Táppénz kérdések? A Jobtain válaszol

Táppénz kérdések? A Jobtain válaszol

A táppénzzel kapcsolatban sokféle kérdés is felmerülhet, amit kezdő munkavállalóként nem mindig tudunk egyedül megválaszolni. 

Azonban itt a Jobtain, hazánk egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönző cége, amely nem csak állásajánlatokat közvetít, hanem a munkakeresésben is támogat tippekkel és tanácsokkal. További előnyük még, hogy a munkába állás után sem hagyják magára a munkavállalókat, hanem segítenek nekik a munkával kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Ilyenek lehetnek például a táppénz kérdések.  

A táppénz megállapításában fontos tudnivaló, hogy a háziorvos, házi gyermekorvos, esetleg szakorvos adhat ki róla igazolást. Táppénz esetén a fizetés 60%-ára lehet számítani, ha legalább 730 napja folyamatosan fennáll a biztosítotti jogviszony. A fizetés pontosan felét pedig akkor fizetik ki, ha nincs meg a 2 év biztosításban töltött idő, vagy időközben kórházi ellátásra szorult a munkavállaló. Alapesetben, ha valamilyen tartósabb betegség miatt kell otthon maradni, akkor az orvos kéthetente adja ki az új táppénzes papírt.