Felkészülés a visszatérésre a munka világába

Felkészülés a visszatérésre a munka világába

Anyasági szabadságom a végéhez közeledik, hamarosan 3 éves lesz a kisfiam. Tekintettel arra, hogy évekig nem voltam aktív a munkahelyen, igyekszem felkészülni a visszatérésre. A következő lépéseket tettem, illetve készülök most el velük:

  1. nyelvtudásom frissen tartása: minden lehetőséget megragadtam, hogy az angol nyelvet gyakoroljam: filmek, tv sorozatok, hírek olvasása, levelezés külföldi cégekkel, illetve nyaralás során aktív beszélgetés a helyiekkel
  2. irodai alkalmazások, szoftverek felfrissítése: Excel, Word programokat gyakoroltam, egy-egy tesztet is elvégeztem a LinkedIn-en, hogy újra aktualizáljam a tudásomat
  3. új ismeretek szerzése: online tanfolyamra fizettem elő, ami kényelmes módja, hogy a szaktudásom felfrissítsem. Utánanéztem, hogy milyen témában érdemes új tudásra szert tennem, és saját költségen előfizettem egy képzésre.
  4. önéletrajzom aktualizálása: valószínűleg új állást fogok keresni, ha régi munkahelyemen nem tudnak visszavenni részmunkaidőben. Egy ideje böngészem az állásokat, és a fizetésekkel is képbe kerültem. Emellé készül majd egy ütős kísérőlevél, amivel jelentkezem a kiszemelt állásokra.