A vidéki turizmus fejlesztése nemzetgazdasági érdek

A vidéki turizmus fejlesztése nemzetgazdasági érdek

A turizmus Magyarország évek óta jelentős bevételre tesz szert a turisztikai ágazatból. Ez nem is csoda, hiszen hazánk kedvező fekvése, könnyű megközelíthetősége, a látnivalók sokszínűsége, a gyógyvizeink és történelmi emlékeink európai szinten is kiemelkedő desztinációvá teszi az országot.

Habár a vendégforgalom erőteljesen a fővárosra és a Balatonra koncentrálódik,  szerencsére folyamatosak a turisztikai fejlesztések más vidéki térségekben is, amellyel így korábban kevésbé ismert és kevésbé felkapott települések, tájak is egyre nagyobb turisztikai vonzerőt jelentenek.

Zsuffa Ákos turizmus szakértő szerint azért is nagyon fontos a vidéki turizmus fejlesztése, mert a fejlesztéseknek köszönhetően így országszerte új munkahelyek jönnek létre, és a turizmus révén többlet bevétel is áramlik a vidéki térségekbe, amelynek gazdasági előnyei vitathatatlanok. A szakember kiemelte, hogy hazánkban szükség van a minőségi turisztikai kínálatra és megfelelő kapacitásra is, hogy a vendégek egyre növekvő elvárásainak megfeleljünk.