Inszomniásoknak ezt tudniuk kell

Inszomniásoknak ezt tudniuk kell

Sajnos egyre többeknek okoz gondot az alvászavar, köszönhetően a stresszes, mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak és a mindennapi megélhetésben megnövekedett gondoknak. A nyugodt alvás viszont elengedhetetlen a másnapi koncentrációhoz, a hatékony munkához, a nyugodt felnőtt társas viselkedéshez. Sajnos ennek megoldásához nem elég egyetlen csodaszer, több szempontból is oda kell figyelnünk önmagunkra, ha javítani szeretnénk az állapotunkon.

Köztudott, hogy az elektroszmog és a képernyők által kibocsátott kék fény is zavarja az idegrendszert, így különösen gyerekeknek nem ajánlott estefelé a kütyük használata, de felnőtteknél is megzavarja az alvási ciklust. Helyette/mellette érdemes minden nap a jó levegőn sétálni, mozogni, és lefekvés előtt inkább könyvet olvasni, hogy legyen idő lelazulni. 

Hatásos segítség lehet még a CBD olaj alvászavarra, mivel ez a kender növényből előállított kivonat a szervezetünk azon rendszerére hat, mely az alvásért, és a szervrendszerek közti egyensúlyért felel – ez az endokannabinoid rendszer.