Elek apó 25 legismertebb meséje

Elek apó 25 legismertebb meséje

Benedek Elek, a „nagy mesemondó” a magyar meseirodalom egyik megteremtője és legjelentősebb alakja. Leghíresebb köteteit a 20. század elején, 1911 és 1914 között jelentette meg, amelyek elsősorban az Ezeregyéjszakai meséi és a Grimm mesék ízes, székely nyelvezetű átiratait tartalmazták. Az azóta eltelt több, mint száz évben gyerekek ezrei nőttek fel a meséin, és valószínűleg mindenkinek van egy-egy kedvenc nosztalgikus meséje tőle.

A Scolar Kiadó 2019-ben az író születésének 160. és halálának 90. évfordulójára egy új kiadvánnyal jelentkezett. A Gyémánt mesekönyv Benedek Elek legnépszerűbb és legkedveltebb meséit gyűjti össze. Az összesen 25 mesét tartalmazó mesekönyv a kiadó történetében is mitikus, ugyanis pont a Scolar Kiadó 25. évfordulójára készült el. 

A Horváth Ildi által illusztrált könyv igazi családi gyöngyszemmé válhat. A legkisebbeknek szóló tréfás állatmeséktől a klasszikus tündéres meséken át, a mondavilágba vezető történetekig szülők és gyermekek egyaránt megtalálhatják közöttük a kortalan kedvenceiket.