Mi ez az oldal?
     
kezdőlap startlap oldalak legjobb link spikesite linkgyűjtemény linkek start oldal hasznos katalógus linkajánló
 
Legyen a kezdőlapom szeptember 20 szerda, Friderika
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
MOZI & FILM HÍREK
 
Netflix is a Joke

2017. szeptember 20. szerda 16:40

Megérkezett a megfejtés. Eddig még nem írtunk róla, de Amerikában pár hete ilyen óriásplakátokat tettek ki – és nem nagyon tudta hova tenni az egészet a nép.

Nem meglepő, hogy a “Netflix egy vicc”-szlogen egy reklámkampány része, ami az Emmy alatt leadott előzetesben csúcsosodott ki. Természetesen a szolgáltató állt mögötte, és arra utaltak, hogy standup milyen erősek.

Ezt úgy sikerült promóvideóba önteniük a tovább mögött, hogy a sorozataikba utólag becsempészték Dave Chappelle-t (Stranger Things), Chris Rock-ot (Orange Is The New Black), Jerry Seinfeld-et (House of Cards) és Ellen DeGeneres-t (The Crown). Sőt, Seinfeld és Kevin Spacey kapott egy külön promót is. Talán a többiek is, azok akkor majd később érkeznek.


Nézzen be Az utolsó Jedik kulisszái mögé

2017. szeptember 20. szerda 16:30

A Disney kiadta nagy felbontásban az eddig kijött fényképeket a filmből és a forgatásról.

Dzsungel ? Daniel Radcliffe új kalandfilmje ? feliratos előzetessel

2017. szeptember 20. szerda 16:28

A civilizált életre ráunó Yossi Ghinsberg 1981-es útját követi az amazóniai őserdő mélyére, ahová előbb elkalauzolja, majd csúnyán ott felejti a vezetője. A magára maradt Yossi ezután három hétig küzd az életben maradásért és a kijutásért.
A magyarok nagy kedvence ezzel megint a csúcsra törhet

2017. szeptember 20. szerda 15:50

Bírtuk a Vörös zsaruban és a Kutyám, Jerry Lee-ben, most új esélyt kapott.
Fűrész ? Újra játékban ? szinkronos előzetessel

2017. szeptember 20. szerda 15:49

Tíz év telt el a hírhedt sorozatgyilkos, John Kramer halála óta. A módszeres kegyetlenségéről elhíresült Fűrész azonban újra rettegésben tartja a város lakóit: sorra bukkannak fel a megkínzott holttestek, és minden jel arra mutat, hogy nem csupán egy ?örököse?, hanem maga a szadista játékmester áll az esetek hátterében.
Európában a franciák járnak a legtöbbet moziba

2017. szeptember 20. szerda 15:31

Európában a francia mozik a leglátogatottabbak: tavaly mintegy 213 millió jegyet adtak el a francia filmszínházak, megelőzve ezzel a briteket és a németeket - közölte a francia Nemzeti Filmközpont (CNC).
Finálé előtt: Salvation

2017. szeptember 20. szerda 15:20

Hát, nem a Salvation lett az új Under The Drome. A burás sorozat óta ugyanis hiába indít a CBS nyáron látszólag közönségvonzó koncepciókkal rendelkező popcorn sorozatokat, itthon sem az Extant, sem a BraindDead (pedig milyen zseniális volt!), sem a Zoo nem lett nagy siker, bár utóbbi azért pislákolt.

A Salvation-ben egy meteor tart a Föld felé (kibeszélő itt), és a tovább mögötti fináléelőzetesből gondolom, nem derül ki, hogy eltalál-e minket. Ezzel is elkezdtem felhozni magam, és az 5. rész után még kitartok, de ki tudja, hogy kap-e finálékritikát tőlem, szóval megkérdezem, hogy beváltotta-e a reményeket a dráma?


Doctor Foster: kezdett a 2. évad

2017. szeptember 20. szerda 14:50

(A sorozatról eddig még nem volt komolyabb írás a blogon, úgyhogy először pár szóban bemutatnám.)

A Doctor Foster nem egy orvosos vagy kórházas sorozat, hanem családi dráma, mely helyenként melodramatikus, máskor pedig thrillerbe hajlik. Kaphatott volna valami kifejezőbb címet is, de tény, hogy a sorozat középpontjában történetesen egy orvos áll, az ő szemszögéből követjük az eseményeket.

Dr Gemma Foster (Suranne Jones) élete rendezett. Egy háziorvosi rendelőben dolgozik, férje Simon (Bertie Carvel) sikeres ingatlanfejlesztő, van egy fiuk, és szép nagy házuk. Egy napon viszont Gemma gyanakodni kezd, hogy férje megcsalja, és nyomozásba fog. Sőt, valósággal kémkedni kezd férje után, és ezzel váratlan események sorát indítja el, önmagát pedig lefelé a lejtőn (és valamelyest egész környezetét is).

A Doctor Foster mindössze 5 részes első évadja nem egy könnyű darab. Én egy ponton nem is akartam folytatni, de egyszerűen vissza kellett térnem, érdekelt, hogy mégis mi lesz belőle. A rövid szezon egy több szempontból is ütős jelenetben csúcsosodott ki, de az évadzáró hozott még egy felejthetetlen (kínos) baráti vacsorát is.

Természetesen már maga az alaphelyzet óriási érzelmi válságot vetít elő. Eleinte megvan még az a bizonytalanság és az ebből adódó feszültség is, hogy nézőként még mi sem tudjuk, hogy a férj a hazug vagy a feleség paranoiás (esetleg mindkettő). Bármi is az igazság, egy dologhoz kétség se férhet: a házasságukra ez semmiképp sem lesz jó hatással.

Szinte fájt nézni, ahogy az egyre kétségbeesettebb Gemma rossz döntést rossz (de legalábbis kétes) döntésre halmoz, egyáltalán nem viselkedik racionálisan. Aki szerencsés, és nem találta még magát hasonló szituációban, annak talán nehezebb is együttérezni vele. Általában jellemző a sorozatra, hogy a karakterek valahogy nem túl szimpatikusak, ráadásul férjben és feleségben is van valamennyi pszichopata hajlam.

Nekem ugyan személy szerint nem kimondottan kedvencem (valahogy mindig az van előttem, hogy riadtan néz), Suranne Jones erre a szerepre tökéletes választás volt. Alakításával még egy BAFTA-díjat is kiérdemelt.

Röviden ennyi az alapkoncepció, a tovább mögött pedig lássuk, hogyan indult a 2. évad – spoileresen.

Az első évad óta eltelt két év. Gemmával sok minden nem történt, a válás óta újra nyugodtabb lett az élete, megvan még a kertvárosi ház, az orvosi praxis, csak a fia nőtt nagyobbra.

Simon, mint kiderül, a múlt évadzáró folyományaként priuszos lett, feleségül vette az akkori szeretőjét és Londonban telepedtek le. Most viszont új családjával visszatér a kisvárosba, hogy közelebb lehessen a fiához. Amolyan házavatóval összekötött pótlagzi jellegű partijára Gemma kivételével tulajdonképpen mindenki kap meghívót.

Nem kell különösebb jóstehetség hozzá, hogy Gemma lelki világa ki fog zökkenni, csupán az a kérdés, mennyire. Na, jó, ez se nagyon lehet kérdés: eléggé. Ebből a szempontból a 2. évad Gemmája ugyanott folytatja, mint az első: hirtelen jött kétségbeesés, irracionális lépések, kínos helyzetek. Annak ellenére, hogy hangoztatja, ő nem hajlandó részt venni ebben a játékban, Simon játékában, nagyon is aktív szereplő.

Gyakorlatilag pszichológiai hadviselést látunk volt házastársak között. Gemma szerzett pár részpontot, de Simon úgy tűnik, nagyban játszik. Én meg megint úgy vagyok vele, hogy nem nagyon akarom tovább nézni, de nagyon is érdekel, mi lesz itt még.


Lehetetlen nem imádni ezt a cicás filmet

2017. szeptember 20. szerda 14:14

Persze, hogy őrülten cuki az Isztambul macskáiról szóló film, és persze, hogy végigmosolyogja az ember. De ennél még sokkal több van benne.

James Corden Lara Croft akar lenni

2017. szeptember 20. szerda 13:30

Mivel a The Late Late Show-ban debütált az új Tomb Raider-film első előzetese, így James Corden egy rövid szkeccsel is készült mellé Alicia Vikander közreműködésével. A tovább mögött lehet megnézni.


Bűntett után az emberek vétkest követelnek

2017. szeptember 20. szerda 13:13

A tegnapi hangulatos előzetesek mellé itt a plakát is az Alias Grace-hez.


Mindenkit megbabonáztak a hazugságok

2017. szeptember 20. szerda 12:56

Ezt látnia kell annak, aki élt már párkapcsolatban.
Délelőtti videó 6.: Bull

2017. szeptember 20. szerda 12:40

Bull, bull, bull, bull… Nagyon Michael Weatherly személyére alapoz a Bull 2. évadjának promója a tovább mögött. Jövő hét kedden már folytatódik is a CBS jogi krimije.


Ez a világsztár ejti a legaranyosabban Budapest nevét

2017. szeptember 20. szerda 12:31

Hazánk fordulópontot hozott korunk egyik legszexibb pasijának életébe.
Délelőtti videó 5.: The Doctor Blake Mysteries

2017. szeptember 20. szerda 12:20

Egy újabb ausztrál “Ja, hogy…!”-kezdés. Az ABC1 a The Doctor Blake Mysteries 5. évadját vasárnap kezdte el nyomni, szóval az évad előzetesének ott a helye a tovább mögött. A kosztümös krimisorozatról, aminek ez lesz az utolsó szezonja (azért kap egy lezáró filmet is) itt írtunk általánosságban, de a 4. évad is kapott egy kritikát.


Kingsman: Az aranykör filmkritika: Tökinek áll a világ

2017. szeptember 20. szerda 12:08

Még mindig a modor mutatja, mit érsz! És ebben a kerekasztal lovagjainak továbbra sincs párjuk, a nyomukba sem érnek holmi tengerentúli alkoholpárlatok.
Délelőtti videók 4.: Feleségek luxuskivitelben

2017. szeptember 20. szerda 11:55

A Real Housewives-franchise az elmúlt tíz év egyik legsikeresebbje volt Amerikában a dokureality-k között, csak a Bravo csatornán vagy 5 spinoff-ja van, a nemzetköziekről nem is beszélve. És most hozzánk is elért Feleségek luxuskivitelben címen. A dokureality két előzetes és a hat főszereplő karakterpromója a tovább mögött. Szerintem nem semmi, hogy a hazai közegben be mertek ilyet vállalni a résztvevők.

Your browser does not support iframes.

Your browser does not support iframes.

Your browser does not support iframes.

Your browser does not support iframes.

Your browser does not support iframes.

Your browser does not support iframes.

Your browser does not support iframes.

Your browser does not support iframes.


Kóros fáradtságra hivatkozva felmondott Demcsák Zsuzsa az ATV-nél

2017. szeptember 20. szerda 11:32

Facebook oldalán jelentette be Demcsák Zsuzsa, hogy kérte szerződése felbontását az ATV-nél, amit Németh Szilárd vezérigazgató elfogadott. Kóros fáradtsággal indokolta döntését. Az ügyben kerestük Demcsák Zsuzsát, aki azt mondta, hogy egyelőre nem szeretne nyilatkozni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Demcsák ellen belső vizsgálatot indítottak az ATV-ben, egy rosszul sikerült interjú után. Eredetileg kedden találkozott volna Demcsák a csatorna vezérigazgatójával a történtek miatt, de ez elmaradt. Demcsák Zsuzsa korábban a Mokka című műsor egyik arca volt, innen került át az ATV-hez idén ősszel. Augusztusban a terveiről beszélgettünk vele, az interjú az Indexen olvasható.

Frissítés: Időközben az ATV közölte, hogyan oldják meg Demcsák helyettesítését. Az Egyenes Beszédet hétfőtől csütörtökig Rónai Egon vezeti, péntekenként pedig Krug Emília. 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Délelőtti videó 3.: Tom Clancy?s Jack Ryan

2017. szeptember 20. szerda 11:30

Tom Clancy-rajongók készülhetnek, hiszen most hétvégén lesz a New York Comic Con, ahol elég sok tévés dolog lesz, köztük az Amazonra érkező Jack Ryan-sorozat első rendes előzetese is. A sorozat nem a könyvek adaptációja lesz, hanem fogják a CIA-s elemző főhőst és modern környezetbe helyeznék ? és átemelnének ezt-azt a könyvekből. Forgatási helyszínek: USA, Afrika, Európa.

Mivel a nyáron kiadott három teaser nem került fel a netre (a magyar Amazon Prime-on nézhetőek azért), így a tovább mögött egy friss hangulatpromó nézhető meg hozzá a bankjegyek útjáról. A főszerepben John Krasinski, Abbie Cornish, Wendell Pierce, Marie-Josée Croze, Dina Shihabi, Ali Suliman + Peter Fonda, Timothy Hutton, Amir El-Masry, Mena Massoud, Al Sapienza, John Hoogenakker, a showrunner Calton Cuse lesz.

Tartalék:


Scarlett Johansson eddig tudta titkolni az új pasiját

2017. szeptember 20. szerda 11:12

Múlt héten mondták ki a válását, most egy humoristával jár a színésznő.
Igazi folytatást kap a Terminator 2

2017. szeptember 20. szerda 10:58

Visszatér James Cameron, Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger is, az új filmek pedig mintha meg sem történtek volna.

Linda Hamilton, azaz Sarah Connor is visszatér a Terminator 6-ban

2017. szeptember 20. szerda 10:55

Úgy tűnik, a régi csapat teljes egészében vissza fog térni a Terminator 6-ban, tegnap ugyanis James Cameron rendező bejelentette, hogy Arnold Schwarzenegger mellett a filmtörténelem egyik legkeményebb női karaktere, Linda Hamilton, azaz Sarah Connor is szerepelni fog a filmben.
Délelőtti videó 2.: The Last Man on Earth

2017. szeptember 20. szerda 10:50

Hol is tart jelenleg a sorozat? A Fear The Walking Dead-et megidézve a tovább mögötti előzetes alapján egy hajón menekülnek valami robbanás elől a 4. évadban Kristen Wiig-gel. Hát, lehet, hogy vissza kell néznem a premierbe.


Délelőtti videó 1.: The Punisher

2017. szeptember 20. szerda 10:22

I’m coming for you. Bár elsőre kicsit semmilyen a The Punisher új előzetese, mármint ötletileg, hiszen fullban a Rambo-ból merített, de a brutális hangulata mégis elkap a tovább mögött.

Tartaléknak:

Surprise. #ThePunisher pic.twitter.com/OwVRkvxt3M

? The Punisher (@ThePunisher) 2017. szeptember 18.


Hírszerda ? The Deuce 2. évad!

