Internetes tárhely, ahol minden fájlod elfér

Internetes tárhely, ahol minden fájlod elfér

A számítógépünk és a telefonunk memóriája is véges. A készülékeken tárolt adatok egy idő után nem fognak elférni, éppen ezért érdemes időnként szelektálni, mi az, amire már nincs szükséged. Ha azonban nincs olyan, amitől szeretnél megválni, térj át az internetes felhőben való adat tárolásra.

Egy egyszerű Gmail-es regisztráció után, mint minden felhasználó, te is jogosulttá válsz egy 15 GB terjedelmű Google Drive tárhely használatára. A Gmail felületéről megnyitható Drive tárhelyen az összes dokumentumodat, táblázatodat, képeidet, vagy videóidat elhelyezheted úgy, hogy azok nem a fizikai készülékeden lesznek, tehát nem ott foglalják a helyet. Az elérésük internet kapcsolat segítségével viszont bárhonnan lehetséges. 

A miheztartás végett 15 GB adatot nagyjából 10 db film, 20db zenei cd vagy 5000 fénykép tesz ki. Dokumentumokból pedig még ennél is sokkal több elfér ezen a tároló helyen. Innentől nem kell sakkoznod a helykapacitással, ráadásul a levelező rendszeren belül mindent megoszthatsz a barátaiddal is.