Tanulni sosem késő

Tanulni sosem késő

A mai világban nem elégedhetünk meg a korábban, fiatalon megszerzett tudásunkkal, valamint a munkában szerzett tapasztalatainkkal, hanem törekednünk kell arra, hogy a mai kor készségeit is magunkévá tegyük. Segítünk kiigazodni a felnőttek számára elérhető képzések, tanfolyamok között.

A felnőttképzés megvalósulhat általános, nyelvi vagy szakmai képzés területén. Szakképesítést nyújtó szakmai képzések kizárólag felnőttképző intézmények keretein belül végezhetőek. Ezek lehetnek korábbi szakképesítésekre ún. ráépülések, speciális képzések, vagy éppen munkakörhöz kötött képzések. Akkreditált vizsgaközpontban szükséges letenni egy vizsgát a képzés végén, hogy képesítő bizonyítványt kapjunk, hasonlóképpen a szakmai középfokú oktatásokhoz.

Ezen kívül a nyelvtanfolyamok és az IT képzések a legkézenfekvőbb megoldások a továbbfejlődésre, ezeket szintén engedélyköteles, akkreditált képző központokban érdemes elvégezni. Ha valaki a rövidebb 1-3 napos tanfolyamokat kedveli, számos olyan oklevelet biztosító szolgáltató közül választhat, mellyel egy-egy szakmai kompetenciát fejleszthet. Ezek nem csak akkreditált képzőknél léteznek, de a minőségre érdemes odafigyelni.