A nyugodt gyomor természetes védelmezői

A nyugodt gyomor természetes védelmezői

A gyógynövények a mindennapi életünk szerves részei. Vannak, amiket leggyakrabban fűszerként (pl. menta, kakukkfű), kozmetikumokban (levendula, citromfű) vagy speciális gyógymódként (kamilla, hársfavirág) használunk. A sort még hosszasan lehetne folytatni, ám léteznek olyan kevésbé ismert kincsei is a természetnek, melyek ugyan így megérdemelnék, hogy többet alkalmazzuk őket.

A gyógynövények hatásai régóta ismertek a hagyományos népi gyógyászatban. A generációkról generációkra szálló tudás nem évül el, felhasználásával pedig otthon is természetes és gyengéd gyógymódot kínálhatunk saját és családunk számára.

Gyomor és emésztési panaszok esetén sikerrel alkalmazható a kamillából vagy borsmentából főzött tea fogyasztása. A bennük lévő hatóanyagok révén görcsoldó, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással bírnak. E két, közismert növény mellett a benedekfűből és a máriatövisből készült forrázatok is remek segítői a háborgó gyomornak. Ezeket kúraszerűen maximum 4 illetve 6 hétig lehet alkalmazni.