Hiánypótló tudásanyag a Kubernetes rendszeréről

Hiánypótló tudásanyag a Kubernetes rendszeréről

Erre világít rá „A konténerizált modern alkalmazásfejlesztésKubernetes on Azure” nevű webinárium, amit a Kvazar.cloud tartott.

Ez a YouTube videó formájában is elérhető anyag azért nevezhető hiánypótlónak, mert az Azure Kubernetes service first class citizen az Azure platformon a legnagyobb növekedési mutatókkal ez a compute szolgáltatás rendelkezik. A webináriumból többek között az is kiderül, hogy egy alkalmazást miképpen érdemes felköltöztetni a felhőbe. Ahogy az is megtudható, hogy melyek azok a területek, amelyeken nem érdemes konténerizációval foglalkozni. A Kubernetes és a cloud native technológiák üzleti- és stratégiai kialakításáért és implementálásáért, valamint az operatív támogatásért felelős szakember előadásából nagyon sokat meg lehet tudni a rendszer előnyeiről, emellett pedig betekintést enged abba, hogy miként sajátítható el a Kubernetes szemléletmód.

A Kubernetes (gyakran hivatkozott jelölése: k8s) egy rendkívül komplex nyílt forráskódú konténer alapú orkesztrációs platform, amelynek segítségével automatizálható az alkalmazások telepítése, skálázása, illetve menedzselése. Eredendően a Google mérnökei kezdték el a Kubernetes fejlesztését.