Mi ez az oldal?
     
tudományos hírek tudós kutatás hír fejlesztés természettudomány feltaláló újdonság érdekesség friss
 
Legyen a kezdőlapom szeptember 20 szerda, Friderika
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
TUDOMÁNYOS HÍREK
 
Facebook-poszttal próbálnak segíteni a izomsorvadásos férfin

2017. szeptember 20. szerda 15:58

Több mint ötszáz like és hétszáz megosztás jelzi, hogy egy magyar nő posztja nem hagyta hidegen a facebookozókat.

Bíró Hubácska Ildikó a bejegyzésben egy Sanyi nevű fiatal férfiról írt, aki minden nap Felvidékről gyalogol át Esztergomba egy szupermarkethez, hogy ott a bevásárlókocsikat visszatologatva szerezze meg a napi betevőt.

A sztori azért különleges, mert Sanyi, azaz Alexander Rafael soha senkitől nem kér pénzt ? bár sokan adnak neki, mint ahogy ételt-italt is ?, ráadásul ha épp valakinek nincs 100-asa, akkor kisegíti, és más apró kedves szívességeket is megtesz, hogy ismerősöket, barátokat szerezzen. Sokan kedvelik is emiatt.

Ildikó többször beszédbe elegyedett vele, de fel sem merült benne, hogy kéregető lenne, inkább vendégmunkásnak gondolta; egy idős nő mesélte el neki, hogy Sanyi évek óta minden nap ott van.

Amikor Ildikó végre hosszabban is elbeszélgetett Alexanderral, kiderült, hogy a férfi 28 éves, Bényben lakik, onnan gyalogol át minden nap. Beteg, gyógyszereket szed.

A bejegyzésből idézünk:

Kisbaba korában intézetbe adták a szülei, és mivel nem kapott megfelelő táplálékot izomsorvadása és gerincferdülése lett. A gyengesége miatt a többiek állandóan bántották. Tizennyolc éves koráig volt intézetben, végül megsajnálta őt egy olyan család akik nevelőszülőként sok gyermekkel törődnek. Rolit, a családfőt Sanyi a barátjának tekinti. Ennél a családnál van fedél a feje felett, és tud tisztálkodni. Ő pedig segít abban amiben csak tud. Kevéske szociális járadékából nem képes megélni, ezért dolgozik.?

A poszt végén Ildikó arra kéri ismerőseit (és rajtuk keresztül másokat), segítsenek, hogy Sanyinak a leghidegebb hónapokban ne kelljen átgyalogolnia és az utcán dolgoznia.

 

Kiemelt fotó: Facebook


Épp most szabadul el a pokol Spanyolországban

2017. szeptember 20. szerda 15:58

Amióta a szeparatisták 2015-ben megnyerték a regionális választásokat Katalóniában, azon dolgoznak, hogy megszervezzenek egy népszavazást a függetlenségről. Szeptember 6-án a katalán kormány úgy döntött, figyelmen kívül hagyva a spanyol alkotmány azon pontját, hogy az ország oszthatatlan, október 1-jére kitűzi a referendumot.

A kérdés úgy szól:

Akarja-e, hogy Katalónia független állammá váljon köztársaság formájában?

Bár a spanyol alkotmánybíróság elmeszelte a referendumot, a központi hatalomnak most azért fájhat a feje, mert Katalónia vezetése a megadott határidőig nem vonta vissza népszavazás kiírásáról szóló döntést. Márpedig ha megtartják, és az igenek nyernek, akkor az a jogi kötőerő hiányától függetlenül ütőkártya lesz a kezükben.

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 16:  People hold up a replica of a ballot box with a Statue of Liberty with a Catalan flag ribbon next to a Catalan Pro-Independece flag during a demonstration of Catalan Mayors backing Independence Referendum on September 16, 2017 in Barcelona, Spain. 712 Catalan mayors who have backed the independence referendum were summoned by Spain's State Prosecutor over the independence vote, threatening arrests over non-cooperation. The vote on breaking away from Spain was called by the Catalan government for October 1, 2017 but was suspended by the Spanish Constitutional Court following a demand from the Spanish Government. Catalan and Spanish security forces have been instructed by Spain's Public Prosecutor's Office to take all the elements which could promote or help to celebrate the referendum. This includes ballots, ballots boxes and promotional material.  (Photo by Sandra Montanez/Getty Images)
Fotó: Getty Images/Sandra Montanez

Mi vezetett idáig?

1714 szeptember 11-én, a spanyol örökösödési háború végén V. Fülöp spanyol király csapatai több hónapnyi ostrom után behatoltak Barcelonába, Katalónia ezzel elvesztette függetlenségét. A katalánok azóta állam nélküli nemzetként tartja számon önmagát, és úgy érzik, hogy a madridi elit a tulajdonaként tekint Barcelonára.

