Tóth Júlia Éva kortárs író, költő

Tóth Júlia Éva kortárs író, költő

Tóth Júlia Éva műveit a kortárs magyar irodalom kedvelőinek ajánljuk. Az irodalom mellett újságíró, zeneipari alkotó, festő, énekes, reklámszakember is egyben, az egykori Articsóka interjú portál alapító főszerkesztője.

Gyerekkora óta tudatosan készült az írói pályára. Első terve az volt, hogy főállású újságíróként dolgozik majd, és mellette építi szépirodalmi és zenei pályáját is. Azonban a hazai sajtó és a piaci tendenciákat látva egyre inkább érdekelni kezdte a reklámszakma is, így komolyabban elkezdett reklámszövegírással, és marketinggel foglalkozni. Reklámszövegíróként ma is nagyon sikeres, hiszen nagyjából százötven márkának tervezett már kreatív kampányokat, kisfilmeket, és írt nekik reklámszövegeket.

Pályája egyik fontos mérföldkövének számított, amikor 2015-ben elvégezte a Zeneipari Hivatal zenei menedzsment képzését, ugyanis innentől kezdve intenzívebben kezdett zenei menedzsmenttel foglalkozni. Jelenleg a Milton Friedmann Egyetem Kommunikáció és médiatudomány mesterképzésének hallgatója.