Milyen ételeket ajánlott fogyasztani, ha szeretnénk egészségesen táplálkozni?

Milyen ételeket ajánlott fogyasztani, ha szeretnénk egészségesen táplálkozni?

Napjainkban egyre több szó esik -szerencsére- arról, hogy érdemes odafigyelni a táplálkozásunkra, hiszen ezzel nagyban hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egészségesek tudjunk maradni.

Az egészségünk megőrzése pedig a legfontosabb feladatunk az életünkben. Ételben az orvosság –tartja a népi bölcsesség, s mennyi igazság van ebben! Az Éltető növények című könyv az évszakokat és azok változását messzemenően figyelembe vevő, ízekben gazdag utazásra invitálja az olvasót. Az egészséges ételek és alapanyagok ismerete elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy valóban egészségesen tudjunk táplálkozni. A könyv segítségével az alma, cékla vagy a különféle olajos és gabonamagvak mellett tanuljuk meg a körömvirág, a csalán, a rózsa vagy a gyermekláncfű gyógyászati-konyhai felhasználását.

A könyvben a főszerepet olyan csodás növények játsszák, melyeknek éltető hatásuk van: oxigént biztosítanak, táplálnak és gyógyítanak minket – egyszerre ízletes alapanyagok és minden évszakban jótékony hatással, gyógyító erővel bírnak.