2017. szeptember 20. szerda 09:05

 • Mai magyar premier: Briliáns elmék 6. évad
 • Premier: If Loving You Is Wrong S5, The Jim Jefferies Show S1 (őszi), Tosh.0 S9 (őszi), 7 Little Johnstons S4, Street Justice: The Bronx S1, Alaska A Year In The Wild S1, The Force North East S6, Call The Cleaners S1 + Finálé: Somewhere Between S1 (vendégblogger?), Being Mary Jane S4 (vendégblogger?), The Murder of Laci Peterson S1, Rickey Smiley For Real S4, So Sharp S1, Ink Master: Redemption S4, The Night with My Ex S4, The Filthy Rich Guide S3 + megvolt a Conan izraeli különkiadása, a Conan Without Borders: Israel
 • Magyar premier ? HBO GO: 09.27 Szerelmes Bukarest (Ramai Cu Mine) 1. évad (a román Társas játék)
 • Magyar premier ? HBO GO: 09.30 Románul állunk (Stand Up Café) 1-4. évad
 • Magyar premier ? HBO GO: 09.30 Csehül állunk (Na Stojaka)
 • Új a magyar Netflix-en: Timeless Season, The Adjusters, Forget Me Not (kínaiak)
 • Az Arrow 6. évadjában kevesebbet fog szerepelni Oliver, mint eddig, Stephen Amell legalábbis azt mondta, hogy a sztori olyan irányba halad, hogy jóval több a szabadideje.
 • A Saturday Night Live továbbra is marad élő egész Amerikában (vagyis míg a keleti parton 23:30-kor kezd, addig a nyugati parton 20:30-kor) – erre tavasszal állt át az NBC, és úgy tűnik, hogy bevált nekik.
 • Amerikában az első negyedévben 5,4M csak szélessávú hozzáféréssel rendelkező háztartás volt, ami szép ugrás az egy évvel korábbi 3,9M-hoz képest.
 • Leállították a Shondaland gyártásban készülő ABC For The People forgatását, hogy helyrepofozzák a szkripteket, ugyanis dupla főszereplő-csere volt (Britt Robertson, Jasmin Savoy Brown)a berendelés óta, és most, hogy forgattak az új színészekkel, a már elkészült szkripteket rájuk kell jobban szabni. Úgyis csak midseason a premierje.
 • Nisha Ganatra rendezheti a TNT-s Highland pilotját.
 • A Viacom Paramount+ néven streaming szolgáltatást indít Skandináviában. Ezen filmek mellett MTV-s és Comedy Central-os sorozatok is lesznek.
 • A CBS Jamie Lee Curtis főszerepésével tervezett szitkomhoz rendelt be egy pilotszkriptet.
 • Az HBO berendelte a The Deuce 2. évadját.
 • Pilotszkript: The Blinds – csatorna nélkül (a Sony Pictures Television gyártásában), készítő: ?? – Adam Sternbergh regénye alapján. Egy településről, mely bűnözőkkel van benépesítve, akiket kiszakítottak eredeti életükből, az emlékeiket pedig megváltoztatták, így biztosítva nekik új személyazonosságot és második esélyt. A poros texas-i kisvárosban ráadásul olyanok is vannak, akik csak szemtanúi voltak valami bűncselekménynek, de senki nem tudja, hogy ki kicsoda volt, csak azt, hogy ha távoznak, akkor meghalnak.
 • Paula Malcolmson (Abby) beszél a legutóbbi Ray Donovan-epizódról.
 • Állandó szerep: Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy, Ariyon Bakare, Michael McKean – Good Omens (Amazon), Shaun Sipos – Krypton (Syfy – mint Adam Strange),
 • Vendégszerep: Chris Elliott – The Last Man on Earth, Felicia Day – Skylanders Academy, Corey Stoll, Andrew Rannells, Janet Montgomery, Paul Reiser  – The Romanoffs, Mackenzie Astin – Homeland (visszatérő), Mike Doyle, JJ Feild – The Romanoffs
 • Interjú: Pedro Pascal (Pena – Narcos), Sam Witwer (Darth Maul – Star Wars Rebels), Sam Heughan (Jamie – Outlander), Caitriona Balfe és Tobias Menzies (Claire és Frank – Outlander), David Simon és George Pelecanos (a The Deuce készítői), Mucsi Zoltán (Tóth János – Tóth János),
 • Októbertől megérkeznek a magyar reklámok is a Boomerang-ra, a Cartoon Network második számú rajzfilmcsatornájára.
 • Új sorozat: Bulletproof – Sky1, készítő: Nick Love, Ashley Walters és Noel Clarke (utóbbi kettő főszereplő is), komédia, dráma és akció keveréke két legjobb haver nyomozóról, akiket  ellentéteik ellenére is összeköt hasonló erkölcsi kódexük, és akik barátságát próbára teszi valami. Egyiknek az apja volt az első fekete rendőrkapitány, és az életét annak szentelte, hogy megfeleljen az elvárásainak, míg a másik fiatalon mindvégig apafigurára vágyott, amint nevelőotthonok és iskolák között ingázott.
 • Pilotszkript: Archer – csatorna nélkül, készítő és főszereplő: Chad Sanders, executive producer és pilotrendező: Spike Lee, sötét tónusú komédia és szociológiai thriller egy huszonéves fekete programozó srácról (a néger Mark Zuckerberg), aki Brooklyn-ban él és egy randi  alkalmazást fejleszt, mely definiálja a szexuális vonzódást két ember között. A történet New York, Szílicium-völgy és a szexuális Berlin között zajlik.
 • Az A&E berendelte a Born This Way 4. évadját.
 • A WE tv 2018-ban visszahozza 10 új részre a Bridezillas-t, mely 10 évad után 2013-ban ért véget.
 • Az A&E további 100 részt rendelt be a Live PD című élő rendőrs dokusorozatából. Ami elég szerény, hiszen 3 órás részekről van szó. Így 2018-ban is képernyőn marad a péntek és szombat estéket lefedő, élő rendőrségi akciókat bemutató széria.
 • James Gay-Rees és Asif Kapadia dokusorozatot készít a BBC-nek egy 18 éves fekete diák, Stephen Lawrence fehér diákok általi 1993-as megöléséről. A 3 résszes széria az elmúlt 25 év eseményeit is bemutatja, és azt, hogy kerülték el az állítólagos gyilkosok majd 20 éven át az igazságszolgáltatást.
 • Készítői szerződés: Dave Erickson – Sony TV (több év), Paul William Davies – ABC Studios (2 év), Dave és John Chernin – 20th Century Fox TV (2 év), Randall Einhorn – ABC Studios (2 év)

Schwarzenegger és Linda Hamilton is visszatér az új Terminátorban

2017. szeptember 20. szerda 09:00

A legjobb részt folytatják, a rosszakról nem vesznek tudomást.
Robert Pattinson szuper szerepben bizonyíthatja tehetségét

2017. szeptember 20. szerda 08:53

Az egykori Alkonyat-színész egyre merészebb filmeket vállal. A The Lost City of Z és a Jólét után most az egyik legjobb független filmes rendező adott neki egy merész szerepet.
Bors: Demcsák nem jelent meg tegnap az ATV-ben

2017. szeptember 20. szerda 08:51

18340621_1124569_93636dca4735c05a117abb4b1f3ee2b9_wm.png

Nem döntött kedden az ATV vezetése Demcsák Zsuzsa sorsáról, értesült a Bors. A lap szerdai számában arról írnak, hogy a műsorvezetőt először kedden 10 órás időpontra várták az ATV székházba, de ezt Demcsák lemondta, majd délután négyre beszéltek meg újabb időpontot, de a műsorvezető ekkor sem jelent meg. A Bors szerint telefonon mondta le a megbeszéléseket és ezért csúszik a döntés.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Szombati és vasárnapi amerikai nézettség (09.16-17)

2017. szeptember 20. szerda 08:30

(Múlt heti hétvégi nézettség.) Országoson esett 20%-ot a The Orville a második részre, ami teljesen átlagos, azonban a sorozatot segítette az, hogy az egyik NFL meccs elég sokat csúszott. Az Emmy-díjátadó, ami még mindig országos csatornán van annak ellenére, hogy alig nyer országos sorozat, negatív rekordot állított fel, bár csak minimálisat csökkent tavalyhoz képest.

Kábelen ugyan a Vice Principals és a Ballers is nézettebb volt 18-49-be (utóbbi össznézőben is), a The Deuce nem csökkent, hanem nőtt is a 2. részre (mondjuk ez már nem volt a neten, így nem csoda), ami meg is hozta a 2. évados berendelést az HBO-sorozatnak.

