Mikor lehet szükség sportpszichológus segítségére?

Mikor lehet szükség sportpszichológus segítségére?

Akinek volt már olyan sport az életében, amit versenyszerűen űzött, jól tudja, hogy a versenysport nemcsak fizikai, hanem jelentős mértékű lelki terhelést is jelent.

A teljesítménykényszer, a versenyzés nemcsak jelentős fizikai, hanem komoly lelki próbatétel elé is állítja az embert. Ezért teljesen természetes, amikor egy versenysportot űző személy sportpszichológus támogatását kéri, hogy sikerrel birkózzon meg a rá nehezedő nyomással. 

Bajnai Nóra személyre szabott sportpszichológiai tanácsadást, mentális és pszichés fejlesztést nyújt amatőr és élsportolók részére egyaránt. Segítséget nyújt a kitűzött célok elérésében, a megfelelő sportágválasztásban, és segít megküzdeni a teljesítményszorongással, versenyszorongással is.

Az élsportolók esetében külön érdemes figyelmet fordítani a motiváció fenntartására, az edzővel vagy csapattársakkal való esetleges kommunikációs problémák megoldására. Ezen felül a sport és a magánélet közötti egyensúly megtalálásában és a sportkarrier lezárásában is érdemes lehet sportpszichológus segítségét kérni