A hazai településfejlesztés szakértői

A hazai településfejlesztés szakértői

Az elmúlt években látványosan megújultak egyes településeink, megyei jogú városaink valamint a főváros korábban elhanyagolt városnegyedei egyaránt.

A fejlődés legfontosabb előmozdítója az EU-s támogatások voltak, amelyek az előző Uniós pénzügyi ciklusban korábban nem tapasztalt forrásbőséget kínáltak a hazai önkormányzatok számára. A források rendelkezésre állása azonban önmagában még nem garantálja a sikert, szükség van a szaktudásra is, amellyel a források a leghatékonyabban felhasználhatók. A megvalósítást gondos és precíz tervezés előzi meg, amelynek során sokféle szempontot kell megvizsgálni: gazdasági, társadalmi, környezeti szempontokat egyaránt figyelembe kell venni, és a fejlesztésnek hosszú távon kell szolgálnia az ott élő emberek érdekeit.

A Városfejlesztés Zrt. aktív szerepet vállalt a településfejlesztés hazai jó gyakorlatának meghonosításában. A szervezet a fejlesztési irányelvek, tervek, stratégiák kidolgozásában meghatározó szerepet vállalt, ami ezután meghonosítottak a hazai fejlesztési gyakorlatban.