúd Barzáni, az iraki kurd autonóm terület elnöke Erbílben.

Az iraki kurd elnök a függetlenséget pártolók előtt Erbílben tartott beszédében úgy fogalmazott: lehetséges, hogy elhalasszák a szeptember 25-re kitűzött népszavazást, ha az iraki kurd vezetésnek sikerül kétoldalú megállapodást elérnie a bagdadi vezetéssel. Ennek előkészítéséhez három nap áll Bagdad rendelkezésére – fogalmazta meg az iraki vezetéshez intézett ultimátumában az iraki kurd autonóm terület elnöke.

Barzáni szerint, ha Bagdadnak ennyi idő alatt nem sikerül működőképes alternatívával előállnia, úgy “lehetetlen, hogy elhalasszák a referendumot”.

Az iraki kurd autonóm terület elnöke nem szolgált az “elég jó egyezségre” vonatkozóan részletekkel, mindössze annyit közölt: a népszavazás célja elmondani a világnak, hogy “függetlenséget akarunk”.

Az iraki legfelsőbb bíróság hétfőn Bagdadban elrendelte az észak-iraki, autonóm kurdisztáni régióban tervezett függetlenségi népszavazás felfüggesztését, mert – indoklása szerint – több olyan beadvány is érkezett hozzá, amelyek szerint a referendum alkotmányellenes, ezért a panaszok kivizsgálásig felfüggeszti a függetlenségi népszavazást. Ugyanezt a döntést hozta az iraki parlament is múlt héten, amely szintén elutasította a kurdok szeptember 25-re kitűzött függetlenségi népszavazását, felhatalmazva Haider al-Abádi kormányfőt, hogy tegyen meg minden intézkedést Irak egységének a megőrzésére

Az észak-iraki Kurdisztán parlamentje múlt pénteken hagyta jóvá, hogy szeptember 25-én népszavazást tartsanak a függetlenségről három kormányzóságban és a kurdok ellenőrzése alatt álló területeken.

A népszavazás kiírása határozott nemzetközi ellenállást váltott ki. Az iraki kormány mellett Törökország, Irán és Szíria ellenzi erőteljesen az iraki kurdok függetlenné válását, mert attól tartanak, hogy ez erősítené a területükön élő kurd kisebbség szeparatista törekvéseit. Az Egyesült Államok szintén ellenzi a referendumot, Washington szerint a referendum elvonná a figyelmet az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcról.

Maszúd Barzáni, a kurd autonóm terület elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: ha a népszavazáson az elszakadást pártolók nyernének, az még nem feltétlenül eredményezné azt, hogy Kurdisztán azonnali hatállyal kikiáltaná függetlenségét. Barzáni szerint a referendum esetleges olyan kimenetele esetén megkezdődhetne a párbeszéd a “problémák megoldása végett” Kurdisztán és Bagdad között.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa/Kitekintő


Demcsák fél a kirúgástól? - Nem ment el tárgyalni az ATV vezérével

2017. szeptember 20. szerda 08:04

"Semmit nem érzékel a bajból, amibe keverte magát."
Támadnak a románok

2017. szeptember 20. szerda 08:00

Magyar siker az ojtozi völgyben, román siker a Susita-völgyben
Nem válaszolnak

2017. szeptember 20. szerda 06:27

Még tavasszal a romániai osztálykirándulásra utazó gyermekeket kísérő pedagógusok nem kaptak kanyaró elleni védőoltást.
Csalá(r)dpolitika

2017. szeptember 20. szerda 06:26

Orbán Viktor elismerte, hogy a hazai népszaporulat alacsony volta egyre nagyobb gondokat okoz.
Konzultálnék!

2017. szeptember 20. szerda 06:25

A Soros-tervvel kapcsolatos konzultációról jutott eszembe: miért nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi kérdőívet nyomtatnak, és mennyit postáznak vissza?
Utolérjük

2017. szeptember 20. szerda 06:11

A jelenlegi miniszterelnök azzal az ígérettel igyekezett lelket önteni a hallgatóságába, hogy egy bő évtized alatt, 2030-ra utolérjük Ausztriát.
Fanyűvők

2017. szeptember 20. szerda 06:09

Láthatóan a közgyűlés bármit kész megszavazni, feltéve, ha az új helyzet a Duna-parton lakóparkokat építeni szándékozók érdekeit szolgálja majd.
Félnótafa

2017. szeptember 20. szerda 06:07

Már a fogantatás pillanatában szóljon a dal - üzente a szeretetteljes szegregáció nagy tekintélyű hazai apostola, Balog Zoltán.
Charles Gati: Egy igazi szocdem

2017. szeptember 20. szerda 06:05

Érdemes lenne a Peyer-féle működőképes magyar hagyományt kiásni a feledés sírjából.
A hatodik az új tizedik?

