Mi ez az oldal?
     
sport hírek wellnes fitnesz hír fórum cikkek friss forma1 foci tenisz
 
Legyen a kezdőlapom szeptember 20 szerda, Friderika
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
SPORT HÍREK
 
Csontsovány lovakat vittek a Vágta showműsorához

2017. szeptember 20. szerda 16:19

Lovasok szerint menteni való állapotban vannak az egyik bemutatóra vitt állatok.

Facebook-poszttal próbálnak segíteni a izomsorvadásos férfin

2017. szeptember 20. szerda 15:58

Több mint ötszáz like és hétszáz megosztás jelzi, hogy egy magyar nő posztja nem hagyta hidegen a facebookozókat.

Bíró Hubácska Ildikó a bejegyzésben egy Sanyi nevű fiatal férfiról írt, aki minden nap Felvidékről gyalogol át Esztergomba egy szupermarkethez, hogy ott a bevásárlókocsikat visszatologatva szerezze meg a napi betevőt.

A sztori azért különleges, mert Sanyi, azaz Alexander Rafael soha senkitől nem kér pénzt ? bár sokan adnak neki, mint ahogy ételt-italt is ?, ráadásul ha épp valakinek nincs 100-asa, akkor kisegíti, és más apró kedves szívességeket is megtesz, hogy ismerősöket, barátokat szerezzen. Sokan kedvelik is emiatt.

Ildikó többször beszédbe elegyedett vele, de fel sem merült benne, hogy kéregető lenne, inkább vendégmunkásnak gondolta; egy idős nő mesélte el neki, hogy Sanyi évek óta minden nap ott van.

Amikor Ildikó végre hosszabban is elbeszélgetett Alexanderral, kiderült, hogy a férfi 28 éves, Bényben lakik, onnan gyalogol át minden nap. Beteg, gyógyszereket szed.

A bejegyzésből idézünk:

Kisbaba korában intézetbe adták a szülei, és mivel nem kapott megfelelő táplálékot izomsorvadása és gerincferdülése lett. A gyengesége miatt a többiek állandóan bántották. Tizennyolc éves koráig volt intézetben, végül megsajnálta őt egy olyan család akik nevelőszülőként sok gyermekkel törődnek. Rolit, a családfőt Sanyi a barátjának tekinti. Ennél a családnál van fedél a feje felett, és tud tisztálkodni. Ő pedig segít abban amiben csak tud. Kevéske szociális járadékából nem képes megélni, ezért dolgozik.?

A poszt végén Ildikó arra kéri ismerőseit (és rajtuk keresztül másokat), segítsenek, hogy Sanyinak a leghidegebb hónapokban ne kelljen átgyalogolnia és az utcán dolgoznia.

 

Kiemelt fotó: Facebook


Épp most szabadul el a pokol Spanyolországban

2017. szeptember 20. szerda 15:58

Amióta a szeparatisták 2015-ben megnyerték a regionális választásokat Katalóniában, azon dolgoznak, hogy megszervezzenek egy népszavazást a függetlenségről. Szeptember 6-án a katalán kormány úgy döntött, figyelmen kívül hagyva a spanyol alkotmány azon pontját, hogy az ország oszthatatlan, október 1-jére kitűzi a referendumot.

A kérdés úgy szól:

Akarja-e, hogy Katalónia független állammá váljon köztársaság formájában?

Bár a spanyol alkotmánybíróság elmeszelte a referendumot, a központi hatalomnak most azért fájhat a feje, mert Katalónia vezetése a megadott határidőig nem vonta vissza népszavazás kiírásáról szóló döntést. Márpedig ha megtartják, és az igenek nyernek, akkor az a jogi kötőerő hiányától függetlenül ütőkártya lesz a kezükben.

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 16: People hold up a replica of a ballot box with a Statue of Liberty with a Catalan flag ribbon next to a Catalan Pro-Independece flag during a demonstration of Catalan Mayors backing Independence Referendum on September 16, 2017 in Barcelona, Spain. 712 Catalan mayors who have backed the independence referendum were summoned by Spain's State Prosecutor over the independence vote, threatening arrests over non-cooperation. The vote on breaking away from Spain was called by the Catalan government for October 1, 2017 but was suspended by the Spanish Constitutional Court following a demand from the Spanish Government. Catalan and Spanish security forces have been instructed by Spain's Public Prosecutor's Office to take all the elements which could promote or help to celebrate the referendum. This includes ballots, ballots boxes and promotional material. (Photo by Sandra Montanez/Getty Images)
Fotó: Getty Images/Sandra Montanez

Mi vezetett idáig?

1714 szeptember 11-én, a spanyol örökösödési háború végén V. Fülöp spanyol király csapatai több hónapnyi ostrom után behatoltak Barcelonába, Katalónia ezzel elvesztette függetlenségét. A katalánok azóta állam nélküli nemzetként tartja számon önmagát, és úgy érzik, hogy a madridi elit a tulajdonaként tekint Barcelonára.

Az elmúlt évtizedben olaj volt a tűzre a 2008-as gazdasági válság, ami szinte a földbe döngölte a spanyol gazdaságot. A katalánokat egyre jobban dühíti, hogy az ország mindössze hat százalékát kitevő régió állítja elő a GDP 20 százalékát.

Statisztikák szerint 2011-ben Katalónia 8,5 millió euróval többet fizetett be az államkasszába, mint amennyit kapott.

A katalánok nemzettudatát jól mutatja, hogy az idén szeptember 11-én több mint egymillióan vonultak Barcelona utcáin, hogy megemlékezzenek az örökösödési háborúban elesett katonákra.

Kíméletlen Madrid

A spanyol kormány cirkusznak nevezte a referendumot, és azt hangoztatja, hogy Madridnak kötelessége megvédeni a csendes többséget, akik ellenzik az elszakadást, de nem mernek hangot adni véleményüknek. Carles Puigdemont katalán elnök erre úgy reagált, hogy a spanyol kormány az igazi, tekintélyelvű arcát mutatja a konfliktusban.

Megtagadják a párbeszédet, félresöprik politikai felelősségüket és inkább bírókat, ügyészeket és rendőröket használnak fel, akiknek egyáltalán nem szabadna részt venniük ebben. Spanyolország politikája erdoganizálódik.

Catalan regional president Carles Puigdemont arrives to give a speech in Barcelona on September 20, 2017.
Spanish police detained 13 Catalan government officials as they continued to crack down on preparations for an independence referendum in the region which Madrid says is illegal, sparking angry protests in Barcelona. The operation comes amid mounting tensions as Catalan leaders press ahead with preparations for an independence referendum on October 1 despite Madrid's ban and a court ruling deeming it unconstitutional.

 / AFP PHOTO / Josep LAGO
Fotó:AFP/Josep LAGO

Madrid ? érthető módon ? köti az ebet a karóhoz, és megüzente a katalánoknak, hogy a referendumhoz nem használhatják fel az adófizetők pénzét, és ha kell, meg is vonják azt tőlük.

Több magas rangú katalán tisztviselő és döntéshozó ellen büntetőjogi eljárást indítottak, házkutatásokat tartottak, szerdán pedig rendőrök lepték el a katalán kormányépületeket, ahol a referendum előkészítéséről szóló dokumentumokat, így szavazólapokat kerestek a közpénz elsikkasztására hivatkozva. Sőt, a napokban egyenruhások kutatták át Katalónia szinte összes nyomdáját is, hogy nyomokra leljenek.

Kihallgatnak és vádat is emelhetnek hétszáz katalán város polgármestere ellen, akik hivatalosan is beálltak a referendum mögé. Őrizetbe vették a katalán gazdasági miniszter titkárát is.

A szavazást iskolákban és kormányépületekben bonyolítanák le, de a spanyol kormány már azzal is riogatott, hogy lekapcsolják az áramot mindenhol, ahol voksolni lehet.

Elérhetetlenné tették továbbá a népszavazás hivatalos honlapját, ugyanakkor az oldal külföldről még elérhető. A címoldalán egy kettéágazó vasúti sín látható azzal a felirattal:

Döntéshozatali képességgel születtél. Lemondanál róla?

ref1oct.eu

Szerdán délutánra annyira elfajult a helyzet, hogy a katalán elnök szerint a spanyol állam de facto felfüggesztette Katalónia önrendelkezését. Carles Puigdemont elnök szerint a madridi kormányzat ezzel átlépett egy határt, egyúttal szégyennek nevezte a hatóságok fellépését.

Beszorítva

A politikai játszmából a közalkalmazottak jöhetnek ki a legrosszabbul. A katalán kormány utasította a helyi tanácsokat, hogy tartsanak nyitva október elsején. Az állami dolgozóknak a katalán törvényeknek megfelelően kell cselekedniük, csakhogy engedetlenség miatt Madrid előveheti őket. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök figyelmeztette is az állampolgárokat, hogy ne engedelmeskedjenek a választási parancsoknak, mert illegális szavazás lebonyolításában vennének részt. Mivel iskolák is érintettek, Spanyolország egyik legnagyobb munkaügyi szervezete felkérte a katalán hatóságokat, adjanak garanciát a tanároknak arra, hogy nem lesznek jogilag felelősségre vonhatók.

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 20: People demonstrate on a Spanish Civil Guard Police car outside the Catalan Vice-President and Economy office as police officers holds a searching operation inside on September 20, 2017 in Barcelona, Spain. Spanish Civil Guard police have stormed several Catalan government ministries in an attempt to stop the region's independence referendum on October 1, which has been deemed illegal by the Spanish government in Madrid. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Fotó: Getty Images/David Ramos

Esélylatolgatás

2014 novemberében már tartottak egy nem hivatalos referendumot, amelyen a megjelentek 80 százaléka az elszakadás mellett volt. A részvételi arány ugyanakkor mindössze 37 százalékos volt a 7,5 milliós lakosságú Katalóniában, mivel a maradáspártiak nagyobb részt bojkottálták a szavazást.

Amennyiben október első napján megtartják a szavazást, rendkívül szoros eredmény várható.

Igaz, hogy alig-alig készítenek közvélemény-kutatást a témában, de egy júniusi felmérés szerint 41 százalék igennel, 49 százalék nemmel szavazna, a maradék 10 százalék pedig nem tudott vagy nem akart állást foglalni.

Második Brexit?

Ada Colaut, Barcelona polgármesterét ? aki szintén támogatja a referendumot ? a múlt héten arról kérdezték, nem fél-e attól, hogy a szavazás legalább olyan megosztó lesz, mint volt a Brexit az Egyesült Királyságban.

A demokrácia nem megosztó. A demokrácia hiánya osztja meg az embereket. Azt akarjuk, hogy az emberek szavazzanak. Azok is, akik nemet ikszelnek. Ha az embereknek kétségeik vannak, akkor október elsején meglesz a lehetőségük, hogy elmenjenek a szavazóhelyiségekbe és ily módon kifejezzék véleményüket

? mondta a politikus.

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 20 : Demonstrators hold clove flowers within a protest in front of the Economy headquarters of Catalonia's regional government in Barcelona, Spain on September 20, 2017, during a search by Spain's Guardia Civil police. Albert Llop / Anadolu Agency
Fotó:Getty Images/Anadolu Agency/ Albert Llop

Maradna az EU-ban a független Katalónia?

Az elszakadást pártoló aktivisták szerint elképzelhetetlen, hogy kitegyenek az unióból egy olyan gazdag régiót, mint Katalónia. Ugyanakkor a helyzet az, hogy az autonóm államnak előbb ?felvételiznie? kellene az EU-ba, és mind a 28 tagállamnak el kellene ismernie.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a napokban arról beszélt, tiszteletben tartanák Katalónia döntését, de egyik napról a másikra nem csatlakozhatnak az EU-hoz. Ugyanazt a folyamatot kellene végigcsináliuk, mint a többi csatlakozni kívánó országnak.

(Kiemelt kép: AFP/Anadolu Agency/Albert Llop)


Csúnyán meggyűrt egy autót a villamos - Fotók

2017. szeptember 20. szerda 15:57

A balesetben ketten sérültek meg.
Két mondattal helyretette a tatabányai thai boxos apuka, a rosszindulatú kommentelőket

2017. szeptember 20. szerda 15:51

Bányász Adrián, a tatabányai Mega Tech SE thai box egyesület edzője is jelentkezett kislányával az Instagramon meghirdetett Fényképes superdads azaz “szuperapu” versenyre.

A már ránézésre is kőkemény apuka egy vicces fotót töltött fel pici gyermekével. Ezen mindketten világos színű lányruhában láthatók, virágkoszorúval a fejükön – számol be a Kemma.hu.

Bár a lap Facebook-oldalán is óriási sikert aratott a valóban imádni való fénykép, néhány rosszindulatú hozzászóló azért akadt, aki elkezdte kritizálni a sportolót az öltözete miatt.

Adrián nem jött zavarba, és egy harcművész higgadtságával oltotta le két mondattal az okvetlenkedőket:

Ígérem önöknek, soha többé nem hülyéskedem a lányommal, és ha esetleg később ki akarná festeni a körmeim vagy játszana velem tündérest, meg fogom büntetni. Ja nem, mégsem!

Le a kalappal: tényleg ilyen egy szuperapuka!


La Liga: Baszkföldön nagyon megizzadhat az Atlético

2017. szeptember 20. szerda 15:49

Az elmúlt években remekül ment az Atléticónak a Bilbao ellen, de nem véletlen a fővárosiak magas szorzója.
Négy ügyet tudott felállítani az ellenzék Orbánékkal szemben

2017. szeptember 20. szerda 15:48

Az ellenzék számára láthatóan nem hoz elegendő szavazatot az a politika, hogy csak a Fidesszel szemben próbálják megfogalmazni magukat ? írja elemzésében a Policy Agenda. Az elemzőcég szerint szükség van olyan ügyekre, amelyek megmutatják, mit tennének a pártok, ha kormányon lennének, ezért azt vizsgálták, milyen ügyek vannak eddig az ellenzék napirendjén.

Az MSZP, és leginkább Botka László által meghirdetett ?Fizessenek a gazdagok?-politika egy markáns baloldali fordulat előjelének tűnt, ám az utóbbi hónapokban hátraszorult ? áll az elemzésben. Rámutatnak: az MSZP-vel kapcsolatos hírek arról szólnak, hogy milyen együttműködésekre van szükség, pedig politikai marketing szempontjából ebben a politikában minden olyan elem megvolt, ami szükséges egy sikeres ügy-kiválasztáshoz: érzelmeket váltott ki a támogatók és az ellenzők táborában, valódi szakmai vitát lehetett köré építeni, és a szocialisták megkülönböztették vele magukat a korábbi évek baloldali pártjaitól.

Egy másik ilyen ügy a Jobbik felvetése a bérunióról. A Policy Agenda felidézi: a kutatások szerint magas az EU támogatottsága a választók körében, feltehetően ezért döntött úgy a Jobbik, hogy nem folytat unióellenes politikát. A bérunió felvetése tartalmi alapon érthető, hiszen olyan kérdésre ? az alacsony bérekre ? rezonál, ami foglalkoztatja a választókat. Tartalmilag viszont kevéssé kidolgozott, hiszen a nyugat és a kelet közti bérkülönbség csökkentése sokkal inkább gazdasági szerkezetváltozást, és nem szabályozást igényel.

Megjelent egy másik olyan kezdeményezés is, aminek alapja a több Európa ? az euró bevezetése, amit a frissen alakult konzervatív Polgári Világ Párt vetett fel, és valamelyest az MSZP is melléállt. Ez a béruniónál sokkal kézzelfoghatóbb és érthetőbb a választók számára, a mérhető támogatással bíró pártok viszont óvatosabbak a kérdésben, és inkább hosszú távú célként beszélnek róla.

A magát pártok felett állóként pozicionáló Közös Ország Mozgalom fő kezdeményezése a választási rendszer megváltoztatása. Ennek érdekében próbálják az ellenzéki pártokat egy asztalhoz ültetni, és kompromisszumos javaslattal előállni. Ez azonban a Policy Agenda szerint inkább azokhoz az ellenzéki követelésekhez hasonlít, amelyek a demokrácia lerombolása miatt támadják a kormányt, ezek az üzenetek viszont a 2014-es választáskor is csak a nagyvárosok választóit mozgatták meg. A Fidesz ugyanakkor főleg a kistelepüléseknek, a 20 ezer lakos alatti városoknak és falvaknak köszönhette kétharmados győzelmét.

A Policy Agenda szerint egyelőre nem látszik, hogy a fenti négy ügy közül melyik lehet tartalmilag kihívója a Fidesz ?Folytatjuk az ország megvédését? politikájának, az idő szűkössége miatt viszont már nem várható, hogy bármely politikai erő képes legyen újabb üzenetet, és ennek megágyazó politikai történetet felépíteni.


Bódog: Röstellem, hogy ilyen alpári kifejezést használtam

2017. szeptember 20. szerda 15:47

A DVTK szakmai igazgatója a videóbíró-rendszer beszerzését támogatná a büntetésével.
Terrorizálta, verte nagyszüleit a szabolcsi fiatal

2017. szeptember 20. szerda 15:45

Nyolc év fegyházbüntetésre ítéltek egy fiatalt, aki terrorizálta és verte a nagyszüleit. A Nyíregyházi Törvényszék

 • folytatólagosan elkövetett rablás bűntettében
 • személyi szabadság megsértésének bűntettében
 • és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében

találta bűnösnek, és – súlyosbítva az elsőfokú, hat év börtönbüntetést – nyolc év fegyházzal sújtotta az unokát.  Súlyosító körülményként értékelték ugyanis, hogy a fiatal idős nagyszüleivel, ágyban fekvő ? időközben elhunyt – nagyapjával szemben is többször erőszakosan lépett fel, aki képtelen volt arra, hogy védekezzen, és a feleségét sem tudta megvédeni a bántalmazástól.

A fiatal 2015 januárjában szabadult előzetes letartóztatásából más ügy kapcsán. Nagyszülei fogadták be nyíregyházi lakásukba. 2015 júniusától 2016 márciusáig terrorizálta nagyszüleit, agresszív volt, fenyegette őket és rettegésben tartotta őket. Azt akarta, hogy adjanak neki pénzt.

Nem egyszer összetörte a berendezést, gyenge fizikai állapotú nagymamáját hátba rúgta, vagy éppen a hajánál fogva vonszolta a földön. Többször bezárta nagyszüleit a lakásba és elvitte a kulcsaikat. A nagymama a bántalmazás és a megfélemlítés miatt több részletben összesen 1 millió 260 ezer forintot adott az unokájának. A pénz dizájnerdrogokra ment el.


Halálkamion - Három órán belül megfulladtak a menekültek

2017. szeptember 20. szerda 15:45

A 71 holttest közül a vizsgálatok során 70-et tudtak azonosítani.
Ónodi-Szűcs beismerte, egy évtizedes elmaradásban vagyunk

2017. szeptember 20. szerda 15:41

Az egészségügyet korábban jellemző romló tendenciákat az elmúlt hét évben sikerült megfordítani, bár még sok teendő van hátra – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerdán Balatonfüreden.

Ónodi-Szűcs Zoltán a háromnapos XIX. országos járóbeteg-szakellátási konferencia és XIV. országos járóbeteg-szakdolgozói konferencia keretében tartott kerekasztal-beszélgetésen azt hangsúlyozta, hogy bár számos probléma megoldásra vár, mégis elmondható, hogy míg 2010-ben nőtt a várólisták hossza, addig mára több területen csökkent a várakozási idő.

Szerinte nagy eredmény, hogy

 • az orvosok elvándorlása csökkent
 •  az elmúlt másfél évben az egészségügyi szakmai szervezeteket “sikerült egy asztalhoz ültetni”
 • az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT), amelyhez november 1-jéig kell csatlakozniuk a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknak, nagy mértékben megkönnyíti és hatékonyabbá teszi majd a munkát.

Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta: fontos cél, hogy az egynapos ellátásban részt vevők aránya egyre magasabb legyen, hiszen bár folyamatos a fejlődés ezen a területen,

Nyugat-Európához képest egy évtizedes elmaradásban vagyunk.

Még mindig magas azoknak az aránya, akik bár kezelhetőek lennének egynapos ellátás keretében, mégsem hagyhatják el a kórházat 24 óra leforgása alatt – hangsúlyozta.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI Fotó/Varga György


Ezért nem tüntet Jordán Tamás

2017. szeptember 20. szerda 15:39

A csütörtökön megjelenő HVG előzetese szerint Jordán Tamás visszahallotta, hogy a Fidesz felső vezetésének nem volt ínyére a szombathelyi színházi botrány. Rájöttek, hogy ez nagyon ártalmas lehet nekik, végül egymást felüllicitálva dicsérték őt és a pályázatát.

Jordán Tamást 2021-ig nevezték ki az általa alapított Weöres Sándor Színház élére.

Azt mondja, ha eddig nem sikerült volna ilyen eredményeket elérniük, már most is feltette volna a kezét, mikor a pályázata körüli botrány kipattant.

Még mindig azt hiszem, hogy nem vagyok gyáva, bár néhány közelmúltbeli esemény elgondolkodtat. Sokszor felmerül bennem, hogy szívem szerint én is az utcára vonulnék, de nem tehetem: ha valahol megjelenek vagy megnyilvánulok, a Weöres Sándor Színházat képviselem.

Az igazgatónak lenne igénye arra, hogy direktben tudjon politizálni, szívesen hozzászólna a világ dolgaihoz. Amikor megpályázta a Nemzetit, nagyon sok barátja árulónak tartotta, pedig mit kellett volna tennie: odaadni a jobboldalnak?

Szerinte szélsőséges ítélkezések minden oldalon vannak, amit súlyos társadalmi zavarnak nevez.

Sem a jobb-, sem a baloldali szélsőségekkel nem lehet együtt élni.

Jordán Tamás hamarosan színészképzést indít Lukáts Andorral, aki nála jóval kevesebb jelentkezőre számít, mondván, őket már nem is ismerik. Lukáts olykor nemcsak az utcára menne ki, hanem az országból is.

Lukáts Andor: Orbán rendezi az igazi abszurd drámát
Ő csak színházban szereti az abszurdot. Szerinte ami az országban folyik az érthetetlen. Igazi abszurd. Cinikus és nagyon ócska.

Kósa duplázott: megint Szél Bertalannak nevezte Szél Bernadettet

2017. szeptember 20. szerda 15:37

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága a mai napon meghallgatta a miniszteri posztra jelölt Kósa Lajost. A Magyar Nemzet így összegezte tudósításában Kósa mondatait: néhány személyeskedő megjegyzés, egy-egy pikírt válasz, illetve Debrecen múltjának részletes ismertetése.

Habár sok újdonság a lap szerint nem hangzott el, valamiről mégis emlékezetes maradt Kósa meghallgatása. A politikus ugyanis megint nem tudta rendesen kimondta Szél Bernadett nevét.

Fotó: 24.hu / Bielik István
Szél Bertala... ööö Bernadett: Kósa Lajos legyen Kósa Lilla!
Kósa Lajos ma délután a parlamentben Szél Bertalannak nyelvbotolta Szél Bernadett nevét. De vajon milyen nevet adna Kósának Szél? Villáminterjú a folyosóról.

A kormányt érő bírálatkoról beszélt, és arról, hogy majd egy ellenzéki kabinet biztosan mást fog csinálni, amikor ismételten nem tudott megbirkózni az LMP társelnökének nevével:

Molnár Gyula, Botka úr, Szél Bertalan, Vona Gábor és még hasonló államférfiak

? mondta.


Négyéves kisgyerekkel lopattak táskát a zalai szülők

2017. szeptember 20. szerda 15:30

Bíróság elé állítottak egy férfit, aki – élettársával együtt – rávette négyéves kisgyermekét arra, hogy ellopjon egy táskát. Az eset tavaly nyáron történt a nagykanizsai strandon. A pár egy diáklány hátizsákját szemelte ki és a kicsit küldték oda, hogy elemelje a holmit. Egy telefont és 12 ezer forintot vettek el, a táskát pedig az öltözőben hagyták.

Az ügyben első fokon idén áprilisban döntött a Nagykanizsai Járásbíróság. Az anyát kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint közvetett társtettesként elkövetett lopás vétségében találta bűnösnek és jogerősen 60 nap elzárásra ítélte. Az apa ugyanezért két év börtönt kapott és három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Utóbbi vádlott fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegi Törvényszékre. Mint most kiderült, rosszul tette.

A bíróság ugyanis megváltoztatta a minősítést: úgy ítélték meg, hogy a férfi nem társtettesként, hanem közvetett tettesként követte el a bűncselekményt, és a lopás vétségét is kétrendbelinek minősítette, mert a lopott hátizsákban volt egy diákigazolvány is, ami közokiratnak minősül.

Megváltoztatták továbbá az elsőfokú ítéletet annyiban, hogy a férfinak ? mivel többszörös, különös visszaeső ? nem börtönben, hanem fegyházban kell letölteni a büntetését.

A törvényszék minden más rendelkezést változatlanul hagyott a korábban első fokon született döntésben. Az ítéletet jogerős.


Földrengés miatt marad el a vb mexikóban

2017. szeptember 20. szerda 15:28

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdai bejelentése szerint a keddi földrengés miatt elhalasztják a parasportolók úszó- és erőemelő-világbajnokságát, amelyre Mexikóban került volna sor szeptember végén és október elején.

A 7,1-es erősségű földmozgás helyi idő szerint kora délután történt, a katasztrófának a legfrissebb hivatalos összesítések szerint legalább 248 halottja van. Az IPC közlése szerint ez az első alkalom, hogy el kell halasztani egy, az égisze alá tartozó világeseményt.

Mindkét bajnokság szeptember 30-án rajtolt volna összesen mintegy 1400 sportolóval, kísérővel, bíróval, sportvezetővel.


LMP: A főpolgármester kihátrált korábbi ígérete mögül

2017. szeptember 20. szerda 15:28

"Korábbi bejelentése egyértelműen azt jelentette, hogy népszavazást kezdeményez."
Olasz foci: A szokásos tipp nem bukhat el a nap derbijén?

2017. szeptember 20. szerda 15:25

A Juventusnak jól megy a bajnokságban, a Violák magukra találtak, így talán a gólokban sem lesz hiány.
MSZP: Tarlós István fél az emberek véleményétől

2017. szeptember 20. szerda 15:19

Immár 27 éve nem tudja megoldani a Római-part árvízvédelmét.
Letartóztatták az orosz mozik elleni gyújtogatások felbujtóját

2017. szeptember 20. szerda 15:03

Az utolsó cár és egy balett-táncosnő szerelméről készült Matilda című film ellen tiltakoztak.
Kamatdöntés - Már negatívak a diszkont kincstárjegyek hozamai

2017. szeptember 20. szerda 14:56

Az MNB döntése lefelé nyomta a másodlagos értékpapírpiacokon a hozamokat.
Rossi kettős lábtöréssel indul a MotoGP-ben

2017. szeptember 20. szerda 14:53

Megpróbálja a lehetetlent.
Női U19: Gólgazdag döntetlen Ausztria otthonában

2017. szeptember 20. szerda 14:50

A Lindabrunnban rendezett felkészülési mérkőzésen a mieink szerezték meg a vezetést, majd a hazai együttes már 3?1-re is vezetett. Válogatottunk hajrája két gólt, a mérkőzés pedig 3?3 végeredményt hozott.

Az októberi, büki Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatott izgalmas, gólgazdag mérkőzésen ért el döntetlent Ausztria otthonában.

? A találkozó elején az osztrák csapat dominált, kidolgoztak, és kihagytak néhány helyzetet ? nyilatkozta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző ?, ám a második félidőben, a bekapott gólok után igazi csapatként működtünk. Játékban, akaratban felnőttünk a feladathoz. Egy tizenegyesből, majd egy szép átlövés után egyenlítettünk. Amivel az első mérkőzésen adósok maradtunk: a sikeres támadójátékkal, a mérkőzés ezen szakaszában maradtunk el, mely a fejlődésünket mutatja. Persze, ezzel együtt, még sok munkánk van hátra a csapatépítés terén a tétmérkőzésekig.

A csapat ennek érdekében a jövő héten a szlovénekkel játszik két felkészülési mérkőzést, amely a főpróbának tekinthető az Eb-selejtezők előtt.

Ausztria?Magyarország 3?3 (2?1)
Gól: Pulins Brigitta (29.), Csigi Eszter (57. ? büntetőből), Anda Letícia (67.)

Magyarország: Barti Luca ? Kerekes Eszter (Fél Patricia, a 87.), Kovács Laura (Böcskei Nikoletta, a szünetben), Horváth Emese, Anda Letícia ? Csigi Eszter, Váradi Ráhel ? Králik Fanni (Molnár Enikő, 87.), Oláh Adrienn (Papp Adél, 55.), Vasas Lea – Pulins Brigitta

Forrás: www.mlsz.hu – RSS


Egy bajor kempingben lakik a Bundesliga kultikus edzője

2017. szeptember 20. szerda 14:40

Nem bánt túl jól a pénzzel Werner Lorant.
Felcsúti kirándulás - Megszólalt az EP főellenőre

2017. szeptember 20. szerda 14:38

Lázár János feleslegesen aggódott, a bizottság értékelése nem volt több puszta formalitásnál.
Halálos baleset - Vaddisznót gázolt egy autó Csákvárnál

2017. szeptember 20. szerda 14:37

Az kocsi sofőrje a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Magyar foci: Nikolics ismét a Chicagót választotta, de nem hagyja cserben a válogatottat

2017. szeptember 20. szerda 14:30

Úgy érzi, kötelessége a klubjának segíteni az alapszakasz végén. Storckkal viszont teljesen jó a viszonya.
Wenger szerzett jegyet Fergusonnak az Arsenal mérkőzésére

2017. szeptember 20. szerda 14:25

A United legendájának a fia az Emirates stadionban meccsel.
Tragédia a Dózsán - Marad a házi őrizet, jön a nyomkövető

2017. szeptember 20. szerda 14:16

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal hosszabbított.
Egy csapatnyi realos az Év Csapata szavazáson

2017. szeptember 20. szerda 14:10

Az első körben 55 játékost szavaztak be, ebből 13-at a Real Madridból, Buffon és C. Ronaldo 2005 óta ott van.

Jogerős: Habony Árpád közszereplő

2017. szeptember 20. szerda 14:05

Azt sérelmezte, hogy a Jobbik plakátjain szerepelt Orbánnal, Rogánnal és Mészáros Lőrinccel.
A MOL lett a BL-győztes szolnoki pólócsapat főszponzora

2017. szeptember 20. szerda 13:45

Magyarország legnagyobb vállalata beállt a vízilabdázók mögé.
Habony Árpád exe babát vár

2017. szeptember 20. szerda 13:42

A színésznő hat év küzdelem után esett teherbe.
Angol Ligakupa: Jön az újabb City-parádé?

2017. szeptember 20. szerda 13:29

A bombaformában lévő manchesteri csapat kedvenc ellenfeléhez látogat szerdán. Csak a különbség a kérdés?
Fegyverrel, több száz lőszerrel bukott le

2017. szeptember 20. szerda 13:26


Elfogták a szökött győri rabot - Videó

2017. szeptember 20. szerda 13:12

Z. Krisztiánt lakossági bejelentés alapján, Győrszentivánon találták meg.
Tarlós: a sajtót csak a gyűlölet és a cinizmus vezérli

2017. szeptember 20. szerda 13:11

Szerinte életveszélyes "ferdíteni a híreket" a metrófelújítás és az árvízvédelem ügyében.
Vereséggel kezdtek, de végül elsők lettek a Koronázók

2017. szeptember 20. szerda 13:09

A Fehérvár Enthroners nyerte a Tatabányán megrendezett U17-es kupanapot. A házigazdák a másodikak lettek, a címvédő Gladiators pedig épphogy lecsúszott a dobogóról.

Idén 8 csapattal, és három kupanappal rendezik meg a 17 éven aluliak viadalát, amelyen először indított csapatot a Tatabánya Mustangs és a Wolverines, de sokan a címvédő Gladiators-ra is figyeltek, amely idén már több mint 9 emberrel indult a tornán.

A borús, sokszor esős első kupanapon az A-csoportban, a Tatabánya Mustangs, a tavalyi ezüstérmes Wanderers, a Wolverines és az Újpest Bulldogs küzdött meg egymással. Már itt megmutatták erejüket a kis csikók és egyértelműen a legizgalmasabb meccset a Vándorlókkal játszották. Ezt 22-18 arányban meg is nyerték. Be is húzták a bányászvárosiak a csoportot, de nem zártak százszázalékosan, hiszen a végül csoportnegyedikként végző Wolverines le tudta győzni őket. Az Újpest Bulldogs sem nyújtott rossz teljesítményt, hiszen a kvartett harmadik helyét szerezte meg és minden ellenfelének megnehezített a dolgát. A Wanderers pedig összekapta magát a Tatabánya elleni vereséget követően és végül a második helyen végzett.

A Gladiators (feketében) ezúttal lemaradt a dobogóról

A Gladiators (feketében) ezúttal lemaradt a dobogóról

Talán kiegyensúlyozottabb volt a B-csoport, amelyben a Budapest Cowbells, a címvédő Gladiators, a Fehérvár Enthroners és a Győr Sharks kapott helyet. Sokan hihették, hogy a csoportelsőség a Gladiátorok és a Kolomposok között fog eldőlni, ám a csatározásba beleszóltak a Koronázók is, amelynek folyamatosan fejlődött a játéka a tornán. Ugyan az elején még kikaptak a fővárosiaktól, de a folytatásban mindkét meccsét megnyerte (a Gladiators-t is 29-14-re verte) és behúzta a csoportot, mehetett az első helyért. Viszont a torna talán legizgalmasabb párharcát a Kolomposok és a Gladiátorok vívták a második helyért. Az arany-fekete ifjaknak 9 pontos siker kellett ahhoz, hogy a második helyen végezzenek a kvartettben, mindez a Cowbells ellen. Egy fordulatos összecsapáson végül 22-13 lett a végeredmény, de a fővárosiaknak a végén még volt esélyük a pontszerzésre. Azonban az end zone előterében 1 másodperccel a végső sípszó után végezték el a snapet. A Gladiators mehetett a harmadik helyért, a Cowbells az ötödikért, míg a győzelem nélkül záró Cápák a hetedik, 2 pontot érő pozícióért.

A Wanderers (kék-feketében) visszavágott a tavalyi döntőért

A Wanderers (kék-feketében) visszavágott a tavalyi döntőért

Az 5. és a 7. helyért vívott párharcok nagyon könnyedén dőltek el. A Sharks 38-0-ra verte a megfogyatkozott Wolverines-t, míg a Cowbells 30-0-ra legyőzte a Bulldogs-ot. Kemény párharc volt várható a dobogó harmadik fokáért a Gladiators és a Wanderers között. Viszont a Vándorlók a második félidő felénél már húsz ponttal vezettek, és végül 20-6-os sikerükkel, 6 ponttal gazdagodtak. A finálé is érdekes csatát hozott, mivel két rendkívül jól játszó együttes csapott össze a Fehérvár Enthroners és a Tatabánya Mustangs személyében. Remek kis párharcot láthattak a kilátogatók, aminek a végén a Koronázók 15-2-re nyertek.

A következő U17-es kupanapot Jászberényben rendezik október 7-én.

Fotók: Makranczi László

Eredmények:

A-csoport:
Végeredmény: 1. hely: Tatabánya Mustangs (2-1), 2. hely: Wanderers (2-1), 3. hely Újpest Bulldogs (1-2), 4. hely: Wolverines (1-2)*
Mustangs-Bulldogs 13-0
Wolverines-Wanderers 0-22
Wanderers-Mustangs 18-22
Bulldogs-Wolverines 15-0
Bulldogs-Wanderers 0-20
Wolverines-Mustangs 14-0

*Azonos mutatónál az egymás ellen játszott meccs eredménye döntött.

B-csoport:
Végeredmény: 1. hely: Fehérvár Enthroners (2-1), 2. hely: Gladiators (2-1), 3. hely: Budapest Cowbells (2-1), 4. hely: Győr Sharks (0-3)**
Cowbells-Enthroners 7-0
Sharks-Gladiators 6-17
Enthroners-Gladiators 29-14
Sharks-Cowbells 2-7
Cowbells-Gladiators 13-22
Enthroners-Sharks 28-0

**Körbeverésnél a pontarány döntött, ami a következő volt: Fehérvár Enthroners: +36, Gladiators: +5, Cowbells: +3

 

7. helyért:
Wolverines-Győr Sharks 0-38

5. helyért:
Budapest Cowbells-Újpest Bulldogs 30-0

3. helyért:
Gladiators-Wanderers 6-20

1. helyért:
Tatabánya Mustangs-Fehérvár Enthroners 2-15

Végeredmény:
1. Fehérvár Enthroners 8 pont
2. Tatabánya Mustangs 7 pont
3. Wanderers 6 pont
4. Gladiators 5 pont
5. Budapest Cowbells 4 pont
6. Újpest Bulldogs 3 pont
7. Győr Sharks 2 pont
8. Wolverines 1 pont

Forrás: http://mafsz.org – RSS


Az ELTE docense lett a Jobbik jelöltje Sopronban

2017. szeptember 20. szerda 13:06

Vona szerint a párt megérett a kormányzásra.
La Liga: Ronaldónak virítania kell valamit a Betis ellen

2017. szeptember 20. szerda 12:55

Visszatér CR7, lesz mit behoznia. Lionel Messi már 9 gólos, a Barca meg hét ponttal vezet.
A legkeményebb kritika az NB I.-nek

2017. szeptember 20. szerda 12:52

Átlagéletkor alapján nincs magyar csapat a száz legfiatalabb európai klub között.
Orbán üzent a magyar zsidóságnak

2017. szeptember 20. szerda 12:51

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijához intézte a levelet.
Demcsák Zsuzsa bejelentette: otthagyja az ATV-t

2017. szeptember 20. szerda 12:41

A műsorvezető "kóros fáradtságra" hivatkozott.
Leírhatatlan állapotok Mexikóban - 248-ra nőtt a halottak száma (Fotók!)

2017. szeptember 20. szerda 12:41

Megszűnt az áramszolgáltatás, a telefonok sem működnek, sokan nem tudnak kapcsolatba lépni szeretteikkel.
Kiürítették London üzleti negyedét

2017. szeptember 20. szerda 12:41

Szerda délelőtt egy gazdátlan csomagot találtak a Liverpool Streeten.
A legendás Tom Brady tovább halmozhatja a rekordokat

2017. szeptember 20. szerda 12:37

A Saints elleni volt az 52. olyan mérkőzése, amelyen labdaeladás nélkül jutott el legalább 3 touchdownig.
?A Soros-hadjárat része? - A lex CEU-ról vitázott a Ház

2017. szeptember 20. szerda 12:22

Az MSZP szerint "kényszermegállapodás" köttetett a kormány és Maryland között.
Magyar válogatott jégkorongozóval erősített a Fehérvár

2017. szeptember 20. szerda 12:11

A 25 éves Hári János pályafutása során először szerepel hazai csapatban.
Holttest egy pesti lépcsőházban - Elmegyógyintézetbe viszik a gyilkost

2017. szeptember 20. szerda 12:01

A férfi öngyilkossággal próbálkozhatott.
U15: Nem ment a góllövés Svájc ellen

2017. szeptember 20. szerda 11:45

Hiába játszott kiegyenlített mérkőzést Svájc ellen a magyar U15-ös válogatott, a kapu előtti határozottságukkal a hazaiak magabiztos győzelmet arattak.

A 2003-as születésű játékosokból álló magyar U15-ös válogatott a hét elején Svájcba utazott, ahol kedden este lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, az ellenfél a házigazdák korosztályos csapata volt. A jó iramú, színvonalas összecsapás első helyzetét a mieink alakították ki, de az egyedül kapura törő Bakos Zsombor lábáról a svájciak kapusa lelopta a labdát. Az első 40 percben a magyar válogatott alakított ki több helyzetet, de kihagyta a lehetőségeit, így 0-0-lal zárult a játékrész.

A második félidőre mindkét csapat szinte teljesen lecserélődött, a játék képe viszont nem változott, ám mezőnyben hiába volt kiegyenlített ez a félidő is, a svájciak négy helyzetükből három gólt lőttek, míg a mieink ugyanennyi lehetőségből nem tudták bevenni a hazai kaput. A 3-0-ás végeredmény egyáltalán nem tükrözi a játék képét, de azt megmutatja, hogy a svájciak jóval határozottabbak és hatékonyabbak voltak a kapu előtt.

– Fiataljaink túl vannak első nemzetközi mérkőzésükön, amelyen megtapasztalhatták, milyen tempóban és ritmusban kell játszani a válogatottban – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. – A svájci csapat azzal nőtt fölénk, hogy játékosai jó döntéseket hoztak a kapu előtt is, mi viszont nem tudtunk élni lehetőségeinkkel. Alakuló, formálódó csapatunk van, célunk, hogy minél több játékost kipróbáljunk, és a kiválasztás során a bő keret tagjai elsajátítsák a válogatottnál kért alapelveket.

Svájc-Magyarország 3-0 (0-0)
Magyarország: Senkó Zsombor – Zsuppán Balázs (Vámos Gergő, 41.), Csinger Márk, Török Kevin (Rabi Dániel, 41.), Helembai Márk (Fűzfői Márk, 41.) – Kispál Tamás (Vogyicska Balázs, 41.), Bényei Ágoston – Molnár Roland (Mak Dominik, 41.), Sztojka Dominik (Porkoláb Bence, 58.), Filkóházy Dávid (Talpalló Norbert, 41.) – Bakos Zsombor (Szendrei Ákos, 41.)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS


Melyik volt a nagyobb? A Pool vagy a Manchester fordítása?

2017. szeptember 20. szerda 11:37

A futball-BL 25 évének 25 legnagyobb meccsét rangsorolták az angolok.
Kastélyok - Trükköztek a beszámolókkal

2017. szeptember 20. szerda 11:24

Az ÁSZ Gödöllőn és Keszthelyen talált szabálytalanságokat.
Bundabotrány az MKSZ-nél - Nőtt a gyanúsítottak száma

2017. szeptember 20. szerda 11:19

A nyomozás határideje november 23., de ez meghosszabbítható.
A nyugdíjasoknak segítene az LMP

2017. szeptember 20. szerda 11:16

Ötpontos javaslatcsomagot terjesztenek a Ház elé.
Olasz foci: Egy nápolyi okozhatja a legtöbb gondot a Napolinak a rangadón

2017. szeptember 20. szerda 11:15

Immobile ontja a gólokat, de ugyanez igaz a Napolira is, amely öt meccs óta veretlen a Lazio vendégeként.
Véber György megkapta a megyei Paris Saint-Germaint

2017. szeptember 20. szerda 11:14

Az újpesti közönségkedvencnek kivásárlási ár is szerepel a megye II-es szerződésében.
400 milliót csalt el egy takarékszövetkezet tisztségviselője

2017. szeptember 20. szerda 11:05

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt emeltek vádat.
Arra kérik a MU-drukkereket, ne énekeljenek tovább csatáruk péniszéről

2017. szeptember 20. szerda 10:43

Mert bármilyen hízelgő is Lukakura nézve, ez bizony rasszizmus.
Már kilenc gyanúsított van a kézilabdás bundaügyben

2017. szeptember 20. szerda 10:36

Újabb három személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatos vesztegetés miatt indított nyomozása során, ezzel a gyanúsítottak száma kilencre nőtt.
Már kilenc gyanúsítottja van a kézis bundaügynek

2017. szeptember 20. szerda 10:33

Több százezer forinttal vesztegették meg a játékvezetőket.
Matolcsy a skandináv mintát követné

2017. szeptember 20. szerda 10:31

Szerinte a sikeresen működő kis- és középvállalatokra kell alapozni.
Német foci: Dárdaiéknak bőven van miért törleszteniük

2017. szeptember 20. szerda 10:18

A Leverkusen májusban 6-2-re nyert Berlinben, és amúgy is a Hertha az egyik kedvenc ellenfele.
Ebben a mezben gáláznak a szapporói hősök

2017. szeptember 20. szerda 10:15

Megszereztük a szeptember 30-i hokigála legfontosabb ereklyéit, jégen az új válogatott, jön a 95-ös finn világbajnok csapat is.

Elhunyt az ismert magyar balettáncos

2017. szeptember 20. szerda 10:14

A táncművészi diploma megszerzése után ő volt a Győri Balett alapítóinak egyike.
Menesztették Németh Krisztiánék edzőjét

2017. szeptember 20. szerda 10:11

A szezon hátralévő részében az eddigi másodedző készíti majd fel a csapatot.
Garfield elnök halála

2017. szeptember 20. szerda 10:00

Még július 2-án egy washingtoni vasútállomáson merényletet követtek el ellene. A tettes azért lőtte le, mert nem kapott meg tőle egy diplomáciai állást.
Homeopátiás szereket használ? - Óva intenek a tudósok

2017. szeptember 20. szerda 09:53

Az EASAC szerint inkább ártanak, mint használnak ezek a készítmények.
Elbúcsúztatták Mossóczy Líviát, Pataki Ferencre emlékeztek

2017. szeptember 20. szerda 09:51


Kedden délelőtt, a külföldön élő családtagok, barátok, sporttársak, a MOB és a Ferencvárosi TC képviselői jelenlétében a Farkasréti temető Makovecz termében, polgári szertartás keretén belül vettek végső búcsút az augusztus 18-án, 81 éves korában elhunyt Bánhegyi Lászlóné Mossóczy Líviától. A MOB bizottságának képviselői a sírkertben a 100 éve született Pataki Ferenc olimpiai bajnok tornászra is megemlékeztek.

A világ és Európa-bajnok asztaliteniszező urnája előtt a MOB koszorúját Győr Béla, az Emlék és Hagyományőrző Albizottság vezetője helyezte el, és Jakabházyné Mező Máriával, az Albizottság tagjával együtt tisztelegtek a bajnoknő hamvai előtt.

A szertartás végén a hamvakat a családi sírboltban, a két éve elhunyt férj, Bánhegyi László kosárlabdázó olimpikon, Európa-bajnok mellett helyezték örök nyugalomra.

A szertartás után Győr Béla és Jakabházyné Mező Mária elhelyezte a MOB koszorúját, és emlékezett a 100 éve született Pataki Ferenc, tornász olimpiai bajnok sírjánál.

(Győr Béla/MOB)

Forrás: www.mob.hu – RSS


Sikeres évet zárt a magyar atlétika, megpályáznák a 2023-as vb rendezését

2017. szeptember 20. szerda 09:49


Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Atlétikai Szövetség, ahol értékelte a 2017-es év magyar atlétasikereit. A tájékoztató házigazdája Krizsán Xénia olimpikon, világbajnoki 9., U23-as Európa-bajnok atléta volt. Ott volt a rendezvényen 2017 sikeres atlétái közül az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás Európa-bajnok Márton Anita, a vb-bronzérmes, Universiade-győztes Baji Balázs, a világbajnoki döntős fiatal kalapácsvető Halász Bence és az U23-as Európa-bajnok Rivasz-Tóth Norbert.

Minden világversenyről éremmel, csúcsokat döntve tértek haza idén a magyar atléták, és ezzel Gyulai Miklós, a hazai szövetség (MASZ) elnöke szerint minden előzetes várakozását felülmúlva szerepeltek. A sportvezető a Magyar Atlétikai Szövetségnek a 2017-es nemzetközi pályaszezont értékelő sajtótájékoztatóján hozzátette: a versenyzők magasra tették a mércét, ezt a teljesítményt nehéz lesz megismételni, ugyanakkor szeretné, ha a jövőben nemcsak vb-érmese, hanem végre világbajnoka is lenne a sportágnak.

Gyulai Miklós beszélt arról is, hogy a MASZ jelezte szándékát a 2023-as felnőtt szabadtéri vb megrendezésére, amit a kormány és a sportvezetés is támogat. ?Jelenleg a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől (IAAF) várjuk a feltétel- és szempontrendszereket ahhoz, hogy a végleges döntés megszülessen a pályázatról” – fogalmazott az elnök. Az MTI-nek megerősítette, hogy a vb helyszíne egy Csepelen felépítendő 40 ezres, majd 15 ezresre visszabontható atlétikai stadion lenne. Kitért arra is, hogy az IAAF várhatóan jövő szeptember-október táján dönt majd a 2023-as vb odaítéléséről.

Spiriev Attila sportigazgató részletesen ismertette a magyar atléták 2017-es nemzetközi versenyeken elért eredményeit. Kiemelte, hogy a londoni felnőtt vb-n szerepelt 16 tagú magyar csapat fele a legjobb 16 között végzett. Értékelése végén kitért a győri EYOF-on elért eredményekre is. Mint mondta, féltette a 15-16 éves fiatalokat, hiszen még soha sem voltak ilyen erőpróbának kitéve. De versenyzőik megállták a helyüket. Az összesen 27 versenyszámban rajthoz állt atléták 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek. További 16 számban szerepelhettek a döntőben, s ott értékes helyezéseket értek el.

?Arányaiban még soha nem teljesített világbajnokságon ilyen jól a magyar válogatott, összességében pedig egyszer, 1991-ben Tokióban volt több ilyen helyezésünk” – jelentette ki Spiriev Attila, aki emlékeztetett arra is, hogy Baji Balázs előtt magyar gátfutó még soha nem nyert érmet világbajnokságon.

Márton Anita, az idén világbajnoki ezüstérmet és fedettpályás Európa-bajnokságot nyerő súlylökő azt mondta, számára most az a fő cél, hogy a 2020-as tokiói olimpián a dobogó felső fokára álljon. Az addigi világversenyeken szeretne minél fényesebb érmeket begyűjteni és túldobni a 20 méteres álomhatárt is.

Baji Balázs úgy fogalmazott, neki még mindig hihetetlen, hogy harmadik tudott lenni 110 méter gáton a londoni világbajnokságon, a következő vb-n a döntőbe jutást célozza meg, és nem érzi majd kudarcnak, ha nem sikerül újra érmet nyernie.

Rivasz-Tóth Norbert, a bydgoszczi U23-as Európa-bajnokágon 83,08 méteres új magyar csúccsal győztes gerelyhajító azt mondta, fantasztikus érzés, hogy ilyen teljesítményt ért el. Azt tervezi, hogy először stabilizálja ezt az eredményt, majd szeretne még tovább fejlődni, a következő utánpótlás Eb-n pedig az a célja, hogy megismételje elsőségét.

Az ugyancsak U23-as Európa-bajnok kalapácsvető Halász Bence bevallotta, nagyon izgult a bydgoszczi versenyen, a 73,30 méternél nagyobbat akart dobni a 7,26 kg-os szerrel. Ő először a 77-78 méteres dobást stabilizálná, majd szeretné áttörni a 80 méteres álomhatárt, de ezt nem siettetné. Az U23-as Eb-n pedig meg kívánja védeni a címét.

Gyulai Miklós a zárszavában felhívta a figyelmet, hogy Győr városa 2018-ban U18-as Európa-bajnokságot rendez, amelyen reméli, hogy fiataljaink további sikereket érnek el, ezzel is igazolva, hogy az atlétikai jó uton halad az utánpótlás nevelésében.

(MOB-MTI, fotók: MOB/Szalmás Péter)

Forrás: www.mob.hu – RSS


Klopp a saját csapatát kritizálta a Ligakupa-kiesés után

2017. szeptember 20. szerda 09:46

A Liverpool már négy meccse nem tudott nyerni.
Szembeköpném magam, ha lemondanám a válogatottságot

2017. szeptember 20. szerda 09:44

Ettől még nem jön a vb-selejtezőkre az amerikai rekordokat döntögető csatár, Nikolics Nemanja.

Kilenc gyanúsított a kézis vesztegetési ügyben

2017. szeptember 20. szerda 09:35

Négy játékvezető, két csapatedző, két klub elnök és a szövetség egyik tisztségviselője.

Golovkin még az idén visszavágna Alvareznek

2017. szeptember 20. szerda 09:29

A mexikói bokszoló azonban májusig pihenni akar.
MK: Szarvaspörkölt várja Szarvaskenden a Haladást

2017. szeptember 20. szerda 09:22

A bajnok Budapest Honvéd Pécsre látogat a Magyar Kupa 6. fordulójában.
Riasztó, Nagy Ádámot eldobta Donadoni

2017. szeptember 20. szerda 09:21

Nagy terhelés alatt a Bologna, ha vasárnap sem játszik, az már félreérthetetlen jel.

Kimondták: nevezhető fideszesnek Polt Péter ügyészsége

2017. szeptember 20. szerda 09:20

Kúria: Szigetvári Viktor nem gázolt bele a legfőbb ügyész becsületébe.
Forma-1: Hamilton ezt innen már nem engedi ki?

2017. szeptember 20. szerda 09:17

A bukmékerek így gondolkodnak, hiába van még hat futam hátra, szinte elkönyvelték a Mercedes brit pilótájának győzelmét.
Feljöttek a kis pártok

2017. szeptember 20. szerda 09:13

Merkel sem tudott igazán nyerni a tévés vitán.
Ekkorát rég röhögött futballmeccsen

2017. szeptember 20. szerda 09:12

Az egyik elcsúszott, a másik lyukat rúgott, a harmadik kilőtte a stadionból a labdát.
Miriuta majdnem a szakma csúcsára ért

2017. szeptember 20. szerda 09:09

Megkapta a 18-szoros bajnok Dinamo Bukarest kispadját. Jól áll a magyar zászló a neve mellett.

Hatalmi harc a szélsőjobbnál

2017. szeptember 20. szerda 09:04

Egyre nyilvánvalóbb a Nemzeti Front megosztottsága.
Felbolydulhat a Közel-Kelet

2017. szeptember 20. szerda 09:00

Jogi úton érvénytelenítik az iraki kurdok függetlenségi népszavazását.
Eladják székházukat a szocialisták

2017. szeptember 20. szerda 08:56

Nagyon meggyengültek pénzügyileg az idei, számukra balul elsült választások után.
Brexit - Szűkmarkúak lennének a britek

2017. szeptember 20. szerda 08:51

20 millió eurót fizetnének az Unió kasszájába.
Kezdődik a fiatal lovak díjugrató világbajnoksága

2017. szeptember 20. szerda 08:50

Holnap tíz Magyarországról startoló lóval kezdődik a belgiumi Lanakenben a fiatal lovak világbajnoksága. Az 5 éves kategóriában PM Banderas-Marton András, Aranykapu Claramo-Andirkó Benjamin, Ciarado-Técsy Attila, Ballerina PC Z-Técsy Attila, Zico Blue-Pirik Zsolt, 6 éves lovaknál Ziva-Marton András, BN Silver-Szilágyi Réka, El Capitan-Técsy Attila, Gibria B-Burucs Barna, 7 éves lovak kategóriájában Amarisz-Zárug Gyula állnak starthoz.

zangersheide-logo

Minden információ: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1401/html/en/longinestiming/index.html

Sok sikert!

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS


Détári: Storcknak illett volna megtanulnia magyarul

2017. szeptember 20. szerda 08:35

A hétszeres világválogatott futballista öt nyelven beszél.
Stollár Fanny sima győzelemmel kezdett Mexikóban

2017. szeptember 20. szerda 08:26

A szabadkártyás magyar teniszező a hatodik kiemeltet verte meg.
Demcsák fél a kirúgástól? - Nem ment el tárgyalni az ATV vezérével

2017. szeptember 20. szerda 08:04

"Semmit nem érzékel a bajból, amibe keverte magát."
Támadnak a románok

2017. szeptember 20. szerda 08:00

Magyar siker az ojtozi völgyben, román siker a Susita-völgyben
Nikolics klubcsapata miatt mondta le a válogatott meccseket

2017. szeptember 20. szerda 07:58

Nem érzi azt a bizalmat, amit Chicagóban.
Megható levélben mondott köszöntet édesanyjának Serena Williams

2017. szeptember 20. szerda 07:36

Sok minden ment keresztül, de nem cserélné el semmire.
UVSE ? Légy Te a kiválasztott!

2017. szeptember 20. szerda 07:33

uvsefelhivas201709

Az UVSE nem mindennapi felhívással állt elő.

uvsefelhivas201709

Benedek Tibor, Keszthelyi Rita, Gangl Edina, az UVSE Olimpiai-, Világ- és Európa bajnokai vezényletével az UVSE szeptember 15-től egy hónapon át nyílt edzési lehetőséget biztosít a 2003-2010-es születésű lányoknak, akik érdeklődnek a vízilabda sport iránt.

A felkészülés rendes edzés keretein belül működik, minden nap 15:00-17:00 óra között a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Az edzéseken úszás, labdás ügyességi feladatok, kapuradobás és versenyfeladatok is szerepet kapnak.
A hónap végén pedig a tanultak alapján versenyen dől el, ki az, aki ezen a nyílt válogatón a kiválasztott lesz.

A jelentkezés folyamatos, az edzésekre bármikor lehet csatlakozni.

A klub mindenkit vár szeretettel!

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Képernyőn a Real, Ronaldo visszatér

2017. szeptember 20. szerda 07:02

Folytatódik a hétközi forduló Európa topbajnokságaiban.
Nem válaszolnak

2017. szeptember 20. szerda 06:27

Még tavasszal a romániai osztálykirándulásra utazó gyermekeket kísérő pedagógusok nem kaptak kanyaró elleni védőoltást.
Csalá(r)dpolitika

2017. szeptember 20. szerda 06:26

Orbán Viktor elismerte, hogy a hazai népszaporulat alacsony volta egyre nagyobb gondokat okoz.
Konzultálnék!

2017. szeptember 20. szerda 06:25

A Soros-tervvel kapcsolatos konzultációról jutott eszembe: miért nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi kérdőívet nyomtatnak, és mennyit postáznak vissza?
Közönségtalálkozóval hangol az OSC

2017. szeptember 20. szerda 06:23

osc2017kozonsegtalalkozo01

A bajnokság rajtja előtt közönségtalálkozót szervez az OSC.

osc2017kozonsegtalalkozo01

A Bajnokok Ligája második fordulója előtt, de már a Magyar Kupa után közönségtalálkozót szervez az újbudai gárda.

A csapat mindenkit szeretettel vár szeoptember 27-én a Nyéki Imre uszodában, 16 órától. Az eseményen bérlet is váltható a gárda hazai meccsire, részletek, ide kattintva…

Fotó: OSC / facebook

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


A jövő reménységét igazolhatta az Acquachiara

2017. szeptember 20. szerda 06:18

Mateusstellet01

Még nincs 18 éves, de a budapesti vb-n már játszott, most az olasz bajnokságban is bizonyíthat.
Mateusstellet01

Az olasz bajnokság még odébb van, de az Acquachiara ismét egy fiatal játékossal erősítette meg sorait. Érdekesség, hogy Mateus Stellet alig 17 évesen írt alá az olasz klubhoz. A pólós a budapesti vb-n is részt vett testvérével.

A terv, amit felvázoltak tetszett nekem, a sok játékidő alatt majd tudok fejlődni az olasz bajnokságban. Csodálatos a város és hosszú ideig szeretném magam elkötelezni – fogalmazott Mateus.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Utolérjük

2017. szeptember 20. szerda 06:11

A jelenlegi miniszterelnök azzal az ígérettel igyekezett lelket önteni a hallgatóságába, hogy egy bő évtized alatt, 2030-ra utolérjük Ausztriát.
Fanyűvők

2017. szeptember 20. szerda 06:09

Láthatóan a közgyűlés bármit kész megszavazni, feltéve, ha az új helyzet a Duna-parton lakóparkokat építeni szándékozók érdekeit szolgálja majd.
Félnótafa

2017. szeptember 20. szerda 06:07

Már a fogantatás pillanatában szóljon a dal - üzente a szeretetteljes szegregáció nagy tekintélyű hazai apostola, Balog Zoltán.
Cutrone: ?Erről álmodtam, a Milan a mindenem?

2017. szeptember 20. szerda 06:05

Patrick Cutrone, a Milan saját nevelésű csatára elmondta, gyerekkora óta az volt az álma, hogy egy napon profi labdarúgóvá váljon. A 19 éves játékos köszönetet mondott a klubnak és beszélt André Silváról illetve Nikola Kalinicról is.

Cutrone remek teljesítménnyel rukkolt elő a felkészülési időszakban és a formája a szezonkezdetre sem esett vissza. Az olasz csatár ebben a szezonban 8 tétmérkőzésen 4 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, így André Silva után a második helyen áll a házi góllövőlistán.

?Mindig arról álmodtam, hogy profi játékossá váljak. Köszönöm a bizalmat az edzőnek és a klubnak. Nagyon izgalmas, amikor gólszerzés után a szurkolók a nevedet skandálják. Ez igazán csodálatos érzés. Csak mérkőzésről mérkőzésre koncentrálok és maximumot beleadok az edzéseken. Folytatnom kell a munkát és az a feladatom, hogy segítsek a csapattársaimnak. Kaliniccal és André Silvával sokat segítünk egymásnak. Mindketten nagyszerű játékosok. Kalinic? Sokat tanulhatok tőle, hiszen évek óta a Serie A-ban játszik és nagyon tapasztalt. Sok meccsünk van, így mindenkinek lesz lehetősége játszani.? ? mondta Cutrone az újságíróknak.

?Tizenkét éve vagyok itt és ez a mindenem. Ez volt az álmom és mindent megteszek a pályán. Jól akarok teljesíteni és természetesen gólokat szeretnék szerezni.? ? tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS


Charles Gati: Egy igazi szocdem

2017. szeptember 20. szerda 06:05

Érdemes lenne a Peyer-féle működőképes magyar hagyományt kiásni a feledés sírjából.
A hatodik az új tizedik?

2017. szeptember 20. szerda 06:03

Az nagyon gyorsan kiderült, hogy a tízemeletes házak felső szintjei lebontásának gondolatával a kormány ezúttal is fordítva ül a lovon.
Két középosztály

2017. szeptember 20. szerda 06:01

Az ?új középosztály? tagjai a hatalom iránt tanúsított feltétlen lojalitásuknak köszönhetik egzisztenciájukat.
Berki Krisztián nem indul a vb-n

2017. szeptember 20. szerda 05:57

A sportoló a három-négyhónapos rehabilitáció után a 2020-as olimpiáig folytatni szeretné pályafutását.
Elkerülhető lett volna a balhé a Bozsik Stadionban

2017. szeptember 20. szerda 05:55

Egyre inkább kiütközik a párbeszéd hiánya a klubok, illetve a klubok és azok saját szurkolói között.
Morális válság Mexikóban

2017. szeptember 20. szerda 05:53

Több mint ötezer embert zártak ki egy maratonon, amiért nem teljesítették teljes egészében a versenytávot.
Rendszerváltás küszöbén a magyar válogatott

2017. szeptember 20. szerda 05:51

A Budafok szerdán 123 másik csapat mellett megkezdi szereplését az országos főtáblán.
Michael Nyman Budapesten

2017. szeptember 20. szerda 05:49

A magyar közönség is találkozhat A szakács, a tolvaj és a szeretője című film zeneszerzőjével.
Világzenei seregszemle Budapesten

2017. szeptember 20. szerda 05:48

30 ország művésze lép fel a Budapest Ritmo fesztiválon.
Ablakot tárnak a nagyvilágra az Urániában

2017. szeptember 20. szerda 05:47

?A nemzetközi színházi világba való kitekintés új szemléletet hoz a közönségnek."
Csillagos életek

2017. szeptember 20. szerda 05:46

Keveset tudunk arról, hogy a holokauszt hogyan befolyásolta a túlélők életét - írja a szerző.
Párbeszédek a jövőből

2017. szeptember 20. szerda 05:45

Fontos, hogy a fiatal alkotók és előadók a lehető leghamarabb szembesüljenek a kihívásokkal.
Azeri pénzmosoda - Merkelnek is kínos

2017. szeptember 20. szerda 05:40

A kancellár szövetségese is érintett a botrányban.
Dacolnak Madriddal a katalán polgármesterek

2017. szeptember 20. szerda 05:39

Másfél héttel a függetlenségi népszavazás előtt egyre feszültebb a hangulat.
Lehallgatták Trump volt kampánymenedzserét

2017. szeptember 20. szerda 05:38

Gyanították, hogy a kampány összejátszik az oroszokkal, és ebben Manafortnak is szerepe lehet.
Pusztítást ígért Trump

2017. szeptember 20. szerda 05:36

Borítékolható volt, hogy az elnök emlékezetessé teszi első fellépését az ENSZ-közgyűlés előtt.
Rohingyák sorsa - A béke utolsó esélye Mianmarban

2017. szeptember 20. szerda 05:32

?Fiatal és törékeny demokrácia a miénk, számos problémával kell szembenéznünk.?
Kiderültek Nagy-Britannia ?bevándorlási titkai"

2017. szeptember 20. szerda 05:31

Ápolók és őrök is bántalmazták a Brook House külföldi fogvatartottait.
Matolcsyék cégébe olvad az Evomedia

2017. szeptember 20. szerda 05:27

Az értékesített online hirdetési portfólió jelenleg havonta 3,4 millió embert ér el.
E-autók - Kormányzati álmok

2017. szeptember 20. szerda 05:26

Lepsényi István: félezer tisztán elektromos gépjárműre kértek állami támogatást.
A 4. paksi blokkról év végéig döntenek

2017. szeptember 20. szerda 05:24

Az első három blokk már megkapta az engedélyt a további működéshez.
Kamat nélküli diákhitel

2017. szeptember 20. szerda 05:23

Tekintettel a változtatásra idén szeptember 30-ig lehet igényelni a Diákhitel2-t.
Jobban adóztatná az Unió az internetes multikat

2017. szeptember 20. szerda 05:22

A négy betű négy nagyágyút takar: Google, Apple, Facebook, és Amazon.
Kapcsolat az agy és az internet között

2017. szeptember 20. szerda 05:19

A dél-afrikai Wits Egyetem projektje, a Brainternet fontos mérföldkőnek számít a tudományban.
Kárt okoz a kakaó

2017. szeptember 20. szerda 05:18

A nagy édességgyártó cégek felelősek azért, hogy Afrika nyugati partján pusztulnak az őserdők.
Újabb nyugdíjaspárt alakult

2017. szeptember 20. szerda 05:10


Megmentenék a gyerekmentést

2017. szeptember 20. szerda 05:08

Sérülés miatt 80-90 magyar gyerek hal meg évente és mintegy 24 ezer kerül kórházba.
Oktatás - "Az elveszített bizalmat késő visszaállítani"

2017. szeptember 20. szerda 05:07

Egy asztalnál a kormánypárti és az ellenzéki politikus... de jutnak-e közös nevezőre?
Fővárosi hatáskörben a "szovjet megszállás"

2017. szeptember 20. szerda 05:05

Bús Balázs polgármester támogatja az emlékmű felállítását Óbudán, mégpedig a Duna-part közelében.
Lenyúlták a nyíregyházi kórház terveit

2017. szeptember 20. szerda 05:04

A szerződésbontás után kétszer annyi pénzért megbíztak egy új tervezőt, akinek válhetőleg nem voltak erkölcsi aggályai.
Rács mögé a korrupt politikussal? - Itt még nem tartunk

2017. szeptember 20. szerda 05:03

Pótcselekvés volt az elévülési idő növelése, még a lebukás kockázata sem lesz nagyobb.
Eredménnyel zárult a pártok konzíliuma

2017. szeptember 20. szerda 05:02

Az egykori államitkár hívására kilenc párt reagált pozitívan - A Fidesz távol maradt.
Kerülni a politikai kockázatot - Kórtörténet 2010-2018

2017. szeptember 20. szerda 05:00

Nem meglepő, hogy a Fidesz a választási kampányban sem kíván beszélni az egészségügy problémáiról.
A 8 közé került Bernáth Richárd

2017. szeptember 20. szerda 00:29

A bulgáriai Albena-ban folytatódtak a 21. junior Európa-bajnokság küzdelmei. A második nap három magyar mérkőzésére került sor. Ezekről így számolt be Farkas József vezetőedző.

48 kg Basta Maciey (lengyel) ? Bernáth Richárd 0-5

Bernáth ígéretéhez híven kezdett a 16 között! Rendkívül kellemetlen ellenfélre talált: a lengyel magas és szikár, hatalmas jobb felütésekkel. Nagyon kemény volt, de Ricsi csak mosolygott. Aztán minden az ő akarata szerint történt, technikailag szétrombolta ellenfelét. Jó volt így kezdeni a napot! Bernáth a legjobb 8 között folytatja, a 4 közé kerülésért csütörtökön mérkőzik.

66 kg Aska Makela (finn)- Kozák Renátó 5-0

Hatalmas csata volt, de a finn versenyző határozottabb volt, s az erő győzedelmeskedett. Mindenesetre a különösen laza Renátó küzdeni tudásával nem volt gond. Taktikai vereség volt, hiszen Kozák a balkezes finn elleni tanácsokat ? a nagy nyomás alatt ? nem tudta cselekvésre váltani. Így maradt a bátor küzdelem, amivel Kozák bizonyította helyét a nemzetközi mezőnyben. Ellenfele megérdemelten nyert.

80+ kg Maksym Drach (ukrán) ? Kiss Levente 5-0

Drachról csak annyit, hogy az ukrán bajnokságon minden mérkőzésen első menetes döntő fölénnyel nyert.
Kiss Hunor Levente elverte, mint szódás a lovát az ukrán bajnokot, de ez is kevés volt az itészek szerint?ha valaki azt mondja most, hogy nem baj, megyünk tovább?
Igaza van!

Kiss az ukrán KO királyból csinált szégyenlős kislányt, mert a mi Hunorunk felnőtt a nála egy évvel idősebb, koravén férfihoz, persze csak tudásban és harcra termettségben.

Szerdai magyar mérkőzések:

46 kg Sigurd Boesen (dán) ? Bernáth Zoltán a 16 között

57 kg Berecz Lionel ? Vadim Klym (ukrán) a 16 között

75 kg Marcos Michalopoulos (görög) ? Kóczián Dávid a 16 között

Forrás: www.boxing.hu – RSS


Messi négy góljával kivégezték az Eibart

2017. szeptember 20. szerda 00:10

A Barcelona 6-1-gyel zárt. Messi sosem kezdett még ilyen jól bajnoki szezont.

Szlovénia: közel méteres hó a hegyekben

2017. szeptember 20. szerda 00:00

Utoljára 1988-ban fordult elő, hogy ilyen sok hó hullott szeptemberben Szlovéniában, a Júliai-Alpok mérőállomásain. Bár akkor elég rosszul sikerült a szezon folytatása. Tegnap az országban 1200 méter felett havazott, 2500 méter felett pedig 12 óra alatt fél méter hó hullott.
Ligakupát már biztosan nem nyer ebben az idényben a Liverpool

2017. szeptember 19. kedd 23:27

Kloppék, szinte már szokás szerint, kikaptak Leicesterben.
A Liverpool már a 32 között kiesett a Ligakupában

2017. szeptember 19. kedd 23:22

A tavalyi elődöntős 2-0-ra kapott ki a Leicestertől.
James most érkezett meg igazán a Bayernbe

2017. szeptember 19. kedd 23:18

A München 3-0-ra nyert. Minden gólban benne volt a nyáron igazolt kolumbiai.
Messi újabb mérföldkőnél, simán nyert a Barca

2017. szeptember 19. kedd 22:51

A mesternégyest jegyző argentin vezérletével hatot rúgtak az Eibarnak.
Nagy Ádám csapata szakította meg az Inter győzelmi szériáját

2017. szeptember 19. kedd 22:43

A magyar válogatott középpályás még egy percet sem játszott az idei szezonban.
Földrengés Mexikóban - 150 holttestet emeltek ki a romok alól

2017. szeptember 19. kedd 21:15

A Richter-skála szerinti 7,1 erősségű földrengés rázta meg a térséget.
Kiütötték a női futballválogatottat első vb-selejtezőjén

2017. szeptember 19. kedd 20:58

Gyirmóton 6-1-re nyert Dánia.
Milan-Spal: Montella kijelölte keretét a meccsre

2017. szeptember 19. kedd 20:50

Vincenzo Montella kijelölte keretét a szerdai Spal elleni bajnoki mérkőzésre.

A Milan szerda este 20:45-kor az újonc Spalt fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 5. fordulójában. Sérülés miatt nem áll rendelkezésre Andrea Conti és Luca Antonelli, míg Riccardo Montolivo kisebb izomsérüléssel bajlódik.

Emellett Montella nem nevezte a mérkőzésre Matteo Gabbiát, Gustavo Gomezt és Niccolo Zanellatót.

A MILAN KERETE A SPAL ELLEN:

KAPUSOK VÉDŐK KÖZÉPPÁLYÁSOK TÁMADÓK
Antonio Donnarumma Ignazio Abate Lucas Biglia Fabio Borini
Gianluigi Donnarumma Leonardo Bonucci Giacomo Bonaventura Patrick Cutrone
Marco Storari Davide Calabria Hakan Calhanoglu Nikola Kalinic
Mateo Musacchio Franck Kessié André Silva
Gabriel Paletta Manuel Locatelli Suso
Ricardo Rodriguez José Mauri
Alessio Romagnoli
Cristian Zapata

Forrás: www.acmilan.hu – RSS


Felcsúti kisvasút - Felültetett EP-delegáció

2017. szeptember 19. kedd 20:28

"Egyszer tüntetnek, most meg vizsgálódnak, de közben semmi sem változik, és már nem is fog."
NB I: Kemény eltiltás Danko Lazovicsnak

2017. szeptember 19. kedd 20:23

Három mérkőzésre tiltotta el a fehérvári Danko Lazovicot a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.
A dánok érvényre juttatták a papírformát Gyirmóton

2017. szeptember 19. kedd 20:05

Női A-válogatottunk sokáig jól tartotta magát a dánok elleni vb-selejtezőn, de a második félidőre az Eb-ezüstérmes felőrölte a mieink erejét, és magabiztos győzelmet aratott.

A magyar válogatott nem volt szerencsés a vb-selejtező sorozat sorsolásakor, a 2016-os olimpia ezüstérmese, a svéd együttes mellett azt a dán válogatottat is megkapta ellenfélnek, amely az idei Európa-bajnokságon játszott döntőt (a két skandináv csapat mellett az ukránok és a horvátok szerepelnek a csoportunkban).

A dánok elleni sorozatnyitányra a sérültjeinek nagy része felépült, a térdműtétje után lábadozó Zeller Dóra mellett csak a bokasérüléssel bajlódó Sipos Lilla játékára nem számíthatott Markó Edina.

Bátor játékkal kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, olyannyira, hogy a 4. percben akár a vezetést is megszerezhette volna, Vágó Fanni passzát követően Csiszár Henrietta lőhetett kissé éles szögből, a dán kapus védett. A vendégek hamar magukhoz ragadták az irányítást, a magyar védelemnek bőven akadt dolga, elsősorban a mélységi passzokat követően tudtak helyzetbe kerülni a dánok. A mieinket dicsérte azonban, hogy rendre odaért egy blokkoló játékos, így Bíró Barbarának nem volt komoly dolga a kapuban.

A 27. percben Harder esett el a tizenhatoson belül Szeitl Szilvia szorításában, a játékvezető szigorú ítéletet hozott: tizenegyest ítélt, amit Nadim magabiztosan értékesített (0-1). A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a mieink nagy erőket mozgósítottak az egyenlítő gól megszerzése érdekében. A 39. percben Jakabfi Zsanett nagyszerű csellel becsapta védőjét, lövését lábbal védte a dán kapus. Az ezt követő szöglet után Csiszárt vágták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. Jakabfi állt a labda mögé, és higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

Csak a 44. percig tartottuk a döntetlent, ekkor Troelsgaard vezette a labdát a térfelünkön, majd lőtt 25 méterről, elemi erővel a kapunk jobb oldalába (1-2), kialakítva a félidei eredményt.

A második játékrészben is a dánok domináltak, de a védekezésünk visszaesett valamelyest, az 55. percben egy labdaszerzést követő gyors ellenakció végén Harder volt eredményes (1-3), majd a 67. percben Troelsgaard szerezte meg második gólját (1-4). A 74. percben egy szépen kijátszott akció végén ismét Troelsgaard talált a kapunkba, saját maga harmadik, a dánok ötödik gólját szerezve (1-5). A dánok a hajrában is kialakítottak néhány helyzetet, de

Magyarország-Dánia 1-5 (1-2)
Magyarország: Bíró Barbara – Tóth Alexandra (Magyarics Zoé, 59.), Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória – Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin (Csányi Diána, 75.) – Mosdóczi Evelin, Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett – Vágó Fanni (Németh Loretta, 87.)
Dánia: Petersen – Nielsen, Arnth, Larsen, Roddik (Thogersen, 72.) – Kildemoes (Christiansen, 46.), Junge Pedersen – Troelsgaard, Harder, Veje – Nadim (Sörensen, 81.)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS


A nők elleni erőszak miatt sürgeti a polgármester a törvények szigorítását

2017. szeptember 19. kedd 19:55

Róma vezetője kongatja a vészharangot - Nyílt utcán erőszakoltak meg asszonyokat.
Magyar foci: Pikáns derbik jönnek az NB I-ben

2017. szeptember 19. kedd 19:23

A Vidi a Honvéd, a Fradi pedig a Diósgyőr ellen lép pályára szombaton. Íme az oddsok.
Teherautóval ütközött az 50-es villamos

2017. szeptember 19. kedd 19:20

A baleset az Üllői úton történt, a környéken torlódás alakult ki.
Félmillió forintot szedett be bírózásért az MLSZ

2017. szeptember 19. kedd 19:08

A Diósgyőr-edzőt is megbüntették.
MK: A Dunaharaszti az utolsó percig tartotta magát a Fradi ellen

2017. szeptember 19. kedd 19:05

A címvédő Ferencváros 92. percben szerzett góllal nyert az NB III-ban szereplő Dunaharaszti MTK otthonában, és jutott tovább a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójából.

A végig mezőnyfölényben játszó vendégek kevés gólhelyzetet alakítottak ki a találkozón, a Dunaharaszti végig jól tartotta magát, sőt az első félidő egyetlen ziccere a hazaiak előtt adódott. A 39. percben Holczer Ádám szeretett volna indítani, de elpasszolta a labdát, Szenes Bence lecsapott rá, és 16 méterről csak centikkel lőtt a bal kapufa mellé.

A második félidőben már nagyobb nyomást helyezett a hazaiak kapujára a Fradi, és Botka fejesével meg is szerezték a vezetést (0?1). A hazaiak azonban nem adták fel, az utolsó pillanatokban mentek előre az egyenlítésért, és sikerrel is jártak: egy szöglet után Vitányi Gergő fejelte le a labdát, amit Mészáros Dániel ollózó mozdulattal, nyolc méterről a Fradi kapujába lőtt (1?1) ? a találatot az M4 Sport oldalán tekinthetik meg.

Amikor már úgy tűnt, hogy a vendégek hosszabbításra kényszerülnek, jött Leandro, és Bognár második gólpassza után fejjel eldöntötte a meccset (1?2).

A Magyar Kupa másik mai találkozóján már nem voltak ekkora izgalmak: a DVTK már a 10. percben két góllal vezetett a harmadosztályú Veszprém otthonában, és végül simán, 3?0-ra megnyerte a meccset.

Az első fordulóban a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Magyar Kupa, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Dunaharaszti MTK (III.)?Ferencvárosi TC 1?2 (0?0)
VLS Veszprém (III.)?Diósgyőri VTK 0?3 (0?2)

szerdán játsszák:
Nyíradony (megyei I.)?Vasas FC 15.00
Sárvár FC (megyei I.)?Paksi FC 15.00
Szarvaskend (megyei II.)?Swietelsky Haladás 15.00
Karancslapujtő (megyei I.)?Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 15.00
Mohácsi TE 1888 (megyei I.)?Videoton FC 15.00
Pécsi MFC (III.)?Budapest Honvéd 15.00
Csongrád TSE (megyei I.)?Debreceni VSC 15.00
Öttevényi TC (megyei I.)?Újpest FC 15.00
Kecskeméti LC (megyei I.)?Mezőkövesd Zsóry FC 15.00
Kaposvári Rákóczi FC (III.)?Puskás Akadémia 20.00

A 6. forduló teljes párosítása

Forrás: www.mlsz.hu – RSS


Bulvár: Lukaku pénisze kiverte a biztosítékot

2017. szeptember 19. kedd 18:36

Romelu Lukaku gyorsan belopta magát a Manchester United-szurkolók szívébe, írtak is neki egy dalt.
Egy 18 éves lány a legkeményebb bringás, vérben úszó lábbal fejezte be a vb-t

2017. szeptember 19. kedd 18:20

A brit Dolan az időfutamon bukott, nem adta fel.
Szerdán csökken a felhőzet, de csak hogy erőt gyűjtsön

2017. szeptember 19. kedd 18:10

12-23 fok közötti csúcshő várható.
Szeplőtelen fogantatás

2017. szeptember 19. kedd 18:04


Pedofil ügyek takargatása miatt áll bíróság elé a bíboros

2017. szeptember 19. kedd 18:01

A történtek másfél éve hatalmas botrányt keltettek Franciaországban.
"Amerika készen áll porig rombolni Észak-Koreát"

2017. szeptember 19. kedd 17:42

Soha még ilyen nyíltan és durván nem fogalmazott Trump Phenjan ügyében.
Baleseti gócpontokat korrigálnak - Ezért nem jár majd a 3-as villamos

2017. szeptember 19. kedd 17:29

Több villamosátjárót véglegesen lezárnak Zuglóban, a Nagy Lajos király útján.
Sportfogadás: 10-szer húzatta le a szelvényt, 4 milliót kaszált vele

2017. szeptember 19. kedd 17:27

Nem volt hiány a milliós nyereményekben a múlt héten, az Európa Liga volt a sláger a fogadóknál.
Ausztria: óriási hó esett és még nincs vége

2017. szeptember 19. kedd 17:20

Valósággal berobbant a tél az osztrák hegyekbe, Vorarlbergtől kezdve egészen a magyar határhoz közeli hegyekig esik a hó. Ahogy arra számítani lehetett, a 2000-2500 méter feletti régiókban tekintélyes hómennyiség jött össze.
Szörnyethalt a fának csapódott autóban - Fotók

2017. szeptember 19. kedd 17:19

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.
Átigazolás: lesz magyar játékos az olasz bajnokságban

2017. szeptember 19. kedd 17:13

telekiandras01

U20-as magyar válogatott igazolt a többszörös bajnok, olasz-kupagyőztes együttes.

telekiandras01

Fotó: Mészáros János

Horkai György segítségével, egy évre kölcsönben fog játszani a magyar utánpótlás válogatott center a Savona együttesében.

Teleki András a klubváltásról így nyilatkozott: ?Valóban így van. Igyekszem megfogadni Gyuri bá? tanácsát, aki azt mondta, mutassam meg nekik, hogy igazi magyar vízilabdázó vagyok, minden meccsen, de minden edzések tegyem oda magam teljes erőből ? amivel persze sohasem volt gondom, ez ugyanis az alapállásom. Izgatott vagyok, nagyon várom már, hogy bizonyíthassak!” – mondta a waterpolo.hu-nak.

A fiatal centert a Szolnok adta kölcsön. A Savona az elmúlt bajnokságban a 6. helyen zárt.

Érdekesság, hogy utoljára 2014-ben játszott magyar játékos Olaszországban, akkor Madaras Norbertnek szurkolhattunk.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Albenából nézve

2017. szeptember 19. kedd 17:11

A bulgáriai Albena-ban tegnap megkezdődtek a 21. junior Európa-bajnokság küzdelmei. Az első napi három magyar mérkőzésről ? miután egyet aludt rájuk ? Farkas József vezetőedző így foglalta össze a véleményét.  


54 kg Vsevolod Shumkov (orosz) ? Tanka Tamás RSC R2 3.00Tanka sorsolása után tudtuk, hogy nehéz kezdésnek néz elébe. Tomi, aki másodszámú válogatottként került az induló csapatba bátran kezdett, azonban a nagy rutinnal és jelentősebb eredményekkel rendelkező Shumkov erőfölényével nem bírt. Tominak szüksége van további tapasztalatokra, jó háttérrel, megfelelő támogatottsággal messze juthat még. Kiváló lelki alkata is viszi előre, nyugodt vagyok, megfelelő juniort tudtunk ebben a súlycsoportban is szerepeltetni.

57 kg Berecz Lionel ? Ivan Naskov (bolgár) 3-2

Lionelnél már a bemelegítő, ráhangolódási percekben éreztem azt az eltökélt, küzdeni és győzni akarást, amit edző-pedagógusként versenyzőimnél mindig is szerettem volna és ezután is szeretném érezni, látni a munkába, csapatba vetett hitet, az erőt, a magabiztosságot versenyzőinken, ez minden edző álma. Berecz bolgárral kezdett, nem volt tehát egyszerű dolgunk. Mindenki tudja miről is beszélek. A 3-2-es győzelme lendületet adott minden értünk szorítónak, de a lényeg, hogy nekünk, itt lévő magyar versenyzőknek és kísérőiknek összetartását megerősítette, a hangulatban is átlendített a helyes irányba.

70 kg James Tucker (ír) ? Varga Gyula 5-0

Varga Gyula rendkívüli elkeseredettséggel vette tudomásul vereségét. Valóban nehéz feladat volt ennek az írnek a megtörése. Mindent meg tett. Nemzetközi rutintalansága még azt eredményezte, hogy néha elbizonytalanodjon a menetek feszítő pillanataiban. Helyenként azt gondoltam, na, megtörte az ír öklözőt! Aztán valahogy, ? és ehhez kellett azért bírói segédlet is, ? ellenfele ismét magára talált. Az intése is elsietett volt. Tény, hogy nálam, csapatvezetőnknél is győzött. Ha rosszul, gyenge szellemben küzdött volna, eligazítom, tudtára adom. Ezzel szemben meg kellett dicsérnem.

Ma újabb három magyar lép ringbe:

48 kg Basta Maciey (lengyel) ? Bernáth Richárd
66 kg Aska Makela (finn)- Kozák Renátó

80+ kg Maksym Drach (ukrán) ? Kiss Levente

Forrás: www.boxing.hu – RSS


A Fradi 92. perces góllal ment tovább a Magyar Kupa első köréből

2017. szeptember 19. kedd 17:04

Az NB III.-as Dunaharasztival szenvedett meg.
Bokszoló lesz a Manchester United futballistája

2017. szeptember 19. kedd 16:58


91 éves a Szentély, a világ egyik legszebb stadionja

2017. szeptember 19. kedd 16:45

Ma ünnepli fennállásának 91. évfordulóját Európa egyik legszebb és Olaszország legnagyobb stadionja.

Ez az otthona Olaszország három legsikeresebb klubja közül kettőnek, a Milannak és az Internek. A világ leghíresebb stadionjai közé tartozik, amelyet 1925-ben kezdtek el építeni, majd 1926. szeptember 19-én nyitották meg hivatalosan.

Az ?első? San Siro még egy tipikus angol rendszerű futball-létesítmény volt, az oldalakon négy lelátóval, melyek összesen körülbelül 35 ezer ember befogadására voltak alkalmasak. A felavató barátságos mérkőzést, ki más ellen, mint az Inter ellen játszotta a csapat, a végeredmény 6-3 lett a kék-feketék javára. A történelmi első gólt Giuseppe ?Pin? Santagostino (Milan) szerezte. Ezt követően az első tétmeccsre sem kellett sokat várni. A bajnokságban október 6-án rendezték meg a Milan-Sampierdarenese (1-2) mérkőzést, míg az olasz válogatott 1927. február 20-án 2-2-es döntetlen ért el itt a csehszlovák nemzeti tizenegy ellen. 1945-ig (egyes források szerint ?47-ig) kizárólag a Milannak adott otthont a létesítmény, az Inter ezen időszakban a Sempione Parkban az Arena Civica-ban játszotta hazai találkozóit.

1934-ben Olaszország adott otthont a világbajnokságnak, így természetesen a San Siróban is rendeztek válogatott mérkőzéseket, köztük az egyik elődöntőt is, ahol a Squadra Azzurra 1-0-ra felülmúlta Ausztriát, majd később megnyerte a VB-t is.

A szentély az idők folyamán, míg elérte mai impozáns alakját, számos felújításon ment keresztül.

1935-ben a város tulajdonába került a stadion (napjainkban is a városi önkormányzat a tulajdonos, a két csapat bérleti díjat fizet), és döntés született a bővítésről. A futball ez idő tájt egyre inkább tömegjelenséggé vált mind a világon, mind Olaszországban. Az emberek tízezrével tódultak a stadionokba, és a San Sirónak alkalmazkodnia kellett ehhez. A bővítés terveit egy építész, Rocca és egy mérnök, Calzolari dolgozták ki. A lelátókat átalakították, hogy teljesen körülöleljék a játékteret. 1939-re befejeződtek a munkálatok. Az ?új stadion? felavatása 1939. május 13.-ára esett, az olasz és az angol válogatott csapott össze (2-2) közel 60000 néző előtt, mely meccs önmagában több mint egymillió líra bevételt hozott (a ?39-ben befejeződött munka költsége valamivel több mint 5 millió líra volt).

1954-ben újabb átépítések történtek, így ennek következtében 1955-re 85000-re alakult a stadion kapacitása. Korábbi tervek alapján az építkezések majdani 150 ezres kapacitást vetítettek előre, de még 1952-ben Milánó Önkormányzata úgy döntött, hogy biztonsági okokból 100 000 embernél többet nem engedhetnek be a lelátókra. Az évek múltával a stadion tovább modernizálódott. 1957-ben kiépítették a világítási rendszert esti mérkőzésekhez (először Olaszországban), 1967-ben pedig az első elektronikus eredményjelzőt is felszerelték. 1979-ben korszerűsítették a világítást, és a népszerű második gyűrűt is rekonstruálták. 1980. március 3-án új nevet kapott a létesítmény: a felejthetetlen Inter (és a Milanban is megfordult) bajnok Giuseppe Meazza tiszteletére, aki az azt megelőző évben hunyt el. A Milan szurkolók azonban napjainkban is szívesebben hívják San Sirónak a stadiont. 1986-ban a székek színesek lettek: a középső tribün piros, az átellenes oldal narancs, zöld az északi kanyar, és kék a milanista ultrák alatti rész.

1990-ben Olaszország ismét világbajnokságot rendezhetett, a városi tanács úgy döntött, hogy az idő rövidsége és a költségek miatt a San Sirót renoválják egy esetleges új létesítmény felhúzása helyett. Ekkor alakult ki a stadion mai arca. Megépítették a 3. gyűrűt, emiatt veszi az épületet körül az a 11 jellegzetesen barázdált vasbeton oszlop, melyek közül négy (az akkor új) rácsos tetőszerkezetet is tartja. Az oszlopok azonban nem csak a stabilitást biztosítják, hanem feljáróként is funkcionálnak a lelátókra, valamint lifteket és egyéb létesítményeket tartalmaznak.

Ahhoz pedig hogy a maximális kényelmet biztosítsanak a nézőknek, mindenhova számozott polikarbonát székeket telepítettek, és szektorokra bontották az arénát. De nem csak a lelátók újultak meg ekkor, ismét új világítás került be, valamint a pályafűtés is kiépítésre került. Az átalakítás végeztével a San Siro 85700 ülőhellyel rendelkezett. 1990. június 8-án a világbajnokság nyitómérkőzését Argentína és Kamerun között már ebben a modern létesítményben tartották. Azóta is ebben a látja vendégül szurkolók ezreit a két milánói csapat.

Az elmúlt két évtizedben csak kisebb alakítások történtek. Például követve az UEFA előírásait kisebb kiigazításba került a szerkezet, és a befogadóképesség 80 018-ra csökkent.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS


Gyurcsány: nincs "behódolás", így döntött a DK tagsága

2017. szeptember 19. kedd 16:44

Egyeztetni azonban bármikor készek a demokratikus ellenzék pártjaival a 106 egyéni képviselőjelöltről.
MLS: Oda a Galaxy rekordja, új nézőcsúcsot döntöttek a tengerentúlon

2017. szeptember 19. kedd 16:37

Az Atlanta United-Orlando City bajnoki mérkőzés egy 21 éves rekordot adott át a múltnak.
Verstappent helyre tehetné már valaki

2017. szeptember 19. kedd 16:17

Nagy régi motoros véleményére is hivatkozva rágtuk át magunkat a szingapúri balhén. Senki nem hibás, de azért mégis, ki? Bukótér, az Index F1-podcastja.

Budapest 2023-ban atlétika-vb-t rendezne

2017. szeptember 19. kedd 16:11

A vb helyszíne egy Csepelen felépítendő 40 ezres, majd 15 ezresre visszabontható atlétikai stadion lenne.
Feladta magát az orosz erőemelő bajnok gyilkosa

2017. szeptember 19. kedd 15:22

Anar Allahveranov majdnem egy hónapig bujkált, akár 20 évet is kaphat.
Ferrari: Nincs még vége

2017. szeptember 19. kedd 14:37

Szokatlanul elszántan nyilatkozik a csapatfőnök.

Megint eltört Manuel Neuer lába

2017. szeptember 19. kedd 13:23

A Bayern-kapus idén már nem játszhat.
Egymillió jegyigénylés futott be a 2018-as futball-vb-re

2017. szeptember 19. kedd 13:06

A legtöbben Argentínából, Kínából és Mexikóból mennének az oroszországi tornára.
Berki Krisztián az olimpia miatt dobja a vb-t

2017. szeptember 19. kedd 12:09

Vállproblémája miatt egy kisebb beavatkozáson esik át a tornász, így nem kockáztat, és csak Tokióra készül.
Már a bemelegítésnél sérült volt Dembelé

2017. szeptember 19. kedd 12:02

Videón látszik, nem volt oké a 105 milliós barcás.
Magyar Kupa: hatvannégy párharc a hétközi programban

2017. szeptember 19. kedd 12:00

A 6. fordulóval folytatódnak a Magyar Kupa 2017-2018-as idényének küzdelmei, ebben a körben már az élvonabeli és a másodosztályú csapatok is bekapcsolódnak a küzdelmekbe.

A Magyar Kupa 6. fordulójában 128 csapat érdekelt, vagyis kedden és szerdán 64 mérkőzést rendeznek a sorozatban. A sorozat ezen szakaszában egy mérkőzésen dőlnek el a párharcok, minden esetben az alacsonyabb osztályban szereplő csapat a pályaválasztó.

Kedden két mérkőzést játszanak le, a címvédő Ferencváros a Dunaharaszti MTK otthonában lép pályára, a DVTK ugyancsak NB III-as ellenféllel szemben kezdi meg a sorozatot: Veszprémben lép pályára.

Ez a mérkőzés segít abban, hogy csapatként továbbfejlődjünk, és az új játékosok integrálásában is fontos szerepet tölthet be a találkozó. Viszont az ellenfél nagyon motiváltan lép majd ellenünk pályára, nekünk pedig folytatnunk kell a tradíciónkat a Magyar Kupában, hiszen háromszor nyertük meg egymás után a trófeát. Éppen ezért nem szabad fél vállról venni a mérkőzést, sem arrogánsan, mivel profi hozzáállással továbbjuthatunk a következő körbe – mondta a Dunaharaszti elleni mérkőzés előtt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

Ahhoz, hogy a Ferencváros zsinórban negyedszer is megnyerje a Magyar Kupát, hét párharcot kell megnyernie, utolsóként a május 23-i finálét. Az idei évben a 6., 7. (október 25.), és a 8. (november 29.) fordulót rendezik meg a kupából, majd február végén folytatódik a 9. fordulóval a sorozat.

Magyar Kupa, 6. forduló, az NB I-es csapatok mérkőzései:

kedd:

Dunaharaszti (NB III)?Ferencváros, 15.00 (M4 Sport)
Veszprém (NB III)?DVTK, 15.00

szerda:

Nyíradony (megye I.)?Vasas, 15.00
Sárvár (megye I.)?Paks, 15.00
Szarvaskend (megye II.)?Haladás, 15.00
Karancslapujtő (megye I.)?Balmazújváros, 15.00
Mohácsi TE 1888 (megye I.)?Videoton FC, 15.00
PMFC (NB III)?Budapest Honvéd, 15.00
Csongrád TSE (megye I.)?DVSC, 15.00
Öttevény (megye I.)?Újpest, 15.00
Kaposvári Rákóczi (NB III)?Puskás Akadémia, 20.00 (M4 Sport)

A 6. forduló teljes párosítása

Forrás: www.mlsz.hu – RSS


Berki Krisztián nem indul az októberi világbajnokságon

2017. szeptember 19. kedd 10:49


Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián a tokiói olimpiára készül, így nem indul az október 2-án kezdődő montreáli világbajnokságon, mivel vállproblémája miatt egy kisebb beavatkozáson esik át.

Az olimpiai bajnok a következő három esztendőben a tokiói olimpiát és a kvalifikációs versenyeket tartja szem előtt, ezért felkészülését teljes mértékben ennek rendeli alá. Berki már több mint egy hónapja vállproblémával küzd, és különböző alternatív kezelési módokat is kipróbált, de a helyzet nem oldódott meg, pedig bízott abban, hogy jobban lesz. A magyar vállspecialisták országos konzíliumot tartottak, és az orvosi team úgy döntött, hogy a sikeres olimpiai kvalifikáció érdekében beavatkozásra van szükség, amelyre a közeljövőben kerül sor, így az Európa-bajnok októberben nem szerepel Montreálban.

Berki Krisztián:
Az előző egy évben bebizonyosodott, hogy terhelhető a korábban műtött vállam, fel tudtam készülni a versenyekre, és sikerült is jól szerepelnem. Az elmúlt időszakban viszont újra fájdalmat éreztem, ugyanabban a vállamban, de nem a műtét helyén, az teljesen rendben van. Az orvosi team azt javasolta, hogy kerüljön sor egy beavatkozásra, hogy megszűnjön a probléma. Mivel mindent Tokiónak rendelek alá, ezért szeretném, ha minél előbb túl is esnék rajta, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel és az olimpiával kelljen foglalkoznom. 

(MATSZ Fotó: Szalmás Péter)

Forrás: www.mob.hu – RSS


Magabiztos siker a szlovákok ellen

2017. szeptember 19. kedd 09:15

Válogatottunk 42:3-ra legyőzte északi szomszédunkat felkészülési mérkőzésen, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban!

Nemzeti csapatunk története második sikeréért hajtott egy jól ismert ellenféllel szemben. Bár a szlovák válogatottal először mérkőztek meg Magyarország legjobb amerikaifutballistái, többen már a Bratislava Monarchs révén ismerték az ellenfelet.

Grátz Vilmos szövetségi kapitány nagyon nehéz mérkőzésre számított, amit az első negyedben meg is kapott, ekkor kijöttek a hibák mindkét oldalon. Viszont a folytatásban már beindult a magyar henger. Bencsics Márk és az elkapósor egyre jobban araszolgatott előre, illetve Roják Richárd és Lenner Péter a talajon többször is be tudtak segíteni. Végül az első pontokat Gecser Máté 22 yardos elkapásával vitte fel az eredményjelzőre Magyarország. Baksa Ferenc egy extrát is hozzátett. Ezt követően a kiválóan szereplő védelem is megtette a magáét: A szlovák irányító, Patrik Trischitz passzára Magyar Ádám csapott le, a megszerzett labdával pedig egészen az end zone-ig gyalogolt. Ez volt Magyarország első defense TD-je! A második negyedben nem érte be ennyivel válogatottunk. Németh Bence interceptionjét követően, Bencsics ezúttal közelről Elek Ádámot találta meg, aki megszerezte első touchdownját címeres mezben. Már az első félidei 21-0 azt sugallta, hogy akár nagyobb pofont is kaphat a szlovák együttes.

Bencsics Márk a 3-as szám bűvöletében 3 TD-passzal

Bencsics Márk a 3-as szám bűvöletében 3 TD-passzal

A második félidőben így is lett! Gecser újabb elkapott TD-jével folytatódott a találkozó. A negyedik játékrészben viszont nem maradtak pontok nélkül a vendégek, Peter Brauner mezőnygóljával sikerült a szlovákoknak felkerülni az eredményjelzőre. Viszont ez volt az egyetlen pontszerzése Szlovákiának ezen a napon. A magyarok ezzel szemben nem álltak le, sőt, még jobban rákapcsoltak. Bencsicset Vasyl Yordan váltotta, aki remekül szállt be. Rövid időn belül kétszer is az ellenfél end zone-jához került a magyar csapat. Mindkét akció pontokat hozott! A Miskolc Steelers irányítója először Czirók Mártont találta meg egy remek labdával majd a Budapest Eagles kiválóságának, Mészáros Mártonnak is adott egy hat pontot érő átadást. Baksa Ferenc egész nap hibátlanul teljesített, minden extrát berúgott, így alakult ki a 42-3-as végeredmény, amelyben a védelem munkája is benne volt 4 interceptionnel.

A magyar válogatott legjobbjának Bencsics Márkot választották, míg a szlovákoknál a futó Stefan Slovak volt a meccs embere.

Fotók: DigitalSport

Magyarország-Szlovákia 42-3 (0-0, 21-0, 7-0, 14-3)
Nézőszám: 4750
Pontszerzők: Gecser Máté 2 TD, Elek Ádám, Czirók Márton, Mészáros Márton, Magyar Ádám 1-1 TD, Baksa Ferenc 6 XP.

Grátz Vilmos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Nyilván van még miben javulnunk, de azzal az akarással, amit a csapat mutatott, kivételesen elégedett vagyok.

Bencsics Márk, a magyar válogatott irányítója: A támadófal a vártnál sokkal jobban játszott, úgyhogy egy óriási pluszt kell nekik bevésni, mert nagyon sokat a vonalon kellett áthívni játékokat. Ehhez jól alkalmazkodtak, úgyhogy nekik is szól ez a győzelem.

Forrás: http://mafsz.org – RSS


Berecz a nyolc között folytatja

2017. szeptember 19. kedd 09:00

A bulgáriai Albena-ban ma megkezdődtek a 21. junior Európa-bajnokság küzdelmei. A hatalmas seregszemlén 32 ország 265 öklözője indult.
A bolgár szövetség az utóbbi négy évben igen aktív a kiemelt nemzetközi versenyek rendezésében.
4 éve itt Albenában rendezték az AIBA női junior és ifjúsági bajnokságát. Az idei verseny döntőire szeptember 25-én kerül sor.
Az első napon három versenyzőnk lépett kötelek közé a 16 közé kerülésért és az egri Berecz Lionelnek (57 kg) sikerült átverekednie magát a hazai ellenfélén és a 8 közé jutásért az ukrán Vadim Klym következik a számára szerdán.

Eredmények:
54 kg Vsevolod Shumkov (orosz) ? Tanka Tamás RSC R2 3.00
57 kg Berecz Lionel ? Ivan Naskov (bolgár) 3-2
70 kg James Tucker (ír) ? Varga Gyula 5-0

A keddi mérkőzéseink:
48 kg Basta Maciey (lengyel) ? Bernáth Richárd
66 kg Aska Makela (finn)- Kozák Renátó
80+ kg Maksym Drach (ukrán) ? Kiss Levente

Forrás: www.boxing.hu – RSS


Magyar sikerek a legnagyobb hazai karate versenyen

2017. szeptember 19. kedd 08:59

Rekordlétszámot hozott a legnagyobb hazai karate versenynek számító Budapest Open. A huszadszor megrendezett jubileumi eseményen 30 ország közel 1500 sportolója lépett tatamira. A felnőttek mezőnyében több magyar versenyző is itthon tartotta az aranyérmet. Hárspataki Gábor duplázott, miután a súlycsoportos elsőség mellett az abszolút kategóriában is diadalmaskodott.

 

 

A versenyt megnyitó beszédében Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke kifejtette: esély van arra, hogy a karate a 2020-as tokiói olimpiai bemutatkozás után ott legyen a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon is, hiszen a sportág hatalmas népszerűségnek örvend Franciaországban.

Nemcsak hatalmas mezőny vett részt a Pestszentimrei Sportkastélyban, hanem az eddigi legszínvonalasabb Budapest Opent is láthatta a közönség. A felnőtteknél többek között elindult a világ egyik legsikeresebb aktív versenyzője, a 60 kg-ban kétszeres világbajnok brazil Douglas Brose, akárcsak a 67 kg-os világranglistát vezető venezuelai Andres Madera.

 

Utóbbinak ezúttal csak ezüstérem jutott, miután a döntőben a tavalyi vb-ezüstérmes Tadissi Martial legyőzte dél-amerikai ellenfelét. Remekelt több másik felnőtt válogatottunk is, akik közül formagyakorlatban a nőknél Sterck Laura lett első (akárcsak az U21-es korosztályban), a férfiaknál pedig Nagy Botond állhatott a dobogó legfelső fokára. Küzdelemben a 75 kg-os Hárspataki Gábor és a +84 kg-os Molnár Dániel sem talált legyőzőre, míg Hárspataki megnyerte a súlycsoport nélküli kategóriát is, a döntőben éppen Tadissit felülmúlva.

  

A szombaton és vasárnap lebonyolított viadal a magyar fiatalok számára válogatóverseny volt a jövő februári kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságra.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS


Erős tornát rendez a Szentes

2017. szeptember 19. kedd 07:58

általanos kép0123

Belhúztak a Kurca-partján, hiszen a hétvégén egy háromnapos tornát rendeznek.

általanos kép0123

A házigazda, az izraeli válogatott, a Vojvodina, a Dunaújváros, a Ferencváros és az UVSE fog egymással megküzdeni szeptember 22. és 24. között.

A női felkészülési torna erősnek ígérkezik, pláne, hogy Az UVSE-t, a Dunaújváros és a Szentes nem kell senkinek bemutatni, a Fradi pedig egy masszív csapattal várhatja a bajnokság rajtját.

Érdekesség, hogy a Vojvodina és az izraeli válogatott is megmutathatja magát, kíváncsian várjuk, mire képesek.

A felkészülési torna programja:szentesfelkeszulesplakat01

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Megszépült a szolnoki Aréna

2017. szeptember 19. kedd 07:00

szolnokiarenabl2017

A szolnoki Arénát is kicsinosították az idei szezonra.szolnokiarenabl2017

Immár a szolnoki uszoda falán is ott áll, hogy a csapat Bajnokok Ligája győztes (is) lett a 2016/2017-es szezonban. Így, aki belép ellenfélként az Aréna ajtaján, az már tudhatja, hová is érkezett. Sőt, felkerült egy buzdító szöveg is a jobb oldalra.

A Szolnok a héten a Magyar Kupa selejtezőinek ad otthont, ahol a KSI-vel, az UVSE-vel és a Vasassal meccsel majd.

Mint ismeretes, a négy csoportból az első kettő jut majd tovább. A bajnokság pedig a Tisza-partiaknak október 4-én kezdődik.

(Fotó: szolnoki-vizilabda.hu)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


A Milan 2014 után győzte le újra otthon az Udinesét

2017. szeptember 19. kedd 06:45

Összegyűjtöttük a statisztikákat a vasárnapi Udinese elleni mérkőzésről.

– A La Gazzetta dello Sport és a WhoScored.com szerint a duplázó Kalinic volt a mérkőzés legjobbja.

– A hivatalos adatok szerint 49 473 néző volt jelen a San Siróban.

– A Milan négy fordulóból hármat megnyert és 9 pontot szerzett. A csapat a 2006/2007-es szezon óta nem kezdett ilyen jól a Serie A-ban. Akkor Carlo Ancelotti vezetésével az első négy meccsen 10 szerzett pont volt a mérleg.

– Nikola Kalinic először lépett pályára kezdőként bajnoki mérkőzésen a Milanban és két gólt szerzett. A horvát csatár a 72. mérkőzésén a 29. gólját lőtte a Serie A-ban, ebből 27-et a tizenhatoson belülről szerzett. Kalinic legutóbb tavaly decemberben még a Fiorentina játékosaként tudott duplázni egy bajnokin, akkor a Sassuolo volt az ellenfél.

– Ez volt a két csapat 93. mérkőzése egymás ellen, a mérleg 40 Milan és 21 Udinese győzelem, míg 32-szer döntetlen született.

– A piros-feketék három meccs után tudtak újra győzni az Udinese ellen. Ezt megelőzően 2015 szeptemberében egy idegenbeli 3-2-vel sikerült legyőzni az udinei alakulatot. A legutóbbi hazai sikerre 2014-ig kell visszamenni, akkor Jeremy Menez duplája döntött a San Siro stadionban.

– Lucas Biglia mutatta be a legtöbb sikeres szerelést a mérkőzésen, pontosan 4-et.

– A Milan a 20. egymást követő mérkőzésén talált be az ellenfél kapujába az olasz élvonalban.

– 11,706 km-rel Biglia tette meg a legtöbb távolságot a meccsen a Milan játékosok közül, utána következik Kessié (10,945 km) és Calabria (10,649 km).

>> MÉRKŐZÉS STATISZTIKÁI:

>> JÁTÉKOS STATISZTIKÁK:

Játékos G GP KL KT CS SZ EK SL SP ÖP
Biglia 4 4 92% 100
Bonaventura 1 1 95% 37
Bonucci 1 1 84% 44
Calabria 1 1 1 3 2 86% 35
Calhanoglu 1 2 92% 12
Cutrone 1 1 92% 13
G. Donnarumma 82% 28
Kalinic 2 5 2 1 1 3 77% 26
Kessié 1 5 1 3 1 1 84% 43
Locatelli 1 100% 3
Musacchio 1 90% 63
Rodriguez 3 1 1 1 82% 39
Romagnoli 1 1 1 1 90% 61
Suso 2 79% 39

Forrás: www.acmilan.hu – RSS


Szobrot avathatnak az olasz legendának Budapesten

2017. szeptember 19. kedd 06:18

CorvinSetany01

Tavaly júniusban hunyt el az olasz sztár, most pedig október végén szobrot avathatnak neki a Corvin sétányon.CorvinSetany01(Itt, a Corvin Stányon  lehet a dombormű Fotó: fovarosi.blog.hu)

A tervek szerint Bud Spencer születésnapjára, október végére kerülhet ki a színészt ábrázoló egész alakos bronzszobor a budapesti Corvin sétányra – közölte a Józsefvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

A közlemény szerint a színészóriás, Bud Spencer tavaly júniusi halálát követően Tasnádi Szandra szobrászművész levélben fordult a Józsefvárosi Önkormányzathoz, hogy a filmlegenda emléke előtt tisztelgő, egész alakos, 2,4 méter magas bronzszobrát felajánlja.

A képviselő-testület szeptember elején döntött arról, hogy az önkormányzat vállalja a szobor felállításának csaknem 9 millió forintos költségét. A szobrot a Corvin sétányon helyezik el a tervek szerint október 31-én.
Az önkormányzat azért fogadta el a felajánlást, mert a színész személye tiszteletre méltó mind sportolói és filmes karrierje miatt. Életútjával olyan példát szolgáltatott, amely mindenképp megismerésre méltó és követendő a mai generációk számára is – írta az önkormányzat.

Bud Spencer 2016. június 27-én hunyt el 86 éves korában. Az olasz színész – eredeti nevén Carlo Pedersoli – Nápolyban született 1929. október 31-én. Jó tanuló volt, nyolc évesen úszni kezdett. 1948-ban mellúszásban, 1950-ben a 100 méteres gyorsúszásban lett olasz bajnok. Ugyanabban az évben az olasz vízilabda válogatottal Európa-bajnokságot nyert, az 1952-es helsinki olimpiáról ezüstéremmel tért haza. 1956-ban, a Melbourne-ben rendezett ötkarikás játékokon még ott volt, aztán több világversenyen nem indult.

Elindult viszont filmes karrierje, eleinte statisztaszerepekkel. 1967-ben igent mondott egy filmvígjáték főszerepére (Isten megbocsát, én nem). Ebben a makaróni westernben már mint Bud Spencer szerepelt, oldalán későbbi partnerével, Terence Hill-lel.

Szólókarrierje is sikeres volt: Steno rendezésében készültek a Piedone-filmek, de komolyabb témájú alkotásokban is megállta helyét: Sötét Torino (1972), A zsoldoskatona (1976). A kilencvenes évek közepétől – elhízása miatt – már nem vállalt szerepet pofozós filmekben, inkább tévésorozatok magánnyomozójaként láthatták őt a nézők (Extralarge, Professzor Clementi).

(MTI-vizipolo.hu

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál lesz a Mátrában

2017. szeptember 19. kedd 00:00

Az outdoor sportok szerelmeseinek kihagyhatatlan eseménynek ígérkezik az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál, amit idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendeznek meg Galyatetőn 2017. szeptember 23-24-én.
Fáklyás futással és gyaloglással is ünnepelünk az EKS-napon!

2017. szeptember 18. hétfő 21:15

A színpadi produkciók és sportprogramok mellett az integráció és a kölcsönös tisztelet jegyében tartunk majd egy körülbelül 1 km-es fáklyás futást-gyaloglást is szeptember 23-án, az EKS-napon, amelynek rajtja 14.30-kor indul majd.

Speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek alkotják a mezőnyt. Az első 150 jelentkező sárga pólót kap majd a regiszrációnál!

A futók, gyaloglók között köszönthetjük majd többek között Sárfalvi Péter helyettes államtitkárt-világbajnok öttusázót, Fábián László megbízott MOB főtitkárt-olimpiai bajnok öttusázót, Növényi Norbert olimpiai birkózót, Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózót, Herczeg Zoltán divattervezőt, Kállai Ildikó fitnesz világbajnokot, Mednyánszki Szilvia világbajnok kajakost, Srp Miklós olimpikon gyaloglót.

A programok és sportolási lehetőségek ingyenesek!

Sportoljunk, mozogjunk, játszunk együtt, töltsünk el együtt egy kellemes napot!

Az EKS nap célja, hogy együtt ünnepeljük Eunice asszony rettenthetetlen bátorságát és hatását a világra; inspiráljuk a vezetők eljövendő generációját arra, hogy szenvedéllyel és elszántsággal építsék az új világot.

Forrás: http://specialolympics.hu – RSS


FTC-Rail Cargo 2020-ig

2017. szeptember 18. hétfő 20:51

Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, CEO és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke az FTC népligeti sportcentrumában ünnepélyes keretek között írta alá azt a megállapodást, amelynek keretében a vasúti árufuvarozási társaság 2020-ig meghosszabbította elkötelezettségét a Ferencváros női kézilabdacsapata, az FTC-Rail Cargo Hungaria névadó szponzori támogatása mellett.

?Az FTC női kézilabdacsapata évek óta sikeresen szerepel mind a nemzetközi, mind a hazai színtéren. Két éve bajnokságot nyert, idén a Magyar Kupát hódította el, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőbe jutott. Ehhez a folyamatosan kimagasló teljesítményhez állandó stabil szakmai és anyagi háttér szükséges. A klub vezetése minden támogatást megad a szakosztálynak, a lányoknak, de magunk sem tudjuk, mire mennénk a Rail Cargo Hungaria Zrt. aktív jelenléte nélkül. A cég 2011 óta támogatja a Ferencvárosi Torna Club női kézilabdacsapatát. Az együtt töltött időben elért hazai és nemzetközi sikerekre minden ferencvárosi szurkoló büszke lehet. Ahogy korábban is fogalmaztam, azt remélem, a meghosszabbított szerződés hasonló eredmények alapjául szolgál a jövőre nézve? ? nyilatkozta az aláírás alkalmából Kubatov Gábor.

Dr. Kovács Imre emlékeztetett arra, hogy az együttműködés eddigi eredményei fényesen igazolták annak a döntésnek a helyességét, amely a névadó szponzori megállapodás megszületéséhez vezetett. ?A Rail Cargo Hungaria és az FTC bajnokcsapata sikerre szövetkezett és mindkét fél megtett mindent az eredményekért. Társaságunk büszke arra, hogy névadó szponzorként töretlenül a lányok mellett állhat ? hangsúlyozta, majd hozzátette ? az elmúlt több mint fél évtizedben a Rail Cargo Hungaria munkavállalói szurkolóként biztatták a csapatot. A mérkőzésekre szóló belépőjegyekre mindig több az igény, mint amennyi rendelkezésre áll. A sportélmények inspirálnak, a csapat győzelmei tovább motiválnak minket. Együttműködésünk a közös értékeken alapul: az eredményesség, az elkötelezettség, a célok érdekében való küzdeni tudás talaján.?

Az FTC-Rail Cargo Hungaria névadó szponzori támogatása szerves része a Rail Cargo Hungaria társadalmi felelősségvállalási politikájának, amelynek középpontjában a környezettudatos fuvarozás, a minőségi munka és ? a vállalat lehetőségei szerinti mértékben ? a sporttevékenységek és a rászoruló közösségek megsegítése áll.

T.G.

 


Lewandowski jövőre a Realban?

2017. szeptember 18. hétfő 20:48

A spanyol AS című újság szerint Robert lewandowski ?fanatikusan hisz abban?, hogy egyszer a Real Madrid játékosa lesz.

A Bayern és a lengyel válogatott kitűnősége spanyol média hírek szerint 2018 nyarán teheti át székhelyét a spanyol fővárosba. Lewa akkor lesz 30 éves, sokak szerint ez ideális kor a váltáshoz. Bár a futballista korábban már nyilatkozott arról, hogy nagy örömmel igazolna a 12-szeres BEK- illetve BL-győzteshez, most természetetesen tagadja a felreppent hírt. ? Azt hiszem, hogy nem kell minden blődséget kommentálnom ? mondta a lengyel támadó szombaton a Mainz ellen 4.0-ra megnyert bajnoki után, amelyen egyébként két gólt szerzett. ? Szerződésem egyébként is 2021-ig köt a Bayernhez.

Többen azonban erősen kétlik, hogy Lewandowski még négy évig a német rekordbajnoknál marad, hiszen alig egy hete erősen bírálta Uli Höneß transzferpolitikáját.

Sergio Ramos és Christiano Ronaldo egy tavalyi Bajnokok Ligája-mérkőzés után nyíltan kifejezésre juttatták, hogy szivesen játszanának együtt a lengyel gólvágóval. Az ?AS? szerint a spanyol sztárcsapat két meghatározó játékosa tárt karokkal fogadná Lewandowskit a Realban.

T.G.


Női U19: hajrágóllal maradtunk alul az írekkel szemben

2017. szeptember 18. hétfő 19:30

Az Eb-selejtezőre készülő női U19-es válogatottunk az ausztriai Lindabrunban lépett pályára az írek ellen.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a második játékrészben átvette az irányítást a magyar csapat, de minden lehetőségünk kimaradt, ziccert is hibáztunk. Az írek nemcsak kihúzták kapott gól nélkül, hanem a 88. percben, szabadrúgásból a győztes találatot is megszerezték.

– A második félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez, sajnos figyelmetlenek voltunk, és ez a vereségünket eredményezte. A támadójátékban tovább kell javulnunk ahhoz, hogy megnyerjük az ilyen mérkőzéseket – mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A magyar válogatott szerdán az osztrákok ellen lép pályára.

Magyarország-Írország 0-1 (0-0)
Magyarország: Varga Luca – Fél Patricia, Kovács Laura, Csigi Eszter, Fél Alexandra – Váradi Ráhel (Bodnár Bianka, 79.), André Antónia (Papp Adél, 36.) – Molnár Enikő (Anda Letícia, 63.), Oláh Adrienn, Vasas Lea (Böcskei Nikoletta, 63.) – Pulins Brigitta

Forrás: www.mlsz.hu – RSS


Ausztria: nagy havazással érkezik a tél

2017. szeptember 18. hétfő 18:30

Egy közelgő hidegfrontnak köszönhetően szerda estig jelentős mennyiségű hóra van kilátás az osztrák hegyekben, helyenként a méternyi friss hó is összejöhet. Vasárnap óta szinte az összes gleccseren üzemelnek a hóágyúk.
Kalinic: ?Boldog vagyok, hogy két gólt szereztem?

2017. szeptember 18. hétfő 17:20

Ezúttal Nikola Kalinic volt a Milan nyerőembere vasárnap az Udinese ellen. A horvát támadó először lépett pályára kezdőként a San Siróban és 2 alkalommal vette be az ellenfél kapuját. Kalinic szerint ha igazán erősen akarják, akkor akár megnyerhetik az Európa Ligát ebben a szezonban.

A Milan vasárnap 2-1-re legyőzte hazai pályán az Udinese együttesét és a duplázó Kalinic nyilatkozott.

?Nagyon boldog vagyok, hogy két gólt szereztem. Ez egy nagyszerű győzelem volt. Így kell folytatnunk és fel kell készülnünk szerdára, mert nehéz meccs lesz. Fantasztikus csapatunk van és mindenki nyerni akar. Azonban ez csak egy mérkőzés volt, folytatnunk kell a munkát, mert még hosszú az előttünk álló út. Érvénytelenített gól? Nem foglalkozom azzal, hogy ki szerzi a gólt, csak a Milan győzelme érdekel. Az edző dönti el, hogy ki játszik. Én mindig készen állok, akár 10 percre, akár 90 percre. Európa Liga? Ez lehet a célunk és ha elég keményen akarjuk, akkor megnyerhetjük.? ? mondta Kalinic a meccs után.

?Elégedett vagyok, így kell folytatnunk és nagyszerű szezonunk lesz. Előre nézünk és megpróbálunk minden mérkőzést megnyerni. Most a szerdai meccsre gondolunk, ami szintén nehéz lesz. Egyszerre egy mérkőzésre fókuszálunk és majd meglátjuk, hogy mi történik.?

Franck KESSIÉ: ?Ezt a győzelmet Andrea Continak szenteljük. Közel állunk hozzá és reméljük, hogy hamarosan visszatér. Győzni akartunk és sikerült is ezt elérnünk. A formáció? Az Atalantában játszottam 4-3-3-as és 3-5-2-es felállásban is, számomra semmi különbség nincs. Fáradtság az Európa Ligát követően? Ez teljesen normális. Fontos volt, hogy nyerjünk és versenyben maradjunk az élmezőnnyel. A figyelmünk most szerdára a Spal elleni meccsre összpontosul. Már alig várom a mérkőzést.?

Forrás: www.acmilan.hu – RSS


Női A-válogatott: Jó meccsre készülünk az Eb-ezüstérmes ellen

2017. szeptember 18. hétfő 16:21

Hétfő délutánra biztossá vált, hogy a tervek szerint megrendezik a keddi Magyarország-Dánia női A-válogatott vb-selejtezőt.

A nyári Európa-bajnokságon döntőt játszó dán csapat a kontinenstorna fináléja után játékosai sztrájkja miatt került be a hírekbe: a szövetséggel szembeni rendezetlen pénzügyi vita miatt a csapat múlt pénteken nem játszotta le lekötött felkészülési mérkőzését Hollandia ellen. Szombat este a dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete közleményben jelezte, hogy amennyiben szövetség nem teljesíti haladéktalanul a feltételeiket, nem lépnek pályára a Magyarország elleni vb-selejtezőn sem. Az utolsó pillanatokban végül sikerült mindenki számára elfogadható megoldást találni a régóta húzódó problémára, így a dánok hétfőn elutaznak Magyarországra, és kedden pályára lépnek Gyirmóton a mieink elleni vb-selejtezőn.

Markó Edina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés előzményéről szólva elmondta: bár a mieink végig úgy készültek, hogy csak a saját feladatukra fókuszáltak, a bizonytalanság semmiképpen nem tett jót a felkészülésünknek.

– A bizonytalanság soha sem jó, de mi végig megpróbáltuk kizárni a dánok felől érkező híreket, és csak a saját feladatunkra koncentráltunk. Nem lehet megmondani, hogy a dánoknál miként csapódik majd le a válogatottjuk körüli hercehurca, de ezzel nekünk nem is kell foglalkozunk, továbbra is kizárólag a saját játékunkkal törődünk – mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina.

A múlt csütörtöki, skótok elleni felkészülési mérkőzésen több játékos betegség és sérülés miatt nem volt megfelelő állapotban, mostanra azonban a bokasérüléssel bajlódó Sipos Lilla kivételével mindenki egészséges, és pályára léphet Dánia ellen.

– A skótok ellen a védelmünk sosem látott összetételben játszott, emellett Jakabfi Zsanettet és Csiszár Henriettát is le kellett cserélni betegsége miatt, ilyen körülmények között nem tudtunk legjobb tudásunk szerint teljesíteni a mérkőzésen. Ezzel együtt az első félidei teljesítményünk vállalható volt, megvolt az esélyünk a gólszerzésre is. Pozitívum viszont, hogy több olyan játékos is pályára lépett, aki ideális körülmények között kevesebb szerepet kap a válogatottban, és egyikük sem okozott csalódást – tette hozzá Markó Edina.

A válogatott stábja a tíznapos összetartást úgy építette fel, hogy a játékosok a dánok elleni mérkőzésre kerüljenek a legjobb formába, ebből a szempontból nem volt meglepetés, hogy a skótok ellen még kissé tompán játszott a csapat. A dánok ellen azonban egy friss magyar válogatott sem számít esélyesnek a pontszerzésre, ennek megfelelően Markó Edina nem az eredményt tekinti elsődlegesnek, hanem azt várja a játékosoktól, hogy az eredménytől függetlenül jó meccset játsszon kedden délután.

– Ismerjük az erőviszonyokat, tisztában vagyunk a realitásokkal, ezért nem eredményben gondolkodom, a legfőbb elvárásom az, hogy jó meccset játsszunk Európa egyik élcsapata ellen. Az elmúlt időszakban lejátszott felkészülési meccseink alapján erre megvan minden esélyünk, többször is bizonyítottuk, hogy egyetlen riválisunktól sem kell félnünk, képesek vagyunk megszorítani a magasabban rangsorolt válogatottakat is – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A Magyarország-Dánia vb-selejtező 18.00 órakor kezdődik Gyirmóton, találkozóra ingyenes a belépés.

A magyar válogatott Dánia ellen készülő kerete:

Kapusok

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Németh Júlia (Ferencvárosi TC)

Védők

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Balogh Henrietta (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)

Középpályások

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Rácz Zsófia (PSV Eindhoven)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer04 Leverkusen)
Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (FC Südburgenland)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)

Csatárok

Vágó Fanni (SKN ST. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS


Bajnokok Ligája: összekerült az Eger és az OSC

2017. szeptember 18. hétfő 15:41

osc201610

Az OSC sikerrel vette az első akadályt a BL-ben, de a második körben már nehezebb dolga lesz…

osc201610

Rendezőként vág neki az újbudai gárda a Bajnokok Ligája selejtező második fordulójának. Petik Attila együttese a hétvégi túra után szeptember végén már az Egerrel is megküzd a legrangosabb kupaporondon. A két magyar csapaton kívül a Marseille, a Glyfada és a Canottieri Napoli játszik az F-jelű csoportban.

Bajnokok Ligája: (2. selejtezőkör, szeptember 28?október 1.)

E-csoport, (rendező: Zágráb): Mladost Zagreb (horvát), ASC Duisburg (német), Spartak Volgograd (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

F-csoport (Budapest): Zf-Eger, CN Marseille (francia), A-Híd OSC-Újbuda, ANC Glyfada (görög), Canottieri Napoli (olasz)

G-csoport (Sabadell): AN Brescia (olasz), CN Sabadell (spanyol), UZSC Utrecht (holland), VK Mornar Split (horvát)

H-csoport (Nagyvárad): NC Vouliagmeni (görög), Crvena Zvezda (szerb), Sintez Kazan (orosz)

(Fotó: Balogh Máté /archív)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Versenyzőink a múlt hétvégén is több sportágban ?hozták a magyar virtust?

2017. szeptember 18. hétfő 15:39


A hétvégén több olimpiai sportágban is eredményesen szerepeltek sportolóink világ- és Európa-bajnokságon, világkupa- és nemzetközi viadalokon. A fiatal kajakosok az ORV-n bizonyíthattak. Torna, atlétika, tenisz, öttusa, úszás, asztalitenisz, kajak-kenu következik.

Dévai Boglárka Párizsban is ezüstérmes lett

Dévai Boglárka ezüstérmes lett ugrásban a tornászok párizsi világkupa-versenyén, vasárnap, összesítésben pedig szériagyőztes lett. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Európa-bajnoki bronzérmes sportoló megtartotta a selejtezőben elért pozícióját, a döntőben szintén remek ugrásokat mutatott be, így 14,025 pontot kapott.

?Igazából elégedett vagyok, de még mindig van mit javítani az érkezéseken. A tökéletestől messze volt, de örülök, hogy viszonylag szépen meg tudtam csinálni az ugrásaimat. Az Európa-bajnok mögött jó másodiknak lenni” – nyilatkozta Dévai, utalva a francia Coline Devillard győzelmére.

Dévai múlt hétvégén, a vk-sorozat szombathelyi állomásán is második lett ugrásban, több versenyen pedig már nem indul az október 2. és 8. között Montrealban sorra kerülő világbajnokság előtt.

?Tartásban, lendületben és dinamikában kell még javulnia. Úgy terveztük, hogy a második ugrásába egy másfél csavart rakunk, de az nem készült el, mert nagyon nehéz a félből megtanulni a másfelet, így azt kell most pontosítanunk, amit nagyon tud” – mondta Dévai edzője, Rácz Gábor.

A francia fővárosban a verseny végén hirdették ki, hogy Dévai Boglárka ugrásban szériagyőztes lett a világkupában, amelynek ez volt az idei utolsó állomása.

?Óriási meglepetés volt, hogy szériagyőztes lettem. A többi között a szombathelyi és a mostani második helyezésemnek köszönhető ez a siker. Nagy boldogság számomra, mert ilyen még nem volt, hogy bárhol is szériát nyertem volna” – nyilatkozta.

Dévai a második magyar vk-szériagyőztes, tavaly ugyanis Böczögő Dorina talajon vehette át a trófeát.

Krizsán Xénia második lett a franciaországi többpróba-viadalon

A hétpróbázó Krizsán Xénia nagyszerűen zárta a szezont, miután a második helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) többpróba-versenysorozatának záróállomásán, a franciaországi Talence-ban. Az IAAF honlapja szerint a londoni világbajnokságon kilencedik magyar sportoló 6282 pontot szerzett a kétnapos viadalon, s csak az Európa-bajnoki címvédő holland Anouk Vetter (6363 pont) tudta megelőzni. A másik magyar, a riói olimpián nyolcadik Zsivoczky-Farkas Györgyi a kilencedik helyen végzett.

Québeci tenisztorna – Babosék párosa nyerte a finálét; Budapesten Fucsovicsék arattak


A Babos Tímea, Andrea Hlavackova magyar, cseh duó nyerte a kanadai Québecben rendezett, 227 ezer dollár (57 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna párosversenyének döntőjét. Az első helyen kiemelt európai kettős 51 perc alatt, két sima szettben győzte le vasárnap a Bianca Andreescu, Carson Branstine kanadai duót. Ez volt a jelenlegi legjobban jegyzett magyar teniszező huszadik döntője párosban WTA-tornán, és a 13. sikere. Babos Tímea korábban, az egyes fináléjában – ugyancsak vasárnap – három játszmában kikapott a belga Alison Van Uytvancktól.

?Ez a nap is nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. A páros nagyon fontos volt a szingapúri világbajnokság szempontjából. Ez volt a cél, a tornagyőzelem, és teljesítettünk, nagyon örülünk neki” – nyilatkozta saját honlapján Babos. Az egyesről elmondta, sajnálja az elveszített döntőt, de ha a hét elején elfogadta volna a fináléba jutást. Hozzátette, utólag egy kicsit mérges és szomorú, mert a kezében volt az esély. ?Úgy érzem, ez nagyon jó eredménynek tekinthető. Nehéz és sok mérkőzésem volt, ez is nehezítette a dolgomat” – fogalmazott Babos.

Babos Tímea tíz helyet javítva az 53. a női teniszezők világranglistáján, amelynek bő élcsoportjában nem történt változás. A top kétszázban Babosos kívül még egy magyar található: Gálfi Dalma négy helyet visszacsúszva a 152.

A magyar-orosz tenisz Davis kupa-találkozó vasárnapi első összecsapásán Fucsovics Márton három szettben győzte le Karen Hacsanovot, ezzel a magyarok 3-1-re megnyerték a csatát, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

A magyarok így jövőre a 16 csapatos nemzetközi elitet felvonultató világcsoportban játszhatnak, ahol legutóbb 1996-ban szerepeltek. A világcsoport 2018-as párosításait szerdán sorsolják, az első fordulóra februárban kerül sor. A lehetséges ellenfelek: Kazahsztán, Horvátország, Svájc, Hollandia, Németország, Franciaország, Szerbia, Belgium, Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Spanyolország, Japán és Kanada.

Öttusa katonai vb magyar olimpikonokkal

Magyar ezüstéremmel fejeződött be  az öttusázók katonai világbajnoksága. A Kovács Sarolta, Kasza Róbert kettős a vegyes váltóban állhatott fel a dobogó második fokára. Korábban a férfiak hagyományos versenyének mindhárom egyéni érmét magyar öttusázó szerezte: Marosi Ádám győzött, Kasza lett a második, Tomaschof Soma pedig a harmadik, így a magyar csapat is az élen végzett. A nők versenyében Kovács Sarolta bronzérmet nyert.

Nyíltvízi úszó Ek – Rasovszky Kristóf nyerte az összetett pontversenyt

Rasovszky Kristóf a vasárnap 5 kilométeren szerzett ezüstérmével megnyerte a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatának összetett pontversenyét. A sorozat honlapja szerint a Rómához közeli Bracciano taván a 20 esztendős magyar szombaton 10 kilométeren győzött, a vasárnapi 5 kilométeres versenyben pedig második lett – csak az olasz Dario Verani előzte meg mindössze négy tizedmásodperccel. Mivel a pontszámítást a hétvégi összteljesítmény alapján végzik, a szombati és a vasárnapi időket összeadták: ez alapján Rasovszky 5.3 másodpercet vert olasz riválisára, s mivel a magyar már a hétvége előtt is vezette az Ek-sorozatot, így övé lett az összetett elsőség, és az ezért járó 3500 euró. A nőknél Sömenek Onon Kata vasárnap a negyedik helyen zárt, az egész hétvégét tekintve – három másodperces hátránnyal – a harmadik lett, az összetett pontversenyben pedig másodikként zárt. 

Asztalitenisz csapat Eb – Ötödik a női gárda


A magyar női válogatott utolsó mérkőzésén 3-2-re legyőzte szombaton az osztrák együttest, így az ötödik helyen végzett az asztaliteniszezők luxembourgi csapat Európa-bajnokságán. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány ezúttal Nagyváradi Mercédesznek, Ambrus Krisztinának és Madarász Dórának szavazott bizalmat. Póta Georgina nem szerepelt ezen a találkozón. Bátorfi az Eb előtt azt mondta, a minimális cél a hat közé kerülés. A Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina összeállítású együttes négy győzelmet aratott, kétszer pedig kikapott a vasárnap véget ért tornán, így a kiemelési számának megfelelő pozícióban zárt.

?A kiemelést még a selejtezőben nyújtott teljesítménye után kapta a csapat, a világranglistás helyezések alapján azonban szerintem a nyolcadik-kilencedik helyen voltunk” – mondta hétfőn reggel az M1 aktuális csatornán a szakember. Hozzátette: az elsődleges cél a nyolc közé jutás volt, ott pedig a minél jobb helyezés elérése.

?Ez sikerült, jól küzdöttek a lányok, de pici hiányérzetem azért van, leginkább az oroszok elleni negyeddöntő miatt” – fogalmazott Bátorfi Zoltán arra utalva, hogy a négy közé jutásért – amely már érmet jelentett volna – szoros csatában 3-1-re alulmaradt a csapat. Szerinte ez részben annak is volt a következménye, hogy a játékosokból sokat kivett az egy nappal korábbi utolsó csoportmeccs, amely ki-ki mérkőzés volt a svédek ellen. ?Aztán az első találkozót az oroszok nagy küzdelem után megnyerték, Polina Mihajlova legyőzte szekszárdi klubtársát, Madarász Dórit, s ez a siker önbizalmat adott nekik a folytatásra” – mondta a kapitány.

Bátorfi Zoltán az év elején vette át a stafétabotot elődjétől, Téglás Pétertől a női válogatott élén, s mint fogalmazott: izgalmas volt kapitányként ott lenni az Eb-n. ?Ezzel együtt úgy érzem, jól megértjük egymást a lányokkal, felvették a ritmusomat. Jól éreztem magam, élveztem, bár kimerítő volt” – nyilatkozta.

A magyar férfi válogatott – Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Majoros Bence – a másodosztályban szerepelt, ahol negyedik lett, ez összesítésben a huszadik helyet jelentette az Eb-n.

Kovács Zsófia 20. a triatlonisták vb-sorozatának döntőjében

Az olimpikon Kovács Zsófia a 20. helyen végzett a triatlonisták világbajnoki sorozatának hollandiai döntőjében, Rotterdamban. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar versenyző 2:05:20 órás eredménnyel zárt, míg a győztes bermudai Flora Duffy 1:58:39-cel végzett az élen.

Magyar éremhalmozás kajak-kenuban a racicei ORV-n, az EYOF ifjú hősei ismét bizonyítottak

A racicei Olimpiai Reménységek Versenyén 66 érmet, köztük 30 aranyat, továbbá 15 ezüstöt és 21 bronzot gyűjtött válogatottunk. A 15-17 éves korosztály egyetlen nagy nemzetközi versenyén évről évre egyre magasabb a színvonal, idén már 16 ország versenyzői állhattak dobogóra. Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány szerint örvendetes tény, hogy a magyar fiatalok alkatilag is felveszik a versenyt a világgal, nemcsak technikailag, amelyben eddig is kiválóak voltak.

Érmeink száma a tavaly megszerzett 56-nál tízzel több, igaz, a legfényesebből csak eggyel volt kevesebb az elmúlt esztendőben. A viadalon indultak az EYOF-on sikeresen szerepelt versenyzőink, Szellák Szabina, Rendessy Eszter, Molnár Csenge, Opavszky Márk, Keresztes Kristóf is.

A női kenuban az 1000m-en a 2001-es korosztályban, a szegedi Molnár Csenge lett a legjobb, az 500m-es távon ezüstérmet szerzett. Csenge a kettes kenuk 500m versenyén Szamosi Blankával egy hajóban nyert ezüstérmet. A sprint távon ugyanők a dobogó legmagasabb fokára is felállhattak. Kettős magyar siker született a női kajakosok 500 méteres számában, ahol a  Szellák Szabina, Kőhalmi Emese Boglárka, Rugási Csilla, Rendessy Eszter összeállítású egység. Az 500 méteres kajak egyes számban a 2001-es kategóriában az EYOF kiválósága, Opavszky Márk ezúttal negyedik helyet szerzett. 200m-en a legfiatalabb fiúk versenyét K-1 200 méteren Keresztes Kristóf Domonkos nyerte. A legfiatalabb lányoknál pedig Rendessy Eszter nyert K-1-ben. Érdekesség, hogy az UTE 15 éves versenyzője idejével a két évvel idősebb korosztály döntőjét is megnyerte volna. A 200m-es négyesek zárták a háromnapos sorozatot, mindkét fiúszámban magyar győzelem született, a kajakosoknál a Gergő Bálint, Csokor Erik, Keresztes Kristóf, Nikodém Patrik összeállítású egység nyakába került az aranyérem, míg a kenuban a Zupkó Balázs, Zombori Dominik, Mitró Márton, Kocsis Ádám alkotta csapat sprintelt a legjobban, míg a Horváth Benedek Tamás, Kollár Kristóf, Hodován Dávid és Bucsi Bálint összetételű egység bronzérmet vehetett át. A leányok kajaknégyesében két magyar egység is a dobogóra állhatott, Szellák Szabina, Szabó Cintia, Gábor Netta és Csikós Zsóka második, míg Kovács Mirtill, Pazár Anna, Nyuli Dóra és Rendessy Eszter harmadik lett. 

Dónusz Éva utánpótlás-kapitány a legnagyobb elismeréssel értékelte a csapat teljesítményét. ?Nagyon nehéz bárkit is kiemelnem a csapatból, annyi jó eredmény született, olyan szépen versenyzett mindenki. Ami látható, hogy a leányok kajaknégyesében nagy rivalizálás várható, kiélezett versenyek lesznek a válogatókon. De ez viszi előbbre a sportágat, mindenkinek javára válik, hogy ilyen sok jó versenyzőnk van. Az eredmények magukért beszélnek, szerencsére van miből építkeznünk, széles és biztos alapokon áll az utánpótlásunk. Ez volt nekünk a háromnapos viadal tanulsága, míg a fiatalok felbecsülhetetlen tapasztalatokkal gazdagodhattak.?

(MOB-MTI)

Forrás: www.mob.hu – RSS


XVII. TESTVÉRVÁROSOK KUPÁJA 2017

2017. szeptember 18. hétfő 15:28

NEMZETKÖZI ÖKÖLVÍVÓ TORNA KISKUNHALASON 2017. SZEPTEMBER 15-17.

Kiskunhalason, a Bibó István Gimnázium sportcsarnokában került megrendezésre a ?születésnapját? ünneplő Halasi Box Club szervezésben a régió ez évi kiemelt rendezvénye.

Micsoda véletlen, az alapításának 70. évfordulójára emlékező halasi klub rendezvényén, a három napon pontosan 70 pár csapott össze.
Ezek közül 10 pár volt bemutató, kezdők számara megrendezett küzdelem, és 60 párban ?élesben? mérkőztek meg a résztvevők.

20 csapat, közöttük három külföldi vett részt a kupán:
A határon túlról érkeztek: Spartak Komarno (KOM ? Szlovákia), Spartac Subotica-Zsabja (SUB-ZAB-Szerbia) és BK Osijek (ESZ- Horvátország)
Hazai részről: az Észak-Magyarországi Régió/Egri Sportiskola (EMO), Botos András Akadémia/Nagykanizsa (BAA), Baja Mogyi SE (MFB), Hranek BC (HRB), MAFC (MAF), Hideg László BC (HLB), Szegedi Boksz Klub (SZB), Hódmezővásárhely (HÓD), Makói Budo Klub (MBK), BoxVilág SE (BSE-Szeged), Madárfészek Ökölvívó Akadémia (MAA), MTK, Varjú Boksz Club (VAB), KKiskunfélegyháza (KKF),Kecskeméti SC (KSC),Budaörsi Box Club (BBC) és a házigazda: Halasi Box Club (HBC).

A pénteki napot megtekintette dr. Kovács László a MÖSZ szakmai igazgatója.
Szombaton az egész napot megtisztelte jelenlétével Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Nagy Anett Viktória, a MÖSZ főtitkára, és Wida József az utánpótlás csapat menedzsere.

Erdei Zsolt üdvözölte a megjelenteket és emléktárgyakat adott át Szabó Lajos halasi klubelnöknek, Lehoczki László edzőnek és Mester Sándor elnökségi tagnak az alapítás 70., az újraindítás 20. évfordulója alkalmából.

A vendégek részt vettek a csapatvezetők és a régi halasi bokszolók tiszteletére rendezett ? születésnapi fogadáson?, ahol megjelent Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere is, aki szintén köszöntötte a jubiláns klubot és elismeréssel szólt arról a munkáról, amit a csapatban végeznek a szakemberek és a sportolók. Külön fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a sporton keresztül az országok fiataljai közvetlenül megismerhetik egymás hazáját, életét, barátságok szövődhetnek.

A ?születésnapi vacsorán? többek között Komárom edzője Győrffi György köszöntötte a halasiakat, emléktárgyat adott át a több, mint egy évtizedes sportkapcsolat alkalmából, melynek során több mint félszáz felvidéki gyerek, fiatal járt Kiskunhalason, illetve majd ugyanennyi Komáromban.

A szabadkaiak képviseletében megjelent Antelj Tomislav klubelnök, és Dušan Banjeglav elnökségi tag. Ők egy, a két klub között meglévő az 58 éves (!) sportkapcsolatra ? is ? emlékeztető díszes plakettet hoztak, kiemelve, hogy még a közelmúltban is a BOXING1 ligának volt két halasi bokszolója a szabadkai csapat színeiben, Babós László és Albert Ferenc.
Nehéz ma Magyarországon több napos versenyt rendezni, nehezen jön össze több súlycsoportban a legalább 6 versenyző ? az utazás, szállásköltségek bizony arra késztetik az egyesületeket, hogy nagyon ?alaposan átgondolják?, mire is költsék a támogatást, abevételüket -, alig van többnapos hazai ökölvívó találkozó, de a halasiak belevágtak ? mondta Mester Sándor.
Voltak népes és foghíjas súlycsoportok, ráadásul az előrehozott ifjúsági országos bajnokság időpontja miatt ez a ? egyébként népes ? korcsoport ezúttal kimaradt a résztvevők köréből.
A technikai értekezleten úgy döntöttek a jelenlévők, hogy ahol csak lehet körmérkőzést rendeznek (ehhez minimum 3 induló kell), hogy mindenki legalább 2-2 meccset bokszolhasson.
A csapatverseny is módosult, minden csapat 3-3 főt jelölt ki (ezzel a ?kis csapatok? sem kerültek hátrányba), és nem volt ?joker?jelölés, elkerülendő az azonos klubbeliek túlzott premizálási lehetőségét.

A versenybíróság, közreműködők:
Zsűri:
Elnök: Fésü Lajos (EUBC)
Elnökhelyettes: Tóth Mónika (I. oszt.)
Titkárok: Pócsi Gabriella (I. oszt) és Csikai István (EUBC)
Vezet-Pontoz: Horváth János (EUBC), SzabóSándor (AIBA), Udvari Attila (I. oszt.), Szabó Egon (I. oszt.), Tonka Tamás (I. oszt.), Ifj. Tarnóczi István (I. oszt.), Karnits Péter (Nemzeti)
Versenyorvos: dr. Horváth Veronika
Tájékoztató: Mester Sándor

Bajnokok és helyezettek:

Nők:
Serdülő versenyzők:

52 kg Bajnok Megyeri Barbara (BSE)
II. Gerencsér Enikő (BAA)

Junior versenyzők:

46 kg. Bajnok: Oláh Vadász Antónia (BAA)
II. Makula Vanda MTK
Hatalmas mérkőzést vívott a két lány, minimális különbséggel nyert Oláh, nagy tapsot kaptak.

52 kg Bajnok: Béres Hanna (SZB)
II. Felhő Bianka (MTK)

60 kg Bajnok: Bata Dzsenifer (SZB)
II. Veér Orsolya (MTK)

63 kg Bajnok: Botos Fruzsina (EMO)
II. Jelena Zekic (SUB/ZAB)
III.Kovács Fanni (MTK)

A döntőben szikrázó meccset produkált Botos és a szerb lány. A zsablyai versenyző válogatott, nagyon kemény harcos, de az egrieké képzettebb volt, többet ütött tisztán, ez döntötte el a meccset.

Ifjúsági versenyzők:

54 kg Bajnok: Berecz Loretta (EMO)
II. Pázmán Réka (EMO)

60 kg. Bajnok :Moldován Annabella (MFB)
II. Komjáth Mariann (MFB)

81 kg Bajnok: Konyhás Noémi (MFB)
II. Fekete Bernadett (MFB)

Elit (felnőtt) versenyzők:

69 kg Bajnok: Oláh Eszter (EMO)
II. Jákob Klára (HBC)

Klára egy súlycsoporttal feljebb vállalta a meccset a nagyon kemény, sokszoros magyar bajnok, válogatott Oláh Eszter ellen. Oláh ? nem csak Jákobnak ? kemény dió, elkerülendő az eseteges sérülést Lehoczki edző feladta a küzdelmet, de a halasi lány is megérdemli az elismerést.

Férfiak:

Serdülő versenyzők:

48 kg Bajnok: Muhovics Milán (BAA)
II. Horváth Krisztián (KSC)
III. Lőrinc Róbert (KSC)

52kg Bajnok: Rácz Patrik (MFB)
II. Simon Márko (BSE)
III. Martonosi János (SZB)

54 kg Bajnok: Pörge Bálint (BAA)
II. Boban Ricardo (KSC)
III. Gulyás Dávid (HOD)

A döntőben nagyot bokszolt az akadémista Pörge és a kecskeméti Boban. Pörge rendre kontrázott és ezzel nyert.

59 kg Bajnok: Puskás Gergő (MFB)
II. Pizurica Vuk (SUB)

62 kg Bajnok: Zarándó Péter (MFB)
II. Ocskó Gergő (SZB)
III. Lovász Dávid (MFB)

Zarándó nagyon jól bokszolt. Ő kezdeményezett, és ő is fejezett be. Mind a két meccsét jó küzdelemben nyerte meg.

Juniorok:

57 kg Bajnok:Alex Barbosu (MTK)
II. Csányi Márk (KSC)
III. Branko Zeremski (ZAB)

Ebből a mezőnyből az MTK-s fiú kiemelkedett. A harc igazából a dobogóért folyt. A selejtezőben Török (HBC) kikapott Csányitól, aki meg a döntőben nem tanúsított ellenállást Barbosu ellen, így ? mivel a ?bajnok viszi magával? a selejtezőbeli ellenfelét ? a halasi srác helyezetlen maradt, pedig nagyot küzdött az elődöntőben, minimális pontaránnyal maradt alul.

63 kg Bajnok: Mátés Patrik (BAA)
II. Schütz Kevin (KSC)
III. Gondi Péter (KKF)

Mátés Patrik szép, érett ökölvívást mutatott be. Ha kellett harcolt, ha kellett taktikázott, kivárt. Megdolgozott az aranyért, jó ellenfelei is voltak.

70 kg Bajnok: Lőrik Levente (KSC)
II. Vizi Dénes (KSC)
III. Milic Tomislav (SUB)

75. kg Bajnok: Baracsi Dániel (BBC)
II. Tiszai Levente (SZB)
III. Fuksz László (SZB)

Baracsi szép teljesítményt mutatott, méltán kapta meg a bajnoki aranyat.
Az elődöntőben történt az egyetlen komoly baleset: Fuksz rosszul lépett, a térde kifordult, mentő vitte el, így nem tudta folytatni a meccset. Ezúton is jobbulást kívánunk neki!!!

Ifjúságiak:

64 kg Bajnok: Dévényi Dominik (BAA)
II. Haris Martin (KSC)
III. Hegedűs Csaba (KOM)

Már az elődöntőben lehetett látni, hogy ez egy jó súlycsoport. Haris nagy küzdelemben verte az eszéki Dominik Gubót, Dévényi simán túlment Kis Márkon (VAB), de megmutatta mire képes. A döntő nem is maradt el a várakozástól, két jó bunyós, jó meccse volt, a jobbik győzelmével.

69 kg Bajnok: Orbán Béla (KSC)
II. Ivan Jirkic(ESZ)
III. Kerekes Gergely (HRB)

75 kg Bajnok: Mateo Brekalo (ESZ)
II. Szőnyi Martin (KSC)

Nagy mérkőzést hozott az ifik középsúlyú döntője. Megállás nélkül harcoltak, a közönséget is lázba hozták. Igazi nagy ?bunyó? volt.

Felnőtt (elit) versenyzők:

52 kg Bajnok: Virbán Martin (MAA)
II. Tonté Jenő (VAB)

Két érett, jó versenyző taktikai csatája, kemény ütésváltásokkal. Virbán egyértelműen jobb volt, fölénybe került a végére, bajnoki címe megérdemelt.

69 kg Bajnok: Kozák László (MAA)
II. Károly Dominik (BAA)
III. Gál Konrád (SZB)

Talán a legjobb, legkiegyenlítettebb súlycsoport volt. Kozáknak mind az elődöntőben Gál ellen, mind a döntőben meg kellett dolgozni a győzelemért. Megoldotta a feladatot, ha kellett ?bunyózott?, ha kellett ?vívott?. Remek hétvégét fogott ki. A másik akadémistának, Károly Dominiknek is meg kellett dolgozni a döntőért ? Novák (KSC) ellen. A döntőben alulmaradt, de a két fiú ? kiegészülve a szegedi Gállal ? ebben a súlycsoportban még sok örömöt szerezhet a szurkolóknak, szakembereknek.

A 75 kg volt a legnépesebb. Két csoportot sorsoltak ki. Az egyikből magasan kiemelkedett a válogatottat is megjárt szegedi Oroyowe Onoriode Isaac, akit bizony elkerültek az ellenfelek, csak a komáromi Szalai Ádám állt ki ellene. A másik csoportba már nagyjából azonos tudású fiúk kerültek, ott kiegyenlített volt a küzdelemsorozat, és a halasi közönség Haner Olivérérét is szoríthatott.

75 kg A csoport-Bajnok: Vajzer Kristian (KOM)
II.Haner Olivér (HBC)
III. Márton Richárd (SZB)

Haner szépen bokszolva legyőzte a szegedi ellenfelét, aki másnap Vajzertől is kikapott. A döntőben igazi nyíltsisakos csatában 3:2 arányban maradt alul a halasi fiú, aki megérdemli az elismerést, hiszen megmutatta, képes küzdeni, nem csak adja, de ha kell, állja is az ütéseket!

75 kg B csoport ? Bajnok: Oroyowe Onoriode Isaac (SZB)
II.Szalai Ádám (KOM)
III. Gazsó Márk (MAFC)

Küzdelem igazából az ezüstért illetve a bronzért folyt. Szalai verte Gazsót, így a második hely a Felvidékre került.

81 kg Bajnok: Andreas Kusala (KOM)
II. Kecskeméti Dániel (HRB)
III. Váczi Richárd (HBC)

Váczi valamikor jó kis bunyósnak indult, de sokat kihagyott, alig több mint fél éve kezdte újra. Az elődöntőben kikapott a szlováktól, de mivel ő lett a bajnok, ez Váczinak ?bronzot?ért. Kecskeméti verte Kátait, de a döntőben 4:1 arányban Kusala jobbnak bizonyult.

91kg Bajnok: Josip Milisevic (ESZ)
II. Rozgonyi Ádám (MAFC)
III. Piatkó Péter (HBC)

Sajnos Korsós Márk (KSC) visszalépett, így 3 fős maradt a mezőny. Piatkó nagy küzdő, remek harcos, de magasságban rendre elmarad a többiektől. A magasság egyúttal a karok hosszát is meghatározza. Piatkó kikapott Rozgonyitól, aki alulmaradt az eszéki fiúval szemben, így alakult ki a sorrend.

+91 kg Bajnok: Berki Károly (HRB)
II. Kertész Kovács Ádám (HBC)

Kovács kondival nem bírta. Nála is gond az ellenfelek jelentős magasságbeli fölénye, ezt csak?közelre menve?, folyamatosan támadva lehet ellensúlyozni, az meg hatalmas erőnlétet igényel. A több küzdősportban is jeleskedő Berki jobban bírta, és a második menet közepétől átvette a kezdeményezést, megérdemelten győzött.

A mérkőzések után került sor a különdíjak átadására:

Korcsoportonkénti díjazottak:

A legjobb:

 • Serdülő: Zarándó Péter (MFB)
 • Junior: Mátés Patrik (BAA)
 • Ifjúsági: Dévényi Dominik (BAA)
 • Felnőtt: Kozák László (MAA)
 • Női versenyző: Botos Fruzsina (EMO-ESI)
 • Halasi: Haner Olivér
 • Külföldi: Andreas Kusala (KOM)

A ?nap mérkőzése? különdíjakat kapták:
? Az elődöntők során:
Elit 69 kg ? Kozák László (MAA) ? Gál Konrád (SZB)
? A döntőkben:
ifi 75 kg ? Szőnyi Martin (KSC) ? Mateo Brekalo (Eszék)

Kincses György emlékdíjat kapott a tornán nyújtott teljesítményéért:
Kozák László ? Madárfészek Ökölvívó Akadémia

Csenki Ferenc emlékdíjat kapott ? a díjakat Csenki Ferenc unokája Varsányi Vera és a klub elnöke Szabó Lajos adta át.

Sportszerű, példamutató hozzáállásáért, a halasi ökölvívás újraindításában betöltött szerepéért, a kezdeti versenyek támogatásáért különdíjat kapott:
Dr. Viszmeg Sándor főorvos, az 1947-es halasi ökölvívócsapat tagja
A halasi ökölvívás támogatásáért, segítéséért:
Mókus László, volt halasi ökölvívó (1971-1976.)

(A különdíjakat Kozma Anita, volt válogatott halasi bokszoló, jelenleg szobrász tanszakos képzőművész hallgató készítette!)

A csapatverseny eredménye:
(Azonos pontszámok esetén a több felnőtt- ifi-junior-serdülő szerzett pontszám döntött)

I. helyezett:
Észak-Magyarországi Ökölvívó Régió/Egri Sportiskola csapata: 30 pont
Legeredményesebb edző: Dorkó Péter (EMO/ESI)

II. helyezett:
Botos András Ökölvívó Akadémia ? Nagykanizsa 30 pont

III. helyezett
Mogyi Felsővárosi Sportegyesület ? Baja 27 pont

IV. helyezett:
Szegedi Box Club 25 pont

V. helyezett
Kecskeméti Sport Club 24 pont

VI. helyezett
MTK 24 pont

VII. ? VIII. helyezett
Spartak Komarno 22 pont

Hranek BC 22 pont

IX. helyezett
Halasi Boksz Club 21 pont

X.- XI. helyezett
Madárfészek Ökölvívó Akadémia 20 pont
Osijek BK ? Eszék 20 pont

Volt végül is szinte minden:
Remek ökölvívó mérkőzések, nagy bunyó, szép ökölvívás,?őszinte verekedés?, vitatott pontozás, vitathatatlan döntő fölény ?kiütés nem -, közönségmeccsek, az ellenfelet ismerő és tisztelő ezért a meccset nem vállaló versenyző, nagy sikerű tombola, az orvosiról pár percet késő külföldi bokszoló ? és az ezért tiltakozó ellenfél edzője -, súlyos sérülés a ringben, mentővel ? szerencsére nem ütés miatt-, halasi öröm, halasi bánat ? szerencsére mindenki a megoldást kereste, és a cél ? a bokszolók érdekében ? az volt, hogy legyen magyar ökölvívás, no meg mérkőzéslehetőség a ?srácoknak és a lányoknak?! (Mester Sándor)

Forrás: www.boxing.hu – RSS


Montella: ?Fontos és megérdemelt győzelem volt?

2017. szeptember 18. hétfő 15:15

A Milan vasárnap délután 2-1-es győzelmet aratott az Udinese ellen az olasz bajnokság 4. fordulójában. A piros-feketék győzelemmel hangoltak a szerdai hétközi fordulóra, amelynek keretein belül az újonc Spal látogat a San Siróba. Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője szerint megérdemelt győzelem született.

?Ez egy nagyon kemény győzelem volt, de megérdemeltük. Tetszett a csapat hozzáállása és remekül reagáltunk az ellenfél egyenlítő góljára. Hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést. Bár az Udinese érvénytelenített gólja után csökkent a koncentráció, amiért könnyen súlyos árat fizethettünk volna. Muszáj a csapatnak koncentráltabbnak lennie. Ez egy fontos győzelem és valószínűleg néhány héttel ezelőtt nem tudtunk volna győzni.?

?Tetszett a mérkőzés és a hozzáállás. Három pontot és tapasztalatot szereztünk. A formáció? Lehetőségünk van arra, hogy különböző módon küldjem pályára az általam választott játékosokat. Kalinic? Nikola kiváló teljesítményt nyújtott az egész mérkőzésen és még nincs 100 százalékon. Gólokat szerzett és segítette a csapatot. Sajnálom, hogy André Silva nem játszott, de sok lehetősége lesz. Mindenkinek van helye és ez látható lesz szerdán.?

?Megpróbálom a legtöbbet kihozni minden egyes játékosból. Az új igazolások? Kessié teljesítménye nem meglepő, elvárjuk tőle, hogy ezen a szinten teljesítsen. André Silva egyike azoknak, akik a legtöbbet fejlődtek. Csütörtökön Ausztriában játszottunk mérkőzést, így nem volt sok időnk a regenerálódásra. Ricardo Rodriguez? Produktív játékos és nagyon gyorsan alkalmazkodott az olasz futballhoz, nagyszerű vétel volt. Rodrigueznek kiváló rúgótechnikája van. A 4-1-es vereség Rómában? Nem bántam meg és nem is fogom, mert hiszem, hogy az a mérkőzés segített. Egy olyan pofon volt, ami jót tett nekünk.?

?Ezt a győzelmet Continak ajánljuk. Figyelemmel követ minket és ma itt akart lenni a stadionban. Alig várjuk, hogy újra láthassuk őt Milanellóban. Reméljük, hogy hamarosan visszatér.? ? tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS


 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |