Ha nehezen alszik el a gyerek

Ha nehezen alszik el a gyerek

Az álmatlanság sok gyermeket és felnőttet is érint, melynek különböző okok állhatnak a hátterében. A gyerekek esetében statisztikák szerint több mint a felüknél jelentkezik valamilyen alvási nehézség. Ez azonban viselkedési zavarokkal jár napközben, illetve az iskolai teljesítmény rovására is megy.

Az idegrendszer túlterhelése a leggyakoribb tényező kisgyerekeknél, akik nem tudnak emiatt megnyugodni, lelassulni este, ami általában a túlzott tévézés, kütyüzés eredménye.

Másik ok lehet a stressz, a túl sok különóra és házi feladat az iskolában, esetleg gondok a családban.Ezek kezelésére segíteni kell a gyermeket megtalálni egy módszert, amivel ellazulhat, lelassulhat este elalvás előtt. Ennek egyik eleme a lefektetési szertartás, melynek során a szülővel közös beszélgetés, fürdés, meseolvasás megszokott rendje jelenti az átmenetet az éjszakai alvásba, egyúttal erősítve a családi köteléket. Ha további segítséget keresünk, a CBD olaj álmatlanság ellen gyerekeknél és felnőtteknél is alkalmazható, kis dózisban csökkenti a stresszt és nyugodt, minőségi alvást biztosít.