Mire vágynak a munkavállalók és mit kínálnak a munkáltatók 2023-ban?

Mire vágynak a munkavállalók és mit kínálnak a munkáltatók 2023-ban?

A pandémia, mint az élet oly sok területére, a munkaerőpiacra is erőteljes hatással volt. A visszarendeződés után a gazdasági folyamatok felgyorsultak, emellett az előre nem várt egyéb globális hatások is minkét oldalon érezhető változásokat generáltak. 

A munkavállalók részéről ma már egyre nagyobb elvárás a cégek rugalmassága. Ide értjük a home office vagy a hibrid munkarend biztosítását, avagy a gyakoribb béremelést és a kiváló munkakörülményeket. A munkáltatóknak fel kell készülniük a nagymértékű fluktuációra és egyes szektorokban a külföldi munkaerő foglalkoztatására. Béren kívüli és extra juttatási csomagokkal tehetik vonzóvá a pozícióikat, emellett az általános flexibilitás meghatározó stratégiai ponttá vált.

Sokan kacérkodnak a külföldi munkavégzés gondolatával is, amely kívánalmat leginkább a multinacionális vállalatok tudják teljesíteni. Amennyiben te is külföldi, belföldi vagy akár hibrid munkalehetőségeket keresel, látogass el a Jobtain honlapjára, ahol a legjobb állások várnak.