Mi ez az oldal?
     
tudományos hírek tudós kutatás hír fejlesztés természettudomány feltaláló újdonság érdekesség friss
 
Legyen a kezdőlapom július 25 kedd, Kristóf, Jakab
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
TUDOMÁNYOS HÍREK
 
Pau Gasol negyvenéves koráig a Spursé

2017. július 25. kedd 12:30

Pau Gasol további három évig, 48 millió dollárért marad az NBA-ben, a San Antonio Spursnél.

A 37 éves spanyol játékos tavaly érkezett a texasi klubhoz, akkor kétéves szerződést írt alá, szezononként húszmillió dollár feletti fizetésért. Hétfőn azonban a csapat érdekében kilépett ebből a megállapodásból, és egy szerényebb összegűt kötött annak érdekében, hogy a Spurs megszerezhesse Rudy Gayt és Brandon Pault. A hírek szerint ez volt az egyik oka annak, hogy a klub már nem tudta a nyáron leigazolni Hanga Ádámot a spanyol Baskonia Gasteiz Vitoriától, akinek az NBA-játékjogát még 2011-ben megszerezte.

Gasol az elmúlt idényben 64 mérkőzésen 12,4 pontos és 7,8 lepattanós átlagot ért el San Antonióban. A világ- és Európa-bajnok center 2001-ben került az NBA-ba, 2008-ig a Memphis Grizzlies csapatát erősítette, majd a Los Angeles Lakershez szerződött, mellyel 2009-ben és 2010-ben bajnoki címet nyert. Texasi szerepvállalása előtt két évet a Chicago Bullsban játszott.


Erdogan Jeruzsálembe szólította a muszlimokat

2017. július 25. kedd 12:25

Erdogan török elnök arra biztatta a muszlimokat szerte a világon, hogy látogassanak el Jeruzsálembe és védjék meg azt.

Az izraeli biztonsági kabinet kedden úgy döntött, hogy a jeruzsálemi Mecsetek terére vezető utakról eltávolítják a fémdetektoros kapukat, amelyek felállítása feldühítette a muszlimokat.

Izrael és a muzulmán országok viszonya az elmúlt napokban rendkívül feszültté vált a biztonsági kapuk és térfigyelő kamerák miatt, amelyeket a hatóságok Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terére vezető utakon állítottak fel nemrég, miután ott palesztin támadók tíz napja megöltek két rendőrt. Jordánia vasárnap azzal a kéréssel fordult az arab országokhoz, hogy sürgősen tartsanak külügyminiszteri tanácskozást a jeruzsálemi helyzet megvitatására.

A zsidók által Templom-hegynek nevezett Mecsetek terén áll az iszlám harmadik legszentebb létesítménye, az al-Aksza mecset, de a tér a zsidó vallás számára is kiemelkedően fontos, mert az ókorban itt állt az ő legszentebb helyük, a jeruzsálemi Szentély. Izrael az 1967-es háborúban elfoglalta Kelet-Jeruzsálemet, az al-Aksza mecset környéke azonban a történelmi megállapodások értelmében Jordánia gondnoksága alá került, és a szent hely körüli békét a kényes status quo megőrzésével igyekeznek biztosítani.

(Independent)


Mától a Ljubljana téren is találkozhatunk ismerőseinkkel

2017. július 25. kedd 12:13

A szlovén főváros, Ljubljana nevét vette fel egy XI. kerületi tér, a Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő eddig névtelen közterület elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés június 21-i ülésén döntött.

Tarlós István főpolgármester a Ljubljana tér keddi névadó ünnepségén kijelentette: a szlovén és a magyar főváros kivételesen jó kapcsolatokat ápol. Az utóbbi években lényeges megállapodások születtek főként a kultúra, a turisztika, az energetika, a közlekedés, a vízgazdálkodás és a városfejlesztés területén.

Az úgynevezett zöld városok, okos infrastruktúra területén is vannak előremutató együttműködések – tette hozzá.

Tarlós István kijelentette: az elmúlt évek szlovén hozzáállása és eredménye környezetvédelem területén példaként szolgálhatnak Budapest számára is. A tér elnevezésével jelzik, hogy Budapest a jövőben is elkötelezett a magyar-szlovén kapcsolatok továbbépítésében – mondta.

Zoran Jankovic Ljubljana polgármestere hangsúlyozta, hogy a két főváros együttműködése napról-napra fejlődik. A feladata a baráti együttműködés kiszélesítése, hogy minél több turista forduljon meg a két ország között – tette hozzá.

Ksenija Skrilec Szlovénia távozó budapesti nagykövete, aki a névfelvételt kezdeményezte arról beszélt, arra törekedett, hogy közelebb hozza a szlovénokat és a magyarokat, ugyanis – mint fogalmazott “még mindig alig ismerjük egymást, pedig évszázadok óta egymás mellett élünk”.

A utcanév táblát Tarlós István, Zoran Jankovic és Ksenija Skrilec leplezte le.


CNN: az orosz kormánytól kaphattak fegyvereket a tálibok Afganisztánban

2017. július 25. kedd 12:05

Az afganisztáni tálibok az eddigi fegyvereiknél jobbakat kaphattak Afganisztánban, feltehetőleg az orosz kormánytól – jelentette hétfőn a CNN amerikai hírtévé a birtokába jutott két videofelvételre alapozva.

A videók tovább erősítik az afgán és az amerikai tisztviselőik azon vádjait, miszerint Moszkva látja el fegyverekkel lázadókat a háború sújtotta országban.Amerikai tábornokok idén áprilisban álltak elő azzal a feltételezéssel, hogy az orosz kormány keresi a módját az afgán felkelők felfegyverzésének, de ezen állításokat a harctéren készült felvételekből nehezen lehetett alátámasztani.

A CNN által megszerzett legutóbbi felvételeken olyan mesterlövészpuskát, Kalasnyikov gépkarabély-változatokat és nehézgéppuskákat lehet látni, amelyeken fegyverszakértők szerint eltüntették az azonosítójeleket. Két különböző tálib csoportnak – az egyiknek az ország északi, a másiknak a nyugati részén – van olyan fegyvere, amely orosz kormányzati forrásból juthatott hozzájuk – közölte a tévé.

Egy szakadár tálib csoport Herát város környékén azt állította, hogy a fegyvereket egy rivális, jelentősebb tálib csoport legyőzésével szerezte meg. Ez utóbbi csoport a fegyvereket Oroszországból kapta Iránon keresztül, hogy az Iszlám Állam ellen harcoljon velük. Egy másik csoport azzal állt elő, hogy a fegyverek ingyen kerültek birtokukba a tádzsik határon át, és “az oroszoktól” származnak.

A CNN elismeri, hogy a videók nem bizonyítják kétségbevonhatatlanul a szóban forgó fegyverek ilyen viszonylatú áramlását, ráadásul Moszkva határozottan tagadja, hogy része volna benne. Mindazonáltal afgán és amerikai tisztségviselőket nagyon aggasztják Moszkva feltételezett afganisztáni szándékai – tette hozzá a tévé.

Szedik Szediki, az afgán kormány szóvivője kijelentette: az oroszok azt mondták, kapcsolatot tartanak fenn a tálibokkal, és nagyon sok jelentés szól arról, hogy ők látják el fegyverekkel a tálibokat.

Titkosszolgálataink ezért azon vannak, hogy kiderítsék, milyen szintű ez a támogatás

– tette hozzá.

Egy másik afgán tisztségviselő arról számolt be, hogy Kabulban bizonyosak az oroszok és a tálibok közti fegyverkereskedelem felől.

Az orosz külügyminisztérium elzárkózott attól, hogy kommentálja a CNN következtetéseit.

Korábban azonban a tálibok felfegyverzéséről szóló híreket “teljesen hamisaknak” minősítették, ezek szerintük csak azt a célt szolgálják, hogy elfedjék az Egyesült Államok kudarcát Afganisztánban. Moszkva csupán a béketárgyalások előremozdítása miatt tárgyal a tálibokkal – állították.

Fegyverszakértők tanulmányozták a videókon látható fegyvereket, és azt mondták, nehezen lehet őket közvetlenül az orosz államhoz kapcsolni. Nem különösen korszerűek vagy ritkák, némelyek kínai gyártmányúak, amelyek az interneten is beszerezhetők. Megállapították ugyanakkor, hogy nincs rajtuk a gyártói azonosítás, ott, ahol szokott lenni – közölte a CNN.

(MTI)


Gáz lehet Orbán gázterveivel

2017. július 25. kedd 12:04

Eddig a kormány nemzetközi gázvezetékek építésével kapcsolatos ígéretei közül egy sem valósult meg – írja a Magyar Nemzet, miután Szijjártó Péter az azeri külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után vázolta, miként kaphatunk gázt Azerbajdzsánból. A magyar külügyminiszter emlékeztetett rá, hogy a Gazprommal kötött megállapodás szerint Bulgária, Szerbia és Magyarország modernizálja belső gázvezeték-hálózatait, nagy kapacitású összeköttetéseket hoznak létre, hogy Magyarországnak az Azerbajdzsánból induló gázhoz is legyen hozzáférése.

A második Orbán-kormány volt energetikáért felelős helyettes államtitkára szerint

már legalább hat új nemzetközi földgázvezeték futna Magyarországra

ha Szijjártó Péter bejelentései valóra váltak volna. Holoda Attila kizártnak nevezte, hogy a Gazprom – saját érdekeivel ellentétesen – segítséget nyújtson abban, hogy az azeri gáz eljusson Európába. Az orosz állami gázmonopóliumnak nélkülözhetetlen az európai piac, nem érdekelt abban, hogy riválisai uniós beszállítási lehetőségekhez jussanak. A szakember jelezte, a korábban bejelentett magyar?azeri gázvezeték is teljes kudarcba fulladt, megfizethetetlenül drágán érkezett volna a gáz ezen az útvonalon.

Milliárdokat nyelt el a cső, amit még Simicska és Orbán együtt talált ki
Ellen-Mol-t akartak, építtettek maguknak egy csövet Szlovákia felé.

Hétfőn a külügyminiszter arról is beszélt, hogy Horvátország máig sem kezdte el építeni az ígért cseppfolyósítottgáz-terminált, valamint Horvátország és Románia nem biztosítja a kétirányú gázáramlást Magyarország vonatkozásában. Emlékezetes: Bukarest és Zágráb már évekkel ezelőtt vállalta, hogy kétirányúsítják a Magyarország felől a területükre érkező vezetéket. Bár mindkét ország tett újabb ígéreteket a határkapacitás-bővítésre, de eddig nem történt érdemi előrelépés.

Közben a lengyelek kikötőt építettek a cseppfolyós gáznak, ahova meg is érkezett az első szállítmány az USA-ból.

Szorul Moszkva, már amerikai gáz is jön Kelet-Európába
A lengyelek kikötőt építettek a cseppfolyós gáznak, ahova meg is érkezett az első szállítmány az USA-ból. Dübörög a diverzifikáció, érik az észak-déli gázvezeték.

Megmenekült a Microsoft Paint

2017. július 25. kedd 12:01

Továbbra is elérhető lesz, csak átköltözik a Windows Áruházba.
Alice Cooper rájött, hogy van egy milliókat érő Warhol-képe

2017. július 25. kedd 11:56

Nagy meglepetés érte a minap a hamarosan hazánkban koncertező Alice Coopert, ugyanis kiderült, hogy a tulajdonosa egy eredeti Andy Warhol szitanyomatnak, amelyről 40 évig megfeledkezett.

A 30 évvel ezelőtt elhunyt Warhol műve egy raktárból került elő, ahol az elmúlt négy évtizedben egy csőbe volt feltekerve. Mint kiderült, még soha nem volt kiállítva vásznon és a jelenlegi becslések szerint

akár több, mint 10 millió dollárt (kb. 2,6 milliárd forintot) is érhet a Little Electric Chair (Kis Villamosszék) címet viselő alkotás.

Az Andy Warhol által készített Little Electric Chair.

A nagy felfedezést igazából nem Cooper, hanem a menedzsere és régi jó barátja, Shep Gordon tette, miután néhány nappal ezelőtt Richard Polsky műgyűjtővel beszélgetett a Warhol-képek mai értékéről.

A Cooper koncertjeiről a ’70-es évekből megmaradt színpadi kellékeket tartalmazó raktárból előkerült alkotást Polsky hitelesítette, megállapítva, hogy minden bizonnyal eredetiről van szó.

A szakértő szerint feltehetően 1964-65 táján készült képről Alice Cooper igazából nem is tudta, hogy a tulajdonában van, ugyanis annak idején nem ő, hanem az akkori barátnője, az éppen idén elhunyt Cindy Lang vásárolta meg, mindössze 2500 dollárért (kb. 650 ezer forintért). Állítólag Cooper édesanyjának rémlett, hogy valaha raktárba került a kép, melyet utóbb az ő közreműködésével találtak meg.

Annak idején senki sem gondolta, hogy bármi értéke lehet. Warhol még nem ‘Andy Warhol’ volt akkoriban. Minden csak a drogokról és az alkoholról szólt Alice életében. De látnotok kellett volna most az arcát, amikor megtudta, hogy Richard Polsky mennyire becsüli a kép értékét.

– nyilatkozta Shep Gordon, hozzátéve, hogy Cooper nem szándékozik megválni a műtől, hanem az otthonában fogja kiállítani azt.

Forrás: The Guardian via Mirror

Utolsó pillanatban teszteltette munkatársaival az e-jegyet a T-Systems

2017. július 25. kedd 11:54

Pánikszerű kapkodásról árulkodik az a belsős körlevél, amit a T-Systems Magyarország munkatársai kaptak. A levélben arra kérte őket Kaszás Zoltán vezérigazgató, hogy “komolyabb terhelési tesztként” tegyék próbára a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) fejlesztett webes jegyértékesítési rendszert ? írja a HVG a birtokába jutott céges e-mail alapján.

A 2016-os adatok szerint a T-Systemsnek 1543 alkalmazottja van.

A levelet július 12-én küldték a kora délutáni órákban, fél nappal a rendszer vizes vébé idejére időzített indulása előtt. A házon belüli próbáért öt darab éves Bubi-bérletet sorsoltak ki a tesztelők közt.

Kaszás Zoltán arra is figyelmeztette a házi alanyokat, hogy ne kotyogjanak ki semmit. Ne készítsenek képernyőképet, és ne publikálják a rendszer semmilyen részletét közösségi oldalakon vagy egyéb módon a nyilvánosság felé.

Ugyanakkor a “kártyás fizetési rész” már élesben futott, vagyis a próbateszt során valóban fizettek a “nem valós” termékért.  Az összeget levonták a vásárló munkatársak kártyájáról, de a megvásárolt bérletet nem használhatták.

Tovább erősítve a T-Systems piacvezető szerepét a közlekedési piacon, a BKK-tól lehetőséget kaptunk, hogy rekord idő alatt (3 hónap) mi készíthessük el annak új Web-es bérletértékesítési rendszerét

írta a bejelentésben.

 

Végleg leállíthatják

Július 24-én hétfő este pár száz tüntető jelent meg a BKK Rubmach Sebestyén utcai épülete előtt, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat azért, mert a BKK online bérletrendszerét kifejlesztő T-Systems feljelentette azt a 18 éves fiút, aki észrevett egy hibát a rendszerben, és azt jelentette. A fiatalt múlt héten péntekre virradóra vitték be a rendőrök kihallgatásra.

View of the company logo in front of the company headquarters of T-Systems in Frankfurt Main, Germany, 02 December 2013. Photo: FRANK RUMPENHORST/dpa
A német T-Systems szerint inkább jutalmazni kellene a BKK-s hackert
A nemzetközi vállalat reagált a hozzájuk érkezett szitokáradatra. Bár a magyar T-Systems nem tartozik alájuk, felvették velük a kapcsolatot.

Kedd reggel azt írta a Magyar Nemzet, hogy ebben a formában többé nem indul újra az online jegyárusító oldal, a hivatalos magyarázat szerint ?a BKK informatikai infrastruktúráját továbbra is sorozatos támadások érik, ezért az online értékesítési rendszer által nyújtott szolgáltatások folyamatos elérhetősége átmenetileg nem biztosítható.?


Két csatornán lesz képernyőn Erdélyi Mónika

2017. július 25. kedd 11:52

A tévés néhány napja a Facebookon már szivárogtatott, hogy új műsort kap a TV2 gasztrocsatornáján, a Chili Tv-n Cukrászok címmel, most pedig a TV2 további részleteket is közölt az új műsorról. Ez alapján július 31-től minden hétköznap este lesz látható a Cukrászok, melyben a műsorvezető a sütemények világába kalauzolja a nézőket.

Én is édesszájú vagyok, cukrász végzettségem is van, így különösen örültem ennek az új műsornak. A forgatások alatt kiderült, hiába vagyok valamennyire otthon a sütemények világában, jócskán tudnak újat mutatni nekem is a profi cukrászok. Sok trükköt ellesek, és abban is biztos vagyok, hogy a nézők is kapnak majd ötleteket a mellett, hogy beleshetnek egy-két cukrászda kulisszái mögé. Az epizódok során a nagy klasszikusok mellett újhullámos édességeket, cukormentes finomságokat is készítünk majd, de figyelünk arra is, hogy a táplálkozásallergiások számára is fogyasztható édességek is készüljenek

? mondta Erdélyi Mónika.

Erdélyi Mónika újbóli felbukkanása a TV2 csoportnál nem csak azért érdekes, mert tavaly nyáron parkolópályára állították, amikor megvált tőle a Fem3 Café, és ezután csak mellékszereplőként kapott feladatokat a csatorna egyes műsoraiban, hanem azért is, mert a konkurens RTL Magyarország új tévécsatornáján, az RTL Goldon is látható manapság a tévés. Az RTL Goldon ugyanis folyamatosan levetítik az egykori Mónika Show-kat is. Vagyis egyszerre két tévécsatornán is látható lesz, más-más szerepkörben.

Más új műsorral is jön a Chili TV

A Chili TV-vel kapcsolatos hír egyébként még az is, hogy a világ egyik legismertebb séfjének műsora, a Mindörökké Gordon is képernyőn lesz augusztus 5-től. Gordon Ramsay ebben lépésről lépésre segít szakáccsá válni.

A Mindörökké Gordon is látható lesz

Érkezik augusztus 2-től a Braai mestere is Justin Bonellóval. Az afrikai szabadtéri főzés közben a versenyzők nyolcezer kilométert tesznek meg, ráadásul az alapanyagokat mindenki maga szerzi meg. A műsorban naponta kiszavazással dől el, ki maradhat tovább versenyben. Augusztus 5-én indul továbbá Nigella Falatozója ? egész évben nyári ízek, melyben Nigella Lawson nyári recepteket mutat be. Augusztus 12-től pedig Heston Blumenthal a brit konyhába enged bepillantást a gasztronómia szerelmeseinek.

A TV2 csoport azt is bejelentette, hogy az Antenna Hungária műsorszóró céggel  kötött megállapodás alapján a Chili TV a MinDig TV nézői számára kódolatlanul érhető el a 49. programhelyen július 31. és augusztus 27. között.


Nagyon meglepődnénk, ha tényleg ezt a nevet kapná az új Android

2017. július 25. kedd 11:47

A Google útjára indította az Android O kódnéven emlegetett új operációs rendszerének  negyedik és egyben utolsó fejlesztői bétáját. Ez sok újdonságot nem hoz az előző fejlesztői buildhez képest, a tesztelők viszont komolyan elkezdtek kattogni a 8.0-s verzió végleges elnevezésén, mivel a Google egy kis meglepetést rejtett el a rendszerben: egy fekete polipot (octopus).

Mivel az állat neve angolul ?o? betűvel kezdődik, ezért hamar felreppent a hír, hogy az eddig rendszerint édességekről elnevezett rendszer a hagyományokkal szakítva talán az “Android Octopus” nevet kaphatja. Egyes sejtések szerint ez azért is lenne találó, mert a polipnak nyolc csápja van, és éppen a nyolcadik Android verzióról van szó.

A polipot az Android ismert easter egges trükkjével lehet előhívni: a telefon beállításai közt a Telefonról menü alatt kell keresnünk az Android verziója opciót, amire ha hosszan tappolunk, előbukkan adott verziószám logója. Lollipop esetében például egy nyalóka.

Tanakodásba is kezdtek a külföldi portálok, hogy a Google miért sorolná be az édességek közé a polipot. Igaz, vannak helyek, ahol előszeretettel fogyasztják édesen elkészítve, vagy sütve az állatot, de mégsem számít olyan hagyományos cukros finomságnak, mint a Nougat (nugát), a Marshmallow (mályvacukor), vagy a Gingerbread (mézeskalács). Többen arra tippelnek, hogy az ?O? végül az ?Oatmeal Cookie” (zabsüti), “Orange Sorbet” (narancsszorbet), vagy az “Oreo” nevet kapja ? de nem az Octopust.

Sokkal valószínűbb, hogy a Google szándékosan vezeti félre a felhasználókat. Erre utal az is, hogy az Android O korábbi fejlesztői változataiban még egy ?O? betű jött elő a szokásos easter egges trükkre, és csak most került be a polip.

A megfejtésre már nem is kell sokat várnunk: nyár végén teljes fényében kigördül az Android O.

MOUNTAIN VIEW, CA - MAY 17: Dave Burke, Google Vice President of Engineering for Android, speaks during the opening keynote address at the Google I/O 2017 Conference at Shoreline Amphitheater on May 17, 2017 in Mountain View, California. Google CEO Sundar Pichai delivered the opening keynote address to kick off the three-day Google I/O 2017 Conference.   Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Kétszer gyorsabb telefont ígér az új Android
Szerdán elindult a legújabb Android operációs rendszer, az ?O? bétája, a Google Pixel telefonok és Nexusok tulajdonosai már megnézhetik maguknak, milyen újdonságokat hoz az új szoftver.

Az Android O fejlesztői preview program a Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P és a Nexus Player készülékek tulajdonosai számára érhető el.


Fokozhatatlan boldogság állapotában a német cégvezetők

2017. július 25. kedd 11:44

Az Ifo gazdaságkutató intézet üzleti hangulatindexe júliusban újabb rekordot döntött, a német vállalatvezetők euforikus hangulatban vannak – mondta Clemens Fuest, az Ifo igazgatója.

A cégek jelenlegi helyzetüket minden korábbinál jobbnak látják, és rövid távú kilátásaikat is kedvezőbben ítélik meg.

Ez Magyarországnak is jó, hiszen legnagyobb gazdasági partnerünk Németország, a német cégek.

 

(MTI)


Sétáltasson kutyát, hogy idősebben is megőrizze aktivitását

2017. július 25. kedd 11:33

A rendszeres kutyasétáltatás növeli az idősek aktivitási szintjét, különösen télen.
Darabokat gyűjtött a Szaturnusz gyűrűjéből a Cassini szonda

2017. július 25. kedd 11:24

Nem tudjuk hazahozni, de legalább vizsgálni lehet őket.
130 év után találtak egy óriási új halfajt

2017. július 25. kedd 10:58

Kéttonnás és 3 méteres is lehet, mégsem volt egyszerű megtalálni.

Jóval több víz van a Holdon, mint azt eddig hitték

2017. július 25. kedd 09:32

Rejtély, hogy honnan származik.
Nem véletlenül riogat fronttal a meteorológia

2017. július 25. kedd 09:26

A modern meteorológia az első világháború alatt született meg, katonai céllal.

Macskától elkapott kullancsfertőzésbe halt bele egy japán nő

2017. július 25. kedd 08:51

Ez az első ilyen ismert haláleset a világon.

A legsúlyosabb arcok nem kokaint szívnak, hanem skorpiót

2017. július 25. kedd 07:11

Mármint magát az állatot, a mérgével együtt.

Fontosak a cápák a korallzátonyoknak

2017. július 24. hétfő 22:30

Friss eredmények szerint kulcsszerepet játszanak a cápák a korallzátonyok egészségének megőrzésében az ausztrál partoknál.
Kevesen tudnak a Gmail egyik hasznos funkciójáról

2017. július 24. hétfő 20:39

Jó ideje letilthatóak már a bosszantó körleveles beszélgetések.
Nem lett fair vége a fair telefonnak

2017. július 24. hétfő 18:53

Már pótalkatrészeket sem képes biztosítani hozzá a gyártója.
A cápák segíthetnek a pusztuló korallzátonyokon

2017. július 24. hétfő 18:17

Méghozzá azzal, hogy megeszik, ami megeszi, ami megenné, amit meg kellenne enni.
Jóval több víz van a Holdon, mint azt eddig hitték

2017. július 24. hétfő 18:06

Legalábbis erre utalnak a Chandrayaan-1 indiai űrszonda adatai.

Snapchates funkciót kapott a Telegram

2017. július 24. hétfő 17:23

Már önmegsemmisítős képek és videók is küldhetőek a szolgáltatásban.
Havonta 21-szer kell kielégülniük a férfiaknak az egészségért

2017. július 24. hétfő 16:37

A maszturbálás jelentősen csökkenti a prosztatarák kockázatát.
Jól bepöccentek a Pokémon Go rajongói

2017. július 24. hétfő 15:59

Katasztrófának bizonyult a játék első hivatalos fesztiválja.
A cápák kulcsszerepet játszanak a korallzátonyok megőrzésében

2017. július 24. hétfő 15:32

Megvédik a korallzátonyokat tisztán tartó növényevőket.
Leállíttatnák több Disney-film forgalmazását

2017. július 24. hétfő 13:15

Jogtalanul használt technológiával készülhettek a CGI-s karakterek arckifejezései.
Ivott már tojásban erjesztett bort? Érdemes megkóstolni

2017. július 24. hétfő 12:50

A tállyai SZÓLÓ Fine Wine fiatal borászat izgalmas kísérlete.
Mesterséges objektumok küldhették a rejtélyes földönkívüli jeleket

2017. július 24. hétfő 12:45

Geostacionárius pályán keringő műholdak lehetnek a ludasak.
Jövőre ingyenes lesz a mobilok függetlenítése

2017. július 24. hétfő 11:44

Persze csak akkor, ha lejárt a hűségszerződésünk.
A rákkutatás segíthet az AIDS gyógyításában

2017. július 24. hétfő 11:41

A rákkezelésben alkalmazott immunterápiával kifüstölhető a rejtőzködő HIV vírus.
Ujjlenyomattal is lehetővé tenné a segélyhívás indítását az Apple

2017. július 24. hétfő 11:06

Hasznos és ötletes a vállalat nemrég beadott szabadalmi kérvénye.
Ritka felfedezést tettek amerikai biológusok

2017. július 24. hétfő 10:21

Három új békafajt is találtak; annyit, mint Amerikában az utóbbi harminc évben összesen.
Három új varangyos békafajt fedeztek fel a biológusok

2017. július 24. hétfő 10:06

Nagyon ritkán fedeznek fel új kétéltűt az Egyesült Államokban.
Megtalálhatták a fukusimai katasztrófa olvadt fűtőanyagát

2017. július 24. hétfő 09:20

Egy robot készítette az első képeket a víz alatti maradványról. Ez mérföldkő lehet a takarításban.

Lezuhant 3000 méterről az esőerdő közepébe, kisétált

2017. július 24. hétfő 07:03

A 17 éves lány 10 napot húzott ki az őserdőben, étel nélkül, törött kulcscsontal, elfertőződött sebekkel, félig vakon. Máig nem érti senki, hogy élte túl.

Taroltak a magyar diákok a fizikai diákolimpián

2017. július 23. vasárnap 19:35


Náci aranykincset találtak egy Izland környékén elsüllyedt német teherhajóban

2017. július 23. vasárnap 19:32

34 milliárd forint értékű arany lehet a ládákban.
Veszélyeztetett ?cuki állatot? segít a Pécsi Állatkert

2017. július 23. vasárnap 16:49

A Pécsi Állatkertben él az új vörösi varin kívül Európa legnagyobb mókusmajom csoportja.
Az FBI is aggódik a hackelhető okosjátékok miatt

2017. július 23. vasárnap 16:36

Az ügynökség tájékoztatást adott ki a szülőknek az eszközök veszélyei kapcsán.
Visszafordíthatatlan a bolygó pusztulása

2017. július 23. vasárnap 14:47

Ha így folytatódik, 2020-tól megfordíthatatlan lesz a változás.
Íme, a legokosabb kutyafajták!

2017. július 23. vasárnap 14:15

Számos szempont mérlegelésével állították össze a listát.
Már a WiFinél is többre képes a Bluetooth

2017. július 23. vasárnap 13:55

Kütyük ezrei is képesek lesznek egyetlen hálózatba összecsatlakozni.
Kihalófélben a Microsoft Paint

2017. július 23. vasárnap 11:26

Emellett a képernyőkímélők rajongói is kezdhetnek félni.
Megkönnyíti a zsarolóvírusok terjedését a számítógépek nagy száma

2017. július 23. vasárnap 10:01

Adatbiztonsági szakértő szerint az újfajta számítógépes pénzek miatt is tudnak jól elrejtőzni a támadók.
Eljöhet végre az OLED-tévék kora

2017. július 23. vasárnap 09:53

Az LG után több gyártó is az OLED-tévékre fogad. De mi is az az OLED és miért jó?
 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |