Természetes nyugtatóanyagok a sikeres szoptatás érdekében

Természetes nyugtatóanyagok a sikeres szoptatás érdekében

A szoptatás legtöbb esetben csak elméletben vagy éppen a filmekben szokott olyan egyszerűen menni, mint a karikacsapás. Erre az édesanyák könnyen rágörcsölhetnek, ami csak még inkább akadályozza a szervezetüket a tejtermelésben, illetve abban, hogy szoptatni tudják gyermekeiket.

Természetesen ebben az esetben is segítségül lehet fordulni a gyógynövényekhez, hiszen otthon is készíthető nyugtató tea szoptatós anyáknak.  Az egyik ilyen a kamilla. Arra fontos odafigyelni, hogy a kamillavirágot csak akkor szabad használni, ha kizárható az őszirózsafélék allergiája a családban. A citromfű levele olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek gátolják az agyban lévő idegsejtek acetilkolin receptorait és az acetilkolinészeráz enzimet, emellett simaizomgörcs-oldó hatásúak is. Így nyugtatja az idegrendszert. A levendula virágának illóolaja tartalmazza a legfontosabb hatóanyagait, linalool, linalil-acetát.

A linalool fokozza a gamma-amino-vajsav hatását, ami egy gátló ingerületátvivő anyag. Ez által nyugtatja az idegrendszert.