Szívügyünk az élet

Szívügyünk az élet

Hosszú évek óta a különböző szívbetegségek vannak a vezető halálokok lista élén, és a leggyakrabban felírt vényköteles gyógyszerek között is előkelő helyen végeznek a szívgyógyszerek. Azonban nem mindenki gondol arra, hogy ezeknek a szereknek milyen káros mellékhatásai vannak, illetve hogy a megelőzésre, életmódváltásra kellene a betegeknek és orvosoknak is nagyobb fókuszt helyezni.

Több teendő is van, ha valaki a szíve egészségét szem előtt tartva szeretne élni, és ennek tanítását már gyerekkorban kellene elkezdeni: az egészséges étkezés fontossága, amit nagyon sok helyről hallunk, azt is figyelembe véve, hogy kerüljük a sok vegyszerrel kezelt, távolról érkező gyümölcsöket és zöldségeket, előnyben részesítve az idényjellegű, helyben termő fajtákat.

Kevesebb hangsúlyt kap a stresszkezelés módjainak megtanulása, mely lehet a testedzés által, de emellett a helyes légzés módjának elsajátítása sajnos nem kap figyelmet. Pedig ez iskolás korban, és a munkahelyen is nagy előnyt jelenthetne mindenki számára. Emellett még kevésbé ismert, hogy a CBD olaj szívbetegség kialakulásának megelőzésében is a segítségünkre van, ami szintén természetes megoldás.