Itt épülhet meg Budapest legújabb hídja

Itt épülhet meg Budapest legújabb hídja

A városfejlesztési szakemberek régóta szorgalmazzák, egy új közúti kapcsolat kialakítását Dél-Buda, Csepel és Dél-Pest között, ugyanis a városrészek között jelenleg igen nehéz a közlekedés. Ezt az évtizedes problémát készül orvosolni a tervezett Galvani híd, amellyel autós, kerékpáros és kötött pályás kapcsolat is létrejöhet Dél-Buda és Dél-Pest között, a Csepel-sziget északi részének érintésével.

A beruházás jelenleg még a tervezési szakaszban jár, azonban már több helyen is láthatunk látványterveket az új hídról, amely modern, impozáns formavilágával hozzájárul a városrész 21. századi, modern arculatához is.

A Galvani híd a fenntartható városfejlesztési stratégia része, hiszen csökkenti a városrészek közötti utazási időt, így kevesebb lesz a károsanyag kibocsátás, csökken a tőle északra lévő hidak terhelése, és így enyhülnek majd a forgalmi dugók is. Az autós közlekedés mellett kerékpáros illetve kötöttpályás közlekedési kapcsolat is létrejön, hiszen a tervek szerint villamos is közlekedik majd a hídon, illetve kerékpárút is épül rajta.