Okosvárosok a fenntarthatóság jegyében

Okosvárosok a fenntarthatóság jegyében

A városok világszerte látható növekedése komoly kihívás elé állítja a várostervezőket, városfejlesztőket és a városok működtetésével foglalkozó szakembereket. 

Ugyanis a városok lélekszáma világszerte olyan dinamikusan növekszik, ami már komoly fenntarthatósági problémákat okoz, amelyekkel ma már szükségszerű foglalkozni. Ilyenkor jöhetnek jól a modern technológiai megoldások, amelyeket egyre inkább érdemes alkalmazni a városok működtetésében is. Az okosváros jellemzője, hogy a modern kori technológiai vívmányok legjavát alkalmazzák benne azért, hogy élhetőbbek legyenek, csökkenjen a környezetterhelés, zajterhelés, és ésszerűbb, fenntarthatóbb legyen a város működtetése.

A Városfejlesztés Zrt. a hazai településfejlesztés egyik leginnovatívabb szakértő intézményeként támogatja az okosváros koncepciót, ami már világszerte megfigyelhető és amelynek térnyerése a jövőben várhatóan még tovább fog növekedni. Ahogyan a fenntarthatóság kérdése egyre égetőbbé válik, úgy fogják a modern technológiákat egyre szélesebb körben bevetni a városok működtetése során.