Kábelsorozatos adatok a tovább mögött, a szombatiak is. Itt a szombati és vasárnapi top 150-es kábeles nézettségi lista, csak csatornapremierekkel, ismétlések nélkül.

vasárnapi országos nézettségek

1. Sunday Night Football: Packers @ Falcons (NBC, 20.36) ? 20,23M (18-49: 7.1, #1)
4. Emmy Awards (CBS, 21.00) ? 11,37M (18-49: 2.5, #5)
6. The Orville (FOX, 20.48) ? 6,63M (18-49: 2.2, #6)

(A nézettségi adatok értelmezéséről, arról, hogy mi jó eredmény és mi nem, bővebben a Gyakran Ismételt Kérdések között olvashatsz.)

szombati kábeles sorozatok

 1. Henry Danger ? 1,568M; 18-49: 0.30, #7
 2. Game Shakers ? 1,233M; 18-49: 0.25, #T9
 3. Power Rangers: Ninja Steel ? 1,203M; 18-49: 0.30, #6
 4. Elena of Avalor ? 927e; 18-49: 0.20, #13
 5. Dragon Ball Super (23:00) ? 850e, 18-49: 0.40, #1
 6. Dragon Ball Super (20:30) ? 786e, 18-49: 0.36, #2
 7. Dragon Ball Z ? 775e, 18-49: 0.36, #3
 8. Tokyo Ghoul ? 677e, 18-49: 0.33 #4
 9. Justice League Action ? 642e; 18-49: 0.25, #T9
 10. JoJo?s Bizarre Adventure ? 618e; 18-49: 0.31, #5
 11. Hunter x Hunter ? 589e; 18-49: 0.27, #8
 12. Transformers: Robots in Disguise ? 547e; 18-49: 0.23, #11
 13. Lupin the 3rd ? 489e, 18-49: 0.21, #T12
 14. Attack on Titan ? 416e; 18-49: 0.17, #T15
 15. Cowboy Bebop ? 414e, 18-49: 0.17, #T15
 16. Outlaw Star ? 398e; 18-49: 0.17, #T15
 17. Naruto ? 394e; 18-49: 0.21, #T12
 18. Halt and Catch Fire ? 313e; 18-49: 0.09, #18
 19. My Little Pony Friendship Is Magic ? 59e; 18-49: 0.02, #19

vasárnapi kábeles sorozatok

 1. Rick & Morty ? 2,510M; 18-49: 1.41, #1
 2. Fear The Walking Dead ? 1,985M; 18-49: 0.74, #2
 3. Chesapeake Shores ? 1,724M, 18-49: 0.27, #10
 4. The Last Ship ? 1,580M, 18-49: 0.34, #5
 5. Outlander ? 1,401M, 18-49: 0.29, #8
 6. Ray Donovan ? 1,047M, 18-49: 0.26, #11
 7. The Strain ? 995e, 18-49: 0.40, #3
 8. Mysticons ? 982e, 18-49: 0.24, #13
 9. Ballers ? 928e; 18-49: 0.38, #4
 10. The Deuce ? 839e, 18-49: 0.28, #9
 11. Adventure Time ? 766e; 18-49: 0.24, #12
 12. Vice Principals ? 711e; 18-49: 0.33, #7
 13. Tim & Eric’s Bedtime Stories ? 661e; 18-49: 0.33, #6
 14. Teen Wolf (20:00) ? 428e; 18-49: 0.23, #14
 15. Survivor?s Remorse ? 413e, 18-49: 0.15, #16
 16. Teen Wolf (21:02) ? 389e; 18-49: 0.21, #15

Lara Croft visszatért! Megérkezett a 2018-as Tomb Raider előzetese

2017. szeptember 20. szerda 08:17

Ahogy megígérték, tegnap este meg is érkezett az első trailer a Tomb Raider reboot-hoz, amiben a friss Oscar-díjas Alicia Vikander átveszi a stafétát Angelina Jolie-tól. Ismerjük tehát meg az új Lara Croft-ot, és ha lehet, barátkozzunk is rögtön meg vele, ugyanis nagyon valószínű, hogy jó ideig őt láthatjuk majd a szerepben. A Tomb Raider reboot
Bámulatosan mutatkozik be az új Lara Croft

2017. szeptember 20. szerda 08:15

Angelina Jolie után ezúttal Alicia Vikander kapta meg a Tomb Raider főszerepét. Itt az első előzetes.

Hároméves kislányt sem kíméltek a savval támadók

2017. szeptember 20. szerda 05:03

A Rupa butikja magyar-indiai dokumentumfilm a savtámadásokról. Nehéz nézni, és még a szégyennel is meg kell küzdenünk, amiért nehezünkre esik ezeknek a nőknek az arcát nézni.

Pilot: Tin Star

2017. szeptember 19. kedd 21:30

Abban akkor megegyezhetünk, hogy Tim Roth manapság már nem jó színész? Mindentől elvonatkoztatva a Tin Star premierjébe mintha a Lie To Me főszereplője állt volna zsarunak.

Az angol Sky sorozatának története röviden annyi lenne, hogy egy kanadai kisváros közelébe olajfinomítót telepítenek, aminek kapcsán megjelenik a bűnözés a helyen. Eddig kóborló medvék jelentették a legnagyobb gondod, most majd a kábítószer, a prostitúció és a szervezett bűnözés fogja. Mármint ezek követik az álláslehetőségek miatt odaérkező munkásokat.

Emellett még a finomítót üzemeltetők is machinálnak valamivel, de ez komolyabban szerintem nem derül ki a pilotból, mivel a készítők mindent feláldoznak a sokkoló gyilkosság oltárán. Konkrétan az első percekben látjuk, hogy a helyi seriff ellen merényletet követnek el, aminek során elég sok vér fröccsen szerte.

A legnagyobb bajom az első résszel, hogy bátóan közepes a végeredmény. Persze innen egyszerű lenne lehúzni, de nem tudom igazán. A premierben elég sok mindennek megalapoztak, és ezzel csak az a tényleges baj, hogy kicsit ugrálnak az információk között, mivel a sokkoló kezdőjelenettel keretbe akarják foglalni a történéseket, és elhinteni a komolyabb drámát, vagyis a főszereplő haragját.

