Hogyan készüljünk fel egy állásinterjúra?

Hogyan készüljünk fel egy állásinterjúra?

Az állásinterjú egy kicsit olyan, mint egy randi. Próbáljuk a legjobb formánkat hozni, és meggyőzni arról a másik felet, hogy mi vagyunk a legtökéletesebbek az adott dologra. Azonban mindkét esetre igaz, hogy nem szabad elfelejteni, nem csak nekünk kell ajánlanunk dolgokat, hanem a másik félnek is.

Az állásinterjú tippek közül az egyik legfontosabb, hogy mi előtt elmegyünk egy beszélgetésre, listázzuk, hogy mi az, amire szükségünk van, milyen elvárásaink vannak, és mi az, amit mi tudunk teljesíteni, nyújtani. Tudjuk, hogy mit ér a tudásunk, mennyit vagyunk hajlandóak dolgozni, és mindezért mit várunk cserébe. Emellett nagyon fontos, hogy törekedjünk a pozitív kisugárzásra, legyünk határozottak és tisztelettudóak, hiszen sok múlhat az ilyen apróságokon. Megjelenésünket tekintve válasszunk rendezett és elegáns, visszafogott öltözéket. Kerüljük a kihívó darabokat vagy a túlzott mennyiségű parfümöt.

Egy állásinterjún találkozhatunk egyszerűen és nehezebben megválaszolható kérdésekkel is, ezért érdemes kellően felkészülni és átgondolni, mit szeretnénk kommunikálni magunkról.