A koncentrációt és a figyelmet is javíthatja a gyerekjóga

A koncentrációt és a figyelmet is javíthatja a gyerekjóga

Szülőként tudjuk, hogy milyen fontos a gyerekeknek megtanítani, hogy a harmónia, a boldogság és az életöröm belülről fakad, azonban tudunk tenni azért, hogy elérjük és rendszeressé tegyük ezeket az érzéseket.

A gyermekjóga mindezt a gyermekek nyelvére fordítja le, miközben megszeretteti velük a mozgást. Több ezeréves tudást és hagyományt ismerhetnek meg játszva, felszabadultan. Világszerte a gyermekjóga számos követője tapasztalja azt, hogy a gyerekek belső teljességet és relaxációs módszereket sajátítanak el jóga közben, így stresszmentesebbek a mindennapokban. A gyerekjóga tanfolyam során ezeket a mozdulatsorokat, amelyek a segítségükre lehetnek a mindennapokban, el tudják sajátítani, és akár egyedül is megfelelően alkalmazni. A gyakorlatok végrehajtásával javul az aktív figyelem, a koncentráció, a kitartás és összességében fejlődnek a kognitív képességek.

A gyerekjóga a fokozatosság, a példamutatás, az empátia, az erkölcs, a belső kontroll, a pozitív gondolkodás és a tisztelet tapasztalatait ismerteti meg a gyermekekkel.