Az elmúlt évtizedben olaj volt a tűzre a 2008-as gazdasági válság, ami szinte a földbe döngölte a spanyol gazdaságot. A katalánokat egyre jobban dühíti, hogy az ország mindössze hat százalékát kitevő régió állítja elő a GDP 20 százalékát.

Statisztikák szerint 2011-ben Katalónia 8,5 millió euróval többet fizetett be az államkasszába, mint amennyit kapott.

A katalánok nemzettudatát jól mutatja, hogy az idén szeptember 11-én több mint egymillióan vonultak Barcelona utcáin, hogy megemlékezzenek az örökösödési háborúban elesett katonákra.

Kíméletlen Madrid

A spanyol kormány cirkusznak nevezte a referendumot, és azt hangoztatja, hogy Madridnak kötelessége megvédeni a csendes többséget, akik ellenzik az elszakadást, de nem mernek hangot adni véleményüknek. Carles Puigdemont katalán elnök erre úgy reagált, hogy a spanyol kormány az igazi, tekintélyelvű arcát mutatja a konfliktusban.

Megtagadják a párbeszédet, félresöprik politikai felelősségüket és inkább bírókat, ügyészeket és rendőröket használnak fel, akiknek egyáltalán nem szabadna részt venniük ebben. Spanyolország politikája erdoganizálódik.

Catalan regional president Carles Puigdemont arrives to give a speech in Barcelona on September 20, 2017.
Spanish police detained 13 Catalan government officials as they continued to crack down on preparations for an independence referendum in the region which Madrid says is illegal, sparking angry protests in Barcelona. The operation comes amid mounting tensions as Catalan leaders press ahead with preparations for an independence referendum on October 1 despite Madrid's ban and a court ruling deeming it unconstitutional.

 / AFP PHOTO / Josep LAGO
Fotó:AFP/Josep LAGO

Madrid ? érthető módon ? köti az ebet a karóhoz, és megüzente a katalánoknak, hogy a referendumhoz nem használhatják fel az adófizetők pénzét, és ha kell, meg is vonják azt tőlük.

Több magas rangú katalán tisztviselő és döntéshozó ellen büntetőjogi eljárást indítottak, házkutatásokat tartottak, szerdán pedig rendőrök lepték el a katalán kormányépületeket, ahol a referendum előkészítéséről szóló dokumentumokat, így szavazólapokat kerestek a közpénz elsikkasztására hivatkozva. Sőt, a napokban egyenruhások kutatták át Katalónia szinte összes nyomdáját is, hogy nyomokra leljenek.

Kihallgatnak és vádat is emelhetnek hétszáz katalán város polgármestere ellen, akik hivatalosan is beálltak a referendum mögé. Őrizetbe vették a katalán gazdasági miniszter titkárát is.

A szavazást iskolákban és kormányépületekben bonyolítanák le, de a spanyol kormány már azzal is riogatott, hogy lekapcsolják az áramot mindenhol, ahol voksolni lehet.

Elérhetetlenné tették továbbá a népszavazás hivatalos honlapját, ugyanakkor az oldal külföldről még elérhető. A címoldalán egy kettéágazó vasúti sín látható azzal a felirattal:

Döntéshozatali képességgel születtél. Lemondanál róla?

ref1oct.eu

Szerdán délutánra annyira elfajult a helyzet, hogy a katalán elnök szerint a spanyol állam de facto felfüggesztette Katalónia önrendelkezését. Carles Puigdemont elnök szerint a madridi kormányzat ezzel átlépett egy határt, egyúttal szégyennek nevezte a hatóságok fellépését.

Beszorítva

A politikai játszmából a közalkalmazottak jöhetnek ki a legrosszabbul. A katalán kormány utasította a helyi tanácsokat, hogy tartsanak nyitva október elsején. Az állami dolgozóknak a katalán törvényeknek megfelelően kell cselekedniük, csakhogy engedetlenség miatt Madrid előveheti őket. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök figyelmeztette is az állampolgárokat, hogy ne engedelmeskedjenek a választási parancsoknak, mert illegális szavazás lebonyolításában vennének részt. Mivel iskolák is érintettek, Spanyolország egyik legnagyobb munkaügyi szervezete felkérte a katalán hatóságokat, adjanak garanciát a tanároknak arra, hogy nem lesznek jogilag felelősségre vonhatók.