Mindezt a sorozat kezdő idézetének megfeleltetve, miszerint a bűnöző és a bűnüldöző személyiséget sokszor ugyanaz mozgatja, csak a törvény ellenkező oldalán állnak. Így lesz a seriff karaktere kicsit kettős, és rejti el a saját hadjáratát és önös érdekeit a munkája védelmébe. Erre amúgy már a kezdő részben is sokszor utalnak, amikor “kibújik” az igazi személyisége, vagyis a viselkedése, ha bűnözőnek állt volna és nem tartaná be a civilizáció szabályait.

Amúgy a helyszín nagyon szép, konkrétan akadnak lélegzetállító jelenetek, de valahogy semmi sem volt igazán maradandó. Szerintem most ősszel sokszor fog elhangzani, de tényleg csak azt tudom a technikai kivitelezésre mondani, hogy tisztességes iparosmunka. Sajnos a történet is, ami a Tin Star teljes középszerűségéhez vezet, legalábbis az első részben.

Olyan 6/10 körül adok a kezdésre, ennyi alapján egyszerűen nem tudnám tényleg ajánlani, mert nem olyan megosztó darabnak tűnik, ami sokaknak tényleg bejöhetne a sok “utáló” szerzése mellett, hanem tényleg semmilyen. Egy szokás szerint kedvelhető, de nem annyira kiemelkedő Roth-tal.


LEGO Gilmore Girls?

2017. szeptember 19. kedd 20:51

Sajnos hivatalosan (még) nincs tervbe véve a LEGO-nál a Gilmore Girls-szett, de folyamatosan fogadnak fogyasztói ötleteket, és az alábbi GG-s koncepció be is lett adva nekik, hátha egyszer megvalósul. (Az elbírálás első lépcsőfoka meg is van, szerzett 10 ezer támogatót a szett, így a cég döntnökei elé fog kerülni.)

Kéne, vagy már elavult a LEGO-műfaj? A tovább mögött további képek.


Magyar jelenlét: Late Night with Seth Myers

2017. szeptember 19. kedd 19:30

Múlt héten Jennifer Lawrence a Late Night with Seth Meyers vendége volt, és egyik új filmje, a Red Sparrow kapcsán Magyarország is szóba került, hiszen itt forgott a film. És itt keveredett valami kocsmai verekedésbe, mint az kiderül a tovább mögött.


The Strain: vége a 4. évadnak. És a sorozatnak is. ? írta Lantaar

2017. szeptember 19. kedd 18:50

Vannak sorozatok, amiket kompletizmusból nézek. Teljesen átlagos sorozatok, amik ugyan nem szögezik a szemem a képernyőre, viszont háttérben netezés mellett tökéletes időtöltők. Néha viszont jön egy-két darab, amelyek az ígéretes kezdet és alapszituáció ellenére nem elég, hogy képtelenek beváltani az azokhoz fűzött reményeket, hanem meg közelébe sem próbálnak érni azoknak.

Az előbbieket sem hagyom magára, viszont a kompletizmusom megfűszereződik némi mazochizmussal és egy jó adag ellenszenvvel. Pusztán dacból nézem végig a sorozatot, nem hagyom, hogy kifogjon rajtam és leírjam egy egyszerű kaszával. Nézem, hogy a jövőben legyen hivatkozási alapom és viccekhez alapanyagom. Jelenleg két ilyen sorozat van a listámon: a Preacher (bizony!) és a The Strain.

Vártam valamilyen szinten a The Strain negyedik évadját. Kíváncsi voltam, hogy a készítők hozzáállása vajon változik annak tudatában, hogy ez lesz az utolsó dobásuk. Mint kiderült, nem. Bár látszólag megpróbálták felpörgetni a sorozatot az időugrással, hogy minél hamarabb eljussanak a végkifejlethez, még mindig rengeteg töltelékanyag volt az évadban.

Tartom magam a premierkritikámban írottakhoz, miszerint az évadok kábé 2/3-át ki lehetne vágni, annyira felesleges. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Eph lázadós mellékszála teljesen felesleges volt, pusztán egy alibi, hogy visszarángassák a Mester elleni harcba, max egy epizódban el lehetett volna intézni. Dutch ember-tenyészetes sztorija is túl lett húzva, de még Fet és Quinlan vonalán is voltak bőven üresjáratok. Például a Quinlan-t humanizáló részek az évad cselekménye szempontjából teljesen jelentéktelenek voltak, a karakter építésére és a motivációi hátterének bemutatásához pedig nagyjából két évaddal elkésett.

Végül pedig ott van Zach. Carl 2.0. Az idei emós-kanos tinédzser történetszála nézése közben egy valamiben reménykedtem, mégpedig abban, hogy valami lassú, brutális és véres halált fog halni az utóbbi évek egyik legrosszabb gyerekkaraktere. Erre persze, hogy inkább megpróbálták megváltani a karakterét az utolsó 10 percben… Gyávák!

Nagyon nehéz olyan oldalára találni a sorozatnak, amit legalább semleges színben lehet feltüntetni. Pozitívat még nehezebb, bár nem lehetetlen. Setrakian utolsó része és a halála kimondottan jól sikerült, méltónak érződött a karakteréhez. Mellette még Fet volt, aki ismételten szórakoztató volt. Gyakran a hátán vitte a sorozatot, illetve a küldetést, de mégis mindig talált okot egy mosolyra, soha nem adta fel.

A sorozat hibáit viszont ezek nem fedik el. Mint azt korábban már mondtam, az egyik legnagyobb probléma mindig is az időhúzás volt. Rengeteg felesleges szálat szőttek az írók, pusztán azért, hogy a részek kötelező idejét kitöltsék. Ne értsetek félre, nem utálom zsigerből a töltelék részeket. Volt már bőven példa arra, amikor a filler is értékes résszé tudott válni, pusztán azért, mert a készítőknek volt egy jó ötlete. Itt viszont nem erről van szó.

