Mi az FVSZ érdeme a hazai felnőttképzésben?

Mi az FVSZ érdeme a hazai felnőttképzésben?

Az FVSZ, azaz a Felnőttképzők Szövetsége az 1990-es évek elején alakult nem kisebb céllal, mint hogy hozzájáruljon a hazai felnőttképzések magas színvonalú megvalósításához. 

Ennek érdekében a felnőttképző intézet nagyon körültekintően választja meg tagjait. A szervezet alapfilozófiája, hogy csak olyan tagok kerülhetnek be, amelyek az FVSZ-hez hasonlóan fontosnak tartják a minőségi, magas színvonalú képzéseket és elkötelezettek a magas szakmai színvonal mellett. Ennek érdekében az FVSZ minden szakmai támogatást igyekszik megadni a tagszervezetek számára. Szakmai háttérrel, tudással támogatja a felnőttképző vállalkozások napi munkáját, rendszeresen tájékoztatja őket a jogszabályi változásokról, hogy mindig a hatályos szabályozási környezet elvárásai alapján tudjanak működni. Az FVSZ emellett érdekképviseleti szerepet is vállal, képviseli a tagok érdekeit az iparágban.

A szervezet az egyik legfőbb szószólója az élethosszig tartó tanulásnak is (LLL – Life Long Learning). Ez az elv arra motivál, hogy ne hagyjuk abba a tanulást, hanem egész életünkben törekedjünk a kompetenciáink, készségeink és szakmai tudásunk bővítésére, fejlesztésére, hiszen a mai változó világban csak folyamatos tanulással maradhatunk versenyképesek.