A határon túli munkaerő-pótlás okai és lehetőségei

A határon túli munkaerő-pótlás okai és lehetőségei

A Jobtain Kft. Magyarország egyik vezető munkaerő kölcsönző vállalata. Két évtizedes fennállásuk során rengeteg tapasztalatot szereztek a munkaerőpiaci trendek terén. Ez a dinamikusan változó szektor időről időre megújul és számos, előre nem látható dolgot hoz. Ilyen például a külföldi munkaerő alkalmazása is, ami mostanra már hazánkban is bevett gyakorlatnak számít.

A Jobtain állandóan kutatja az új lehetőségeket, melyek sokszor határon túl keresendők. Jó pár éve felismerték, hogy a magyarországi munkaerőhiány megoldása érdekében célszerű külföldre, azon belül is a határon túl élő magyar lakta területek felé nyitni. Az erdélyi munkaerő toborzás esetén nem kell kulturális, nyelvi nehézségekkel megküzdeni. Románia Európai Uniós tagsága pedig jelentősen megkönnyíti a munkaügyi adminisztrációt is. 

A hazai nagyvállalatok csak nyerhetnek az erdélyi munkavállalók alkalmazásával, hiszen személyükben lojális, szorgalmas dolgozókat alkalmazhatnak. A teljeskörű ügyintézésben a Jobtain naprakész, gyors és hatékony támogatást nyújt minden ügyfele számára.