A történet és a végkifejlet szempontjából ezek csak felesleges körök voltak. Futtatták a karaktereket körbe-körbe (ld. például az egész Lumen-es mellékszálat) a red herringek után, kudarcot kudarcra halmozva, ami önmagában megint nem lenne baj, ha sikerült volna érdekesen tálalniuk azokat a készítőknek. Itt viszont nem ez történt. Még a látszatát sem akarták kelteni, hogy a főbb karaktereknek bajuk eshet és a végeredmény mindig ugyanaz volt: üres kéz és felesleges szenvedés, ami semmiképpen sem befolyásolja sem a történetet, sem a karaktereket.

És ha már a karaktereknél tartunk, ebben az évadban kaptuk a sorozat egyik legszebb példáját az “elméletileg kiemelkedően intelligens emberek hihetetlenül nagy baromságokat csinálnak”-problémára. Az évad közepén Eph rátalált az egyik haláltáborra (helló, a légkalapács gyengédségével belénk sulykolt Holokauszt-párhuzamnak!) ahol a strigoiok vérré konvertálják az emberi foglyokat.

A nőt, aki odavezette őt meg a lázadó csajt megharapta egy strig és bármelyik pillanatban átváltozhat. Eph le akarja lőni mielőtt ez megtörténne, de a lázadó 2 másodperc alatt, mindenféle komolyabb konfliktus nélkül rábeszéli, hogy engedje el a fertőzöttet, hogy emberként élhesse le az utolsó perceit. Mindezt úgy, hogy Eph tudja jól, hogy abban a pillanatban, ahogy valaki átalakul, a Mester azonnal hozzá fog férni az emlékeikhez és képes lesz átvenni felettük az irányítást. Eph pedig aktívan próbál bujkálni a Mester elől.

Látjátok, mi a probléma? Mert Eph, a CDC egyik korábbi vezető orvosa nem. De úgy másfél perccel később a Mester emlékezteti rá, amikor átveszi az irányítást a nő felett, hogy egy kedélyeset cseveghessen vele.

Napestig sorolhatnám az ehhez hasonló értelmetlen, a nézőket hülyének néző jeleneteket, de felesleges. Mindezekhez még hozzájön egy nevetséges főgonosz, akit az első évadban lehetetlen volt komolyan venni a gagyi külseje miatt a későbbiekben pedig kábé annyira volt hihető valódi fenyegetésként, mint egy szombat reggeli rajzfilm bajuszpödörgető rosszfiúja.

Az már csak részletkérdés, hogy mi vezette a vizuális dizájnereket, hogy a Mester egyik legfontosabb külső jegye a nyakáról lógó, oldalanként egy pár herével felturbózott óriási szeméremajkak legyenek.

Egyszerűen még azoknak sem tudom ajánlani a sorozatot, akik kimondottan keresik a pocsék filmeket, szériákat, reménykedve, hogy annyira rossz a megvalósításuk, hogy az már élvezhető lesz. Ez csak egyszerűen frusztráló. Mind a fináléra, az évadra és a sorozatra összességében sem tudok 3/10-nél többet adni. Már az első évad után megérdemelte volna az ezüst töltényt.


Finálé előtt: The Sinner

2017. szeptember 19. kedd 17:15

They are still out there! Nézettségileg rohadt jól hoz a The Sinner, az év egyik nagy meglepetése, kevés sorozat képes folyamatosan növelni a nézőtáborát, és a kibeszélő alapján itthon is nézik, nálam viszont a nyár nagy csalódása volt ez a whydunit?-sorozat. Majd a kritikában kifejtem, hogy miért, addig is a tovább mögött a finálé előzetese.


A hét dumája

2017. szeptember 19. kedd 16:50

Even if there was more, it would be four years from now before anyone would see it. We?ll just have to wait and see.
/David Lynch, a Twin Peaks készítője/

Ugyan azt nem tudom, hogy lesz-e kritikánk a Twin Peaks-ről (hátha kapunk vendégírást), de a fenti legalább a leghitelesebb forrásból megválaszolja a legtöbbször feltett kérdést a 3. szezonnal kapcsolatban: azt, hogy lesz-e folytatása? (Előtte egyébként arról volt szó, hogy semmit sem beszélt ez ügyben a Showtime-mal.)

Egyébként érdemes elolvasni a teljes David Lynch-interjút. Nem semmi.

It feels really good. It went really good in the world. I feel very thankful and happy that we did it.


A Paramount kiáll az Anyám! mellett

2017. szeptember 19. kedd 16:17

Korábban már írtunk róla, hogy a kritikusokkal szemben a nézőknek nagyon nem tetszett Jennifer Lawrence anyám! című filmje, és ezt jócskán megerősítette a film hétvégi bevétele is, ami nem éppen a Lawrence filmjeitől megszokott számokat hozta.
A hét jelenete

2017. szeptember 19. kedd 15:15

(Múlt heti kedvencek.) Legutóbb a Twin Peaks befejezése. Vita nélkül, nem? És most mi vitte a pálmát? Ezen a héten is láttatok könnyezős, hidegrázós vagy eszméletlen feelgood jeleneteket? Elő velük!

Múlt héten melyik sorozat hozott számodra nagyon emlékezetes jelenetet?
(Spoiler nélkül, ha lehet)


Emberére akadt Morgan Freeman

2017. szeptember 19. kedd 15:08

A Zsákolj, ha tudsz! rendezőjének új vígjátékában Tommy Lee Jones lesz a riválisa. Itt az előzetes.

Nézze, milyen dögös az új Lara Croft!

2017. szeptember 19. kedd 14:31

Itt van a Tomb Raider első előzetese, ami egyáltalán nem spórol az akciókkal.
November Criminals trailer ? Chloë Moretz és Ansel Elgort új filmje

2017. szeptember 19. kedd 13:18

A Sony Pictures közzétette az első előzetest a November Criminals című filmhez, amelynek főszerepeiben Chloë Grace Moretz és a Nyomd, Bébi, nyomd!-dal komoly áttörést elért Ansel Elgort lesz látható.
Az Amerikai bérgyilkos olyan rossz, hogy az már tudomány

2017. szeptember 19. kedd 12:07

Ostoba, macsó akciófilm, amin egy pont után csak röhögni lehet.
Tom Hardy vagy Channing Tatum lehet Axel Foley társa Beverly Hills-i zsaru 4-ben

2017. szeptember 19. kedd 10:38

Channing Tatum vagy Tom Hardy lehet Eddie Murphy partnere a Beverly Hills-i zsaru 4-ben. Úgy tűnik, hamarosan tovább folytatódhat a sikersorozat.
A Paramount megvédi a nézők által gyűlölt anyám! című filmjét

2017. szeptember 19. kedd 09:34

A hétvégén mutatták be Amerikában Darren Aronofsky és Jennifer Lawrence közös filmjét, az anyám!at, és rég volt a mozikban olyan film, amit a nézők ennyire rühelltek volna. A stúdió most kiállt az alkotók mellett.
Iszak Eszter és Kálmán Olga is konyhafőnök lehet

2017. szeptember 19. kedd 09:22

A Konyhafőnök zsűritagjai ? Wossala Rozina, Fördős Zé és Sárközi Ákos ? a Reggeliben jelentették be, hogy az RTL Klubon hamarosan elindul Konyhafőnök VIP második évada.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Ezen a Narcos-vicceskedésen üvöltve röhögtem félóráig

2017. szeptember 19. kedd 09:00

Van a Bad Lip Reading nevű YouTube-sorozat, amiben sorozatok és filmek jeleneteinek dialógusait olvassák le DIREKT szarul a szereplők szájáról, majd ezeket a félreértett mondatokat rászinkronizálják az eredetire és kész is a virális kontent. 

Nade.

A Narcoshoz készült, nyolcperces videóval szintet lépett a társulat, ugyanis összeraktak egy komplett vígjátékot belőle, aminek az a sztorija, hogy a DEA egy Pablo Escobar-hasonmással igyekszik lerombolni a drogbáró birodalmát. Az év egyik legviccesebb tartalma, eskü.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Kirúghatja Demcsákot az ATV

2017. szeptember 19. kedd 08:37

18110381_9d1d8d2ab03c4ec9e02ed1931a569451_o.jpg

Kedden dönt Demcsák Zsuzsa sorsáról az ATV vezetősége, tudta meg a Bors. Nemcsak a Szanyi Tiborral készült, különösre sikerült interjúját elemzik majd, hanem a kéthetes időszakot, amelyet a csatornánál töltött. A lap egy forrása szerint valószínű, hogy távoznia kell majd.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Megérkeztek a Tomb Raider reboot első képkockái

2017. szeptember 19. kedd 07:38

Tegnap este a Tomb Raider hivatalos Twitter oldalára kikerültek az első képkockák a Tomb Raider reboot-ból, amelyek végre láthatjuk, mire számíthatunk Alicia Vikander-től Lara Croft szerepében.
Jennifer Lawrence kocsmabunyóban sem nyomná le az emberevő bohócot

2017. szeptember 18. hétfő 18:21

A színésznő új filmjét utálták, a szép Stephen King-horrort viszont kajálták a nézők: itthon is hiába mutatnak be bármit, amíg műsoron az Az.

A Fear The Walking Dead a harmadik évadra lett igazán tökös sorozat

2017. szeptember 18. hétfő 17:23

Erről (is) beszélnek az alkotók és a színészek egy werkfilmben, amihez felirat is van, magyar. Ma este meg szinkronosan jön az évad 11. része az AMC-re.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Sötét, szőrös férfi a tiszta szűzlányok ellen

2017. szeptember 18. hétfő 17:21

Sofia Coppola arról is mesélt az Origónak, hogy milyen volt az egyik leghíresebb hollywoodi dinasztiában felnőni.
Hetedik alabárdos ? előzetessel

2017. szeptember 18. hétfő 17:07

A Hetedik alabárdos humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az "örök statiszta" szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdenie kezd.
Nem volt sorosozás az Orbán-hír címében, sietve korrigált az MTI

2017. szeptember 18. hétfő 16:50

16:00: Orbán: Magyarország sosem lesz bevándorlóország

16:28: Orbán: a brüsszeli bürokraták a "Soros-tervet" valósítják meg, és "Soros tenyeréből esznek"

28 perc kellett a királyi hírügynökségnek, hogy rádöbbenjenek, a bevándorlóország nem olyan erős hívószó, mint Soros, de amint ez lecsapódott e megfelelő helyen, menten jött is a javítás, amihez instrukciót is sikerült hozzáfűzni:

JAVÍTÁS - OGY - Orbán Viktor parlamenti felszólalása

Budapest, 2017. szeptember 18., hétfő (MTI) - Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 16:00 órakor kiadott, Orbán Viktor kormányfő parlamenti felszólalását tudósító anyagunk címe helyesen:

 OGY - Orbán: a brüsszeli bürokraták a "Soros-tervet" valósítják meg, és "Soros tenyeréből esznek"

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

Oké.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


A magyarok nem tudnak lehasadni a gyerekevő bohócról

2017. szeptember 18. hétfő 16:25

Még az amerikaiaknál is kitartóbban rajongunk az új Stephen King-filmért.
Angelina Jolie húzására még nem volt példa az Oscar történetében

2017. szeptember 18. hétfő 15:10

Az új filmjét már most nagy díjesélyesként emlegetik.
Az Emmy-gála megmutatta, milyen lehet a tévé jövője

2017. szeptember 18. hétfő 15:02

Diverzitás - ez volt a legtöbbet elhangzó szó az idei Emmy-gálával kapcsolatban, mintha Hollywood a #túlfehérOscar-botrány óta igyekezne kicsit kompenzálni és megmutatni, hogy igenis tudomást vesznek a kisebbségekről és a nőkről, akiket ebben az értelemben mindig kiemelnek, hogy "and women" mintha a feketék, az ázsiai származásúak, latinók, stb. (azaz nem fehérek) és az LGBT-közösség tagjai mellett a nők is kisebbségnek számítanának az USA-ban, ami egy agyrém.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |