Hurutoldó gyógynövények, amelyeket várandósság alatt is biztonságosan fogyaszthatunk

Hurutoldó gyógynövények, amelyeket várandósság alatt is biztonságosan fogyaszthatunk

A gyógynövények előnye, hogy kíméletes és mellékhatásmentes segítséget nyújtanak enyhébb betegségek esetén. Várandósan ez a legjobb, amit tehetünk önmagunk és születendő picurkánk egészségéért, hiszen a természetes gyógymódok egészségesebbek a gyógyszereknél.

Azonban a gyógynövényeket is körültekintően kell alkalmazni, hiszen például allergia esetén kerülni kell őket. A téli náthás, hurutos köhögéses időszak után talán tavaszra már fellélegezhetünk (szó szerint), de azért érdemes most is óvatosnak lenni. A hurutoldó gyógynövények közül a kamilla, a kakukkfű és a kislevelű hárs terhesség idején is biztonságosan alkalmazható, kivéve a már említett allergia fennállása esetén. A kamillával inhalálni is lehet, a gyógynövény teákat pedig érdemes mézzel ízesíteni cukor helyett. Érdemes még a propoliszt is kipróbálni, ha nem vagyunk rá allergiásak, illetve cukorbetegség esetén is kerülendő.

Láthatjuk tehát, hogy a természet mindent megad nekünk ha betegek vagyunk, csak tudni kell, hogyan használjuk helyesen a természet házipatikáját.