2017. szeptember 20. szerda 06:03

Az nagyon gyorsan kiderült, hogy a tízemeletes házak felső szintjei lebontásának gondolatával a kormány ezúttal is fordítva ül a lovon.
Két középosztály

2017. szeptember 20. szerda 06:01

Az ?új középosztály? tagjai a hatalom iránt tanúsított feltétlen lojalitásuknak köszönhetik egzisztenciájukat.
Berki Krisztián nem indul a vb-n

2017. szeptember 20. szerda 05:57

A sportoló a három-négyhónapos rehabilitáció után a 2020-as olimpiáig folytatni szeretné pályafutását.
Elkerülhető lett volna a balhé a Bozsik Stadionban

2017. szeptember 20. szerda 05:55

Egyre inkább kiütközik a párbeszéd hiánya a klubok, illetve a klubok és azok saját szurkolói között.
Morális válság Mexikóban

2017. szeptember 20. szerda 05:53

Több mint ötezer embert zártak ki egy maratonon, amiért nem teljesítették teljes egészében a versenytávot.
Rendszerváltás küszöbén a magyar válogatott

2017. szeptember 20. szerda 05:51

A Budafok szerdán 123 másik csapat mellett megkezdi szereplését az országos főtáblán.
Márta István nem dolgozik Páva Zsolttal

2017. szeptember 20. szerda 05:49

Kulturális főtanácsadói megbízatása szeptember 3-án ért véget.
Világzenei seregszemle Budapesten

2017. szeptember 20. szerda 05:48

30 ország művésze lép fel a Budapest Ritmo fesztiválon.
Ablakot tárnak a nagyvilágra az Urániában

2017. szeptember 20. szerda 05:47

?A nemzetközi színházi világba való kitekintés új szemléletet hoz a közönségnek."
Friss impulzusok a CAFe Budapesten

2017. szeptember 20. szerda 05:46

"Minden kortárs, amihez közünk van, hiszen a mi életünkről van szó."
Párbeszédek a jövőből

2017. szeptember 20. szerda 05:45

Fontos, hogy a fiatal alkotók és előadók a lehető leghamarabb szembesüljenek a kihívásokkal.
Féltik a pekingi kapcsolatot Hongkongban

2017. szeptember 20. szerda 05:40

A kormányzó kedden a függetlenségi viták befejezését szorgalmazta.
Dacolnak Madriddal a katalán polgármesterek

2017. szeptember 20. szerda 05:39

Másfél héttel a függetlenségi népszavazás előtt egyre feszültebb a hangulat.
Lehallgatták Trump volt kampánymenedzserét

2017. szeptember 20. szerda 05:38

Gyanították, hogy a kampány összejátszik az oroszokkal, és ebben Manafortnak is szerepe lehet.
Pusztítást ígért Trump

2017. szeptember 20. szerda 05:36

Borítékolható volt, hogy az elnök emlékezetessé teszi első fellépését az ENSZ-közgyűlés előtt.
Rohingyák sorsa - A béke utolsó esélye Mianmarban

2017. szeptember 20. szerda 05:32

?Fiatal és törékeny demokrácia a miénk, számos problémával kell szembenéznünk.?
Kiderültek Nagy-Britannia ?bevándorlási titkai"

2017. szeptember 20. szerda 05:31

Ápolók és őrök is bántalmazták a Brook House külföldi fogvatartottait.
MNB - Késik az infláció

2017. szeptember 20. szerda 05:27

Az bizonyos, hogy Matolcsy György jegybankelnök és csapata a forint gyengítésében érdekelt.
E-autók - Kormányzati álmok

2017. szeptember 20. szerda 05:26

Lepsényi István: félezer tisztán elektromos gépjárműre kértek állami támogatást.
A 4. paksi blokkról év végéig döntenek

2017. szeptember 20. szerda 05:24

Az első három blokk már megkapta az engedélyt a további működéshez.
Kamat nélküli diákhitel

2017. szeptember 20. szerda 05:23

Tekintettel a változtatásra idén szeptember 30-ig lehet igényelni a Diákhitel2-t.
Jobban adóztatná az Unió az internetes multikat

2017. szeptember 20. szerda 05:22

A négy betű négy nagyágyút takar: Google, Apple, Facebook, és Amazon.
Kapcsolat az agy és az internet között

2017. szeptember 20. szerda 05:19

A dél-afrikai Wits Egyetem projektje, a Brainternet fontos mérföldkőnek számít a tudományban.
Őrizetbe vettek egy újabb embert a múlt heti londoni metrómerénylettel összefüggésben

2017. szeptember 20. szerda 05:18

Őrizetbe vettek kedd este egy fiatal férfit a londoni metróban múlt pénteken elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben - közölte a brit rendőrség. Ő a harmadik, akit a terrorcselekmény után indult országos nyomozás kezdete óta elfogtak.
Újabb nyugdíjaspárt alakult

2017. szeptember 20. szerda 05:10


Megmentenék a gyerekmentést

2017. szeptember 20. szerda 05:08

Sérülés miatt 80-90 magyar gyerek hal meg évente és mintegy 24 ezer kerül kórházba.
Oktatás - "Az elveszített bizalmat késő visszaállítani"

2017. szeptember 20. szerda 05:07

Egy asztalnál a kormánypárti és az ellenzéki politikus... de jutnak-e közös nevezőre?
Fővárosi hatáskörben a "szovjet megszállás"

2017. szeptember 20. szerda 05:05

Bús Balázs polgármester támogatja az emlékmű felállítását Óbudán, mégpedig a Duna-part közelében.
Lenyúlták a nyíregyházi kórház terveit

2017. szeptember 20. szerda 05:04

A szerződésbontás után kétszer annyi pénzért megbíztak egy új tervezőt, akinek válhetőleg nem voltak erkölcsi aggályai.
Rács mögé a korrupt politikussal? - Itt még nem tartunk

2017. szeptember 20. szerda 05:03

Pótcselekvés volt az elévülési idő növelése, még a lebukás kockázata sem lesz nagyobb.
Eredménnyel zárult a pártok konzíliuma

2017. szeptember 20. szerda 05:02

Az egykori államitkár hívására kilenc párt reagált pozitívan - A Fidesz távol maradt.
Kerülni a politikai kockázatot - Kórtörténet 2010-2018

2017. szeptember 20. szerda 05:00

Nem meglepő, hogy a Fidesz a választási kampányban sem kíván beszélni az egészségügy problémáiról.
Háztartási szemétből készült üzemanyaggal üzemeltetné repülőgépeit a British Airways

2017. szeptember 20. szerda 03:30

Együttműködésre lépett egy megújuló üzemanyagokat gyártó céggel a British Airways olyan hulladékfeldolgozók tervezésére és létesítésére, amelyek megújuló repülőgép-üzemanyagot állítanak elő háztartási hulladélből.
Szobrot állítottak Mihail Kalasnyikovnak Moszkvában

2017. szeptember 20. szerda 01:30

Szobrot állítottak kedden a fegyverkészítők oroszországi napja alkalmából Mihail Kalasnyikovnak, a róla elnevezett gépkarabély konstruktőrének Moszkva belvárosában.
Földrengés Mexikóban - 150 holttestet emeltek ki a romok alól

2017. szeptember 19. kedd 21:15

A Richter-skála szerinti 7,1 erősségű földrengés rázta meg a térséget.
Elfogták Berlinben az Iszlám Állam két tagját

2017. szeptember 19. kedd 21:11

Egyikük 19 évesen is veterán dzsihadistának számít.
Talán egy szörnyeteg, de a zsírhegy is megérdemel egy második esélyt

2017. szeptember 19. kedd 20:44

Megvan, mihez kezd London a város alá szorult 250 méteres zsírdugóval.

Pusztító földrengés rázta meg Mexikót

2017. szeptember 19. kedd 20:42

Kétszázötvenen haltak meg a 32 évvel ezelőtti nagy földrengés évfordulóján.

Felcsúti kisvasút - Felültetett EP-delegáció

2017. szeptember 19. kedd 20:28

"Egyszer tüntetnek, most meg vizsgálódnak, de közben semmi sem változik, és már nem is fog."
Belga bébielefánt bakiparádéval

2017. szeptember 19. kedd 19:59


A nők elleni erőszak miatt sürgeti a polgármester a törvények szigorítását

2017. szeptember 19. kedd 19:55

Róma vezetője kongatja a vészharangot - Nyílt utcán erőszakoltak meg asszonyokat.
Teherautóval ütközött az 50-es villamos

2017. szeptember 19. kedd 19:20

A baleset az Üllői úton történt, a környéken torlódás alakult ki.
Pedofilügyben állítják bíróság elé a lyoni érseket

2017. szeptember 19. kedd 18:28

A vád szerint évtizedekig eltussolta egy cserkészvezető pap molesztálásait.

Szerdán csökken a felhőzet, de csak hogy erőt gyűjtsön

2017. szeptember 19. kedd 18:10

12-23 fok közötti csúcshő várható.
Szeplőtelen fogantatás

2017. szeptember 19. kedd 18:04


Pedofil ügyek takargatása miatt áll bíróság elé a bíboros

2017. szeptember 19. kedd 18:01

A történtek másfél éve hatalmas botrányt keltettek Franciaországban.
Folytatódik két bangladesi menedékkérő és a magyar állam európai pere

2017. szeptember 19. kedd 17:50

Az állam vesztett, fellebbezett, a bíróság elfogadta.
"Amerika készen áll porig rombolni Észak-Koreát"

2017. szeptember 19. kedd 17:42

Soha még ilyen nyíltan és durván nem fogalmazott Trump Phenjan ügyében.
Megvéd a természetfeletti erőm - mondta a sámán, majd belemerült a tóba

2017. szeptember 19. kedd 17:30

Azt mondta a magát sámánnak tartó férfi, hogy természetfeletti ereje meg fogja védeni a krokodilokkal teli tóban - ám hirtelen lerántotta valami a víz alá.
Baleseti gócpontokat korrigálnak - Ezért nem jár majd a 3-as villamos

2017. szeptember 19. kedd 17:29

Több villamosátjárót véglegesen lezárnak Zuglóban, a Nagy Lajos király útján.
Szörnyethalt a fának csapódott autóban - Fotók

2017. szeptember 19. kedd 17:19

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.
Kitört az erőszak az LGBT-aktivista meggyilkolása miatt

2017. szeptember 19. kedd 17:07

Békésen indult, de égő rendőrautókkal fejeződött be az egyetemista megemlékezése, akit a rendőrök lőttek le szombaton.

Népszavazás lesz, megjöttek a török tankok

2017. szeptember 19. kedd 17:02

Ankara épp a kurd függetlenségi népszavazás másnapjáig hadgyakorlatozik Kurdisztán határában.
Trump: Lehet, hogy teljesen el kell pusztítanunk Észak-Koreát

2017. szeptember 19. kedd 16:46

Az amerikai elnök először beszél az ENSZ előtt, szerinte a világ több régiója is pokolra fog jutni.

Emberek, jobb ha nem repkedtek Észak-Korea fölött

2017. szeptember 19. kedd 16:33

A phenjani rakétatesztek súlyos veszélyt jelentenek a légiközlekedésre.
Amerika a szemünk előtt kérdőjelezi meg azt, amire épült

2017. szeptember 19. kedd 13:18

Lehet, hogy a történelmi nagyjaik nem is voltak jó emberek? Tényleg olyan jó a szólásszabadság, ha sok a náci és az erőszakos balos? Charlottesville súlyos konfliktusokat hozott felszínre, és egyelőre nincsenek jó válaszok.

Betörtek a berlini rendőrség székházába

2017. szeptember 19. kedd 12:47

Egy kiállításra jutottak be, ahonnan a Gestapónál használt igazolványokat vittek magukkal.
A magyar kormány támogatja az alkotmányellenes katalán népszavazást?

2017. szeptember 19. kedd 11:41

Az emberek akarata az, ami számít, mondta Kovács Zoltán Brüsszelben.

Dzsihadisták indítottak támadást Szíria északi részén

2017. szeptember 19. kedd 11:40

A kormányerők és szövetségeseik próbálják visszaverni a támadást, heves tűzharcok vannak.
Újra a nagykoalíciónak áll a zászló Németországban

2017. szeptember 19. kedd 10:46

Angela Merkel CDU-ja a liberálisokkal és a Zöldekkel is alakíthatna kormányt, a szocdemeknek nincs sok esélyük.
Először ítélte el a rohingják üldözését a mianmari kormányfő

2017. szeptember 19. kedd 08:19

Több hét hallgatás után. Az eredmény több száz halott és több százezer menekült.

Az Irma után 260 km/órás széllel támad a Maria hurrikán

2017. szeptember 19. kedd 07:51

Erősebb az Irmánál. A Dominikai Közösség kormányfőjének házáról lerepült a tető, úgy kellett kimenekíteni.

 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |