Előrelátás, amely kincset ér a munkaerőpiacon

Előrelátás, amely kincset ér a munkaerőpiacon

A munkáltatók többsége ma még jellemzően idegenkedik a külföldi munkaerő alkalmazásától. Ez bizonyos fokig érthető, hiszen a magyar gyakorlatban csupán pár éve kezdődött meg ez a tendencia. A hazánkban tevékenykedő multinacionális nagyvállalatok érthető módon könnyebben lépnek ebben a kérdésben, de mára a magyar munkaadók többsége is efelé a megoldás felé tendál.

A Jobtain csapata már jó előre felkészült a hazai munkaerőhiány orvoslására. 11 magyarországi irodájuk mellett jó ideje jelen vannak Erdélyben és Kárpátalján is. Emellett szakértői tapasztalattal rendelkeznek az EU és EGT tagállomokon kívülről érkezők vonatkozásában is. Az angol nyelven kiválóan beszélő, szorgalmas és illedelmes Fülöp-szigeteki vendégmunkások ugyanis már számos multinacionális cégnél megjelentek.

Az ilyenkor felmerülő, első kérdések mindig a legális foglalkoztatást és a szállásoltatást érintik. A munkaadók többsége és a munkaerő kölcsönző cégek, mint például a Jobtain is, minden esetben megszervezi és segítséget nyújt az elszállásolás és az adminisztráció ügyeiben egyaránt.