Fiatalokat is érint ez a vérnyomás probléma

Fiatalokat is érint ez a vérnyomás probléma

A családunkban sajnos többeknél előfordul magas vérnyomás, azaz hipertónia. Nem csak időseknél, de pl. huszonéves sógoromnál, és ötvenes rokonomnál is ilyen probléma áll fenn. Azt mondják, hogy nem okoz különösebb panaszt, de tudjuk, hogy figyelni kell rendszeresen a vérnyomást, és megelőzni a további romlást. A magas vérnyomás betegség veszélye ugyanis, hogy olyan súlyos tünetek alakulnak ki, mint a szívinfarktus vagy a látásvesztés.

Megelőzésképp fontos a rendszeres testmozgás, a megfelelő testsúly tartása, és egészséges, érkímélő táplálkozás. Az igazán magas vérnyomás érték esetén (140/90 hgmm) már szükséges valamilyen beavatkozás, hogy a további komplikációkat elkerüljék. Fiatal sógorom viszont nem szeretne veszélyes gyógyszereket szedni, ezért javasoltam neki egy természetes megoldást.

A CBD olaj magas vérnyomás kezelésére is alkalmas, ugyanis ellazítja az ereket, és így segít csökkenteni a bennük lévő nyomást. Gyulladáscsökkentő hatása is védelmet biztosít az ereknek, valamint stresszoldóként megelőzi a magas vérnyomás emelkedését stressz hatására.