A szülőknek tisztában kell lenni a gyermekik kompetenciáival

A szülőknek tisztában kell lenni a gyermekik kompetenciáival

A szülők számára cseppet sem egyszerű időszak, amikor a gyermekek óvodából iskolába mennek. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez elsősorban a gyerekek számára a legnagyobb megpróbáltatás. Hiszen új emberek között, új környezetben kell helytállniuk.

A körülöttük lévő embereket nehéz lenne ugyanabban a formában körülöttük tartani, ráadásul a környezet sem tud ugyanabban a formában megmaradni. Ezért a legtöbb, amit a szülő tehet, hogy megismeri a gyermeke kompetenciáit, erősségeit és gyengeségeit, így tudni fogja, hogy mely területekre érdemes figyelni a tanulmányai során.

A játékos képességfelmérés segíthet abban, hogy a megfelelő információkhoz jussanak a szülők, miközben a gyermekek a feladatok elvégzését nem teherként, hanem játékként, szórakozásként élik meg. A PractiKid a gamifikált, tehát játékos feladatok és tesztek mellett az animációs kerettörténettől válik igazán gyermekbaráttá. A játékos alapokon nyugvó, erdei történetszálon futó mese során a kitöltő gyerekek egy választott főhőssel végezhetik el a gyakorlatokat.