Pénzügyi tisztánlátás kismamák részére

Pénzügyi tisztánlátás kismamák részére

Gyerekvállalás esetén bizonyos időre minden nő kiesik a munkából, aminek természetesen anyagi vonzata is van. Magyarországon eddig is számos kedvezményt és támogatást élvezhettek a gyermeket vállaló nők, a jogosultságok köre pedig folyamatosan alakul és bővül.

Elsőre talán nehézkes lehet kiigazodni a különböző fajta, kismamáknak járó támogatási formákon, de mindenképpen érdemes átnézni, mire lehetünk jogosultak. A juttatások ugyanis nem automatikusan járnak. Jobbára igényelni kell őket, így, ha valamiről nem tudunk, akár le is maradhatunk a nekünk jogosan járó pénzről.

Az anyasági támogatás mellett a CSED, GYED, GYES és a családi pótlékig bezárólag több elnevezésű, különböző időszakban és feltételek mellett igényelhető juttatás létezik. Az állami szervek oldalain hivatalos formában is elolvasható róluk minden szükséges információ. Emellett az egyik legnagyobb hazai állásportál, a Jobtain honlapján is olvashatsz egy könnyen értelmezhető átfogó írást a témáról, amely segíthet a támogatási formák közötti eligazodásban