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 20:  People demonstrate on a Spanish Civil Guard Police car outside the Catalan Vice-President and Economy office as police officers holds a searching operation inside on September 20, 2017 in Barcelona, Spain. Spanish Civil Guard police have stormed several Catalan government ministries in an attempt to stop the region's independence referendum on October 1, which has been deemed illegal by the Spanish government in Madrid.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
Fotó: Getty Images/David Ramos

Esélylatolgatás

2014 novemberében már tartottak egy nem hivatalos referendumot, amelyen a megjelentek 80 százaléka az elszakadás mellett volt. A részvételi arány ugyanakkor mindössze 37 százalékos volt a 7,5 milliós lakosságú Katalóniában, mivel a maradáspártiak nagyobb részt bojkottálták a szavazást.

Amennyiben október első napján megtartják a szavazást, rendkívül szoros eredmény várható.

Igaz, hogy alig-alig készítenek közvélemény-kutatást a témában, de egy júniusi felmérés szerint 41 százalék igennel, 49 százalék nemmel szavazna, a maradék 10 százalék pedig nem tudott vagy nem akart állást foglalni.

Második Brexit?

Ada Colaut, Barcelona polgármesterét ? aki szintén támogatja a referendumot ? a múlt héten arról kérdezték, nem fél-e attól, hogy a szavazás legalább olyan megosztó lesz, mint volt a Brexit az Egyesült Királyságban.

A demokrácia nem megosztó. A demokrácia hiánya osztja meg az embereket. Azt akarjuk, hogy az emberek szavazzanak. Azok is, akik nemet ikszelnek. Ha az embereknek kétségeik vannak, akkor október elsején meglesz a lehetőségük, hogy elmenjenek a szavazóhelyiségekbe és ily módon kifejezzék véleményüket

? mondta a politikus.

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 20 : Demonstrators hold clove flowers within a protest in front of the Economy headquarters of Catalonia's regional government in Barcelona, Spain on September 20, 2017, during a search by Spain's Guardia Civil police. Albert Llop / Anadolu Agency
Fotó:Getty Images/Anadolu Agency/ Albert Llop

Maradna az EU-ban a független Katalónia?

Az elszakadást pártoló aktivisták szerint elképzelhetetlen, hogy kitegyenek az unióból egy olyan gazdag régiót, mint Katalónia. Ugyanakkor a helyzet az, hogy az autonóm államnak előbb ?felvételiznie? kellene az EU-ba, és mind a 28 tagállamnak el kellene ismernie.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a napokban arról beszélt, tiszteletben tartanák Katalónia döntését, de egyik napról a másikra nem csatlakozhatnak az EU-hoz. Ugyanazt a folyamatot kellene végigcsináliuk, mint a többi csatlakozni kívánó országnak.

(Kiemelt kép: AFP/Anadolu Agency/Albert Llop)


Két mondattal helyretette a tatabányai thai boxos apuka, a rosszindulatú kommentelőket

2017. szeptember 20. szerda 15:51

Bányász Adrián, a tatabányai Mega Tech SE thai box egyesület edzője is jelentkezett kislányával az Instagramon meghirdetett Fényképes superdads azaz “szuperapu” versenyre.

A már ránézésre is kőkemény apuka egy vicces fotót töltött fel pici gyermekével. Ezen mindketten világos színű lányruhában láthatók, virágkoszorúval a fejükön – számol be a Kemma.hu.

Bár a lap Facebook-oldalán is óriási sikert aratott a valóban imádni való fénykép, néhány rosszindulatú hozzászóló azért akadt, aki elkezdte kritizálni a sportolót az öltözete miatt.

Adrián nem jött zavarba, és egy harcművész higgadtságával oltotta le két mondattal az okvetlenkedőket:

Ígérem önöknek, soha többé nem hülyéskedem a lányommal, és ha esetleg később ki akarná festeni a körmeim vagy játszana velem tündérest, meg fogom büntetni. Ja nem, mégsem!

Le a kalappal: tényleg ilyen egy szuperapuka!


Négy ügyet tudott felállítani az ellenzék Orbánékkal szemben

2017. szeptember 20. szerda 15:48

Az ellenzék számára láthatóan nem hoz elegendő szavazatot az a politika, hogy csak a Fidesszel szemben próbálják megfogalmazni magukat ? írja elemzésében a Policy Agenda. Az elemzőcég szerint szükség van olyan ügyekre, amelyek megmutatják, mit tennének a pártok, ha kormányon lennének, ezért azt vizsgálták, milyen ügyek vannak eddig az ellenzék napirendjén.

Az MSZP, és leginkább Botka László által meghirdetett ?Fizessenek a gazdagok?-politika egy markáns baloldali fordulat előjelének tűnt, ám az utóbbi hónapokban hátraszorult ? áll az elemzésben. Rámutatnak: az MSZP-vel kapcsolatos hírek arról szólnak, hogy milyen együttműködésekre van szükség, pedig politikai marketing szempontjából ebben a politikában minden olyan elem megvolt, ami szükséges egy sikeres ügy-kiválasztáshoz: érzelmeket váltott ki a támogatók és az ellenzők táborában, valódi szakmai vitát lehetett köré építeni, és a szocialisták megkülönböztették vele magukat a korábbi évek baloldali pártjaitól.

Egy másik ilyen ügy a Jobbik felvetése a bérunióról. A Policy Agenda felidézi: a kutatások szerint magas az EU támogatottsága a választók körében, feltehetően ezért döntött úgy a Jobbik, hogy nem folytat unióellenes politikát. A bérunió felvetése tartalmi alapon érthető, hiszen olyan kérdésre ? az alacsony bérekre ? rezonál, ami foglalkoztatja a választókat. Tartalmilag viszont kevéssé kidolgozott, hiszen a nyugat és a kelet közti bérkülönbség csökkentése sokkal inkább gazdasági szerkezetváltozást, és nem szabályozást igényel.

Megjelent egy másik olyan kezdeményezés is, aminek alapja a több Európa ? az euró bevezetése, amit a frissen alakult konzervatív Polgári Világ Párt vetett fel, és valamelyest az MSZP is melléállt. Ez a béruniónál sokkal kézzelfoghatóbb és érthetőbb a választók számára, a mérhető támogatással bíró pártok viszont óvatosabbak a kérdésben, és inkább hosszú távú célként beszélnek róla.

A magát pártok felett állóként pozicionáló Közös Ország Mozgalom fő kezdeményezése a választási rendszer megváltoztatása. Ennek érdekében próbálják az ellenzéki pártokat egy asztalhoz ültetni, és kompromisszumos javaslattal előállni. Ez azonban a Policy Agenda szerint inkább azokhoz az ellenzéki követelésekhez hasonlít, amelyek a demokrácia lerombolása miatt támadják a kormányt, ezek az üzenetek viszont a 2014-es választáskor is csak a nagyvárosok választóit mozgatták meg. A Fidesz ugyanakkor főleg a kistelepüléseknek, a 20 ezer lakos alatti városoknak és falvaknak köszönhette kétharmados győzelmét.

A Policy Agenda szerint egyelőre nem látszik, hogy a fenti négy ügy közül melyik lehet tartalmilag kihívója a Fidesz ?Folytatjuk az ország megvédését? politikájának, az idő szűkössége miatt viszont már nem várható, hogy bármely politikai erő képes legyen újabb üzenetet, és ennek megágyazó politikai történetet felépíteni.


Terrorizálta, verte nagyszüleit a szabolcsi fiatal

2017. szeptember 20. szerda 15:45

Nyolc év fegyházbüntetésre ítéltek egy fiatalt, aki terrorizálta és verte a nagyszüleit. A Nyíregyházi Törvényszék

  • folytatólagosan elkövetett rablás bűntettében
  • személyi szabadság megsértésének bűntettében
  • és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében

találta bűnösnek, és – súlyosbítva az elsőfokú, hat év börtönbüntetést – nyolc év fegyházzal sújtotta az unokát.  Súlyosító körülményként értékelték ugyanis, hogy a fiatal idős nagyszüleivel, ágyban fekvő ? időközben elhunyt – nagyapjával szemben is többször erőszakosan lépett fel, aki képtelen volt arra, hogy védekezzen, és a feleségét sem tudta megvédeni a bántalmazástól.

A fiatal 2015 januárjában szabadult előzetes letartóztatásából más ügy kapcsán. Nagyszülei fogadták be nyíregyházi lakásukba. 2015 júniusától 2016 márciusáig terrorizálta nagyszüleit, agresszív volt, fenyegette őket és rettegésben tartotta őket. Azt akarta, hogy adjanak neki pénzt.

Nem egyszer összetörte a berendezést, gyenge fizikai állapotú nagymamáját hátba rúgta, vagy éppen a hajánál fogva vonszolta a földön. Többször bezárta nagyszüleit a lakásba és elvitte a kulcsaikat. A nagymama a bántalmazás és a megfélemlítés miatt több részletben összesen 1 millió 260 ezer forintot adott az unokájának. A pénz dizájnerdrogokra ment el.


Ónodi-Szűcs beismerte, egy évtizedes elmaradásban vagyunk

2017. szeptember 20. szerda 15:41

Az egészségügyet korábban jellemző romló tendenciákat az elmúlt hét évben sikerült megfordítani, bár még sok teendő van hátra – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerdán Balatonfüreden.

Ónodi-Szűcs Zoltán a háromnapos XIX. országos járóbeteg-szakellátási konferencia és XIV. országos járóbeteg-szakdolgozói konferencia keretében tartott kerekasztal-beszélgetésen azt hangsúlyozta, hogy bár számos probléma megoldásra vár, mégis elmondható, hogy míg 2010-ben nőtt a várólisták hossza, addig mára több területen csökkent a várakozási idő.

Szerinte nagy eredmény, hogy

  • az orvosok elvándorlása csökkent
  •  az elmúlt másfél évben az egészségügyi szakmai szervezeteket “sikerült egy asztalhoz ültetni”
  • az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT), amelyhez november 1-jéig kell csatlakozniuk a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknak, nagy mértékben megkönnyíti és hatékonyabbá teszi majd a munkát.

Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta: fontos cél, hogy az egynapos ellátásban részt vevők aránya egyre magasabb legyen, hiszen bár folyamatos a fejlődés ezen a területen,

Nyugat-Európához képest egy évtizedes elmaradásban vagyunk.

Még mindig magas azoknak az aránya, akik bár kezelhetőek lennének egynapos ellátás keretében, mégsem hagyhatják el a kórházat 24 óra leforgása alatt – hangsúlyozta.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI Fotó/Varga György


Ezért nem tüntet Jordán Tamás

2017. szeptember 20. szerda 15:39

A csütörtökön megjelenő HVG előzetese szerint Jordán Tamás visszahallotta, hogy a Fidesz felső vezetésének nem volt ínyére a szombathelyi színházi botrány. Rájöttek, hogy ez nagyon ártalmas lehet nekik, végül egymást felüllicitálva dicsérték őt és a pályázatát.

Jordán Tamást 2021-ig nevezték ki az általa alapított Weöres Sándor Színház élére.

Azt mondja, ha eddig nem sikerült volna ilyen eredményeket elérniük, már most is feltette volna a kezét, mikor a pályázata körüli botrány kipattant.

Még mindig azt hiszem, hogy nem vagyok gyáva, bár néhány közelmúltbeli esemény elgondolkodtat. Sokszor felmerül bennem, hogy szívem szerint én is az utcára vonulnék, de nem tehetem: ha valahol megjelenek vagy megnyilvánulok, a Weöres Sándor Színházat képviselem.

Az igazgatónak lenne igénye arra, hogy direktben tudjon politizálni, szívesen hozzászólna a világ dolgaihoz. Amikor megpályázta a Nemzetit, nagyon sok barátja árulónak tartotta, pedig mit kellett volna tennie: odaadni a jobboldalnak?

Szerinte szélsőséges ítélkezések minden oldalon vannak, amit súlyos társadalmi zavarnak nevez.

Sem a jobb-, sem a baloldali szélsőségekkel nem lehet együtt élni.

Jordán Tamás hamarosan színészképzést indít Lukáts Andorral, aki nála jóval kevesebb jelentkezőre számít, mondván, őket már nem is ismerik. Lukáts olykor nemcsak az utcára menne ki, hanem az országból is.

Lukáts Andor: Orbán rendezi az igazi abszurd drámát
Ő csak színházban szereti az abszurdot. Szerinte ami az országban folyik az érthetetlen. Igazi abszurd. Cinikus és nagyon ócska.

Kósa duplázott: megint Szél Bertalannak nevezte Szél Bernadettet

2017. szeptember 20. szerda 15:37

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága a mai napon meghallgatta a miniszteri posztra jelölt Kósa Lajost. A Magyar Nemzet így összegezte tudósításában Kósa mondatait: néhány személyeskedő megjegyzés, egy-egy pikírt válasz, illetve Debrecen múltjának részletes ismertetése.

Habár sok újdonság a lap szerint nem hangzott el, valamiről mégis emlékezetes maradt Kósa meghallgatása. A politikus ugyanis megint nem tudta rendesen kimondta Szél Bernadett nevét.

Fotó: 24.hu / Bielik István
Szél Bertala... ööö Bernadett: Kósa Lajos legyen Kósa Lilla!
Kósa Lajos ma délután a parlamentben Szél Bertalannak nyelvbotolta Szél Bernadett nevét. De vajon milyen nevet adna Kósának Szél? Villáminterjú a folyosóról.

A kormányt érő bírálatkoról beszélt, és arról, hogy majd egy ellenzéki kabinet biztosan mást fog csinálni, amikor ismételten nem tudott megbirkózni az LMP társelnökének nevével:

Molnár Gyula, Botka úr, Szél Bertalan, Vona Gábor és még hasonló államférfiak

? mondta.


Négyéves kisgyerekkel lopattak táskát a zalai szülők

2017. szeptember 20. szerda 15:30

Bíróság elé állítottak egy férfit, aki – élettársával együtt – rávette négyéves kisgyermekét arra, hogy ellopjon egy táskát. Az eset tavaly nyáron történt a nagykanizsai strandon. A pár egy diáklány hátizsákját szemelte ki és a kicsit küldték oda, hogy elemelje a holmit. Egy telefont és 12 ezer forintot vettek el, a táskát pedig az öltözőben hagyták.

Az ügyben első fokon idén áprilisban döntött a Nagykanizsai Járásbíróság. Az anyát kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint közvetett társtettesként elkövetett lopás vétségében találta bűnösnek és jogerősen 60 nap elzárásra ítélte. Az apa ugyanezért két év börtönt kapott és három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Utóbbi vádlott fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegi Törvényszékre. Mint most kiderült, rosszul tette.

A bíróság ugyanis megváltoztatta a minősítést: úgy ítélték meg, hogy a férfi nem társtettesként, hanem közvetett tettesként követte el a bűncselekményt, és a lopás vétségét is kétrendbelinek minősítette, mert a lopott hátizsákban volt egy diákigazolvány is, ami közokiratnak minősül.

Megváltoztatták továbbá az elsőfokú ítéletet annyiban, hogy a férfinak ? mivel többszörös, különös visszaeső ? nem börtönben, hanem fegyházban kell letölteni a büntetését.

A törvényszék minden más rendelkezést változatlanul hagyott a korábban első fokon született döntésben. Az ítéletet jogerős.


Földrengés miatt marad el a vb mexikóban

2017. szeptember 20. szerda 15:28

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdai bejelentése szerint a keddi földrengés miatt elhalasztják a parasportolók úszó- és erőemelő-világbajnokságát, amelyre Mexikóban került volna sor szeptember végén és október elején.

A 7,1-es erősségű földmozgás helyi idő szerint kora délután történt, a katasztrófának a legfrissebb hivatalos összesítések szerint legalább 248 halottja van. Az IPC közlése szerint ez az első alkalom, hogy el kell halasztani egy, az égisze alá tartozó világeseményt.

Mindkét bajnokság szeptember 30-án rajtolt volna összesen mintegy 1400 sportolóval, kísérővel, bíróval, sportvezetővel.


Kiderítették, hogyan került oxigén a Föld légkörébe

2017. szeptember 20. szerda 15:05

Megváltozott a Föld köpenyének összetétele.
Szűzáldozattal csillapítják az utódok éhségét

2017. szeptember 20. szerda 14:20

Az anyák is beszállnak a bizarr rituáléba.
Anyu, mi lesz az ebéd? A nagynénéd, fiam

2017. szeptember 20. szerda 13:56

Egyes pókfajoknál a szűz nőstények saját magukat is feláldozzák a testvéreik utódaiért.

Földönkívülieket keresne egy új teleszkóp

2017. szeptember 20. szerda 13:43

Már csak össze kell rá gyűjteni a pénzt.
A baglyok hallása sohasem romlik

2017. szeptember 20. szerda 13:23

Ha tudnánk, mi ennek az oka, az nagy segítség lenne a halláskárosodástól szenvedőknek.
Előrendelhetővé vált az Xbox One X

2017. szeptember 20. szerda 13:03

November 7-től lesz kapható a világ legerősebb játékkonzolja.
Nem találtak bizonyítékot arra, hogy a homeopátia hatékony lenne

2017. szeptember 20. szerda 12:22

A homeopátiás készítmények hatását jobb híján a placebohatással magyarázták a tudósok.
Hadat üzent a kamu értékeléseknek a Steam

2017. szeptember 20. szerda 11:52

Immáron idővonalon is megtekinthetőek a játékok értékelései.
Mexikói földrengés: több mint 200 halott

2017. szeptember 20. szerda 11:03

A legfrissebb hivatalos összesítések szerint legalább 248 halottja van a keddi mexikói földrengésnek, és a legtöbben a fővárosban haltak meg.
Európai tudósok: a homeopátia nem használ és még káros is

2017. szeptember 20. szerda 10:54

Új, egységes szabályozásra van szükség a kutatók szerint.
Így hullámoztak az emeletesházak a földrengésben - videó

2017. szeptember 20. szerda 08:40

Elképesztő, milyen mozgásra kényszerítette az acél-üveg épületet a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földmozgás.
Nem lehet pénzt keresni a Facebook használatával

2017. szeptember 20. szerda 08:01

Mindegy, mit mondanak erről a folyamatosan megjelenő körlevelek.
Európa döntött: a homeopátia hülyeség

2017. szeptember 20. szerda 08:00

A vezető tudósok állásfoglalása fordulópont lehet a kuruzslás elleni küzdelemben: szigorúbb szabályokat, több információt és egy tudományos minimumot várnak el az alternatívoktól is.

Pusztító földrengés Mexikóban: legalább 150 halott

2017. szeptember 20. szerda 07:35

Épületek tucatjait döntötte romba a 7,1-es földmozgás.
Japánban riasztót terveztek a siketeknek

2017. szeptember 20. szerda 05:03

Hangja nincs, de nagyon tud csípni. Kiderült, hogy nem létezik olyan bűz, ami megbízhatóan felébreszt egy alvó embert.

Látta már hogyan rázkódik a víz ha földrengés van?

2017. szeptember 19. kedd 23:28

A Richter-skála szerinti 7,1-es mexikói földmozgás így néz ki a vízen.
Döbbenetes felvétel a mexikói földrengés kellős közepéről

2017. szeptember 19. kedd 23:25

Igen erős, a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikót. Lefilmezték, ahogyan elkezd szétesni egy hatalmas épület - sírás és pánik mindenütt.
Újabb, rendkívül erős földrengés rázta fel Mexikót

2017. szeptember 19. kedd 22:13

A Richter-skála szerinti 7,1-es földrengés volt Észak-Amerika déli részén. A mexikói kormány felszólította a lakosokat, hogy hagyják el házaikat.
Mamy Lalatiana Andriamanarivo egészségügyi miniszterként választott szét sziámi ikreket

2017. szeptember 19. kedd 21:10

Ez volt az első ilyen sikeres műtét Madagaszkáron.
Belga bébielefánt bakiparádéval

2017. szeptember 19. kedd 19:59


Ezekre a hírességekre a legveszélyesebb rákeresni

2017. szeptember 19. kedd 18:53

Avril Lavigne vezeti a listát, de az összes többi helyezett is zenész.
Nem a HIV a veszélyes, hanem a tüdőrák

2017. szeptember 19. kedd 18:30

A HIV-fertőzött dohányosok gyakrabban halnak meg tüdőrákban, mint AIDS-ben.
Német tengeralattjáró roncsára bukkantak

2017. szeptember 19. kedd 18:29

Még az első világháborúban süllyedt el Belgium partjainál. Szinte tökéletes állapotban van.

Nem került kártevő a CCleanert futtatók PC-ire

2017. szeptember 19. kedd 17:04

Hatósági közbenjárással sikerült semlegesíteni a programba került hátsó kaput.
Tesztelje, mennyit tud a Cassini űrszonda most véget ért küldetéséről

2017. szeptember 19. kedd 16:18

Kiderítheti, mennyit jegyzett meg a jelentős válllakozás eredményeiből.
A kihalás szempontjából a méret a lényeg

2017. szeptember 19. kedd 16:11

A nagyon kicsi és a nagyon nagy állatfajok a leginkább veszélyeztetettek.
Így keres valaki más pénzt a számítógépével

2017. szeptember 19. kedd 15:54

Itt az új divat: kriptopénzt próbálnak bányászni a netezők böngészőiben.
A legénység holttesteivel együtt találták meg a tengeralattjárót

2017. szeptember 19. kedd 15:38

Az I. világháborús tengeralattjáró valószínűleg aknának ütközött.
Nyolc gyereke született eddig méhátültetésen átesett nőknek

2017. szeptember 19. kedd 15:13

A hetedik és a nyolcadik idén nyáron jött a világra.
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

2017. szeptember 19. kedd 14:43

Néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek.
A vártnál rosszabbul fogyhat az Apple iPhone X

2017. szeptember 19. kedd 14:33

Egy elemző szerint az ára és a körülmények is az eszköz ellen vannak.
Megjöttek az első eszközök a szegedi lézerközpontba

2017. szeptember 19. kedd 14:15

A teljes kapacitást csak 2018 végén használhatják ki, de az eddigi eredmények is biztatók.

Felismerhető az Alzheimer-kórt 10 évvel a tünetek megjelenése előtt

2017. szeptember 19. kedd 14:04

Olasz kutatók fejlesztették ki ehhez a mesterséges intelligenciát.
Nagy veszélyben vannak a HIV-fertőzött dohányosok

2017. szeptember 19. kedd 14:03

Gyakrabban halhatnak meg tüdőrákban, mint AIDS-ben.
A tudomány bebizonyította: a méret a lényeg

2017. szeptember 19. kedd 13:02

Az apró és óriási állatokat fenyegeti leginkább a kihalás veszélye. A legjobb közepesnek lenni.
Gyakoribb a triatlonos halál, mint gondolták

2017. szeptember 19. kedd 13:00

Az úszás a legveszélyesebb versenyszám.
Ez a bolygó pokol az űrben

2017. szeptember 19. kedd 12:00

A WASP-12b exobolygó éjfekete és tűzforró. Ráadásul egy földi nap alatt eltelik rajta egy év.

Jót nevetgél a PC-építőkön az Intel

2017. szeptember 19. kedd 11:55

Egyre gyanúsabb, hogy pusztán üzleti okból kell új alaplap a Coffee Lake processzorokhoz.
Egyre gyakoribb az ismeretlen eredetű tüdőfibrózis hazánkban

2017. szeptember 19. kedd 11:45

Jelenleg hozzávetőleg 5-600 betegről tudnak a szakemberek.
Védőoltással jó eséllyel megelőzhető az influenza

2017. szeptember 19. kedd 11:23

A nátha kellemetlen, de az influenza életveszélyes is lehet.
A harmadik legmelegebb augusztust és nyarat mérték a Földön

2017. szeptember 19. kedd 11:01

A feljegyzések 1880-as kezdete óta a mostani volt a harmadik legmelegebb nyár.
Minden hasznos információt belinkesít a Gmail

2017. szeptember 19. kedd 11:01

Maguktól hivatkozásokká válnak a címek és a telefonszámok.
Készüljön, pár napja van még a világvégéig

2017. szeptember 19. kedd 10:27

Tartós tejet már ne vegyen! De miért gondolják egyesek, hogy közeledik az apokalipszis?
Az afrikai diktátor, aki amazonokkal védette magát

2017. szeptember 19. kedd 09:05

Csak Kadhafi bukása után derült fény a női elitalakulatát ért súlyos visszaélésekre.

Durván gyorsabb a fény-wifi az eddig ismert megoldásnál

2017. szeptember 19. kedd 08:06

Eljöhet az idő, amikor az otthonunkban világító lámpák is szórják majd a netet.
Biztonságosan tárolja az adatokat az Apple Face ID

2017. szeptember 18. hétfő 21:46

A Touch ID-vel azonos módon történik az arclenyomatok kezelése.
Az idei volt a harmadik legmelegebb nyár a Földön

2017. szeptember 18. hétfő 20:27

1880 óta csak kétszer volt ennél nagyobb a globális átlag.
Az iPhone X kapcsán viccelődik a Huawei

2017. szeptember 18. hétfő 19:59

A gyártó nagy erőkkel próbál felhajtást csapni a következő csúcsmobilja körül.
Egy csigafaj védheti meg a Nagy-korallzátonyt

2017. szeptember 18. hétfő 19:01

A tritonkürtcsiga természetes ellenfele a zátonyt pusztító töviskoronás tengericsillagnak.
Újra támad a banánvész

2017. szeptember 18. hétfő 18:09

Visszatért a gyümölcsöt egyszer már kipusztító Panama-betegség.

Végre kikapcsolható lett a Samsungok Bixby-gombja

2017. szeptember 18. hétfő 17:25

Hasznos műveletek elvégzésére sajnos még nem állítható át a gomb.
Szupertitkos akciók és világrengető botrányok hét évtizede

2017. szeptember 18. hétfő 17:07

Hetven éve hozták létre a világ legnagyobb titkosszolgálatát, a CIA-t.
Újabb rekordok dőltek meg a Steamen

2017. szeptember 18. hétfő 15:54

Persze ehhez is köze van a PlayerUnknown's Battlegroundsnak.
Óriás őrcsigákat alkalmaznak a Nagy-korallzátony védelmére

2017. szeptember 18. hétfő 15:49

A puhatestűeket direkt a korallzátony őrzésére tenyésztik.
Villámgyors és kényelmes az új elektromos gördeszka

2017. szeptember 18. hétfő 15:40

Csak azért óvatosan a városi forgalomban!
Kihirdették az első UniCredit Hackathon CEE győzteseit

2017. szeptember 18. hétfő 15:21

Második helyen végzett az UniCredit két magyar munkatársával versenybe szálló csapat.
Sok hajót küldhet hullámsírba az elszabadult óriásjéghegy

2017. szeptember 18. hétfő 15:12

A Larsen C-ről leszakadt jéghegy a tenger felé sodródik. Ha szétdarabolódik, baj lehet.
Maja uralkodó sírját tárták fel

2017. szeptember 18. hétfő 14:50

A régészek szerint egy IV. századi maja uralkodó maradványait találták meg Guatemalában.
Maja istenkirály sírját tárták fel Guatemalában

2017. szeptember 18. hétfő 14:23

Az egyik legkorábbi ismert dinasztia tagja lehet.
Hófehérke, a fehér feketerigó

2017. szeptember 18. hétfő 13:44

Fehér feketerigó bukkant fel Pécsett, akit Hófehérkének becéznek az ottaniak.
[Frissítve] Közel egy hónapig vírusos volt a CCleaner telepítője

2017. szeptember 18. hétfő 13:42

Csak a 32 bites kiadást installált felhasználók eshettek áldozatul.
 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |